NiCk_ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Κατά τη γνώμη μου, αυτό δείχνει πως ο πολύς κόσμος έχει άλλη άποψη για το τι είναι χρησιμότερο ανάμεσα στην ευκολία χρήσης - σταθερότητα και τις δυνατότητες multitasking και flash, σε σχέση με σημαντική μερίδα χρηστών του forum. Πράγμα το οποίο δείχνει ότι το forum δεν αντιπροσωπεύει το μέσο όρο και οι εταιρίες δεν απευθύνονται σε αυτούς. Και φυσικά, έχουμε και πάλι αντιγραφή από τις "ανοησίες" της Apple. Μπορεί πολύ απλά τα κινητά τηλέφωνα να μην βρίσκοντε ακόμη σε σημείο να μπορούν να υποστηρίξουν multitasking και flash, χωρίς να θυσιάζουν σημαντικό μερίδιο της μπαταρίας τους .. Κατ εμε πάλι στην apple είναι το φταίξιμο... έφαγε όλο το κράξιμο και τώρα οι υπόλοιποι δεν θα ζοριστούν να κάνουν τα αυτονόητα αλλά θα ακολουθήσουν έναν δρόμο που ήταν λάθος. Wow ..
alexzzz Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Wow .. ~ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω χρόνο/όρεξη για flame~ όταν το ανταγωνιστικό χ προϊόν (που πουλάει παραπάνω από σένα) δεν έχει το ψ feature ή το βάζεις και το διαφημίζεις ή δεν το βάζεις (aka δεν ζορίζεσαι) και όταν σου την λένε λες "αααα... και το χ δεν το έχει"
NiCk_ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 ~ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω χρόνο/όρεξη για flame~ όταν το ανταγωνιστικό χ προϊόν (που πουλάει παραπάνω από σένα) δεν έχει το ψ feature ή το βάζεις και το διαφημίζεις ή δεν το βάζεις (aka δεν ζορίζεσαι) και όταν σου την λένε λες "αααα... και το χ δεν το έχει" Άρα αν θα μπορούσε η Microsoft να είσαι σίγουρος πως θα το έβαζε και θα το διαφήμιζε .. Δεν ισχύει το "μην ζορίζεσαι", και ειδικά από μια εταιρεία όπως την Microsoft, που κάνει τα πάντα για ένα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς .. Κατά την γνώμη μου, όπως είπα και πιο πάνω πρόκειτε καθαρά για τεχνικά προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο η Apple όσο και η Microsoft στο να προσφέρουν αυτά τα 2 στα κινητά τους τηλέφωνα .. Μπορεί μέσω cydia το iPhone να έχει κάποιο είδος multitasking, αλλά έχει σοβαρές επιπτώσεις στην μπαταρία του τηλεφώνου .. Και επειδή ένα κινητό τηλέφωνο δεν είναι laptop, η μπαταρία έχει πρωταρχικό ρόλο στο τι μπορεί και τι μπορεί να μην κάνει μια συσκευή ..
