vagelat Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Αγαπητοί φίλοι Μένω στα σύνορα Παπάγου Χολαργού. Θέλω να "μεταπηδήσω" από τον ΟΤΕ αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα σε ποιό εναλλακτικό πάροχο. Βασική προτεραιότητα η καλή ποιότητα τηλεφωνικής γραμμής. Πρόσφατα γνωστός μου στου Παπάγου, παραπονιόταν για την κακή ποιότητα γραμμής της TELLAS. Εχει κανείς από την περιοχή σχετική εμπειρία? Ευχαριστώ. Α
MessengerOfGood Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Από παράπονα άλλο τίποτα ... Αλλοι γιατί είναι ακριβά, άλλοι για το service, άλλοι για τις ταχύτητες... Εγώ πάντως στου Παπάγου έχω ΤΕΛΛΑΣ (24Mbps) πάνω σε πάγιο ΟΤΕ (ΙSDN). Η ταχύτητα στο ADSL (http://www.Speedtest.net) βγαίνει γύρω στα 5 Μbps. Λέω να πάω ΟΤΕ (Conn-X Double Play) μόνο για την ευελιξία της ISDN. Eξετάζω τις εξής λύσεις: ΛΥΣΗ 1 Κόστος WIND (οικογενειακό 2*120') 40€ TELLAS 24 Unlimited = 40 €/μήνα (δωρεάν διεθνείς και 1 ώρα δωρεάν προς κινητά) Μείωση 20€ από λογαριασμό WIND λόγω ΤΕΛΛΑΣ ΣΥΝΟΛΟ 60€ όλα τα πάγια. ΛΥΣΗ 2 Κόστος WIND (οικογενειακό 2*120') 40€ Conn-X 8 Mbps = 60 €/μήνα, με ISDN (δηλ 2 ευέλικτα τηλέφωνα) και δωρεάν διεθνείς (6€) και δωρεάν 1 ώρα προς κινητά (6€) ΣΥΝΟΛΟ 100 €/μήνα όλα τα πάγια. Εσύ ποιά θα διάλεγες;
iced Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Ενας φιλος κοντα στο νομισματοκοπειο και με forthnet εχει σοβαρα προβληματα
Mika Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Εγώ πάντως στου Παπάγου έχω ΤΕΛΛΑΣ (24Mbps) πάνω σε πάγιο ΟΤΕ (ΙSDN). Η ταχύτητα στο ADSL (http://www.Speedtest.net) βγαίνει γύρω στα 5 Μbps. και εγω με forthnet 24αρα δεν εχω συνχρονισει ποτε πανω απο τα 5 Mbps. βεβαια δεν ειμαι τοσο "κεντρικα" οσο ο vagelat, το αντιθετο μαλλον
MessengerOfGood Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Διάλεξα τη ΛΥΣΗ 2 (ΟΤΕ) κύρια λόγω ευκολιών ΙSDN (τις χρειάζεται η γυναίκα μου). Θα σας πώ τι ταχύτητες πιάνω με την 8άρα του ΟΤΕ όταν ενεργοποιηθεί (αν δεν το ξεχάσω...)
vagelat Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Βασική μου προτεραιότητα εμένα, είναι η ποιότητα της τηλεφωνικής γραμμής (!) και δευτερευόντως του Internet. Με ενδιαφέρει δηλ. να μιλάς και να ακούς καλά (τελευταία μιλούσα με ένα φίλο στον Κορυδαλλό (forthnet αυτός) και ήταν σα να μιλάς σε ασύρματο VHF (όταν σταματούσε να μιλά ο άλλος και ξανάρχιζε μετά, έχανες την πρώτη του λέξη - φθόγγο))... Αναφερόμενος σε ένα σχόλιο παραπάνω, την ύπαρξη ISDN για χρήση στο σπίτι (τη στιγμή που οι πάροχοι σου δίνουν 2 και παραπάνω αριθμούς αν το ζητήσεις), γιατί να τη χρειάζεται κανείς? Α
umbrella Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 HOL με κλειστά τα μάτια. Με 24 πιάνω 15!!!!
