Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία ασύρματου δικτύου και διαμοιρασμός internet

ntinos19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σήμερα αγόρασα αυτή τη κάρτα.

θέλω να φτιάξω ένα ασύρματο δίκτυο που να μοιράζει το internet, δλδ έχω συνδεδεμένο το desktop με το router μέσο καλωδίου και απο το desktop να μοιράζω τη σύνδεση στο laptop και στο κινητό. κοίταξα τους οδηγούς στο φόρουμ αλλά δεν με κάλυπταν σε αυτό που θέλω να κάνω :mad:

το desktop έχει windows xp sp3 και το λαπτοπ έχει ubuntu 9.10

Δημοσ.

ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω σε λίγο που θα φύγει ο αδερφός μου :-)

όποια απορία έχω θα ποστ-άρω.

---------- Προσθήκη στις 18:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:38 ----------

τελικά έκανα ότι ακριβός έλεγε και έφτιαξα το δίκτυο, φαίνεται στο κινητό και στο λαπτοπ όμως κανένα απο τα 2 δεν συνδέετε. στο λαπτοπ δεν συνδέετε με τι καμία και στο κινητό (Nokia 5800) συνδέετε κατά κάποιο τρόπο αλλά δεν μπορεί να μπει σε καμία ιστοσελίδα.

μου εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα:

ιστος:

καμία απόκριση πύλης.

ΥΓ, αν θέλεις κανονίζουμε μια ώρα για να μπεις απο τον υπολογιστή σου στον δικό μου μέσω team viewer μπας και βγάλεις άκρη :)

Δημοσ.

το έχω ήδη δοκιμάσει, έκλεισα το firewall τον windows αλλά και απο το eset μπας και... αλλά τίποτα :-(

στο λαπτοπ έχω εγκατεστημένο το wicd και προσπαθεί να ανακτήσει μια ip, το έχω βάλει αυτόματα αυτά για να μη μπερδευτούν τα πράγματα αλλά στη σύνδεση του desktop με το modem/router (δεν έχει ασύρματο) έχω βάλει κανονικά ip, μόνο στο ασύρματο δεν έβαλα σε κανένα απο τα 2 pc...

όταν προσπαθώ να συνδεθώ με το κινητό λέει οτι η σύνδεση έγινε(στην ουσία γίνετε) αλλά όταν μπαίνω για πλοήγηση μου βγάζει το μήνυμα που έγραψα παραπάνω και η σύνδεση κλίνει. στο λαπτοπ δεν συνδέετε καν...

απο ότι ξέρω το σφάλμα στο κινητό βγαίνει όταν δεν είναι σωστό το κλειδί, θέλει WEP 40/128, 60/128 κτλ. και εδώ μπερδεύομαι λιγάκι επειδή το δίκτυο είναι WEP κανονικά. δεν θα έπρεπε να είχε πρόβλημα σε αυτό...

Δημοσ.

Όταν κάνεις μια σύνδεση share στα windows χρησιμοποιώντας το ICS (internet connection sharing) η σύνδεση από την οποία επιλέγεις να μοιράσεις στους υπόλοιπους (στην περίπτωση την δική σου η ασύρματη) παίρνει αυτόματα IP 192.168.0.1 , όλα τα υπόλοιπα τερματικά θα πρέπει να τα βάλεις να πάρουν IP automatic (ICS λειτουργεί και σαν DHCP δηλαδή μοιράζει IP στους clients του δικτύου). Για να ελέγξεις αν έχεις το κλειδί είναι σωστό και αν πράγματι έχεις συνδεθεί μπορείς μιας που έχεις βάλει static ips από ότι κατάλαβα να κανείς πχ ένα ping από το desktop sto laptop και να δεις αν απαντήσει.

Δημοσ.

mharis απο το κινητό συνδέομαι αλλά δεν παίρνει internet (απο ότι κατάλαβα δλδ).

όλα τα παραπάνω δεν τα πολυκατάλαβα, βασικά δεν κατάλαβα πως ακριβός θα τα κάνω αυτά, που να πάω και τι να κάνω...

edit: δοκίμασα να βάλω όλες τις IP αυτόματες μήπως κάνω κάποιο άλλο λάθος αλλά δεν έγινε τίποτα...

Δημοσ.

καλύτερα να αφήσεις αρχικά το κινητό μιας και είναι λίγο πιο δύσκολο να βρεις τι ip έχει πάρει και να ελέγξεις τι γίνεται κτλ. Για δώσεις Internet από το desktop στους υπόλοιπους υπολογιστές - κινητά κτλ θα πρέπει να κάνεις τη σύνδεση του desktop (αυτή που συνδέεται με το router) shared , αυτό γίνεται με δεξί click πάνω στη σύνδεση --> properties --> advanced και τσεκάρεις το "Allow other network users ..." και επιλέγεις από κάτω στο "Home networking connection" τη σύνδεση με την οποία θέλεις να μοιράσεις στην περίπτωσή σου την wireless.

Δημοσ.
καλύτερα να αφήσεις αρχικά το κινητό μιας και είναι λίγο πιο δύσκολο να βρεις τι ip έχει πάρει και να ελέγξεις τι γίνεται κτλ. Για δώσεις Internet από το desktop στους υπόλοιπους υπολογιστές - κινητά κτλ θα πρέπει να κάνεις τη σύνδεση του desktop (αυτή που συνδέεται με το router) shared , αυτό γίνεται με δεξί click πάνω στη σύνδεση --> properties --> advanced και τσεκάρεις το "Allow other network users ..." και επιλέγεις από κάτω στο "Home networking connection" τη σύνδεση με την οποία θέλεις να μοιράσεις στην περίπτωσή σου την wireless.

respect:shifty:

στο κινητό έχω κανονικά internet αλλά στο λαπτοπ όχι. απο ότι βλέπω είναι θέμα του λαπτοπ και λειτουργικού. με τον wicd δεν συνδέετε καν με το desktop ασύρματα ενώ με τον προ-εγκατεστημένο manager κάτι γίνετε, άρα είμαστε οκ τώρα :) θα το ψάξω στη κατάλληλη ενότητα για αυτό το θέμα :)

άκυρο, αντικατέστησα το network manager και μπείκε αυτόματα στο δίκτυο ^^ όλα εντάξει λοιπόν, μου έρχεται να σε φιλήσω :-P (χαρές και πανηγύρια :-D )

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

καλησπέρα,

εχτές έκανα format και πέρασα τα windows 7. έφτιαξα ένα δίκτυο ad-hoc αλλά δεν κατάφερα να το δώσω πρόσβαση στο internet. μία φορά που κάτι κατάφερα να το κάνω να λέει "internet" απο δίπλα δεν μπορούσα να μπω πουθενά. σαν να ακύρωνε την τοπική σύνδεση και έπαιρνε τη θέση της...

σήμερα που προσπάθησα δεν κατάφερα να κάνω τίποτα απολύτως...

ο σκοπός είναι ο ίδιος με αυτό που ήθελα και παλαιότερα αλλά για τα windows 7 αυτή τη φορά.

ΥΓ. είδα το link για τα vista που έχει ποιο πάνω αλλά είδα οτι υπάρχουν κάποιες μικρο-διαφορές στα vista και στα 7 οπότε δεν μπόρεσα να βγάλω μια καθαρή εικόνα για το τι πρέπει να κάνω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...