talos_2002 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Υπάρχει προοπτική αναβάθμισης των αποκωδικοποιητών MPEG2 των τηλεοράσεών μας; Πχ, η LG 32LG5600 έχει MPEG2 υποστήριξη στα χαρτιά, αλλά τo ολοκληρωμένο του αποκωδικοποιητή της είναι το STi7101 (σύμφωνα με το service manual), που υποστηρίζει και H.264 (MPEG-4 part 10).
Nik0s Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Αν λοιπον αυτον τον δεκτη θελουμε να τον χρησιμοποιησουμε για συνδρομητικα καναλια (πχ ειναι δορυφορικος και θελουμε να πιασουμε nova), τοτε πρεπει να παρουμε μια cam irdeto2 (ειναι λοιπον το μηχανηματακι που θα κανει το δεκτη μας αποκωδικοποιητη, που θα δεχεται καρτες irdeto2), και μια συνδρομη στη νοβα η οποια θα μας στειλει την καρτουλα που θα βαζουμε μεσα στο cam, το οποιο εχουμε βαλει μεσα στο δεκτη (το ενα μεσα στο αλλο). Καταρχας σε ευχαριστω πολυ για τις πολυ αναλυτικες επεξηγησεις πανω στο θεμα. Να ρωτησω επισης: Η εννοια του card reader βοηθησε να ξεδιαλυνω τι ακριβως ειναι το cam. α) Δηλαδη το cam irdeto2 εχει φτιαχτει για να βοηθαει την τηλεοραση να αποκρυπτογραφει μονο το κρυπτογραφημενο σημα της Nova το οποιο διαβαζει απο την smart card της νοβα?? β) Αν ναι ειναι κατι αντιστοιχο με το nova box που χρησημοποιουμε μεχρι σημερα για να δουμε νοβα αλλα σε μορφη που να γινεται plug-in στην tv? Μπορεις να μας δειξεις μια φωτο με tv που να περιεχει cam μεσα της και smart μεσα στο cam? Δεν εχουν ολοι δεκτες θυρα ωστε να μπει cam, υπαρχουν δεκτες που ειναι καθαρα για ελευθερα καναλια (πολυ φτηνοι), και αλλοι που εχουν ενσωματωμενη καποια cam απο την αρχη, οπως και καποιοι που μπορει να εχουν 2 η 3 θεσεις για cam, οποτε εχουμε απο ολες τις περιπτωσεις. γ) To καθε cam module ειναι για να αποκρυπτογραφει μονο συγκεκριμμενες κρυπτογραφησεις? Γιατι? δ) Γιατι δεν βγαζουν ενα cam module που να διαβαζει ολα τα κρυπτογραφημενα τηλεοπτικα σηματα ετσι ωστε να ερχεται ενσωματωμενο αυτο με την τηλεοοραση και το μονο που να χρειαζεται ειναι να βαζουμε την αναλογη εξυπνη καρτα στην τηλεοραση? Δεν θα ηταν πιο απλο ετσι? Ενω τωα χρειαζομαστε και ξεχωριστα card readers αλλα και καρτες. Κατα τα αλλα ειναι ακριβως τα ιδια, και στο δορυφορο εχουμε καποιους transponders, και στην επιγεια θα εχεις το ιδιο, μιας και σε ενα τωρινο αναλογικο καναλι (στο 21 ας πουμε που ειναι το πρωτο στα UHF) με την ψηφιακη θα εχεις ενα μπουκετο απο καναλια (μιας και οπως ειπαμε η συμπιεση θα επιτρεπει πολλα καναλια στο ιδιο ευρος συχνοτητας) ε) Τι ειναι και σε τι εξυπηρετει ενα transponder? ζ) Κωδικοποιηση και κρυπτογραφηση ειναι ακριβως η ιδια εννοια? Γινεται κρυπτογραφηση και σε ασυμπιεστο και σε συμπιεσμενο ψηφιακο και αναλογικο σημα? