g1annis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Αν θέλει κανείς να καταγράψει όλες τις USB συσκευές γράφει lsusb, για τις pcmcia γράφει lspcia κλπ. Επίσης αν θέλουμε να δούμε όλους τους σκληρούς δίσκους και τα διαμερίσματά τους, ανεξάρτητα από το αν είναι προσαρτημένα ή όχι, διαβάζουμε το /proc/partitions Αν θέλαμε να δουμε όλες τις συσκευές αφαιρούμενων μέσων, πχ όλα τα CD/DVD-rom πως θα το βλέπαμε; πχ αν εγώ βάλω μια νέα συσκευή cd-rom στο pc μου, και θέλω να κάνω μια νέα καταχώρηση στο fstab, πως θα μάθω πως ονομάζεται αυτή; πχ scd1 ή sr0 ή κλπ? Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 >cat /proc/sys/dev/cdrom/info Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vas77 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Νομίζω ότι δε χρειάζεται να γράψεις τίποτα στο fstab. Όλες οι νέες εκδόσεις του Linux, αναγνωρίζουν αυτόματα τις νέες συσκευές μέσω του πρωτοκόλου dbus,hald. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.