Προς το περιεχόμενο

intel ή amd ?

essediss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω να αγορασω ενα επεξεργαστη γυρω στα 100 ευρω διαθετω.

Το ερωτημα ειναι να παρω π.χ τον intel i3 530 ή καποιον amd επεξεργαστη?

Ποιος πιστευεται οτι ειναι ο καλυτερος cpu σε αυτα τα χρηματα?

Δημοσ.

απο οτι καταλαβαινω δεν εχεις παρει μητρικη . σε αυτα τα λεφτα απο μεριας intel δεν παιζει quad core αλλα στην amd παιζει αρα ?

amd athlon 2 620 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559574 k εχεις κ ρεστα απο το 100αρικο για ποτο ;)

edit : για τι χρηση τον θες ?

Δημοσ.

Και οι 2 (i3 530 & Athlon II X4 620) είναι καλά κομμάτια με value for money. Διαλέγεις με βάση τις ανάγκες σου, overclocking, κατανάλωση κτλπ. Προσωπικά θα πήγαινα στον Athlon II 620 επειδή χρησιμοποιώ Virtual Machines και οι 4 πραγματικοί πυρήνες του είναι ότι καλύτερο για την δουλειά. Άλλος θα προτιμήσει τον i3 530 με της χαμηλές καταναλωσεις, τα αξιοπρεπή overclocks του και το Hyperthreading για casual gaming/internet χρήση.

Δημοσ.

δεν θα κανω Overclocking και ουτε με ενδιαφερει η καταναλωση.Δεν εχω ξαναπαρει amd επεξεργαστη και το φοβαμαι λιγο το θεμα.

Δημοσ.
εχω εγω amd και ειναι μια χαρα...

καλος ο cpu της amd που εδιξες

(να ηταν λίγο πιο γριγορος...)

σε ορισμενες χρησεις .

Δημοσ.

Δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθείς φιλαράκι σε AMD. Δυστυχώς εδώ και χρόνια η εταιρεία υποφέρει από την κακιά γλώσσα, χαμηλή αξιοπιστία, σαβουροπροιοντα κτλπ. Μπορεί να ίσχυε στο μακρινό παρελθόν λόγω κακής υποστήριξης των επεξεργαστών της από εταιρείες μητρικών και chipset, δεν ισχύει όμως τώρα μιας και έχει πλέον μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα επεξεργαστών,chipset και καρτών γραφικών, με αξιόπιστα και σταθερά chipsets και επεξεργαστές σε πολύ καλή τιμή. Σίγουρα η Intel έχει τους ποιο γρήγορους επεξεργαστές και δεν το αμφισβήτησε κανείς αυτό, όποιος γουστάρει αγοράζει Intel και πληρώνει το Premium για αυτό, έτσι δουλεύει η αγορά. Δεν έχει όμως να κάνει ότι τα προιοντα της AMD είναι σαβούρα, τουναντίον είναι ποιοτικά προιόντα, στο Desktop μιας στους φορητούς υπολογιστές έχει αρκετή δουλειά μπροστά της, η AMD γνωρίζει ότι πλέον δεν κατέχει τα πρωτεία στις επιδόσεις των επεξεργαστων και αναλόγως έχει τιμολογήσει τα προιοντα της. Αν στο μέλλον, βρεθεί καβάλα πάνω στην Intel σε επιδόσεις CPU, ένα μοντέλο αξιολόγησης πλέον που αρχίζει και φθίνει, θα δεις τα πράγματα να αντιστρέφονται.

Το πρόβλημα προέρχεται από μια μερίδα βλαμμένων έφηβων και κομπλεξικών μπακούριδων 30άρηδων overclockers που δεν έχουνε τίποτα άλλο στην ζωή τους να ασχοληθούν, πέραν από το να κράζουν την AMD από το πρωί μεχρι το βράδυ και να βλέπουνε HD τσόντες στο 24αρι μόνιτορ τους. Έχω επαφές με αρκετούς users και οπαδούς της Intel, κυρίως από το εξωτερικό, αυτό το πράγμα που συμβαίνει στην Ελλάδα και στα ελληνικά Forums κατά της AMD, έχει ξενίσει να φανταστείς ακόμη και αυτούς γιατί δεν είναι τόσο ηλίθιοι να χτυπάνε μια εταιρεία σημαντικό ανταγωνιστή της Intel, "Την αφήνω να αναπνεύσει", μου έλεγε ένας φίλος αμερικανος τις προάλλες "Γιατί δεν είμαι τόσο *αλάκας να χαίρομε να την δω να χρεοκοπεί"¨.