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:00 ---------- Υπάρχει προοπτική αναβάθμισης των αποκωδικοποιητών MPEG2 των τηλεοράσεών μας;Πχ, η LG 32LG5600 έχει MPEG2 υποστήριξη στα χαρτιά, αλλά τo ολοκληρωμένο του αποκωδικοποιητή της είναι το [0). Δηλαδη αυτην την στιμγη το ανλογικο τηλεπτκο σημα που λαμβανουμε στους δκετες μας ειναι μη κρυπτογραφημενο αλλα ταυτοχρονως συμπιεσμενο σε mpeg-2 encoding? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:05 ---------- Οι δέκτες της Nova μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν μόνο κανάλια που είναι κρυπτογραφημένα με το Irdeto. Δυστυχώς πολλά κανάλια κλειδώνουν την κάρτα στον δέκτη τους ώστε να μην λειτουργεί σε άλλον δέκτη ακόμα και αν υποστηρίζει την κρυπτογράφηση, προκειμένου να περιορίσουν την πειρατεία. Πως την περιοριζουν με αυτον τον τροπο? Δηλαδη αν διαβαζοταν η εξυπνε καρτα τους απο αλλο card reader πως θα κλεβανε την εταιρεια? Ασύρματη επίγεια μετάδοση είναι αυτή που γίνεται τώρα, όπου στην ταράτσα έχουμε μια κεραία που πιάνει το σήμα. Ενσύρματη δεν υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά είναι παρόμοια με το σταθερό τηλέφωνο, δηλαδή έρχεται καλώδιο από το δίκτυο της εταιρείας μέχρι το διαμέρισμά σου. Σοβαρα μιλας? Εχουνε ξεχωριστο χαλκιονο καλωδιο για τηλεφωνο και ξεχωριστο χαλκινο καλωδιο ή οπτικη ινα για τηλεοραση και καθε τηλεοπτικος σταθμος στελνει το σημα του απο το δικο του καλωδιο? Δεν χρησιμοποιεται δηλαδη το ιδιο καλωδιο χαλκου του τηλεφωνου και για ην τηλεοραση>?
lzrs21lz Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 talos_2002 Υπάρχει προοπτική αναβάθμισης των αποκωδικοποιητών MPEG2 των τηλεοράσεών μας; Πχ, η LG 32LG5600 έχει MPEG2 υποστήριξη στα χαρτιά, αλλά τo ολοκληρωμένο του αποκωδικοποιητή της είναι το STi7101 (σύμφωνα με το service manual), που υποστηρίζει και H.264 (MPEG-4 part 10). __________________ Επειδή έχω κι εγώ τη συγκεκριμένη τηλεόραση 32LG5600 θα με ενδιέφερε μια απάντηση από τους ενημερωμένους του φόρουμ. talos_2002 Το service manual που αναφέρεις αν κατάλαβα σωστά είναι για calibration. Μήπως έχεις υπόψιν σου κάποιεσ ρυθμίσεις-τιμές για καλύτερη εικόνα της 5600?
michael92 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Πάντως όσοι έχουν PS3 να αγοράσουν PlayTV, εγώ παράγγειλα το δικό μου σήμερα μόνο 51 ευρώ! http://www.play.com/Games/PlayStation3/4-/3595202/Play-TV/Product.html Έχει ειδικό upscaler ενώ με πρόσφατο update υποστηρίζει εγγραφή σε MPEG4/AVC HD
Heatspreader Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Πάντως όσοι έχουν PS3 να αγοράσουν PlayTV, εγώ παράγγειλα το δικό μου σήμερα μόνο 51 ευρώ! http://www.play.com/Games/PlayStation3/4-/3595202/Play-TV/Product.html Έχει ειδικό upscaler ενώ με πρόσφατο update υποστηρίζει εγγραφή σε MPEG4/AVC HD Μπορείς να πεις λίγο περισσότερα λόγια γι' αυτό? Επίσης δεν έχω καταλάβει τι συμβαίνει με τα ψηφιακά κανάλια... Μέχρι στιγμής υπάρχουν αυτά τα 4. Κάποια στιγμή θα κάνουμε Search και θα πιάνουμε και τα υπόλοιπα μέσω του DTV?
