Προς το περιεχόμενο

Apple iPad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σίγουρα πάντως μία συσκευή με lcd display δεν μπορεί να παίξει το ρόλο ούτε της εφημερίδας ούτε του περιοδικού ούτε της παρτιτούρας. Γι αυτό το έχουν πάρει όλοι με τις πέτρες το iphone XL.

Το μέλλον είναι εδώ:http://www.engadget.com/2009/12/07/pixel-qi-displays-hit-production-lines-in-january-multitouch-4/

http://gizmodo.com/5444232/notion-ink-adam-pixel-qi-tabletereader-hands-on-your-screen-is-obsolete

Προσωπικά περίμενα ότι το iPad θά είχε εκτός από υβριδική οθόνη και λειτουργία για χειρόγραφα (τα θεωρούσα αυτονόητα εφόσον το προμοτάριζαν σαν ebook reader) και κάποια καινοτομία όσον αφορά το εικονικό πληκτρολόγιο που θα αφορούσε το feedback προς τον χρήστη όταν πατάει τα πλήκτρα. Δυστυχώς δέν έφερε τίποτα καινούριο στην αγορά και είναι κρίμα πραγματικά...

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι (και sorry αν έχει απαντηθεί ήδη):

Όταν λένε "έλλειψη multi-tasking" σε τι βαθμό την εννοούν; Εννοούν ότι δεν θα κάνει ούτε τα βασικά; Π.χ. δεν θα μπορώ να ακούω μουσική την ώρα που διαβάζω ένα e-book; Ή δεν θα μπορώ να σερφάρω την ώρα που κατεβάζω κάτι στον torrent client; Πώς ακριβώς εννοείται το "multi-tasking";

Δημοσ.

Όταν λένε "έλλειψη multi-tasking" σε τι βαθμό την εννοούν; Εννοούν ότι δεν θα κάνει ούτε τα βασικά; Π.χ. δεν θα μπορώ να ακούω μουσική την ώρα που διαβάζω ένα e-book; Ή δεν θα μπορώ να σερφάρω την ώρα που κατεβάζω κάτι στον torrent client; Πώς ακριβώς εννοείται το "multi-tasking";

Το πρώτο γίνεται , το δεύτερο όχι. Αλήθεια το iphone os κατεβάζει torrents? Δν νομίζω, αφου δν έχει καν διαχείριση αρχείων

Δημοσ.

Το multitasking θα είναι λογικά του επιπέδου του iphone, αφού δεν ανέφεραν τίποτα καινούριο. Το ipod.app θα τρέχει το background, θα μπορείς να ακούς μουσική και να κάνεις άλλα πράγματα, αλλά ως εκεί. Όταν λες torrent client, τι εννοείς; :devil:

EDIT: damn nikosl :P

Δημοσ.

Mathador, το iPad έχει το iPhone OS meaning δεν μπορείς να κάνεις install προγράμματα που έχεις στο Mac σου (torrent client).

Μουσική θα μπορείς να ακούς παράλληλα αλλά αυτό γιατί ειναι native εφαρμογή στο iPad.

No Multitasking = για να ανοίξεις μία εφαρμογή πρέπει να κλείσεις την προηγούμενη.

Δημοσ.

Mουσικη απο αυτην που εχεις μεσα στο iPad θα μπορεις να ακους ενω διαβαζεις/σερφαρεις.

Δεν θα μπορεις ομως να ακους μουσικη πχ απο το youtube ή απο καποιο ιντερνετικο ραδιοφωνο ή απο καποια υπηρεσια streaming ενω σερφαρεις..

Επισης δεν θα μπορεις (απο οτι φαινεται) να σερφαρεις και να κανεις chat ταυτοχρονα, πχ msn για δουλεια/επικοινωνια , ενω σερφαρεις/στελνεις mail.

Δημοσ.
Σίγουρα πάντως μία συσκευή με lcd display δεν μπορεί να παίξει το ρόλο ούτε της εφημερίδας ούτε του περιοδικού ούτε της παρτιτούρας. Γι αυτό το έχουν πάρει όλοι με τις πέτρες το iphone XL.

Το μέλλον είναι εδώ:http://www.engadget.com/2009/12/07/pixel-qi-displays-hit-production-lines-in-january-multitouch-4/

http://gizmodo.com/5444232/notion-ink-adam-pixel-qi-tabletereader-hands-on-your-screen-is-obsolete

Ποιο μέλλον, γιατι αυτο εδώ ASUS Eee PC T91SA-VU1X-BK Black Intel Atom Z520(1.33GHz) 8.9" WSVGA 1GB Memory 16GB SSD NetBook - Retail

Tablet PC +touch screen +ultra thin & light +Windows XP home

είναι άσχημο τώρα στα ιδια λεφτά?

Δημοσ.
Επισης δεν θα μπορεις (απο οτι φαινεται) να σερφαρεις και να κανεις chat ταυτοχρονα,

Αυτο σε ενα βαθμο δεν ισχυει, γιατι ηδη σε ολα τα προγραμματα chat εχουν ενσωματωσει και εναν broswer, (οπως το ΙΜ+ που εχω στο iphone).

Οπότε μπορεις να ανοιγεις λινκς που σου στελνουν , χωρις να κλεινεις το προγραμμα chat που εχεις ακομα και να σερφαρεις κανονικα.