"AMD. Αρκετά καλή για να τρέχει στους 5 πρώτους SuperComputers παγκοσμίως. Πως μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε;"

1538u8z.jpg

Δημοσ.

grimpr σε εχω παρατηρησει και απο το θεμα που εχευν ανοιξει και για τον i3 kai βλεπω οτι εχεις γνωσεις και οτι ενδιαφερεσε να βοηθησεις καποιον.

Να σε ρωτησω κατι και ελπιζω να μου απαντησεις.

καλυτερα 4 πυρηνες και χαμηλη συχνοτητα λειτουργιας ή 2 πυρηνες και ποιο μεγαλη συχνοτητα λειτουργιας.

Αν μπορεις να μου δωσεις πληροφοριες σχετικα με αυτο.Γενικα την χρησιμοτητα πολλων πυρηνων.

Να πω οτι συνηθως εχω πολλες εφαρμογες ανοικτες στο pc και οτι δεν το κλεινω σχεδον ποτε......αντε να τον κλεινω τον υπολογιστη 10 μερες τον χρονο.

Δημοσ.

Αναλόγως την χρήση που θες. Σου ανέφερα ήδη διάφορα σενάρια. Εγώ θα διάλεγα τους πυρήνες για τις απαιτήσεις μου, εσύ πιστεύω θα βολευόσουν μια χαρά με τον i3 530,το Hyperthreading και τα μεγαλύτερα ρολόγια του, συν τις πολύ καλύτερες καταναλωσεις του. Είναι καλό κομμάτι στα λεφτά, χτύπα τον και αργότερα κοτσάρεις έναν SSD δίσκο.

Δημοσ.

Για να δεις τι πιστεύει ο κόσμος, και όχι τα βλαμμένα, για τα προιόντα της AMD, ρίξε μια ματιά στα reviews του Athlon II X4 620 απο το αμερικάνικο NewEgg, το E-shop της Αμερικής, βέβαια καμιά σχέση με το E-shop.gr εννοείται.

Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι οι ποιο γρήγοροι επεξεργαστές η ότι είναι οι ποιο κατάλληλοι για την δικιά σου χρήση και απαιτήσεις, αλλά προσπαθώ να να σου δώσω να καταλάβεις ότι όλες αυτές οι κακιές γλώσσες που γλωσσοκοπάνανε συνέχεια για αναξιοπιστία κτλπ, δεν είναι τίποτα άλλο από συκοφαντίες και ψέματα.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819103706&cm_re=athlon_ii_x4_620-_-19-103-706-_-Product

2a6t3dw.jpg

Δημοσ.

οι i3 δεν μου γεμιζουν το ματι αλλα συμφωνα με τα συγκριτικα οπως εδω

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/clarkdale-review.html

φαινονται "καλυτεροι" απο τους athlon Χ4. και αυτο οχι μονο λόγω των υψηλων ρολογιων τους αλλα και της μεγαλυτερης cache.

μαλλον για τη δουλεια σου φαινεται ο i3 πιο αποδοτικος

Δημοσ.
Για να δεις τι πιστεύει ο κόσμος, και όχι τα βλαμμένα

Κόψε τις κακές παρέες :P Από τότε που βγήκε η σειρά 7 των chipsets (και από την 6 ακόμα) κανένας δεν παραπονέθηκε για την υποστήριξη της AMD. Εμένα και οι 10 φίλοι μου AMD έχουν και ο πρώτος που θα το καταλάβαινε εγώ θα ήμουνα αν είχαν κάποιο πρόβλημα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...