stivi1981 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 καλησπερα παιδια. και εγω το ιδιο μηχανημα εχω. εκανα reset και δεν μπορω να πιασω δορυφορους. γνωριζει κανεις τη λυση. τι προγραμμα εχεις μεσα για πλοηγηση? αν εχεις dest7 πχ πρεπει να πας στις ρυθμισεις να του πεις να κανει αυτοματη αναζητηση να βρει την κεραια του gps...ειναι στο μενου που λεει σημα gps
ssof Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Ωραία όλα αυτά, αν αγόραζα κάτι παρόμοιο αυτό το διάστημα, θα φρόντιζα να υποστηρίζει dvbt - mpg4.
inray Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Κινέζικο no-name; Χμμμ, ασφάλεια πυρός στο αυτοκίνητο έχετε κάνει;
kondoras Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Ξεκινάω από την τελευταία απάντηση, για να σου δώσω τον σημαντικότερο λόγο για να ΜΗΝ αγοράσεις κάτι τέτοιο. Ποιόν εμπιστεύεσαι για να σου κάνει εγκατάσταση; Ρώτησες σε κάποιο μαγαζί "πόσο κοστίζει η εγκατάσταση ενός all-in-one player που έχω αγοράσει από αλλού" και δεν ξίνισαν τα μούτρα τους; Δεν σου είπαν καμιά εξωπραγματική τιμή (έχε υπόψη σου ότι για να συνδεθεί κάμερα οπισθοπορείας, ξηλώνεις και ξαναβάζεις σχεδόν όλη την ταπετσαρία); Δεν σου είπαν ότι αν κάτι πάει στραβά δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη; Αν έχεις βρει κάποιον που σου κάνει την εγκατάσταση φθηνά (και υπεύθυνα ), προχωράς στην αγορά (και ενημερώνεις και μένα για τον μάστορα για να του δώσω λίγη δουλειά...). Ακόμη καλύτερα είναι τα πράγματα στην περίπτωση που ξέρεις να κάνεις ο ίδιος την εγκατάσταση. Δεύτερο (και τελευταίο) μείον αυτών των συσκευών (στη συντριπτική πλειοψηφία των μοντέλων) είναι η ενσωματωμένη και μή αποσπώμενη οθόνη. Θα πρέπει να βρεις κάποιο κάλυμμα για να μην προκαλείς επίδοξους κλέφτες. Από εκεί και πέρα, αν δεν έχεις πολύ υψηλές απαιτήσεις, οι συσκευές είναι πολύ καλές για τα λεφτά τους. Παίζουν όλα τα προγράμματα GPS. Νομίζω πως κανένα μοντέλο δεν διαθέτει αποκωδικοποιητή MPEG4 για Ελλάδα (αυτά που έχουν είναι για Ν.Αμερική), ενώ προτίμησε συσκευή με λόγο σήματος προς θόρυβο (SNR) πάνω από 80dB για θεωρητικά καλύτερη ποιότητα ήχου. Αν θυμηθώ κάτι άλλο, το γράφω αργότερα.