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Αγαπητοί φίλοιΜένω στα σύνορα Παπάγου Χολαργού. Θέλω να "μεταπηδήσω" από τον ΟΤΕ αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα σε ποιό εναλλακτικό πάροχο. Βασική προτεραιότητα η καλή ποιότητα τηλεφωνικής γραμμής. Πρόσφατα γνωστός μου στου Παπάγου, παραπονιόταν για την κακή ποιότητα γραμμής της TELLAS. Εχει κανείς από την περιοχή σχετική εμπειρία? Ευχαριστώ. Α αν εισαι παπαγου προς τα καμμενα θα παιξεις χαλια.αν εισαι παπαγου συνορα με χολαργο καπου εκει κοντα ειναι το αστικο κεντρο ενα δυο στενα κατω απο την περικλεους οποτε θα παιξεις καλα.Σαρανταπόρου 55 εδω ειναι το α/κ χολαργου Ενας φιλος κοντα στο νομισματοκοπειο και με forthnet εχει σοβαρα προβληματα αν ειναι μακρια απο τοα στικο κεντρο μην περιμενει ταχυτητα.τωρα εκει μαλλον χολαργο θα πεφτει και εχει καμποσηαποσταση και εγω με forthnet 24αρα δεν εχω συνχρονισει ποτε πανω απο τα 5 Mbps. βεβαια δεν ειμαι τοσο "κεντρικα" οσο ο vagelat, το αντιθετο μαλλον αν εισια μακρια με καμια εταιρεια δεν θα παιξεις ψηλα.θα παιζεις στα 5.αν παιζεις 5 θα εχεις attenuation 42+ Βασική μου προτεραιότητα εμένα, είναι η ποιότητα της τηλεφωνικής γραμμής (!) και δευτερευόντως του Internet. Με ενδιαφέρει δηλ. να μιλάς και να ακούς καλά (τελευταία μιλούσα με ένα φίλο στον Κορυδαλλό (forthnet αυτός) και ήταν σα να μιλάς σε ασύρματο VHF (όταν σταματούσε να μιλά ο άλλος και ξανάρχιζε μετά, έχανες την πρώτη του λέξη - φθόγγο))... Αναφερόμενος σε ένα σχόλιο παραπάνω, την ύπαρξη ISDN για χρήση στο σπίτι (τη στιγμή που οι πάροχοι σου δίνουν 2 και παραπάνω αριθμούς αν το ζητήσεις), γιατί να τη χρειάζεται κανείς? Α πλεον ολοι δινουν και δευτερο νουμερο san voip.εχω forthnet και σταθερο και voip δεν βρισκω καποια διαφορα με γραμμη οτε . HOL με κλειστά τα μάτια. Με 24 πιάνω 15!!!! και αλλη εταιρεια να βαλεις εκει που εισαι θα πιασεις παλι 15.πρεπει να εισαι κοντα στα 1500 μετρα max απο οτε.