alexzzz Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ αυτό που διάβασα είναι ότι αρχικά δεν θα υποστηρίζει flash και ότι adobe και microsoft το δουλεύουν ακόμα (και μάλιστα όχι στα λινκ του παραπάνω ποστ αλλά σε άλλο πάλι από το engadget κάποιες μέρες μετά την παρουσίαση των mobile seven)... Συμφωνώ στο σκεπτικό σου αλλά και πάλι κατ εμε δημιουργεί μια χαλαρότητα ακόμα και ως προς το πότε (και αν) θα είναι έτοιμο τελικά το flash για κουνιστές συσκευές
ixthy Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Όχι ρε συ Alexzzz! Αυτό είναι η λογική του παραλόγου! Αν είναι δυνατόν! Η Apple πήρε μια απόφαση και έχει φάει τρελό κράξιμο από όλους. Βέβαια πουλά περισσότερο με το iphone, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα για το ipad. Σου θυμίζει κάτι αυτό; Θυμάσαι το παλιό καλό DOS χωρίς multitasking; Δεν πούλαγε και αυτό περισσότερο; Τουλάχιστον στο χώρο των υπολογιστών η Apple ποτέ δεν είπε το DOS πουλά περισσότερο, οπότε κάτσε να φτιάξω ένα DOS και να ρίξω τις τιμές για να αγοράσει ο κόσμος! Στο τέλος βέβαια κόντεψε να φαληρίσει. Αλλά και πάλι πήρε άλλο δρόμο ελέω Jobs και πήγε στο unix και στην intel και τρέχει και τα windows. Οπότε έγινε και συνεργάτης με την MS και επίσημα σε αυτόν τον τομέα, αφού ο κάθε Mac user έχει το δικαίωμα να ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΑ WINDOWS και τα προγράμματα που θα τρέχει σε αυτά και να τα χρησιμοποιεί με το mac του. Εκεί άρχισε να πουλά περισσότερο, κάνοντας όμως άνοιγμα στο DOS και τα windows και δίνοντας πιο πολλές επιλογές στο χρήστη. Ο χρήστης πάντα έχει το δικαίωμα για περισσότερες επλογές, γιατί αυτός είναι που πληρώνει και θέλει να είναι καλυμένος. Εμένα ας πούμε αν δε με βόλευε το mac, γιατί να μην μπορώ στο μηχάνημα που πλήρωσα να τρέξω windows ή κάτι άλλο; Θα ήταν καλύτερα να το πετάξω, ή να ψάχνω να βρω που θα το πουλήσω μισοτιμής και μετά να αγοράζω άλλο; Ξέρετε γιατί η Apple πουλά τόσο πολύ τώρα; Έμαθε από τα λάθη της! Κράτησε τη φινέτσα, το όνομα και το prestige της με πολύ καλαίσθητα προϊόντα με ποιοτική κατασκευή (τακτική Apple), τα οποία όμως δίνουν λίγες και καλές λειτουργίες στο χρήστη ρίχνοντας το κόστος και τις απαιτήσεις σε hardware (παλιά τακτική DOS-Windows από Microsoft), με τη δυναμική όμως συνεχών αναβαθμίσεων σε μια νέα σειρά προϊόντων για την οποία η αγορά δεν έχει ωριμάσει ακόμα (τακτική INTEL - MS). Το interface αυτών των συσκευών είναι πολύ εύχρηστο και απλό (τακτική Apple) και τα προϊόντα αυτά απευθύνονται σε consumers και όχι σε power users (τακτική MS). Δεν είναι ας πούμε τυχαίο ότι το iphone είναι η καλύτερη παιχνιδομηχανή - κινητό και ανταγωνίζεται επάξια, αν δεν έχει ήδη ξεπεράσει, άλλα handhelds που είναι εξειδικευμένα στα games. Έχει και ipod και διάφορα άλλα καλούδια, αλλά έχει κόψει κάποια πράγματα από αυτά που ένας power user θα ήθελε να κάνει. Σε αντίθεση μάλιστα με τους υπολογιστές, η Apple με έναν πολύ έξυπνο τρόπο άνοιξε την iphone πλατφόρμα της σε τρίτους κατασκευαστές και αυτή τη στιγμή είναι η πιο πλούσια πλατφόρμα σε εφαρμογές. Σας λέει κάτι αυτό σε σχέση