Προς το περιεχόμενο

Πρεμιέρα της ψηφιακής τηλεόρασης

Psyx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρόνια πολλά σε όλους κατ'αρχήν.

Θα ήθελα τα "φώτα σας" σχετικά με τα νεα ψηφιακά , καθότι είμαι από Νεμέα και πέρα από πολλά βουνά, εδώ έχουμε και κάκιστο σήμα.

Έχω μια sony bravia kdl 40x2000 η οποία έχει DVB T mpeg2 ,το οποίο δεν βλέπει πέρα απ'τα 4 της ΕΡΤ.Έχει όμως και pcmcia card slot.Υπάρχει τίποτα που να μπορώ να κάνω εκεί?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 717
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εμένα με το MTV συνέβαινε κάτι παράξενο, δεν έχω παρατηρήσει αν συμβαίνει ακόμα...

Το είχα στο αυτόματη ευρεία όπου εκεί καταλαβαίνει η TV αν είναι 4:3 ή 16:9 και το MTV μία γινόταν Wide μία κανονικό την ώρα που έπαιζε...

Αυτό κάθε 20 δευτερόλεπτα σχεδόν...

Δεν κάνει stretching η τηλεόρασή σου; (ή όπως αλλιώς το λένε )

ναι,αλλα παραμορφωνει παχαινει τα παντα..

το κανονικο σε ολη την ευρωπη ,οπως και στο σκαι,mtv και ερτ ψηφιακη,εδω 16:9 ειναι..

απορω που η ιδιωτικη ψηφιακη επιμενει στην παλια αναλογια..

http://en.wikipedia.org/wiki/Aspect_ratio_(image)

Χρόνια πολλά σε όλους κατ'αρχήν.

Θα ήθελα τα "φώτα σας" σχετικά με τα νεα ψηφιακά , καθότι είμαι από Νεμέα και πέρα από πολλά βουνά, εδώ έχουμε και κάκιστο σήμα.

Έχω μια sony bravia kdl 40x2000 η οποία έχει DVB T mpeg2 ,το οποίο δεν βλέπει πέρα απ'τα 4 της ΕΡΤ.Έχει όμως και pcmcia card slot.Υπάρχει τίποτα που να μπορώ να κάνω εκεί?

Καπου εχει αναφερθει εδω οτι μPAINEI μια καρτα στην psmcia και δουλευει σε mpeg4. Κι εγω το ιδιο προβλημα εχω με 47αρα LG.

ναι,αλλα παραμορφωνει παχαινει τα παντα..

το κανονικο σε ολη την ευρωπη ,οπως και στο σκαι,mtv και ερτ ψηφιακη,εδω 16:9 ειναι..

απορω που η ιδιωτικη ψηφιακη επιμενει στην παλια αναλογια..

http://en.wikipedia.org/wiki/Aspect_ratio_(image)

Σε τι ακριβως απορεις; Εχουν κανενα διακοπτακι νομιζεις που το γυρναει σε 16:9 και δεν το κανουν; Απλα δεν βαζουν το χερι στην τσεπη, αφου υποτιθεται δεν ειναι επι πληρωμη απο εμας...

τοσα καναλια το κανουν...

θα το κανουν και αυτοι..απλα περιμενουν να δουν την εξελιξη

απλα απορω γιατι η digea προωθηθηκε ως πιο συχρονη απο την ψηφιακη ερτ και με mpeg4 αντι για mpeg2 συμπιεση .και στην στοιχειωδη αναλογια παραμενει πισω απο την κρατικη και ολη την ευρωπη..

α, μπορεις να γραψεις στην ψηφιακη τηλ στη usb υποδοχη του(ξεχωρου) αποκ..?

γιατι κατι λενε οτι η ψηφιακη καταλαβαινει τι δειχνει και γραφεις προγραμματα κλπ..

αυτο εννοει?

Η digea οτι σημα της δωσουν θα παιξει. Αμα δεν βαλουν τα ιδιωτικα το χερι στην τσεπη να αλλαξουν μηχανηματα προκοπη δε βλεπουμε.

Ισως τωρα με τη digea, που δεν θα θελει το καθε ιδιωτικο να συντηρει και 1000 υποσταθμους σε καθε ραχουλα (που θα χρειαζοταν κι αυτοι αναβαθμθιση σε 16:9), ισως λοιπον τωρα να δουμε καμμια αλλαγη. Μακαρι.

Εμένα με το MTV συνέβαινε κάτι παράξενο, δεν έχω παρατηρήσει αν συμβαίνει ακόμα...

Το είχα στο αυτόματη ευρεία όπου εκεί καταλαβαίνει η TV αν είναι 4:3 ή 16:9 και το MTV μία γινόταν Wide μία κανονικό την ώρα που έπαιζε...

Αυτό κάθε 20 δευτερόλεπτα σχεδόν...

Το πιο πιθανό είναι ότι ο σταθμός δεν εκπέμπει συνεχώς την πληροφορία WSS στην τελική έξοδο. Αν ένα κλιπ δεν έχει ενσωματωμένη την πληροφορία (στη γραμμή 23 του σήματος), τότε η τηλεόραση σου θα παραμείνει 16:9, επειδή την έχεις ρυθμίσει στο Αυτόματη Ευρεία. Υπάρχει όμως περίπτωση ορισμένα κλιπ για διάφορους λόγους να έχουν WSS και μάλιστα για εκπομπή 4:3, οπότε μόλις αρχίσουν να παίζουν η τηλεόρασή σου θα "κλείσει" σε 4:3.

Αυτό φυσικά στην περίπτωση που αναφέρεσαι μόνο στο MTV και μόνο αν η εναλλαγή 4:3/16:9 γίνεται πάνω στην αλλαγή των κλιπ (και όχι πχ. στα μισά του θέματος).

Σε μια τέτοια περίπτωση η μόνη λύση θα ήταν να αφήσεις την τηλεόραση σε κατάσταση Manual Ευρεία.

Ξαναλέω δεν ξέρω αν το κάνει ακόμα, αλλά θα το κοιτάξω.

Μόνο στο MTV όταν δείχνει οτιδήποτε, κάθε 20 δευτερόλεπτα αλλάζει από 16:9 σε 4:3 και πάλι γίνεται 16:9 και πάλι μετά 4:3 κ.ο.κ...

Ξέρεις κάποιος αν η TV μου με αναβάθμιση παίζει τα ψηφιακά κανάλια?

Και να μη τα παίζει και να τα παίζει, θα πάρω το Play TV, αλλά θα με ενδιέφερε...

Έχω την Samsung SyncMaster T240HD η οποία δεν υποστηρίζει MPEG-4 παρά μόνο το 2. Μπορείτε να μου υποδείξετε μια καρτούλα CI που να κάνει στην μετατροπή στην ελληνική αγορά διότι έχω μπερδευτεί; Για να πάρουμε και μια γεύση τιμών δηλαδή εμείς που την πατήσαμε.

Όσοι έχουν Playstation 3, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το PlayTV, όταν θα έρθει στην Ελλάδα.

Είναι δέκτης ψηφιακής τηλεόρασης που συνδέεται στο playstation με USB, έχει δυνατότητα εγγραφής στον δίσκο του PS3, EPG και 2 tuner (υποθέτω ένα για το κανάλι που βλέπεις και ένα για το κανάλι που γράφεις).

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=e3ma0U7GVrw[/ame]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...