Προς το περιεχόμενο

Πρεμιέρα της ψηφιακής τηλεόρασης

Psyx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδιά συγγνώμη, δεν είχαν πει ότι πέρα από το σήμα που θα αλλάξει από ψηφιακό σε αναλογικό,ότι θα αλλάξει και το aspect ratio από 4:3 σε 16:9 μέχρι το 2012? Ήλεοος πια έχει γεμίσει ο κόσμος widescreen τηλεοράσεις και βλέπεις τα πάντα (εκτός ΣΚΑΙ) παραμορφωμένα. Δεν είναι υποχρεωμένα τα βρωμοκάναλα (Mega,ant1 κλπ) να αλλάξουν τον εξοπλισμό τους?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 717
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Η λυση ειναι μια

HTPC με tuner που να πιανει τα παντα και τερμα

Αν ειναι να εχεις 2 αποκωδικοποιειτες για τα ψηφιακα ενα για τα δορυφορικα ενα dvd player ενα bluray .......... θα γινει χαμος

Ας φροντισουν να τα κανουν 16 9 τουλαχιστον να δουμε και κανα αδυνατο ανθρωπο

Αν δεν κάνω λά8ος παιδιά οι mpeg4 αποκωδικοποιητές είναι πλήρως συμβατοί και με την εκπομπή mpeg2. Οπότε αν η ΤV έχει mpeg4 δεν χρειάζεσαι τίποτα. Αν δεν έχει καθόλου ή αν έχει mpeg2 τότε χρειάζεσαι ΜΟΝΟ 1 mpeg4

Επιτέλους! Να δω πότε θα έρθει και στην Πάτρα.

Έχω εδώ και 2+ χρόνια Hybrid USB TV Tuner (analog + digital) και ακόμα δεν έχω δει ψηφιακή επίγεια τηλεόραση.

Πάλι καλά που υπάρχουν και οι δορυφορικές κάρτες.

16:9 μην περιμένετε, τουλάχιστον άμεσα. Χρειάζεται εξοπλισμός απο την πλευρά των καναλιών και το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Το μοναδικό κανάλι που θα συνεχίσουμε να βλέπουμε σε 16:9 είναι το ΣΚΑΙ που προνόησε και εξοπλίστηκε. Για HD δεν το συζητάμε... σε καμιά δεκαετία και βλέπουμε....

Πώς ακριβώς κάποιος να είχε προνοήσει;

Να έβλεπε σε μαγική σφαίρα τι αποκωδικοποίηση θα χρειάζονται τα ψηφιακά όταν και αν έρθουν;

:rolleyes:

Ήταν γνωστό εδώ και τουλάχιστον 1 + χρόνο σε τι φορμάτ θα έπαιζε ^^ ( ίσως και περισσότερο )

Αν παρακολουθούσες φόρα σχετικά με τηλεοράσεις θα το γνώριζες. Αν και νομίζω πως και στο insomnia έχει ειπωθεί ξανά.

16:9 μην περιμένετε, τουλάχιστον άμεσα. Χρειάζεται εξοπλισμός απο την πλευρά των καναλιών και το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Το μοναδικό κανάλι που θα συνεχίσουμε να βλέπουμε σε 16:9 είναι το ΣΚΑΙ που προνόησε και εξοπλίστηκε. Για HD δεν το συζητάμε... σε καμιά δεκαετία και βλέπουμε....

Έχω την εντύπωση ότι αυτό δεν ισχύει. Το λέω γιατί έχω δεί σήμα 16:9 από την ΕΤ3 αλλά και από το Πρίσμα+ (η τηλεόρασή μου δίνει πληροφορίες για την εικόνα που προβάλλεται). Δηλαδή ακόμα και με τον υπάρχοντα εξοπλισμό των σταθμών γίνεται να προβληθεί σήμα 16:9.

Πάντως για να μπούμε στο ζουμί, υπάρχει κάποιος από τις περιοχές που ξεκίνησε η digea για να μας πει πρώτες εντυπώσεις; ποιότητα εικόνας, σε ποιές συχνότητες προβάλλονται τα ψηφιακά κανάλια κτλ...

