Προς το περιεχόμενο

The Road

antreas18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την ειδα χτες και ομολογω οτι μου αρεσε αρκετα.

The Road

Vigo Mortensen παιζει πολυ καλα οπως και ο μικρος που υποδυεται τον γιο του.Στα επιπλεον + τα μερη που γυριστηκε και τα σκηνικα της ταινιας.

Δημοσ.

αρκετά ρεαλιστική Post-Apocalypse ταινία, από τις καλύτερες του είδους σίγουρα.

ειδικά σε σχέση με το The Book of Eli που δεν μ'άρεσε καθόλου.

το παράξενο είναι ότι είχαμε 2 ταινίες του είδους μέσα σε ένα μηνα :-)

Δημοσ.

Μου αρεσε αρκετα και σιγουρα πιο ουσιαστικο νοημα απο το αλλο "κοινωνικο νοηματικο" το up in the air(εστω και αν δεν ειχαν σχεση σαν ταινιες)

Βεβαια εχω κολλησει με το τι προκαλεσε την καταστροφη αλλα αποτι εψαξα ουτε στο βιβλιο εξηγειται

Δημοσ.

βασικα ειχα διαβασει και το βιβλιο και ηξερα οτι δεν θα μου αρεσει η ταινια...τελικα οντως δεν μου αρεσε...τη βρηκα βαρετη, ιδιως μια και ηξερα το σεναριο...μου την εσπασε τρομερα το κλαψιαρικο παιδι....

Δημοσ.

Καλή ήταν, χωρίς εξάρσεις, εντάσεις, υπερβολές κλπ. Θα μπορούσε κάποιος να βαρεθεί άλλα ουσιαστικά ήταν αυτό που λέει ο τίτλος.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ξεκίνησα να την βλέπω, στα 15 λεπτά την άφησα. Με ψυχοπλάκωσε υπερβολικά και τώρα τελευταία έχω και μία ευαισθησία παραπάνω με τα παιδιά, οπότε δεν άντεξα.

Δεν έχω καμμία διάθεση να δω πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία, ούτε τα ηθικά διλήμματα του πατέρα, ούτε πώς έφτασαν σε αυτό το σημείο τα πράγματα.

Όλα αυτά σημαίνουν πως η ταινία σαν ταινία μου φάνηκε εξαιρετική. Σενάριο,σκηνοθεσία, φωτογραφία, ο Mortensen, όλα μου φάνηκαν καταπληκτικά, αλλά τόση απαισιοδοξία δεν την μπορώ σε αυτήν την φάση.

Σήμερα είναι ημέρα κινηματογράφου, αν η γυναίκα θέλει να το δούμε, θα πάμε , αλλά με δική της ευθύνη. Με δική μου πρωτοβουλία δεν την βλέπω!

Έχει πάντως εξαιρετικό ενδιαφέρον πώς παρουσιάζεται ένας κατεστραμμένος κόσμος, πόσο διαφορετικά πραγματεύεται το θέμα ο κάθε σεναριογράφος-σκηνοθέτης και πόσο διαφορετικό αποτέλεσμα βγαίνει. I am Legend, Book of Eli (δεν το έχω δει), The Road, να μην πάω πιο πίσω (Omega man, Mad max ή τί άλλο). Κοινό πλαίσιο, τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα. Σαφώς προτιμώ το The Road.

Δημοσ.

Tην ειδα και εγω. Καλη ταινια, ισως σε καποια σημεια κουραστικη.Συμφωνω οτι ειναι πιο πολυ για σπιτι, οχι για σινεμα.

Ο μικρος ο γιος του επαιξε παρα πολυ καλα!!

Δημοσ.
Ξεκίνησα να την βλέπω, στα 15 λεπτά την άφησα. Με ψυχοπλάκωσε υπερβολικά και τώρα τελευταία έχω και μία ευαισθησία παραπάνω με τα παιδιά, οπότε δεν άντεξα.

Δεν έχω καμμία διάθεση να δω πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία, ούτε τα ηθικά διλήμματα του πατέρα, ούτε πώς έφτασαν σε αυτό το σημείο τα πράγματα.

