Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
έχει πάρει "αναβολή" για πιο μετά αν θυμάμαι καλά...

Δεν είναι ακριβώς αναβολή. Η EBU έχει δώσει ως συμβουλή/οδηγία στα μέλη της να καταργήσουν την αναλογική εκπομπή μέχρι το τέλος του 2012, αλλά η οδηγία δεν είναι δεσμευτική. Η απολύτως τελική ημερομηνία είναι το 2015.

• Απαντ. 717
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Η κωδικοποιηση ενος σηματος σε mpeg-4 θεωρειτε καλυτερη απο την κωδικοποιηση σε mpeg-2?

ειναι ακριβως η ιδια με τα αρχεια?

kai h mpeg-4 καωδικοποιησησε σε ποιο encoding θα ειναι?

α) mpeg-4 asp

β) mpeg-4 avc (οτι καλυτερο, αυτο που εχουν τα blu-ray)

?

Νίκο χωρίς να είμαι ειδικός και απο αυτά που γνωρίζω, η κωδικοποίηση σε mpeg4 είναι μεταγενέστερη του mpeg2 και σίγουρα πλεονεκτεί στο streaming HD καναλιών έναντι του mpeg2. Ενώ σε εκπομπή HD (1920Χ1080) καναλιού σε mpeg2 το bitrate είναι απο 25 mbps και πάνω με κωδικοποίηση H.264/MPEG-4 AVC το bitrate κατεβαίνει γύρω στα 10 mbps χωρίς να υπάρχει διαφορά απο την αρχική ποιότητα.

To mpeg-4 asp δεν το γνωρίζω.

Δημοσ.
Αναλογική TV: Τα ιδιωτικά και κρατικά κανάλια όπως εκπέμπουν τώρα και τα βλέπουμε στις κοινές τηλεοράσεις.

DVB-T (Mpeg2): Τα ψηφιακά της ΕΡΤ που εκπέμπουν τώρα.

DVB-T (Mpeg4): Τα ψηφιακά ιδιωτικά κανάλια που θα εκπέμψουν ελεύθερα. Η αναλογική εκπομπή καταργείται μετά το 2012.

θα με βοηθούσες ακόμα παραπάνω αν μου έδινες για παράδειγμα ενα απο την λιστά που πόσταρα προηγούμενως.σε ευχαριστώ!:-)

Δημοσ.
θα με βοηθούσες ακόμα παραπάνω αν μου έδινες για παράδειγμα ενα απο την λιστά που πόσταρα προηγούμενως.σε ευχαριστώ!:-)

Σημερινά αναλογικά κανάλια:

AverMedia AVERTV Volar Go Analogue USB

AverMedia TV Volar (USB Analogue)

AverMedia TV DVI Box 7

Ψηφιακά κανάλια:

AverMedia AVERTV TwinStar DVB-T

Αναλογικά και ψηφιακά κανάλια:

AverMedia H830 Hybrid Volar HD 830 USB

AverMedia H810 Aver TV Tunner Pilot (USB, DVB-T, Analogue)

AverMedia H727 Aver TV Tuner (PCI- Express, Capture HD)

AverMedia AverTV Hybrid Ultra USB TV Tunner

κ. ά.

Διευκρίνηση:

Επειδή όπως έχω πεί και παραπάνω οι κάρτες DVB-T για pc αφήνουν την αποκωδικοποίηση του mpeg2 ή mpeg4 στον υπολογιστή για αυτό δεν υπάρχει αντίστοιχος διαχωρισμός όπως οι αυτόνομοι δέκτες σε DVB-T mpeg2 ή DVB-T mpeg4.

Εννοείται δηλαδή ότι ο αγοραστής θα βλέπει και τα κανάλια mpeg2 και τα mpeg4.

(Πλήν της περίπτωσης που βρεθεί κάρτα με mpeg hardware decoding σαν την AverMedia AverTV Ultra PCI-E RDS TV Tunners όπου χρειάζονται κάποιες διευκρινίσεις πριν αγοραστεί -δεν την συνιστώ-).

Δημοσ.

(Πλήν της περίπτωσης που βρεθεί κάρτα με mpeg hardware decoding σαν την AverMedia AverTV Ultra PCI-E RDS TV Tunners όπου χρειάζονται κάποιες διευκρινίσεις πριν αγοραστεί -δεν την συνιστώ-).

Το ΜPEG hardware encoder είναι για το αναλογικό tuner της κάρτας, δεν έχει σχέση με τα ψηφιακά οπότε αγοράζετε άφοβα.

Η παρακάτω αναφέρει ψηφιακό δέκτη (mpeg 2) και Τηλεοπτικός δέκτης High Definition (MPEG-4) - H.264 (με υποστηριζόμενους παρόχους). Λογικά κάνει. Έτσι δεν είναι;

κάνει
Δημοσ.

Έχω κι΄εγώ την Toshiba 42z, έχει είσοδο για ci, αλλά κάποιος τεχνικός μου έιπε ότι εάν βάλεις την irdeto modula θα σου δείξει τα κανάλια που εκπέμπουν σε mpeg4 αλλά όμως σε ποιότητα mpeg2. Δεν ξέρω εάν είναι αλήθεια.

Δημοσ.

καλησπέρα,θα χρειαστεί να αλλάξουμε κεραίες για να "πιάνουμε" τα ψηφιακά κανάλια. κάπου είχα διαβάσει-μπορεί και εδώ ,δε θυμάμαι-ότι και με αυτές που έχουμε θα κάνουν την δουλειά τους.

Δημοσ.
Έχω κι΄εγώ την Toshiba 42z, έχει είσοδο για ci, αλλά κάποιος τεχνικός μου έιπε ότι εάν βάλεις την irdeto modula θα σου δείξει τα κανάλια που εκπέμπουν σε mpeg4 αλλά όμως σε ποιότητα mpeg2. Δεν ξέρω εάν είναι αλήθεια.

Ποιά είναι αυτή η modula και τι σημαίνει ποιότητα mpeg2 :X =μη δινεις σημασία ...

(Μην ψάχνεστε απο τώρα με μοντούλες και κάρτες γιατί πιθανόν θα πιαστείτε κώτσοι. Εφόσον έχεις υποδοχή ci δεν θάχεις κανένα πρόβλημα.)

καλησπέρα,θα χρειαστεί να αλλάξουμε κεραίες για να "πιάνουμε" τα ψηφιακά κανάλια. κάπου είχα διαβάσει-μπορεί και εδώ ,δε θυμάμαι-ότι και με αυτές που έχουμε θα κάνουν την δουλειά τους.

Ναι, ασφαλώς και δεν χρειάζεται αλλαγή κεραίας.

Δημοσ.

Παιδιά να ξαναρωτήσω κάτι θέλω αν και μου είχε δωθεί απάντηση, αλλά έχω λόγο. Γίνεται να συνδεθεί δέκτης σε tv, μόνο με το καλώδιο κεραίας, δηλαδή αντί για απευθείας στην tv, να πάει rf in και απο το rf out να πάει στην τηλεόραση, χωρίς να συνδεθεί το scart, και να πιάνεις τα ψηφιακά και τα αναλογικά μαζί; Ή μόνο τα ψηφιακά όταν κοπεί η αναλογική αναμετάδοση;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...