SmaTheGreek Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Είμαι φοιτητής σε ΤΕΙ πληροφορικής και αν και έχω καιρό ακόμα για να τελειώσω τη σχολή θα ήθελα να ρωτήσω τα ακόλουθα: 1)Μέχρι πόσο πρέπει να είναι ο βαθμός πτυχίου για να έχεις πρόσβαση σε μεταπτυχιακά; 2)Ισχύει η φήμη ότι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ δεν προτιμούνται τόσο εύκολα για συμμετοχή σε μεταπτυχιακά σε Ελληνικά ΑΕΙ; 3)Το θέμα και η ποιότητα της πτυχιακής μπορούν να αυξήσουν τη πιθανότητα επιλογής ενός υποψηφίου; 3)Σε ποιες ειδικότητες πληροφορικής αξίζει να κάνει κάποιος μεταπτυχιακό; 4) Τι περιλαμβάνει η διαδικασία της συνέντευξης;
Ethnikos14 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Είμαι φοιτητής σε ΤΕΙ πληροφορικής και αν και έχω καιρό ακόμα για να τελειώσω τη σχολή θα ήθελα να ρωτήσω τα ακόλουθα: 1)Μέχρι πόσο πρέπει να είναι ο βαθμός πτυχίου για να έχεις πρόσβαση σε μεταπτυχιακά; 2)Ισχύει η φήμη ότι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ δεν προτιμούνται τόσο εύκολα για συμμετοχή σε μεταπτυχιακά σε Ελληνικά ΑΕΙ; 3)Το θέμα και η ποιότητα της πτυχιακής μπορούν να αυξήσουν τη πιθανότητα επιλογής ενός υποψηφίου; 3)Σε ποιες ειδικότητες πληροφορικής αξίζει να κάνει κάποιος μεταπτυχιακό; 4) Τι περιλαμβάνει η διαδικασία της συνέντευξης; Θα σου πω αυτά που ξέρω, υποτίθεται από 7 και πάνω, απαραίτητο πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικών, μπορεί να σου ζητήσουν αναλυτική βαθμολογία για να δουν την βαθμολογία στα μαθήματα που αντιστοιχούν στο θέμα του μεταπτυχιακού, πχ ότι έχει να κάνει με Δίκτυα! Κάνε λίγο υπομονή τα ΤΕΙ ετοιμάζονται για μεταπτυχιακά και διδακτορικά!
Blondeamon Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Kαι για διαστημόπλοια. Συμβουλή: Φύγε έξω, εκεί σε δέχονται ίσα. Και θέλεις απο 6,5 και πάνω σε μερικά μέχρι το πολύ απο 7 και πάνω.
Finn Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Επειδή ψάχνομαι κι εγώ για μεταπτυχιακό στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική όσα πανεπιστήμια βρήκα ζητούν 6.5 και πάνω.
Lucifer Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Αν ξέρει κανείς επίσης αν παίζει ρόλο αν έχεις δημοσιεύσεις, ας πει.
Blondeamon Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Είναι απο τους πιο σημαντικούς λόγους που μπορεί να σε πάρουν σε ενα καλό πανεπιστήμιο ακόμα και αν δεν πληρείς κάποια άλλα κριτήρια. Αν έχεις πειπερ δημοσιευμένο (εγώ είχα και σε σχετικό αντικείμενο με το msc) τότε ανεβαίνεις ψηλά στη λίστα. Σίγουρα θέλεις βαθμό πάνω απο 7, δυο συστατικές απο καθηγητές με πολλές δημοσιεύσεις και ενα πολύ καλό cover letter που να τους κερδίσει την προσοχή. Και φυσικά πτυχία αγγλικής γλώσσας (κάθε πανεπιστήμιο ζητάει διαφορετικά)
Finn Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Είναι απο τους πιο σημαντικούς λόγους που μπορεί να σε πάρουν σε ενα καλό πανεπιστήμιο ακόμα και αν δεν πληρείς κάποια άλλα κριτήρια. Αν έχεις πειπερ δημοσιευμένο (εγώ είχα και σε σχετικό αντικείμενο με το msc) τότε ανεβαίνεις ψηλά στη λίστα. Σίγουρα θέλεις βαθμό πάνω απο 7, δυο συστατικές απο καθηγητές με πολλές δημοσιεύσεις και ενα πολύ καλό cover letter που να τους κερδίσει την προσοχή. Και φυσικά πτυχία αγγλικής γλώσσας (κάθε πανεπιστήμιο ζητάει διαφορετικά) Δεν νομίζω να είναι τόσο αυστηρά τα κριτήρια. Αλλά και να είναι τότε ένας λόγος παραπάνω για να αποφύγει κάποιος το μεταπτυχιακό στην Μ.Βρετανία.