Ξέρει κανένας πότε θα εκπέμψουν Θεσσαλονίκη;

http://www.digea.gr/index.php?module=news&id=6

Άντε να δούμε. Εδώ που είμαι τα περισσότερα κανάλια είτε δεν τα πιάνω ή παίζουν με χιόνια.

Ήταν γνωστό εδώ και τουλάχιστον 1 + χρόνο σε τι φορμάτ θα έπαιζε ^^ ( ίσως και περισσότερο )

Αν παρακολουθούσες φόρα σχετικά με τηλεοράσεις θα το γνώριζες. Αν και νομίζω πως και στο insomnia έχει ειπωθεί ξανά.

οι lcd ομως δε ξεκινισανε να πουλιουνται εδω και ενα χρονο + οπως λες αλλα εχει αρκετα χρονια οποτε καποιος δε θα μπορουσε να ειχε προνοησει, και το οτι ηταν γνωστο δε λεει και κατι γιατι στην χωρα μας δεν υπαρχει κανενας ελεγχος και ο καθενας δηλωνει οτι θελει στην αρχη και μετα το αλλαζει, το μονο σιγουρο στην ελλαδα ειναι οταν κατι ξεκινησει να λειτουργει , τοτε μονο ξερεις τι ισχυει.

για τα ψηφιακά αυτό?

Δεν περιμενω να δω κανενα καναλι να εκπεμπει ατοφιο 16:9 στη πρωτη φαση μεχρι και το switchover. Και τοτε, μονο σε ξενο προγραμμα κι εξωτερικες παραγωγες θα γυριζουν το AR σε 16:9, αν τους κοβει, φυσικα. Εκτος αν συνεχισουν να εφαρμοζουν το faux widescreen που ειδα στο Mega αρκετες φορες.

εκεινο που φοβαμαι εγω, ειναι το εξης:

εδω τοσα χρονια για ατομα οπου εβλεπαν δορυφορικα ψηφιακα, ελεγαν οτι η nova ειχε τα πιο κακοσυμπιεσμενα καναλια, αφου σε μια συχνοτητα εχωναν οσα μπορουσαν. και σκεφτειτε οτι παιρνουν συνδρομη.

Στα επίγεια ψηφιακά, λέγεται ότι θα βάζουν είτε 4 SD (standard definition) είτε 1 HD σε κάθε συχνότητα. Στο μεταβατικό στάδιο, επειδή θα δεσμεύονται συχνότητες από τα αναλογικά κανάλια θα υπάρχουν μόνο SD. Όταν γίνει η μετάβαση, θα υπάρχουν διαθέσιμες συχνότητες και για HD.

Σχετικά με την συμπίεση, αν κρίνω από το διαθέσιμο bitrate (http://www.digea.gr/Specifications.pdf), έως 32mbit ανά συχνότητα, σε mpeg 4 θα είναι άψογη η ποιότητα για 4SD κανάλια, ικανοποιητική για 8 SD.

Να σας θυμίσω ότι τα divx (με ποιότητα DVD) που κυκλοφορούν τόσα χρόνια είναι στο 1.5mbit με AC3 ήχο. To mpeg4 είναι τουλάχιστον ισάξιο του divx/xvid.

Αυτο το αθλιο πραγμα της ετ1 οταν δειχνει αγωνες (πχ μπασκετ η ποδοσφαιρο) με την χαλια ευκρινια (εως θολουρα θα ελεγα) θα διορθωθει?

λοιπόν...βρίσκομαι στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου και απο τις 24 και μετά που μπηκε η ψηφιακή δεν βλέπουμε σχεδόν τίποτα...Για να πιάσουμε ψηφιακό σήμα θέλουμε κεραία καινούρια? χρειάζομαι αποκωδικοποιητή σε κάθε τηλεόραση? μπορείτε να προτείνετε κανέναν?

Για να πιάσουμε ψηφιακό σήμα θέλουμε κεραία καινούρια?

Οχι.

χρειάζομαι αποκωδικοποιητή σε κάθε τηλεόραση?

Εχω την εντυπωση οτι υπαρχουν και αποκωδικοποιητες που μπορουν να μετατρεψουν το σημα σε αναλογικο και να το μοιρασουν σε περισσοτερες συσκευες χωρις να αναγκαζεσαι να βλεπεις το ιδιο καναλι σε ολες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...