bill81 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Καταρχας σε ευχαριστω πολυ για τις πολυ αναλυτικες επεξηγησεις πανω στο θεμα. Να ρωτησω επισης:Η εννοια του card reader βοηθησε να ξεδιαλυνω τι ακριβως ειναι το cam. α) Δηλαδη το cam irdeto2 εχει φτιαχτει για να βοηθαει την τηλεοραση να αποκρυπτογραφει μονο το κρυπτογραφημενο σημα της Nova το οποιο διαβαζει απο την smart card της νοβα?? β) Αν ναι ειναι κατι αντιστοιχο με το nova box που χρησημοποιουμε μεχρι σημερα για να δουμε νοβα αλλα σε μορφη που να γινεται plug-in στην tv? Μπορεις να μας δειξεις μια φωτο με tv που να περιεχει cam μεσα της και smart μεσα στο cam? γ) To καθε cam module ειναι για να αποκρυπτογραφει μονο συγκεκριμμενες κρυπτογραφησεις? Γιατι? δ) Γιατι δεν βγαζουν ενα cam module που να διαβαζει ολα τα κρυπτογραφημενα τηλεοπτικα σηματα ετσι ωστε να ερχεται ενσωματωμενο αυτο με την τηλεοοραση και το μονο που να χρειαζεται ειναι να βαζουμε την αναλογη εξυπνη καρτα στην τηλεοραση? Δεν θα ηταν πιο απλο ετσι? Ενω τωα χρειαζομαστε και ξεχωριστα card readers αλλα και καρτες. ε) Τι ειναι και σε τι εξυπηρετει ενα transponder? ζ) Κωδικοποιηση και κρυπτογραφηση ειναι ακριβως η ιδια εννοια? Γινεται κρυπτογραφηση και σε ασυμπιεστο και σε συμπιεσμενο ψηφιακο και αναλογικο σημα? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:00 ---------- Δηλαδη αυτην την στιμγη το ανλογικο τηλεπτκο σημα που λαμβανουμε στους δκετες μας ειναι μη κρυπτογραφημενο αλλα ταυτοχρονως συμπιεσμενο σε mpeg-2 encoding? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:05 ---------- Πως την περιοριζουν με αυτον τον τροπο? Δηλαδη αν διαβαζοταν η εξυπνε καρτα τους απο αλλο card reader πως θα κλεβανε την εταιρεια? Σοβαρα μιλας? Εχουνε ξεχωριστο χαλκιονο καλωδιο για τηλεφωνο και ξεχωριστο χαλκινο καλωδιο ή οπτικη ινα για τηλεοραση και καθε τηλεοπτικος σταθμος στελνει το σημα του απο το δικο του καλωδιο? Δεν χρησιμοποιεται δηλαδη το ιδιο καλωδιο χαλκου του τηλεφωνου και για ην τηλεοραση>? τα cam βοηθάνε τους αποκωδικοποιητές να υποστηρίξουν τις κάρτες τις αντίστοιχης συνδρομιτικής εταιρείας, η Nova είναι μία από αυτές και έχει διαλέξει το Irdeto άρα χρειάζεσαι αν δεν υποστηρίζει ήδη ο αποκωδικωποιητής σου Irdeto και έχει βέβαια υποδοχή για Cam, ένα Irdeto Cam ή ένα cam που να υποστηρίζει μέσα σε όλα τα άλλα και το Irdeto. όχι, από όσο κατάλαβα την ερώτηση σου ναι, πρέπει να ξέρεις τι θέλεις και να πάρεις το ανάλογο, υπάρχουν παλιά πρότυπα πιο καινούργια και συνέχεια βελτιώνονται σε πολλούς τομείς αυτό δεν σημαίνει ότι αν βγει κάτι καινούργιο θα το υοθετήσει αναβαθμίζωντας τον εξοπλισμό της η κάθε αντίστοιχη εταιρεία σαν την NOVA και μην ξεχνάς ότι ο κατασκευαστής του κάθε cam που θα υποστηρίξει αντίστοιχα το irdeto και το κάθε αντίστοιχο του Irdeto θα πρέπει να πληρώσει για αυτό που υοθετεί τα αντίστοιχα δικαιώματα. Σου απάντησα πιο πάνω περίπου το ίδιο, ακριβότερο προιόν και όταν θα βγει καινούργιο πρότυπο δεν θα μπορεί να το υποστηρίξει, αντίθετα αν έχει θέση για cam θα πάρεις μόνο το αντίστοιχο καινούργιο module και είσαι