Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 717
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

οκ....αυτός είναι ο τρόπος, όχι γιατι δεν έχω scart κτλ (δεν αγόρασα καν ακόμα δέκτη) αλλά γενική απορία που είχα μπερδευτεί. Ευχαριστώ

Δημοσ.
Ενώ εμείς προσπαθούμε να υλοποιήσουμε το MPEG-4, οι Νορβηγοί πάνε σε DVB-T2...

Τι ακριβώς θα μας προσφέρει το DVB-T2; Να πλήρώσουν οι γιαγιάδες που παίρνουν 300 ευρώ το μήνα όλα τα λευτά για αποκωδικοποιητή; Ας μην είμαστε πλεονέκτες, λίγες χώρες εκπέμπουν σε mpeg 4. Αφού υποστηρίζει HD δεν έχουμε πρόβλημα για πολλά χρόνια ακόμα. Φαντάζομαι θα γίνει νέο upgrade σε 10-15 χρόνια όπου βέβαια δεν θα χρειαστεί αποκωδικοποιητής μιας και οι τότε αποκωδικοποιητές θα είναι ενσωματομένοι σε όλες τις τηλεοράσεις. Το θέμα είναι να πάμε σε 16:9, αν και το βλέπω να έρχεται μαζί με το HD κατά το 2013 στην Ελλάδα...

Δημοσ.
Έχω κι΄εγώ την Toshiba 42z, έχει είσοδο για ci, αλλά κάποιος τεχνικός μου έιπε ότι εάν βάλεις την irdeto modula θα σου δείξει τα κανάλια που εκπέμπουν σε mpeg4 αλλά όμως σε ποιότητα mpeg2. Δεν ξέρω εάν είναι αλήθεια.

Η καρτούλα είναι της Neotion και βγαίνει στα 50€! Αυτό που ήθελε να σου πει ο τεχνικός είναι, ότι όταν η Digea αποφασίσει να προβάλλει HD περιεχόμενο εσύ θα βλέπεις downscaled σε SD, γιατί πολύ απλά η καρτούλα δεν υποστηρίζει HD.

Δημοσ.
Γι' αυτό όποιος έχει PS3 αγοράζει Play TV και όποιος δεν έχει PS3, καιρός να αποκτήσει... :P

ι ακριβως ειναι το PlayTV ?

Δημοσ.
Ποιά είναι αυτή η modula και τι σημαίνει ποιότητα mpeg2 :X =μη δινεις σημασία ...

Διάβασα σε σχετκό φόρουμ, οτι η κάρτα αυτή κάνει ας πούμε μετατροπή από mpeg4 σε mpeg2, και αυτό προσθέτει κάποια δευτερόλεπτα (1-5!) καθυστέρησης στις αλλαγές των καναλιών (εννοώντας τα ελεύθερα εκμπεμπόμενα).

Έχει κάποιος φίλος προσωπική άποψη; Νομίζω οτι η καθυστέρηση θα με κάνει να θέλω να το πετάξω το σύστημα.

Δημοσ.

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία που έτυχε να διαβάσω μόλις τώρα (και λίγο άσχετη με το θέμα μας).

Επειδή πολύς κόσμος έχει αναρωτηθεί σχετικά με την αναλογία των δεκτών 16:9 στη χώρα μας, παραθέτω ένα νούμερο της εγκυρότατης NSR.com. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, στο τέλος του 2009 υπήρχαν στις ΗΠΑ περί τα 339 εκατομμύρια τηλεοπτικοί δέκτες, από τους οποίους μόλις το 1/3 ήταν τηλεοράσεις HDTV (λογικά συνυπολογίζει και τις 720p).

Αν στην Αμερική ισχύουν αυτά τα νούμερα, είναι μάλλον περίεργο στα μέρη μας να μιλάμε για αντίστοιχα ποσοστά της τάξης του 50-70%, όπως έχει ειπωθεί κατά καιρούς... Το συμπέρασμα είναι ότι ο περισσότερος κόσμος έχει ακόμα SD τηλεοράσεις 4:3.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω το λόγο να αγοράσει κανείς το playtv, όταν με λιγότερα χρήματα μπορεί να βρεί standalone δέκτη με λειτουργία pvr σε εξωτερικό δίσκο...