με το πώς κυριάρχησε η MS στα λειτουργικά; Η πιο ισχυρή δύναμη της αγοράς στην πληροφορική κύριοι δεν είναι το productivity, το developing, το designing ή λοιπές επαγγελματικές εφαρμογές! Είναι το gaming και η αναπαραγωγή multimedia, καθώς και η μούρη που πουλά η κάθε εταιρεία μέσω του marketing και του σχεδιασμού των συσκευών. Κι όσο κι αν είναι δύσκολο να αλλάξει τη ροή της ιστορίας στους υπολογιστές με τη δεδομένη και παγιωμένη πια κυριαρχία της MS στο χώρο των pcs, στο χώρο των handheld εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι καμιά εταιρεία δεν είχε παρουσιάσει κάποια σοβαρή handheld πλατφόρμα, ούτε η MS με τα windows mobile, και τσάκισε τους πάντες με το iphone των πολλών ελλείψεων! Μόνο που το iphone αυτά που μπορεί να κάνει τα κάνει σχεδόν τέλεια και είναι και το πιο παιχνιδιάρικο κινητό. Έδωσε το δικαίωμα ακόμα και σε καταναλωτές που αγόραζαν συσκευές μόνο και μόνο επειδή έχουν χρώμα ροζ, και δεν ήθελαν να ξέρουν τι κάνει αυτή η συσκευή πέρα από το πώς παίρνεις τηλέφωνο, να γουστάρουν και να διασκεδάζουν μόνο με το χειρισμό του touchscreen και να αισθάνονται ότι κάτι μπορούν παραπάνω να κάνουν με αυτήν τη συσκευή, χωρίς πολύ σκέψη! Και να θυμίσω ότι το 1ο iphone όταν ήρθε στην Ελλάδα κόστιζε τα μισά και λιγότερα λεφτά από τα θυρία της HTC με windows mobile!!!! Τώρα όμως το 3gs με τα 32 GB είναι από τις πιο ακριβές συσκευές! Σας λέει κάτι όλο αυτό; Βέβαια όταν έλεγα πολύ καιρό πριν ότι η Apple ακολουθεί βήματα MS βαριόμουν να το εξηγήσω, αλλά το μήνυμά σου φίλε Alexzzz με έκανε να τα πω όλα αυτά και ας με πείτε και τρελό. Τώρα αν ο δρόμος μίμησης της MS σε σχέση με το flash και το multitasking είναι λανθασμένος δεν ξέρω. Ούτε αν θα τα βρει με την Adobe ξέρω. Βασικά συμφωνώ μαζί σου, αλλά το μέλλον μόνο μπορεί να δείξει. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2010 από ixthy
NiCk_ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ αυτό που διάβασα είναι ότι αρχικά δεν θα υποστηρίζει flash και ότι adobe και microsoft το δουλεύουν ακόμα (και μάλιστα όχι στα λινκ του παραπάνω ποστ αλλά σε άλλο πάλι από το engadget κάποιες μέρες μετά την παρουσίαση των mobile seven)... Συμφωνώ στο σκεπτικό σου αλλά και πάλι κατ εμε δημιουργεί μια χαλαρότητα ακόμα και ως προς το πότε (και αν) θα είναι έτοιμο τελικά το flash για κουνιστές συσκευές Ναι νομίζω ότι το είχα διαβάσει και εγώ .. Υποθέτω όμως πως εαν βρεί μια καλή λύση η Adobe, πιθανόν να δούμε το flash και στο iPhone .. Δεν νομίζω δηλαδή ότι είναι απλά η πολιτική της Apple να εξοντώσει το flash, ο λόγος που δεν το βλέπουμε στα iDevices .. Τώρα όσο αφορά την χαλαρότητα, δεν ξέρω .. Είμαι με την εντύπωση ότι όσο μεγαλώνει το ποσοστό των χρηστών που μπαίνουν στο internet μέσω των κινητών τους τηλεφώνων τόσο μειώνεται η δύναμη του flash .. Και αυτό φαίνεται ειδικά από την στιγμή που μεγάλα sites αρχίζουν να τεστάρουν το HTML 5, και άλλα sites κάνουν "mobile versions" των sites τους, για να μπορεί κάποιος να τα δεί χωρίς flash .. Άρα μάλλον η Adobe θα θέλει να φέρει το flash σε mobile μορφή όσο πιο γρήγορα γίνεται .