έτοιμος. traspoders είναι οι αναμεταδότες που έχουν οι δορυφόροι, έχουν ένα συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων ώστε να <<χωρέσουν>> τηλεοπτικά προγράμματα, ή κάθε άλλη υπηρεσία όπως δορυφορική τηλεφωνία, δορυφορικό internet κτλ. Ανάλογα την κωδικοποίηση όπως QPSK, FSK κτλ , το symbol rate τα feq κτλ μπορούν να χωρέσουν πολλές αναμεταδώσεις μέσα σε αυτόν ή λιγότερες, τους διπλανούς του κτλ. Ένας δορυφόρος έχει πολλούς αναμεταδώτες κανονικούς και εφεδρικούς που μπορούν να κοιτάνε σε διαφορετικές δέσμες πχ ένας να κοιτάει Ευρώπη και ένας Αφρική και ανάλογα με το που κοιτάνε και τις ισχύς που μεταδίδονται εξαρτάται και το μέγεθος του πιάτου που χρειαζόμαστε για να εχουμε λήψη σε μια υπηρεσία. αν εννοείς τα 4 κανάλια της ΕΡΤ και τα ρωτάς αυτά είναι με συμπίεση mpeg2. Αλλά αν κατάλαβα καλά ρωτάς τη διαφορά του ψηφιακού με το αναλογικό σήμα ή έστω αυτό κατάλαβα. Θα προσπαθήσω να την εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται Αναλογικό το Αναλογικό σήμα (πληροφορία) μπαίνει μέσα σε άλλο αναλογικό σήμα (φέρων) ώστε να μπορεί να πάει μακριά σε απόσταση και εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα το πιάνει μέσω τις κεραίας σου ο δέκτης και βγάζει από πάνω το φέρων που του είναι άχρηστο και κρατάει μόνο την πληροφορία η οποία όμως έχει θόρυβο πια και επειδή δεν μπορεί να ξεχωριστεί η πληροφορία από τον θόρυβο ενισχύονται και τα δύο και με κάποια φίλτρα απλά βγάζει όσο περισσότερο θόρυβο μπορεί αλλά η πληροφορία είναι αρκετά αλλοιωμένη πια. Ψηφιακό Το ψηφιακό πλέον σήμα (πληροφορία) πριν εκπεμφθεί εμπλουτίζεται με περισσότερα bits που θα βοηθήσουν το δέκτη να κάνει διορθώσεις στο θόρυβο όταν θα ληφθεί από τον δέκτη. Το σήμα μπαίνει πάλι μέσα σε αναλογικό σήμα (φέρων) ώστε να εκπεμφθεί στην ατμόσφαιρα, λαμβάνεται από τον δέκτη ο οποίος απορρίπτει το φέρων και πλέον η πληροφορία είναι διακριτή γιατί ψηφιακό είναι ουσιαστικά μια ακολουθία από 0 και 1. Πλέον ο θόρυβος που έχει μπει μπορεί να αναγνωριστεί και να απαληφθεί πλήρως με την βοήθεια αυτών των extra bits που βάλαμε πριν εκπεμφθει στην ατμόσφαιρα και πλέον ενισχύουμε πλέον μόνο την πληροφορία και την βλέπουμε στον δέκτη μας χωρίς θόρυβο. Σε έχασα γιατι δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς και για ποιους λες?????? αν μπορείς κάνε πιο καταννοητές ερωτήσεις γιατί τις περρισσότερες προσπάθησα να τις καταλάβω πολύ γιατί έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα και μπερδεύομαι και εγώ sorry, ελπίζω τουλάχιστον να σε βοήθησα έστω και λίγο. Εγραψα όσο πιο απλά μπορούσα παραλλήποντας πολλά πράγματα και χρησιμοποιώντας χοντράδες ώστε να γίνεται όσο πιο καταννοητό γίνεται το κείμενο από κάποιον που δεν γνωρίζει πολλά. Οι γνώστες που ξέρουν τι εννοώ είναι ευπρόσδεκτοι να διορθώσουν τις χοντράδες μου και τα ορθογραφικά μου λάθη (εδώ που γράφω δεν έχει ορθογραφικό έλενχο και δεν μπορώ να βάλω) και να τα γράψουν πιο αναλυτικά και σωστά, εγώ απλά δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε την όρεξη να το κάνω απλά είπα να βοηθήσω έστω και έτσι.