japetus Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Το καλοκαίρι τί γίνεται; Εχει δοκιμασει κανεις; Αν ξεχαστεις και αφησεις το αυτοκινητο στον ήλιο, το έψησες το μηχάνημα ή αντέχει;
AfterForever Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Ξεκινάω από την τελευταία απάντηση, για να σου δώσω τον σημαντικότερο λόγο για να ΜΗΝ αγοράσεις κάτι τέτοιο. Ποιόν εμπιστεύεσαι για να σου κάνει εγκατάσταση; Ρώτησες σε κάποιο μαγαζί "πόσο κοστίζει η εγκατάσταση ενός all-in-one player που έχω αγοράσει από αλλού" και δεν ξίνισαν τα μούτρα τους; Δεν σου είπαν καμιά εξωπραγματική τιμή (έχε υπόψη σου ότι για να συνδεθεί κάμερα οπισθοπορείας, ξηλώνεις και ξαναβάζεις σχεδόν όλη την ταπετσαρία); Δεν σου είπαν ότι αν κάτι πάει στραβά δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη;Αν έχεις βρει κάποιον που σου κάνει την εγκατάσταση φθηνά (και υπεύθυνα ), προχωράς στην αγορά (και ενημερώνεις και μένα για τον μάστορα για να του δώσω λίγη δουλειά...). Ακόμη καλύτερα είναι τα πράγματα στην περίπτωση που ξέρεις να κάνεις ο ίδιος την εγκατάσταση. Δεύτερο (και τελευταίο) μείον αυτών των συσκευών (στη συντριπτική πλειοψηφία των μοντέλων) είναι η ενσωματωμένη και μή αποσπώμενη οθόνη. Θα πρέπει να βρεις κάποιο κάλυμμα για να μην προκαλείς επίδοξους κλέφτες. Από εκεί και πέρα, αν δεν έχεις πολύ υψηλές απαιτήσεις, οι συσκευές είναι πολύ καλές για τα λεφτά τους. Παίζουν όλα τα προγράμματα GPS. Νομίζω πως κανένα μοντέλο δεν διαθέτει αποκωδικοποιητή MPEG4 για Ελλάδα (αυτά που έχουν είναι για Ν.Αμερική), ενώ προτίμησε συσκευή με λόγο σήματος προς θόρυβο (SNR) πάνω από 80dB για θεωρητικά καλύτερη ποιότητα ήχου. Αν θυμηθώ κάτι άλλο, το γράφω αργότερα. Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε. Για την εγκατάσταση, έχω ένα φίλο που μου έβαλε σε ένα rav4 που είχε πάνω εργοστασιακό ραδιοκασσετόφωνο και από κάτω cd changer, μιλάμε χαμός, δεν είχε συμβατική καλωδίωση, βρήκαμε με πολύμετρα ένα ένα καλώδιο που πάει κ τι κάνει (σε ποιο ηχείο, ποιο είναι για την τροφοδοσία κλτ) κ το βάλαμε. Υποθέτω για να βάλουμε και αυτό δεν θα είναι πρόβλημα (για αυτόν δηλαδή). Πάμε παρακάτω. Κάμερα οπισθοπορείας δε με καίει, αλλά λες ναναι τόσο μπελαλίτικη δουλειά; Δηλαδή αν τραβήξουμε κανένα καλώδιο μέσα από τις καμπίνες κάπως ξερωγω διακριτκά δε θα γίνει λες η δουλειά; Αυτό με το κάλυμα όντως δεν το είχα σκεφτεί και τρελά, αν κ το αυτοκίνητο έχει ημιφιμέ τζάμια (κάτι μεμβράνες για την ακρίβεια για τον ήλιο και έτσι), αλλά και πάλι, τι κάλυμα να βρω; Για αποκωδικοποιητή mpeg4 χέστηκα. Ό,τι άλλο έχεις να μου πεις, ευπρόσδεκτο. Για αυτό πάω μάλλον : http://www.chinavasion.com/product_info.php/pName/stargate-7-inch-touch-screen-car-media-system-and-gps-navigator/ Ή αυτό ακόμη καλύτερα (λίγο πιο ωραίο μενού + πολλά db που είπες φίλε) + ψηφιακή http://www.chinavasion.com/product_info.php/pName/road-warrior-7-inch-touchscreen-car-dvd-player-with-gps-dvbt/ Τελευταία απορία: 2DIN=2 θέσεις κασσετόφωνου πρακτικά και μπακαλίστικα ε; Εμένα είναι αυτό http://www.fitaudio.com/?View=entry&EntryID=117 Που σημαίνει ότι πάει μια χαρά έτσι;
endj3 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Εγω να ρωτηω κατι αλλο ..σε περιπτωση που παραγγειλεις απο κινεζικο site με τελεωνεια κτλπ τι παιζει ξερει κανεις?
tarantules Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Στο http://www.chinavasion.com πληρώνεις με paypal? Το υποστηρίζει?Γιατί δεν το βλέπω πουθενά.
