Προς το περιεχόμενο

Τι κάηκε; MoBo ή κάρτα γραφικών;

Gianadoume

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες.

Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα.

Εκεί που το PC δούλευε κανονικά ξαφνικά η οθόνη μπαίνει σε κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας χωρίς να επανέρχεται με τίποτα. Όταν κάνω επανεκίνηση, μου δείχνει την οθόνη που φορτώνουν τα windows με περίεργες γραμμές και κουκίδες σε ορισμένα σημεία και προτού φτάσει στο σημείο που μπαίνει ο κωδικός, ξαναμπαίνει σε κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας.

Δοκίμασα την οθόνη σε άλλο pc και δουλεύει κανονικά. Άλλαξα DVI καλώδιο, δοκίμασα την άλλη DVI έξοδο της κάρτας γραφικών, συνδέθηκα και με αναλογικό σήμα άλλα πάλι τα ίδια.

Μητρική : ASUS P5N32 SE SLI DELUXE

Κάρτα γραφικών: MSI NX7950GX2

Καμία πρόταση ή ιδέα;

Δημοσ.

υπαρχει περιπτωση να δοκιμασεις την καρτα γραφικων σε καποιο αλλο μηχανημα;

μαλλον gpu βαρεσε...αν λες κιολας οτι εβγαζε παραξενα στην οθονη..:-(

Δημοσ.
υπαρχει περιπτωση να δοκιμασεις την καρτα γραφικων σε καποιο αλλο μηχανημα;

μαλλον gpu βαρεσε...αν λες κιολας οτι εβγαζε παραξενα στην οθονη..:-(

Δυστυχώς τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει. Με την μανία που εχούν όλοι να αγοράζουν λαπτοπ, έχω ξεμείνει απο κολλητούς με ένα σταθερό της προκοπής.

Δημοσ.

Παντως απο τα συμπτωματα που μας λες και μενα το μυαλο μου σε καρτα γραφικων παει...

Ψαξε βρες καπου να τη δοκιμασεις ή στην τελικη δοκιμασε καποια αλλη καρτα πανω στο μηχανημα σου(ας ειναι και πιο παλια) για να δεις αν λειτουργει το μηχανημα χωρις αυτην. Προσωπικα ειχα και 'γω προβλημα με μια μητρικη της MSI,αρκετα ακριβη μητρικη.

Δημοσ.

Δεν την είχα πειράξει κυρίως γιατί δε χρειαζόταν.

Μεγαλό σπασιμο ρε παίδες αν είναι οντως η κάρτα γραφικών. Τόσα λεφτά χαμένα μαμώ το κερατό μου.

Δημοσ.

αστοχια υλικου μαλλον,παντως αν μπορεσεις με καποιο τροπο να την δοκιμασεις καπου αλλου καντο

αλλιως αν εχεις εγγυηση πηγαινε την στο καταστημα αγορας της και πες τους να την τσεκαρουν!

Δημοσ.

Από τη στιγμή που περνάει το post και κολλάει κατά το boot των Windows, είναι πιθανό να είναι software το πρόβλημα.

Η λύση είναι μια, καλά δοκιμασμένη:

boot από live διανομή linux.

Αν πάνε όλα καλά εκεί, απλά format. Sorry.

Αν όχι εξετάσεις το hardware troubleshooting που πρότειναν και οι... προγραφήσαντες. :-)

Δημοσ.

Είναι 3 χρόνια και 2 μήνες. Εξάλλου νομίζω οτι είχε μόνο 2 χρόνια εγγύηση.

Το format είναι η ύστατη λύση και ήλπιζα να την αποφύγω.

---------- Προσθήκη στις 00:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:00 ----------

Από τη στιγμή που περνάει το post και κολλάει κατά το boot των Windows, είναι πιθανό να είναι software το πρόβλημα.

Η λύση είναι μια, καλά δοκιμασμένη:

boot από live διανομή linux.

Αν πάνε όλα καλά εκεί, απλά format. Sorry.

Αν όχι εξετάσεις το hardware troubleshooting που πρότειναν και οι... προγραφήσαντες. :-)

Θα το δοκιμάσω και αυτό.

---------- Προσθήκη στις 00:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:02 ----------

Το pc ανοίγει σε Safe mode.

Αυτό σημαίνει οτι είναι οι drivers της καρτας γραφικών ή κάνω λάθος;

Αν είναι αυτό, πως μπορώ να τους ξαναπεράσω (σε Safe mode δε γίνεται);

Δημοσ.

Τσέκαρε την extra τροφοδοσία της.

Από safe mode μπορείς να απεγκαταστήσεις τους drivers.

Στο επόμενο boot λογικά θα παίξει κανονικά (αφού παίζει και σε safe mode), δοκίμασε να ξαναπεράσεις κάποιους updated.

Το λειτουργικό είναι κάπως δύσκολο να προκαλεί το πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...