michael92 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Μπορείς να πεις λίγο περισσότερα λόγια γι' αυτό? Επίσης δεν έχω καταλάβει τι συμβαίνει με τα ψηφιακά κανάλια... Μέχρι στιγμής υπάρχουν αυτά τα 4. Κάποια στιγμή θα κάνουμε Search και θα πιάνουμε και τα υπόλοιπα μέσω του DTV? Άμα έχεις PS3 το Play TV συνδέεται στο PS3 και βλέπεις Digital TV μέσα από το PS3, συγκεκριμένα έχει : Turn Subtitles on / off Turn Audio Description on / off Set whether you would like live TV to always be recorded or just when paused for trick mode. Screen Size settings Game play recordings on / off (See below) Parental Lock HDD Size: PlayTV can only record to the PlayStation 3's own internal hard drive. Recorded video can then be transferred to an external storage device. Codecs: PlayTV supports MPEG2 SD and HD. AVC/MPEG4 is now available with the latest PS3 firmware update. (UK manual only states MPEG2 in the supported codecs under technical specs) PlayTV can be controlled using a PlayStation controller or Blu-ray remote control. Twin HD (720p/1080i) tuners
Heatspreader Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Γι' αυτό που λες άνοιξα Topic εδώ. Πραγματικά αν τα κάνει όλα αυτά, μπράβο τι να πω! Παρόλα αυτά η TV μου από μόνης τη παίζει? Αν ναι, ok, Αν όχι γιατί παίζει αυτά που έχουμε τώρα? Και αν τα καινούρια είναι άλλο Format, γιατί να είναι?
vdanasto Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 η ψηφιακη τηλ δειχνει σε 16:9? Απ'ότι έχει ειπωθεί όχι, μόνο το ΣΚΑΙ εκπέμπει σε 16:9.
Heatspreader Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Έλεος πάλι θα έχουμε μαύρα κενά δεξιά αριστερά??? OMG...
vdanasto Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Έλεος πάλι θα έχουμε μαύρα κενά δεξιά αριστερά??? OMG... Δεν κάνει stretching η τηλεόρασή σου; (ή όπως αλλιώς το λένε )
Heatspreader Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Κάνει, αλλά δεν το έχω ποτέ έτσι, δεν μου αρέσει... Θέλω να παίζει πάντα η κανονική ανάλυση.
vdanasto Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Κάνει, αλλά δεν το έχω ποτέ έτσι, δεν μου αρέσει...Θέλω να παίζει πάντα η κανονική ανάλυση. Έχεις ένα δίκιο, αλλά σε κάποιες τηλεοράσεις δεν είναι τόσο ενοχλητικό το "τράβηγμα" που γίνεται. Εμένα ας πούμε δεν με ενοχλεί καθόλου καθώς δεν είναι πολύ έντονο.
Heatspreader Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Έχει επιλογή που κάνει Zoom, οπότε δεν Stretch-άρει, αλλά προτιμώ να έχω τη κανονική εικόνα με τα κενά..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα