Προς το περιεχόμενο

Apple iPad

ApoelAndreas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχουν στο AppStore 2 εφαρμογές για ελληνικό keyboard. Η πρώτη είναι ένας browser ουσιαστικά (Greek Browser λέγεται) και έχει μια μπάρα όπου γράφεις ελληνικά και μετά κάνεις copy/paste το κείμενο σε όποιο πεδίο θέλεις.

Η δεύτερη είναι μια εφαρμογή τύπου Notepad, όπου σου εμφανίζει το ελληνικό πληκτρολόγιο και ένα μεγάλο πινακάκι για να γράψεις ότι θέλεις. Και εδώ, κάνεις Copy το κείμενο που έγραψες και επικόλληση στο πεδίο που επιθυμείς.

Αν δοκιμάσεις να γράψεις γρήγορα τρώνε μικρά σκαλώματα και δεν πατιούνται κάποια γράμματα, ή πατιούνται λάθος γράμματα. Επίσης το Keyboard πιάνει σχεδόν το 70% της οθόνης αν έχεις το iPad σε landscape mode.

Εγώ έχω αγοράσει τον Greek browser, αλλά ομολογώ ότι σπάνια τον χρησιμοποιώ.

Θα τις βρεις και τις δυο εφαρμογές στο Appstore ψάχνοντας τη λέξη-κλειδί "greek".

Καλορίζικο :)

ευχαριστω πολυ για την αμμεση απαντηση σου.βασικα ρωτησα για κατι μεσω cydi@ αλλα μαλλον δεν υπαρχει κατι ακομα....
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

καλησπερα... εχω καποια κομιξ αλλα σε μορφη cbr και αλλα σε jpg. αν περασω τα jpg σαν φωτογραφιες μου τα βγαζει σε οτι να ναι σειρα και δε διαβαζονται. τα cbr δε ξερω πως να τα βαλω. καμια ιδεα;

---------- Προσθήκη στις 22:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:40 ----------

παιδια ο φορτιστης του iphone κανει για το ipad η αν το βαλω θα εχω προβλημα?Jailbreak κανουμε με spirit?θα εχω κανα θεμα επειδη εχω itunes 9.2?

εγω τον φορτιστη του iphone χρησιμοποιω...

Τα .cbr είναι rar αρχεία που απλά τους έχουν αλάξει την κατάληξη.

Τοποθετείς σε ένα folder όλα τα jpg σορταρισμένα και δημιουργείς ένα rar για αυτό το φάκελο με όλα τα περιεχόμενα του.

Μόλις δημιουργηθεί το rar του αλλάζεις την κατάληξη σε cbr και είσαι ΟΚ.

Πληροφοριακά τα cbz που επίσης κυκλοφορούν πολλά είναι το ίδιο πράγμα προερχόμενο από zip.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
καλησπερα... εχω καποια κομιξ αλλα σε μορφη cbr και αλλα σε jpg. αν περασω τα jpg σαν φωτογραφιες μου τα βγαζει σε οτι να ναι σειρα και δε διαβαζονται. τα cbr δε ξερω πως να τα βαλω. καμια ιδεα;

Για να διαβάζεις cbr και cbz χρησιμοποιείς κάποιον comic book reader. Ένας πολύ καλός είναι ο comic zeal απο applestore.

Να πω και εγώ μια απορία. Υπάρχει τρόπος να κάνουμε mount ένα network drive στο filesystem του ipad? Εμφανίζονται κάπου τα samba shares στο filesystem?

Επεξ/σία από kgian

Ας βάλω κι εδώ μερικές εντυπώσεις από το iPad που έγραψα και στο adslgr...

------------------------------------

Ήμουν για 2 βδομάδες Αμερική, Νέα Υόρκη και Χαβάη, οπότε με την ευκαιρία αγόρασα ένα iPad. Καταρχάς στην Νέα Υόρκη δεν είχαν iPad 3G ούτε για δείγμα. Για την ακρίβεια έπρεπε να κάνεις μια "προπαραγγελία" από το site και μετά να πας να το πάρεις. Δεν το είχα κάνει οπότε δεν το βρήκα. Το βρήκα όμως στο Apple Store στην Honolulu, είχαν μόνο το 64άρι 3G, το πήρα αν και προτιμούσα το 32άρι. Καλύτερα που το πήρα από εκεί γιατί εκεί έχουν και μικρότερο sales tax. (Πριν να φύγω από το Store της ΝΥ μου έκαναν επι τόπου παραγγελία, δεν ήμουν σίγουρος ότι θα έβρισκα στην Χαβάη οπότε το έκανα έτσι ώστε όταν γυρνούσα να το έβρισκα. Σε μία μέρα πήρα ειδοποίηση ότι ήταν εκεί και με περίμενε. Μπορεί να έτυχε και να ήρθε τόσο γρήγορα, δεν ξέρω, αλλά φαίνεται το πρόβλημα διαθεσιμότητας δεν ήταν τόσο μεγάλο)

