Προς το περιεχόμενο

Μία γνώμη για πιθανή αναβάθμιση....

kagio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας...

Θα ήθελα μια βοήθεια, μιας και οι γνώσεις μου δεν είναι και οι βαθύτερες που υπάρχουν..

Έχω ένα σύστημα:

ASUS M3A-H/HDMI

Athlon 64 5200+ 2.7 Duo

4 GB RAM 800Mhz

Sapphire Radeon 5770

Δεν έχω πολλά πολλά να ξοδέψω, αλλά μου τη σπάει αυτο το 5.8 της CPU στην βαθμολογιά των 7, :-D, και βασικά λίγη επεξεργαστική ισχύς παραπάνω ποτε δεν έβλαψε κανέναν!

Νομίζω, (ας μου το επιβεβαιώσει κάποιος μην κάνω καμια λαμακία) ότι η Motherboard μου είναι συμβατή με τον Phenom II X4 925 2.8GHZ Quad.

Αξίζει να τον κουμπώσω πάνω, η δεν θα δω διαφορά και να περιμένω να αλλάξω μια και καλή Mobo-CPU ??

Από παιχνίδια δεν παίζω αιχμής, αλλά κάποια όπως το Grid και το Crysis, σε 1680 λόγω οθόνης (προς το παρόν, σε λίγο θα το συνδέσω με την ΤV)...

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αν θες να δεις πραγματικη διαφορα σε καθημερινες εργασιες παρε εναν ssd π.χ. αυτον.Θα νομιζεις οτι πηρες αλλον υπολογιστη...Απ'οτι καταλαβα δεν εχεις κανενα λογο να αναβαθμησεις CPU...

Δημοσ.

Ευχαριστώ grimpr! Ξέρεις αν χρειάζεται να αλλάξω και φανάκι?

M@ROUD@S όχι δεν έχω κανέναν ιδιαίτερο λόγο, αλλά ssd λέω να περιμένω να πέσουν λίγο... Να μπορώ να πάρω έναν 250άρι πχ για OS/προγράμματα-games....

Δημοσ.

Θα περιμένεις πολύ να πέσουν οι τιμές στους SSD στα επίπεδα που ελπίζεις, πιστεύω οτι καλοκαίρι/φθινόπωρο 2010, θα μπορέσεις να αγοράσεις έναν αξιοπρεπέστατο 128αρι σε ελκυστική τιμή. Οσον αφορα την ψυκτρα του 955, ναι είναι θορυβώδεις λόγω του επιθετικού fan της, εάν διαθέτεις ποσό για ψήκτρα υπάρχουν 2 άψογες επιλογές στα λεφτά.

http://www.skroutz.gr/c/673/cpu-fans.html?keyphrase=freezer+64+pro

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=16864&cat=7

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο thread θα οικειοποιηθώ το παρών:-)

Εχω ένα σχετικά παλιο desktop, το οποίο το έχω δώσει στο bro για internet και μόνο..Απο παλιά χτύπαγε κάτι crc errors, όταν έκανα install games+προγράμματα, και γενικά στη χρήση καθημερινών εφαρμογών.. αλλά δεν δίναμε σημασία. Τις προάλλες, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ο σκληρός μας άφησε χρόνους..Θέλω λοιπόν να αλλάξω το σκληρό, αλλα η μητρική (αφού είναι παλιά) υποστηρίζει μόνο ide δίσκους. Επομένως τι προτείνετε να κάνω? Αποκλείω την εκδοχή να βάλω ide σκληρό, μιας και α)είναι δυσέυρετοι πλέον β)οι sata έχουν γίνει πάμφθηνοι..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Αφού δε σκοπεύεις να βάλεις IDE δίσκο, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Είτε θα βάλεις κάτι τέτοιο είτε κάτι τέτοιο. Απλά θα πρέπει να ψάξεις ή να σου πει κάποιος συμφουρομίτης ποιοι απ αυτούς υποστηρίζουν boot δίσκους.

Δημοσ.

Xμμ, το σκέφτηκα και εγώ, το θέμα είναι αξίζουν? Δηλαδή θα κάνω τη δουλειά μου, ή παίζω να έχω προβλήματα συμβατότητας κλπ..?Επίσης, καλύτερα controller ή converter? Υπερ/Κατά??

Α, επίσης, χρειάζομαι θύρα pci? Δε θυμάμαι αν έχει η μητρική..Λογικά θα έχει, ε?

Και για να διαλύσω τις αμφιβολίες μου, τα crc errors και τα συνεχή κολλήματα εφαρμογών, ακόμα και μετά απο φρέσκια εγκατάσταση OS είναι θέμα σκληρου δίσκου, έτσι?

Δημοσ.
Xμμ, το σκέφτηκα και εγώ, το θέμα είναι αξίζουν? Δηλαδή θα κάνω τη δουλειά μου, ή παίζω να έχω προβλήματα συμβατότητας κλπ..? [...]

Αν δεν κάνεις ούτε κάτι τέτοιο που αναφέρω, τι εναλλακτική έχεις;

OK, boot μέσω network ή live CD ίσως αλλά γιατί...;

Δημοσ.

Nαι δε διαφωνώ, εκεί μάλλον θα καταλήξω..Απλά, μήπως είχες (ή κάποιο άλλο μέλος) εμπειρία με τετοιους controllers..

Γνωρίζεις τίποτα για τις άλλες μ ερωτήσεις?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...