Δημοσ.
Δεν καταλαβαίνω το λόγο να αγοράσει κανείς το playtv, όταν με λιγότερα χρήματα μπορεί να βρεί standalone δέκτη με λειτουργία pvr σε εξωτερικό δίσκο...

Pause μια φορά πάντως δεν κάνουν, μόνο εγγραφή, ποια λιγότερα χρήματα; 50 ευρώ κάνει το playtv πιο φθηνός αποκωδικοποιητής από 50 ευρώ δεν υπάρχει στην Ελλάδα...

Δημοσ.

το καινούργιο διαφημιστικό της Digea λέει για έναρξη στη Θεσσαλονίκη 14 Ιανουαρίου (μεθαύριο)...

επίσης έχει κυκλοφορήσει η φήμη ότι 15 Φεβρουαρίου θα γίνει η έναρξη μετάδοσης στην Αττική...

καθαρά Δευτέρα λίγο χλωμό το κόβω να αφήσουν λαγάνες και ταραμοσαλάτες :lol:

Δημοσ.

για το μόνο λόγο που ίσως το έπαιρνα (αν είχα ps3) θα ήταν για:

Upscaling, αυξάνει την ανάλυση μέσω του Cell πράγμα που καμία τηλεόραση του εμπορίου δεν το κάνει ικανοποιητικά

αν και δεν ξέρω πόσο καλό μπορεί να είναι το upscaling σε σχέση με τους επεξεργαστές

των τηλεοράσεων... π.χ. η Samsung έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια δολάρια σε R&D

μόνο για το upscaling της...

Δημοσ.
το καινούργιο διαφημιστικό της Digea λέει για έναρξη στη Θεσσαλονίκη 14 Ιανουαρίου (μεθαύριο)...

Και απ' ότι βλέπω στον χάρτη κάλυψης, η περιοχή που μένω μένει απ' έξω :mad:

Δημοσ.

Αλλαγή ψηφιακής τεχνολογίας σε MPG4 για την ΕΡΤ

Αρκετά ενδιαφέρουσες θα είναι οι εξελίξεις στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, αφού μετά την έντονη δραστηριοποίηση της Digea στη Θεσσαλονίκη αυτή την εβδομάδα, θα έχουμε αρκετές αλλαγές και στο τηλεοπτικό τοπίο γενικότερα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Παρόν», το διοικητικό συμβούλιο της κρατικής τηλεόρασης αποφάσισε να εγκαταλείψει την τεχνολογία του MPEG2 και να προχωρήσει στο πρότυπο MPEG4, διευκολύνοντας κατά κάποιο τρόπο τους καταναλωτές που πλέον θα χρειάζεται να έχουν έναν και όχι δύο ξεχωριστούς αποκωδικοποιητές. Αξίζει να τονίσουμε πως η ΕΡΤ προχώρησε στην έναρξη της ψηφιακής εκπομπής προγράμματος με το πρότυπο MPEG2 και οι καταναλωτές ξεκίνησαν να προμηθεύονται συγκεκριμένους αποκωδικοποιητές, οι οποίοι δεν μπορούν όμως να «δουλέψουν» για το σήμα της Digea. Ζήτημα βέβαια προκύπτει από το γεγονός πως ήδη 200.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη προχωρήσει σε αγορά MPEG2 συσκευής, η οποία ουσιαστικά θα πρέπει να τοποθετηθεί σε κάποιο ράφι. Σημαντικές είναι και οι εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο των ελεύθερων καναλιών που μεταδίδονται μέσω της Nova, αφού όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, αρκετοί σταθμοί από τους ελεύθερους σκέφτονται να αποχωρήσουν από την ψηφιακή πλατφόρμα της Netmed και να μεταπηδήσουν στο υπό δημιουργία δορυφορικό πακέτο του ΟΤΕ. Είναι πάντως γεγονός ότι από τη στιγμή που η ψηφιακή εκπομπή (είτε μέσω Digea, είτε μέσω ΕΡΤ) ξεκινήσει, η Nova θα χάσει ένα σημαντικό «χαρτί» της, αφού οι κάτοικοι ακριτικών περιοχών την προτιμούσαν τόσο για τα συνδρομητικά, όσο και τα ελεύθερα κανάλια που δεν μπορούσαν να πιάσουν λόγω τοποθεσίας. Οι εξελίξεις λοιπόν αναμένονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες

http://www.sdtv.gr/news-3929.html#

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...