Το χρησιμοποιήσαμε ΠΟΛΥ εντατικά όσο είμασταν Αμερική, οι εντυπώσεις που μου άφησε είναι άριστες. Πάρα πολύ χρήσιμη και λειτουργική είναι η εφαρμογή με τους χάρτες. Απαραίτητο βέβαια το 3G για αυτό το πράγμα... Είχαμε και κανονικό GPS (5 ιντσών μάλιστα) αλλά δεν το χρησιμοποιήσαμε καθόλου. Το iPad ήταν πολύ καλύτερο για τέτοια χρήση. Ακούγεται υπερβολικό αλλά αν δεν το χρησιμοποιήσετε για μερικές μέρες δεν θα με καταλάβετε. Απαραίτητο βέβαια να έχεις και συνοδηγό που θα κάνει την δουλειά!

Βοήθησε πολύ και το ότι το σήμα 3G στα νησιά της Χαβάη ήταν πολύ καλό. Ταχύτητες άριστες. Στην Νέα Υόρκη αντίθετα οι ταχύτητες ήταν κάτω του μετρίου. Ίσως λόγω του πολύ μεγαλύτερου πληθυσμού που δεν μπορούν να καλύψουν οι κεραίες. Ελλάδα θα σας πω όταν κόψω την SIM του 3G που έχω και την βάλω μέσα.

Κάναμε τα πάντα με αυτό, μας βοήθησε πολύ στην οργάνωση του ταξιδιού. Το κουβαλούσα παντού στο σακίδιο καθώς βοηθάει το μέγεθος και το βάρος. Γενικά είναι ένα μηχανάκι που αν οι απαιτήσεις σου είναι internet, photo viewer, GPS, κανά παιχνιδάκι για το αεροπλάνο, βιβλία, ψιλοδουλειά με κανά κείμενο κτλ τότε είσαι μια χαρά. Αν θες παραπάνω (πχ σοβαρή δουλειά με κείμενα, παρουσιάσεις κτλ) τότε πας σε laptop. Αλλά μέχρι εκεί πραγματικά δεν βρίσκω λόγο για laptop.

Επίσης ο βαθμός ολοκλήρωσης του για 1.0 version είναι πολύ υψηλός και δύσκολα θα το φτάσουν άλλοι.

Στα επιμέρους:

1. Δεν είδα κανένα πρόβλημα με ζέστη κτλ. Μοναδική φορά που παραπονέθηκε και ζήτησε να κλείσει ήταν όταν το είχαμε να το χτυπάει άμεσα ο ήλιος για κάμποση ώρα (κανά μισάωρο απευθείας sunlight).

2. Κανένα θέμα με το WiFi. Συνδέθηκε πανεύκολα παντού. Και Αμερική, και Ελλάδα.

3. Πράγματι μερικές φορές κάποιες εφαρμογές κόλλησαν και έκλεισαν. Μου το έκανε 2-3 φορές (σε 3 βδομάδες) ο Safari πχ. Αλλά με το που το ανοίγεις έρχεται πάλι εκεί που το άφησες.

4. Έχει μια βλακεία όσον αφορά το photo album. Αν έχεις κάνει sync από υπολογιστή τις photo τότε ΔΕΝ σε αφήνει να τις σβήσεις απευθείας από το iPad. Μόνο αν οι photo είναι από το camera connection kit θα σε αφήσει. Είναι σπαστικό αυτό, πολλοί έχουν διαμαρτυρηθεί και πιθανώς να το αλλάξουν στο επόμενο update.

5. Στα πολύ θετικά της συσκευής ότι το χρησιμοποιούσε πάρα πολύ άνετα από το πρώτο λεπτό η γυναίκα μου. Η οποία πχ με το GPS δυσκολεύεται. Θέλω να πω δλδ ότι είναι πολύ user friendly συσκευή, εύκολη στην χρήση.

Αυτά μου ήρθαν τώρα, αν κάποιος θέλει να ρωτήσει κάτι συγκεκριμένο ευχαρίστως να του απαντήσω.

PS. Υπάρχει κανά ελληνικό Apple forum? Ξέρει κανείς? Βρήκα ένα αλλά είναι πολύ μικρό...