dark_banishing Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Εγώ αυτό που διάβασα είναι ότι αρχικά δεν θα υποστηρίζει flash και ότι adobe και microsoft το δουλεύουν ακόμα (και μάλιστα όχι στα λινκ του παραπάνω ποστ αλλά σε άλλο πάλι από το engadget κάποιες μέρες μετά την παρουσίαση των mobile seven)... Ακριβώς. Κόβετε τις ειδήσεις στη μέση και βγάζετε λάθος συμπεράσματα. Το quote είναι αυτό: "Microsoft and Adobe are working closely together. While the newest version of Windows Phone won't support Flash at initial availability, both companies are working to include a browser plug-in for the full Flash player in future versions of Windows Phone. More details will be shared at Microsoft MIX next month."Καμιά σχέση με την περίπτωση adobe - apple Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2010 από dark_banishing
waves Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Καμιά σχέση με την περίπτωση adobe - apple που τα έχουν κάνει πλακάκια. Νομίζω, ότι η έκφραση "τα έχουν κάνει πλακάκια" σημαίνει "τα έχουν βρει" και κάτι μου λέει, πώς θέλεις να πεις το αντίθετο για την Apple και την Adobe. Στο post μου που επισημαίνω τις συγκεκριμένες πληροφορίες, γράφω (προς το παρόν) σχετικά με τη μη υποστήριξη flash στα Windows Mobile 7. Νομίζω, πάντως, το θέμα της μπαταρίας είναι βασικός λόγος για τη μη υποστήριξη του multitasking σε κινητά τηλέφωνα τουλάχιστον (ίσως και στο iPad η υποστήριξη multitasking να "τελειώνει" γρήγορα την μπαταρία.)
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ τώρα να καταλάβω κάτι: τόσον καιρό γράφονται διαμαρτυρίες για το flash και το multitasking, ενώ πρόκειται για χαρακτηριστικά που ΔΕΝ υπάρχουν σε άλλα τηλέφωνα; Αν υπάρχουν, τότε γιατί συζητάμε ξαφνικά ότι τα κινητά και η μπαταρία τους δεν είναι ακόμα έτοιμα; Αν δεν υπάρχουν, γιατί βρίζουν κάποιοι την Apple για κάτι αυτονόητο; Κάτι δεν έχω καταλάβει φαίνεται. Κατ εμε πάλι στην apple είναι το φταίξιμο... έφαγε όλο το κράξιμο και τώρα οι υπόλοιποι δεν θα ζοριστούν να κάνουν τα αυτονόητα αλλά θα ακολουθήσουν έναν δρόμο που ήταν λάθος. Δηλαδή το πρόβλημα είναι στο να μην κουραστούν να ετοιμάσουν το προϊόν; Για ποιο λόγο να ακολουθήσουν έναν λάθος δρόμο;
Tigran Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Για να κάνουν προσπάθειες Adobe-Microsoft να ενσωματώσουν αργότερα το Flash στις WM7 συσκευές, σημαίνει ότι κάπου υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να λυθεί. Κατηγορούμε(αν και εγώ όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό) την Apple που δεν ενσωματώνει κλασσικές λειτουργίες στις συσκευές της, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται να μάθει το γιατί. Το κάνουν γιατί δεν μπορούν, δεν θέλουν, ή επειδή πιστεύουν πως δεν πρέπει να θυσιάσουν την λειτουργικότητα της συσκευής; Μου φαίνεται εντελώς κουτό, να πιστεύει κάποιος ότι η Apple δεν θέλει να "πιάσει" το ευρύ κοινό. Απλά προσφέρει πιο εξειδικευμένες συσκευές, τις οποίες τις διαφημίζει πάντα για 2-3 σημαντικά χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει. Δεν δημιουργεί συσκευές της νοοτροπίας All-in-one, αλλά "λίγα και καλά" και εκεί πιστεύω κέρδισε το στοίχημα η Apple. Γιατί υπάρχει πολύς κόσμος, που δεν ενδιαφέρεται ούτε για 10MP κάμερες, ούτε FMRadio, ούτε καν Bluetooth. Θέλει να κάνει 2-3 βασικά πράγματα (και κυρίως το σερφάρισμα) και να τα κάνει σωστά.