MessengerOfGood Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Βασική μου προτεραιότητα εμένα, είναι η ποιότητα της τηλεφωνικής γραμμής (!) και δευτερευόντως του Internet. Με ενδιαφέρει δηλ. να μιλάς και να ακούς καλά (τελευταία μιλούσα με ένα φίλο στον Κορυδαλλό (forthnet αυτός) και ήταν σα να μιλάς σε ασύρματο VHF (όταν σταματούσε να μιλά ο άλλος και ξανάρχιζε μετά, έχανες την πρώτη του λέξη - φθόγγο))... Αναφερόμενος σε ένα σχόλιο παραπάνω, την ύπαρξη ISDN για χρήση στο σπίτι (τη στιγμή που οι πάροχοι σου δίνουν 2 και παραπάνω αριθμούς αν το ζητήσεις), γιατί να τη χρειάζεται κανείς? Α Ο 2ος αριθμός από ΤΕΛΛΑΣ κοστίζει +20 ευρώ/μήνα. Οπότε με το ISDN έρχεται μία η άλλη. Έβαλα ΟΤΕ Connex double play me 48 ευρώ/μήνα (8 mbps max - πιάνω 5 mbps). Για VOIP δεν μου είπαν τίποτα... Είναι σίγουρο ότι το δίνουν; Και πόσο παραπάνω κοστίζει; Ή είναι μέσα στα 40 ευρώ/μήνα; Πάντως ένα σοβαρό πλεονέκτημα του ISDN είναι ότι όταν σε παίρνει κάποιος στο νούμερο που μιλάς χτυπάει το άλλο αυτόματα. Δηλ. Έχουμε κύρια γραμμή το ΧΧΧΧΧΧΧΧ και δευτερεύουσα το ΥΥΥΥΥΥ. Ενώ μιλάει το ΧΧΧΧΧΧΧ με κελέιτε σε αυτό και χτυπάει το ΥΥΥΥΥΥΥΥ! Αυτό δεν μπορεί να γίνει με δύο ξεχωριστές γραμμές...
poulinos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Ο 2ος αριθμός από ΤΕΛΛΑΣ κοστίζει +20 ευρώ/μήνα. Οπότε με το ISDN έρχεται μία η άλλη. Έβαλα ΟΤΕ Connex double play me 48 ευρώ/μήνα (8 mbps max - πιάνω 5 mbps).Για VOIP δεν μου είπαν τίποτα... Είναι σίγουρο ότι το δίνουν; Και πόσο παραπάνω κοστίζει; Ή είναι μέσα στα 40 ευρώ/μήνα; Πάντως ένα σοβαρό πλεονέκτημα του ISDN είναι ότι όταν σε παίρνει κάποιος στο νούμερο που μιλάς χτυπάει το άλλο αυτόματα. Δηλ. Έχουμε κύρια γραμμή το ΧΧΧΧΧΧΧΧ και δευτερεύουσα το ΥΥΥΥΥΥ. Ενώ μιλάει το ΧΧΧΧΧΧΧ με κελέιτε σε αυτό και χτυπάει το ΥΥΥΥΥΥΥΥ! Αυτό δεν μπορεί να γίνει με δύο ξεχωριστές γραμμές... στην forthnet ειναι +10.ο οτε δεν δινει voip.για αυτο με το Isdn μπορεις να το κανεις.κανεις απο το ενα νουμερο προωθηση στο αλλο νουμερο σου το δευτερο δηλαδη οταν η γραμμη ειναι κατελειμενη και παιζει οσο ξερω.ο β τροπος ειναι απλα να βαλεις αναμονη κλησης κτλ.
vagelat Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 στην forthnet ειναι +10.ο οτε δεν δινει voip.για αυτο με το Isdn μπορεις να το κανεις.κανεις απο το ενα νουμερο προωθηση στο αλλο νουμερο σου το δευτερο δηλαδη οταν η γραμμη ειναι κατελειμενη και παιζει οσο ξερω.ο β τροπος ειναι απλα να βαλεις αναμονη κλησης κτλ. Στη HOL (όπως με ενημέρωσε φίλος) δίνεται δωρεάν το 2ο νούμερο το οποίο φυσικά "παίζει" όπως περιγράφηκε παραπάνω (δηλ. όταν μιλάς στο ένα χτυπάει το άλλο, κτλ). A
poulinos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 δεν το εχω ψαξει.μπορει να εχει γινει η προοθηση κλησεων απο την ιδια την Hol οταν ειναι busy.εκτος αν τα δινει με το ιδιο νουμερο οποτε και παλι κατι παρομοιο ισχυει.ιδια λογικη με το netmod δηλαδη.βλεπει ποια γραμμη ειναι Free και χτυπαει εκει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.