Όλα αυτά σημαίνουν πως η ταινία σαν ταινία μου φάνηκε εξαιρετική. Σενάριο,σκηνοθεσία, φωτογραφία, ο Mortensen, όλα μου φάνηκαν καταπληκτικά, αλλά τόση απαισιοδοξία δεν την μπορώ σε αυτήν την φάση.

Σήμερα είναι ημέρα κινηματογράφου, αν η γυναίκα θέλει να το δούμε, θα πάμε , αλλά με δική της ευθύνη. Με δική μου πρωτοβουλία δεν την βλέπω!

Έχει πάντως εξαιρετικό ενδιαφέρον πώς παρουσιάζεται ένας κατεστραμμένος κόσμος, πόσο διαφορετικά πραγματεύεται το θέμα ο κάθε σεναριογράφος-σκηνοθέτης και πόσο διαφορετικό αποτέλεσμα βγαίνει. I am Legend, Book of Eli (δεν το έχω δει), The Road, να μην πάω πιο πίσω (Omega man, Mad max ή τί άλλο). Κοινό πλαίσιο, τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα. Σαφώς προτιμώ το The Road.

Σε πιάνει λίγο η ψυχή σου , είναι αλήθεια.Με όλη αυτή τη σκόνη-φωτογραφία-ερμηνείες.

Παρόλα αυτά είναι καταπληκτική. :-)

Αυτές οι ταινίες σου μένουν ρε παιδί μου, και όσο σκέφτομαι σκηνές ακόμα και τώρα 2-3 εβδομάδες αφού την έχω δει , τόσο πιο επικές διαστάσεις παίρνει, ενώ είναι τελείως απλή.Σου χτυπάει τις χορδές της θνητότητας, της πατρότητας, και αφού σε κάνει άνω κάτω πάει να σε ξεκάνει με ένα συνονθύλευμα σκηνών που σε τραβάνε σα λάστιχο από την ηρεμία στον κίνδυνο και που παράλληλα διαμορφώνουν έναν ρεαλιστικότατο κόσμο.myah!Να την δεις Voodoman θέλουμε παρέα στο κάψιμο.

Ή μάλλον δες την, και μετά παίξε κάνα bubble bobble για 2-3 ώρες να στανιάρεις!Αυτές οι ταινίες δε χωνεύονται αμέσως θέλουν τον χρόνο τους.

Δημοσ.

Ήταν αρκετά καλή και είχα ένα μόνιμο ψυχοπλάκωμα καθώς την έβλεπα.

Μια ταινία τόσο ωμή, γκρίζα, ρεαλιστική, που έπαιζε με τα όρια της ανθρωπιάς και της θέλησης.

Να τη δείτε.

Δημοσ.

εμένα δε μου άρεσε, είχε κάποια στοιχεία, εστίαζε στους χαραχτήρες ικανοποιητικά και μου αρέσει και ο vigo σε έντονες ταινίες αλλά το σύνολο δεν μου έκανε κάτι, τη βρήκα λίγη

επίσης μου την έσπασε πολύ η διαφήμιση

Δημοσ.
εμένα δε μου άρεσε, είχε κάποια στοιχεία, εστίαζε στους χαραχτήρες ικανοποιητικά και μου αρέσει και ο vigo σε έντονες ταινίες αλλά το σύνολο δεν μου έκανε κάτι, τη βρήκα λίγη

επίσης μου την έσπασε πολύ η διαφήμιση

Off topic:

Αν δεν έχεις δει το up in the air, δεν έχεις δει διαφήμιση σε ταινία!

Δημοσ.

Εδέησα και την είδα. Έχεις δίκιο oneofthem σε όσα λες, στην τελική σούμα όμως εμένα μου άρεσε.

Μπορείς να την πεις και προβλέψιμη, φινάλε χωρίς ανατροπές, αρκετά μονότονη. Παρόλα αυτά, η σκηνοθεσία, οι ερμηνείες, η όλη αίσθηση του αδιεξόδου, αυτή η συνεχής δυσφορία που ένοιωθα την κατατάσσουν στις καλές μου ταινίες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...