Θα βγουν και πολυ καλυτερα προγραμματα για το ipad ειμαι σιγουρος, και δε νομιζω καποιος που θα θελει να σερφαρει και να κανει chat ταυτοχρονα απο το ipad να δυσκολευτει ιδιαιτερα.

(προσωπικα η μονη περιπτωση που κανω chat και θελω να σερφαρω ταυτοχρονα ειναι οταν μου στελνουν ενα λινκ στο chat και πρεπει να το πατησω. Αυτο το προβλημα λινεται κυριως με τον ενσωματωμενο broswer στο chat προγραμμα)

Δημοσ.

Για tablet μια χαρά υπερπλήρες είναι. Απλά δεν κάνει για ebook reader. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε πολλές εξελίξεις στον τομέα, στην CES παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από διάφορους κατασκευαστές. Το notion ink adam ήταν μόνο ένα από αυτα. Θα απογειωθεί το android.

Δημοσ.

Για όποιον θέλει να κάνει ποζεριά στο λεωφορείο ή το μετρό πάντως είναι ταμάμ:P

Προσωπικά έμεινα με ανάμικτα συναισθήματα.Αυτό που με χάλασε κυρίως είναι η έλλειψη multitasking.Όσον αφορά τη τιμή σχετικά καλή θα την έλεγα.Αν ήταν και λίγο πιο φτηνό δε θα με χάλαγε.Ξεφτίλα πάντως που το 3G κοστίζει έξτρα.Σε αυτό τον τομέα κάνει φάουλ η Apple.(γενικά στη τιμολογιακή πολιτική της κάνει αρκετά φάουλ αλλά τέσπα)

Αν το είχα στη κατοχή μου πιστεύω θα του έκανα καθημερινή χρήση,κυρίως θα διάβαζα pdf στο λεωφορείο ή θα έβλεπα κανά anime κτλ έτσι να περάσει η ώρα.Άντε και λίγο internet browsing στη σχολή.Άλλη χρήση δε μπορώ να φανταστώ.

Βέβαια για όλα τα παραπάνω να σκάσω 500€ δε μου πάει η καρδιά.Προτιμώ να πάρω το νέο Iphone όταν βγει.

Μελλοντικά βέβαια όταν με το καλό βγει το Ipad 2 ανάλογα με τις βελτιώσεις του επιφυλάσσομαι να το τσιμπήσω.(OMG αρχίσω και γίνομαι από Apple Hater -> Apple Fanboy:shock:)

ΥΓ.Μην δείτε το βίντεο με την επίδειξη του Ipad στο site της Apple γιατί θα θέλετε να το πάρετε μετά:PΗ πουτ@ν@ η Apple κάνει πολύ καλά promotional video εκεί την παραδέχομαι.

EDIT:Ξέχασα να πω ότι η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι ότι δεν τρέχει Mac OSX.

Δημοσ.

θα μπώ στον πειρασμό να το τσιμπήσω, εφόσον το φορητό μου(13" macbook) το καβάτζωσε η γυναίκα. Πιστεύω θα καλύψει τη τρύπα ανάμεσα στον iMac μου και στη φορητότητα που θέλω(για την οποία το macbook έπεφτε "πολύ" και το iphone "λίγο"). Ειδικά όταν θα είμαι εκτός Αθηνών. ΑΛΛΑ, τι θα γίνει με το 3G?? wifi δεν παίζει στην επαρχία, και άμα δεν παίζει και tethering τι κάνουμε? Θα βγάλουν προγράμματα οι vodafone κλπ? Κι άλλα συμβόλαια θα πληρώνουμε? Δεν υπάρχει περίπτωση. Εν ολίγοις, μόνο οι δυνατότητες που έχει για surfing-mail-iwork μου αρκούν για 500€.

edit: ανέβηκε το Keynote

Δημοσ.

Το ότι δε τρέχει macosx αλλά κάτι άλλο δεν είναι απαραίτητα κακό. Θέλανε να βγάλουν ένα device και όχι ένα pc.

Χαζομάρα που δεν έχει κάμερα μπροστά. Χαζομάρα το extra 3g. Το multitasking είναι μυστήριο...

SD-cards δέχεται; Η τιμή για netbook είναι αρκετά καλή αλλά θα ήθελα με 500$ (ή και 500ευ) να πάρω και κάμερα και 3g

Σε γενικές γραμμές είμαι επιφυλακτικός για το προϊόν, διότι πολλές φορές η Apple έχει κατηγορηθεί για καινοτομίες ως προς την κατάργηση πραμάτων και τελικά ήταν σωστή. πχ no-floppy στα παλαιά Imac (από τότε και μετά ποιος δούλεψε μετά δισκέτες;), no-ethernet στο AirBook (ποιος δε χρησιμοποιεί wlan;)

Γιατί μου θυμίζει το 1ο iPhone, που του έλειπαν κάποια στοιχειώδη πραματάκια βλέπε 3g για την εποχή του;

Αρκετά ενδιαφέρον οι διάφοροι σένσορες που έχει: πυξίδα, φωτός, gps, λογικά θα έχει και http://en.wikipedia.org/wiki/Sudden_Motion_Sensor

αν είχε και κάμερα θα ήταν το πλέον super-ntuper developer's party

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...