insomniaK Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 1. Ο ελάχιστος βαθμός κυμαίνεται ανάλογα με τους βαθμούς των υποψηφίων της κάθε χρονιάς και τη φήμη του πανεπιστημίου. 2. Σημαντικότατο ρόλο παίζει η αναλυτική βαθμολογία, όλοι ξέρουν ότι το πρώτο πτυχίο περιλαμβάνει ένα κάρο αηδίες μαθήματα επομένως εξετάζεται ο μέσος όρος των σχετικών με το μάστερ μαθημάτων. 3. Πτυχιακή: σημαντικότατος παράγοντας που αν είναι στο θέμα του μεταπτυχιακού λαμβάνεται σημαντικά υπόψιν. 4. Συστατικές και φήμη αυτών που τις δίνουν. 5. Εργασιακή εμπειρία, ειδικά για PhD η αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία με απτά αποτελέσματα, λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη κι αυτό διότι το σημαντικό για όλους είναι να τελειώσει ο φοιτητής. 6. Σχετικές δημοσιεύσεις βοηθούν, διότι δεν είναι ιδιαίτερο συνηθισμένο οι προπτυχιακοί να έχουν δημοσιεύσει. Αν οι δημοσιεύσεις έχουν προέλθει μέσα από εργασία, είναι οι αποδείξεις που απαιτούνται στο 5. 7. Η προσωπικότητα του υποψήφιου όπως θα σκιαγραφηθεί μέσα από το cv, τις συστατικές, το cover letter και τη συνέντευξη. 8. Κάντε αιτήσεις. Ποτέ δε θα μάθετε αν είστε αρκετά καλοί για κάποιο ίδρυμα αν δεν προσπασθήσετε να πάτε σε αυτό.
Chrisxxx Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Για αγγλία συγκεκριμένα συνήθως είναι βαθμος πτυχιου πάνω απο 6.5, 2 συστατικές επιστολές και το η απαραιτητη πιστοιοιηση γνώσης αγγλικών μέσω TOEFL( με βαθμό πάνω απο 6-7 αν δεν κανω λαθος και αναλογα τη σχολη) και φυσικά τα διδακτρα που δεν ειναι πολλά καπου 4000 Φυσικα ανάλογα το πανεπιστημιο αλλάζουν και οι απαιτησεις αλλά σίγουρα αυτες ήταν οι απαιτήσεις του http://www2.surrey.ac.uk/ περσι.
Ethnikos14 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Είναι απο τους πιο σημαντικούς λόγους που μπορεί να σε πάρουν σε ενα καλό πανεπιστήμιο ακόμα και αν δεν πληρείς κάποια άλλα κριτήρια. Αν έχεις πειπερ δημοσιευμένο (εγώ είχα και σε σχετικό αντικείμενο με το msc) τότε ανεβαίνεις ψηλά στη λίστα. Σίγουρα θέλεις βαθμό πάνω απο 7, δυο συστατικές απο καθηγητές με πολλές δημοσιεύσεις και ενα πολύ καλό cover letter που να τους κερδίσει την προσοχή. Και φυσικά πτυχία αγγλικής γλώσσας (κάθε πανεπιστήμιο ζητάει διαφορετικά) Στα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν ζητάνε κάποιο συγκεκριμένο πιστοποιητικό γνώσης αγγλικής γλώσσας, αρκεί να έχεις! Αυτό με τις συστατικές ισχύει, ξέχασα να το αναφέρω παραπάνω!
antreas18 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Ειμαι και γω τελειοφοιτος του Τει Πληροφορικης αθηνας. Προσφατα μια φιλη μου απτην ιδια σχολη πηγε να κανει αιτηση στο τει πειραια για μεταπτυχιακο πανω σε θεμα που αφορουσε Δικτυα...8.000 ευρω διδακτρα για 2 χρονια.Ειναι καλο να πας με συστατικες...εναν καλο βαθμο(πανω απο 6.5 σιγουρα) και πιστευω οτι και οι γνωριμιες εαν υπαρχουν παιζουν τον ρολο τους.
Ethnikos14 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Ειμαι και γω τελειοφοιτος του Τει Πληροφορικης αθηνας. Προσφατα μια φιλη μου απτην ιδια σχολη πηγε να κανει αιτηση στο τει πειραια για μεταπτυχιακο πανω σε θεμα που αφορουσε Δικτυα...8.000 ευρω διδακτρα για 2 χρονια.Ειναι καλο να πας με συστατικες...εναν καλο βαθμο(πανω απο 6.5 σιγουρα) και πιστευω οτι και οι γνωριμιες εαν υπαρχουν παιζουν τον ρολο τους. Το ΤΕΙ Πειραιά δεν κάνει αυτόνομα όμως και οι απαιτήσεις είναι πιο χαμηλές!
antreas18 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Ισως,εγω προσωπικα δεν εχω αποψη...απλα λεω τι μου ειπε.Παντως προτιμω να κανω κατι ελλαδα παρα εξωτερικο(εκτος αμα προκειται για Αμερικα)...
Ethnikos14 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Υπάρχουν και οι λύσεις των ιδιωτικών Πανεπιστημίων που φυσικά σε παίρνουν απευθείας αφού πληρώνεις και είναι γύρω στα 8000€ βέβαια αμφίβολο στο τι μαθαίνεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα