R_Barrichello Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2003 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2003 Exw to Mandrake 8.2 me kernel 2.4.1.8 nomizo.Yparxei tropos na to kano na diabasei ntfs partition?De me endiaferei an tha grafei.Mono na diabazei thelo. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ivas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2003 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2003 tha prepei na kaneis mallon compile ton kernel sou kai na epilejeis na yposthrizei to ntfs. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maniakos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2003 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2003 mallon 2.4.18 kernel 8a enoeis kai ontos o 2.4.18 8elei recompile (den to ipostirizei apo default) kai na kaneis enable to ntfs sta options tou opos eipe kai o ivas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
R_Barrichello Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2003 Οκ παιδια ευχαριστω.Εχω κι ενα αλλο προβλημα.Εχω Netmod και ISDN συνδεση και δεν μπορω να συνδεθω στο net.Με KPPP ουτε γι'αστειο δε συνδεεται.Με το wvdial συνδεομουνα αλλα τωρα πεθαινει ο δαιμονας....(PPP daemon has died).Καμια ιδεα γι'αυτο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nodreams.ct Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2003 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2003 diavases tis odigies gia egkatastasi sto linux? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote Maniakos:</font><hr> mallon 2.4.18 kernel 8a enoeis kai ontos o 2.4.18 8elei recompile (den to ipostirizei apo default) kai na kaneis enable to ntfs sta options tou opos eipe kai o ivas <hr /></blockquote> Τί λέτε ρε παιδιά! Ναι μεν δεν έχει native support, αλλά στο mdk υπάρχει ως precompiled module. Για να είσαι απόλυτα σίγουρος τρέξε find /lib/modules/2.4.18-6mdk/ -iname 'ntfs.o.gz' Αν το βρει δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα, παρά μόνο mount -t ntfs /dev/hdx /εκεί-που-θες, ή να προσθέσεις την αντίστοιχη γραμμή στο /etc/fstab. Ακόμη πάντως και να μην είχε module μπορούσες με σωστά configured kernel sources (make dep && make clean) να φτιάξεις μόνο το module για ntfs χωρίς να κάνεις recompile τον πυρήνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maniakos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 yeap my dear crazy piston , exeis apolito dikio , diko mou la8os Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ctassos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Να ρωτήσω και εγώ κάτι: Έχω το Mandrake 9.0 (από το DVD του RAM) και ενώ διαβάζει τα NTFS partitions που έχω (τα έχω κάνει mount), ΔΕΝ μπορεί να γράψει σε αυτά. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα XP δεν βλέπουν ούτε για αστείο το Journalised ext3 δεν έχω τρόπο να στείλω ένα αρχείο από το Linux στα XP. Any ideas? Και άλλη μια ερώτηση. Συνδέομαι internet με το kppp, αλλά επειδή μάλλον έχω κάνει μια βλακεία σtις ρυθμίσεις δικτύου, δεν μου ανοίγουν οι σελίδες. Τα DNS της ΟΤΕΝετ τα έχω βάλει. Υποθέτω ότι προσπαθεί να τις ανοίξει μέσω LAN (έχω μια κάρτα δικτύου που κάθεται). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Στην παρούσα φάση η εγγραφή σε ntfs χαρακτηρίζεται στα kernel docs ως "EXPERIMENTAL - DANGEROUS!". Ο μόνος τρόπος να γράψεις σε ntfs είναι να ενεργοποιήσεις το write support στον πυρήνα και αφ'ότου γράψεις να τρέξεις ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο θα προσπαθήσει να σώσει ό,τι μπορεί. Υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να καταστραφεί τελείως το fs. Για το ext3 τώρα, όποιο πρόγραμμα μπορεί να δει ext2 μπορεί να δει και ext3 - είναι πλήρως συμβατα. Ως εκ τούτου αν θες να δεις ext3 από windows υπάρχουν οι εξής λύσεις: Explore2fs Homepage Paragon Ext2fs Anywhere Για το kppp τώρα βάλε Automatic DNS και δες αν θα δουλέψει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ctassos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 thanx for replying! Το explore2fs μου αρκεί, αφού βλέπει αρχεία του Linux. Για το kppp τώρα, έχω φάει τα νιάτα μου Ούτε με auto DNS δουλεύει, αλλά επιμένω ότι δε φταίει το kppp. Διάβασα τόμους documentation, έγινα ειδικός στο dial-up. Τις ρυθμίσεις τις έχω βάλει και σε άλλα pc και δουλεύουν. Ξέρει κανείς τι άλλο μπορεί να φταίει και να μην αφήνει τους browsers να δουν internet μέσω του kppp???? Κάτι με τα LAN settings πρέπει να είναι, δεν εξηγείται αλλιώς. Μου φαίνεται σε λίγο θα βγάλω την κάρτα δικτύου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Υπάρχουν χίλια-δυο πράγματα που μπορεί να φταίνε. Κατ´ αρχάς αφού συνδεθείς βεβαιώσου ότι τρέχει ο pppd: $ ps -aux | grep -i pppd Αν όντως τρέχει δες τι παίζει με το ppp0 interface: $ /sbin/ifconfig ppp0 Θα πρέπει να σου δίνει κάτι τέτοιο: ppp0 Link encap:Point-to-Point Protocol inet addr:xxx.xxx.xxx.1 P-t-P:xxx.xxx.xxx.126 Mask:255.255.255.255 UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:80 errors:5 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:86 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:3 RX bytes:15318 (14.9 Kb) TX bytes:5575 (5.4 Kb) Αν όλα αυτά πάνε καλά, τότε δοκίμασε να κάνεις ping ένα γνωστό site με το όνομά του και δες τί θα σου πει. Αν δεν απαντήσει και παραπονεθεί για κάτι δοκίμασε να κάνεις Ping απευθείας στην IP του. Αν απαντήσει, τότε όντως κάτι παίζει με το DNS. Επίσης ρίξε και μια ματιά στα logs σου και στα μηνύματα του πυρήνα. Αν δεις κάτι ύποπτο κάνε ένα post. /edit Κάτι που θυμήθηκα! Είχα το ίδιο πρόβλημα με Mandrake 9.0 σε ένα φίλο και τελικά έφταιγαν οι default chains που φόρτωνε για τα iptables ή το ipvsadm (δε θυμάμαι τί από τα δύο )! Οπότε δοκίμασε να κάνεις (ως root): $ /etc/init.d/iptables stop $ /etc/init.d/ipvsadm stop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.