haHa Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Εγώ τώρα να καταλάβω κάτι: τόσον καιρό γράφονται διαμαρτυρίες για το flash και το multitasking, ενώ πρόκειται για χαρακτηριστικά που ΔΕΝ υπάρχουν σε άλλα τηλέφωνα; Η βασικη διαφορα ειναι οτι το iPad δεν ειναι τηλεφωνο(δεν μιλαμε πχ για το iPhone), αλλα ειναι μια συσκευη βαρους 0.7kg (πχ ελαχιστα ελαφρυτερο απο οτι ενας πολυ ελαφρυς φορητος 12") και με οθονη 9.7" . Ειναι αδικο για το ιδιο το iPad να το συγκρινουμε με κινητα και να περιμενουμε να εχει τις ιδιες "μικρες" δυνατοτητες που εχει μια συσκευη 3-4" και βαρους 100-150gr. Υ.Γ.: Multitasking υπαρχει σε κινητα, ενω το flash κανει τα πρωτα του βηματα. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2010 από haHa
dark_banishing Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ τώρα να καταλάβω κάτι: τόσον καιρό γράφονται διαμαρτυρίες για το flash και το multitasking, ενώ πρόκειται για χαρακτηριστικά που ΔΕΝ υπάρχουν σε άλλα τηλέφωνα; Φαντάσου ότι ακόμα και αυτά υπάρχουν σε τηλέφωνα (!) και στο ipad το οποιο δεν ειναι τηλεφωνο(δεν μιλαμε πχ για το iPhone), αλλα ειναι μια συσκευη βαρους 0.7kg (πχ ελαχιστα ελαφρυτερο απο οτι ενας πολυ ελαφρυς φορητος 12") και με οθονη 9.7" . δεν υπάρχουν.. offtopic Νομίζω, ότι η έκφραση "τα έχουν κάνει πλακάκια" σημαίνει "τα έχουν βρει" και κάτι μου λέει, πώς θέλεις να πεις το αντίθετο για την Apple και την Adobe. καλα το καταλάβες, λάθος το έγραψα
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 ειναι μια συσκευη βαρους 0.7kg (πχ ελαχιστα ελαφρυτερο απο οτι ενας πολυ ελαφρυς φορητος 12") Υπάρχουν φθηνοί φορητοί 12" με βάρος κοντά στα 0.7kg;!!! Ή μιλάμε για 1-2 μοντέλα και μόνο;
Steven Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Είναι απλό το πράγμα. Η Apple δεν βάζει στα μηχανήματά της software που είναι ευρέως γνωστό ότι είναι buggy. Ειδικά με το flash έχεις περισσότερες πιθανότητες να crashαρει παρά να τρέξει σωστά. Η κατάσταση είναι τραγική. Μιλάμε, κατά γενική ομολογία, για τον αθλιότερο κώδικα που έχει γραφτεί ποτέ. Και όλα αυτά στο pc και σε μηχανήματα με τεράστια υπολογιστική ισχύ. Στα mac τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, καθώς το flash είναι αισθητά χειρότερο, από ότι στα windows - ναι γίνεται... Η adobe το μόνο που ξέρει είναι να παραπονιέται. Να κάτσει να γράψει ένα σοβαρό και αξιόπιστο κώδικα δεν κάθετε όμως γιατί πολύ απλά απότι φαίνεται δεν μπορεί. Αλλιώς θα το είχε κάνει τόσα χρόνια. Παρόλο που πολλές φορές είναι σπαστικό στο iphone που δεν μπορώ να δω κάποια πράγματα, αν είναι να χρειαστεί να το υποστώ για 1-2 χρόνια ακόμη μέχρι να καταλάβουν πόσο άθλιο είναι το flash και να γλιτώσουμε από αυτό, τότε ας γίνει έτσι. Άμα θέλετε να παίζετε farmville παίξτε το σε HTML5. P.S. Θα ήθελα να δω όλους αυτούς που παραπονιούνται για το flash τι θα λέγανε άμα υπήρχε και έκανε crash ο Safari κάθε 2 λεπτά.. Θα βρίζανε την apple φυσικά..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα