Προς το περιεχόμενο

Streaming HD υλικό

achatzi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Έχω 3 υπολογιστές στο σπίτι, 2 στο γραφείο και 1 στο σαλόνι. Το router που έχω είναι το Siemens SL2-141 και βρίσκεται στο γραφείο, επίσης. Ο υπολογιστής του σαλονιού συνδέεται ασύρματα με μία κάρτα δικτύου (Netgear WG311 Wireless PCI Adapter G (54Mbps)) η οποία μου έβγαλε την πίστη μέχρι να δουλέψει (σχεδόν) σωστά λόγω Windows 7 και απουσία drivers.

Θέλω λοιπόν να φτιάξω ένα Media Server από έναν παλιό υπολογιστή που έχω. Οι απορίες μου λοιπόν είναι οι εξής:

1) Σκέφτομαι για τα Windows Home Server, είναι καλή επιλογή;

2) Θέλω να μπορώ να κάνω streaming HD 1080p υλικό, απροβλημάτιστα. Το setup που έχω τώρα δεν μπορεί με τίποτα να αντεπεξέλθει σε κάτι τέτοιο. Ποια λύση προτείνετε για κάτι τέτοιο; Εγώ έχω σκεφτεί 2 λύσεις και θα ήθελα την γνώμη σας (αν φυσικά σκεφτείτε κάτι άλλο ευπρόσδεκτο).

1η λύση: Belkin Gigabit Powerline HD Starter Kit, 2η λύση: παίρνω αυτό το router και αυτήν την κάρτα ή αυτήν

3) Μία χαζή ερώτηση: για να κάνεις streaming πρέπει να έχεις κάνει κάποια ειδική ρύθμιση στον server ή στον client;

Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας για το μεγάλο post αλλά επειδή θα πρέπει να σκάσω κάποια λεφτά θα ήθελα να πιάσουν τόπο και όχι να ψάχνομαι για αλλαγές μετά.

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Γιατί δεν παίρνεις ένα media streamer με ethernet να το βάλεις στο σαλόνι και να τραβάς υλικό είτε ασύρματα είτε με utp καλώδιο από τα pc?

Έτσι βγάζεις και τον υπολογιστή από το σαλόνι που ποιάνει χώρο και έχει και κάποιο θόρυβο....

Μπορείς να δεις εδώ : http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=MEDIA STREAMING

Θα σε συμβούλευα για 1080p streaming να μην το κάνεις ασύρματα.

Το utp κάνει μια χαρά τη δουλειά του

Δημοσ.

Βασικά, δεν θέλω να πάρω το κουτί από το σαλόνι (ένα σωρό λεφτά έδωσα για να το φτιάξω και πρόσφατα, μάλιστα) αλλά επειδή δεν μπορώ να το φορτώσω με δίσκους πρέπει να βρω ένα τρόπο να αποθηκεύσω τα αρχεία μου κεντρικά. Επίσης αυτήν την στιγμή έχω σκορπισμένα τραγούδια, βίντεο και φωτογραφίες σε 3 υπολογιστές. Θέλω να τα έχω κάπου κεντρικά και προσβάσιμα από παντού.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...