------------------------------------

:)

• Moderators

---------- Προσθήκη στις 22:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:40 ----------

εγω τον φορτιστη του iphone χρησιμοποιω...

http://comicreader.mobi/

Ο καλύτερος comic reader σε όλες τις φορητές πλατφόρμες. Period.

Δυστυχώς έχει bannαριστεί για έναν χρόνο από το apple store, οπότε όποιος δεν τον πρόλαβε, αναγκαστικά μόνο σε jailbroken iphone/ipad.

Απο οτι ειδα υπαρχει θεμα με jailbreak σε μηχανημα που εχει itunes 9.2.Μηπως ξερει κανεις αν γινεται να κανουμε jailbreaκ me spirit σε ipad που εχει συνχρονισει με itunes 9.2,αν το βαλουμε σε αλλο μηχανημα που εχει παλιο itunes?

Σ'ευχαριστω για το link αλλα δεν δινει απαντηση σε αυτο που ρωταω,εκτος αν δεν το ειδα.Λεει πως να κανεις downgrade το itunes και τα σχετικα.Δεν ειδα πουθενα να λεει αν μπορεις να κανεις jailbreak στο ipad με αλλο παλαιότερο itunes σε αλλο μηχανημα,(αφου το εχεις βαλει πρωτα σε 9.2) χωρις να εχεις προβλημα...

Σας ευχαριστω...

---------- Προσθήκη στις 12:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:20 ----------

αλλα το προβλημα μου δεν ειναι η εφαρμογη αλλα πως θα βαλω τα cbr αρχεια σε ενα ipad. γιατι το itunes δε τα δεχεται εκτος αν κατι χανω... 

• Moderators
Σας ευχαριστω...

---------- Προσθήκη στις 12:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:20 ----------

αλλα το προβλημα μου δεν ειναι η εφαρμογη αλλα πως θα βαλω τα cbr αρχεια σε ενα ipad. γιατι το itunes δε τα δεχεται εκτος αν κατι χανω... 

mm?

Σίγουρα; Στην καρτέλα Apps του iphone (μέσα στο iTunes), κάτω από τις εφαρμογές του, μου δείχνει τα 3rd-party προγράμματα τα οποία έχουν πρόσβαση στο filesystem του iphone και με αφήνει να πετάξω μέσα τα αρχεία που διαβάζουν τα προγράμματα αυτά. Συγκεκριμένα στο δικό μου έχει το Stanza και τον comic reader mobi. Οπότε πετάω απευθείας τα cbr/cbz/pdf αρχεία μέσα στον crm και τα διαβάζει κανονικά μετά.

ΕΝΤΙΤ: Αυτά τα αναφέρω με δεδομένο ότι είναι ίδια η διαδικασία μεταφοράς αρχείων στο ipad και στο iphone, έτσι. Δεν έχω ipad και δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει, αλλά υποθέτω δεν θα είναι διαφορετική η διαδικασία μεταφοράς αρχείων.

mm?

Σίγουρα; Στην καρτέλα Apps του iphone (μέσα στο iTunes), κάτω από τις εφαρμογές του, μου δείχνει τα 3rd-party προγράμματα τα οποία έχουν πρόσβαση στο filesystem του iphone και με αφήνει να πετάξω μέσα τα αρχεία που διαβάζουν τα προγράμματα αυτά. Συγκεκριμένα στο δικό μου έχει το Stanza και τον comic reader mobi. Οπότε πετάω απευθείας τα cbr/cbz/pdf αρχεία μέσα στον crm και τα διαβάζει κανονικά μετά.

ΕΝΤΙΤ: Αυτά τα αναφέρω με δεδομένο ότι είναι ίδια η διαδικασία μεταφοράς αρχείων στο ipad και στο iphone, έτσι. Δεν έχω ipad και δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει, αλλά υποθέτω δεν θα είναι διαφορετική η διαδικασία μεταφοράς αρχείων.

οκ αυτο δεν το ηξερα... Thanks

ρε παιδια γιατι καθε φορα που το ανοιγω μου βγαζει το μυνημα "αναμονη για ενεργοποιηση".τι μπορω να κανω για να μην το βγαζει?το εχω κανει jb....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει βρεθει καποια λυση για το wifi του ipad?Εμενα οταν απομακρυνομαι απο το router και παω στα 20 μετρα μακρια δεν πιανει...H πιανει μια γραμμη.Στο ιδιο σημειο το iphone Πιανει 2 γραμμες...

Επεξ/σία από nyne

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...