AfterForever Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Ναι το λέει, αν κάνεις checkout σου λέει μέσω τράπεζας ή μέσω paypal. Εγώ την παραγγελία την ψήνω σιγά σιγά πάντως :Ρ
kondoras Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Πάμε παρακάτω. Κάμερα οπισθοπορείας δε με καίει, αλλά λες ναναι τόσο μπελαλίτικη δουλειά; Δηλαδή αν τραβήξουμε κανένα καλώδιο μέσα από τις καμπίνες κάπως ξερωγω διακριτκά δε θα γίνει λες η δουλειά; Ένα καλώδιο θα χρειαστεί να τραβήξεις για το βίντεο (λογικά ρεύμα θα παίρνει η κάμερα από τα πίσω φώτα...), αν δεν σε πειράζει να "σέρνεται" στο πάτωμα, ok. Αυτό με το κάλυμα όντως δεν το είχα σκεφτεί και τρελά, αν κ το αυτοκίνητο έχει ημιφιμέ τζάμια (κάτι μεμβράνες για την ακρίβεια για τον ήλιο και έτσι), αλλά και πάλι, τι κάλυμα να βρω;Για αποκωδικοποιητή mpeg4 χέστηκα. Πολύ παλιά είχα δει κάτι πλαστικά που τα έβαζαν μπροστά από το cd για να μην φαίνεται η ύπαρξή του. Δεν έχω ιδέα αν συνεχίζουν να υπάρχουν και πού. Ο αποκωδικοποιητής mpeg4 θα σου χρειαστεί για τα ψηφιακά της Digea (δηλ. για τα 7 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας). Αν δεν ενδιαφέρει η τηλεόραση, ok. 2DIN=2 θέσεις κασσετόφωνου πρακτικά και μπακαλίστικα ε; Ναι. 1-DIN = 5 cm ύψος, 2-DIN = 10 cm ύψος. tarantules, το chinavasion υποστηρίζει paypal κανονικά. endj3, το θέμα του τελωνείου είναι κάπως ασαφές και στηρίζεσαι αρκετά και στην τύχη. Το σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ επιλέγεις courier (DHL, UPS, FedEx) για αποστολή, διότι έτσι το δέμα σου θα ανοιχτεί σίγουρα και εφόσον το προϊόν κοστίζει περισσότερο από 40 ευρώ, θα χρεωθείς το ΦΠΑ και κόστος τελωνείου (όσο θέλουν βάζουν...)! Συνήθως στις αποστολές μέσω EMS ή Air Mail και εφόσον αυτό που αγοράζεις κοστίζει (ή δηλωθεί ότι κοστίζει...) έως 40 ευρώ, δεν ανοίγεται το δέμα. Φυσικά αν κοπεί τιμολόγιο, οι πιθανότητες να ανοιχτεί το δέμα και να πληρώσεις τελωνείο είναι περισσότερες. Περισσότερα, μπορείς να μάθεις αφήνοντας το e-mail σου εδώ.
japetus Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 To software σε αυτα τα μηχανακια ειναι ανοιχτό ή κλειστό; Μπορεις δηλ. να πειράξεις τα μενου και τα χρώματα ή να προσθεσεις modules (πχ ιντερνετ, obd2, wireless για συνδεση με pc, κλπ) ;
AfterForever Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 @kondoras Εδώ καλά καλά δε θα πιάνουμε τα κανονικά, τα ψηφιακά μας μάραναν; Λέω εγώ τώρα. Ειδικά εν κινήσει. Βέβαια νταξει, μπορεί να λέω μ@λ@κίες. Κάποιες ερωτήσεις ακόμη: κεραία της τηλεόρασης τη βγάζω με κάποιο τρόπο έξω (όπως του ραδιοφώνου ξέρωγω) και την κολλάω στο πάνω μέρος του αυτοκινήτου; Η κεραία του gps απλά τη βγάζω μπροστά στο τζάμι όταν θέλω να το χρησιμοποιήσω ε; Η κάμερα εξωτερικά δε μπαίνει; Αυτό πιθανότατα σημαίνει πως θα πρέπει να ανοιχτούν τρύπες σε κάποιο σημείο; Για να μπει πχ πάνω από τις πινακίδες, όπως εδώ: http://toyotaownersclub.com/forums/index.php?showtopic=72649 Αυτό μου φαίνεται ίσως λίγο μπελαλίτικο. Αλλά από την άλλη, μια της πλάκας ούτε 20ευρώ δεν κάνει (cmos) και μία υποτίθεται καλύτερη (ccd) κανα 30άρι. Σιγά τα λεφτά σα να λέμε. ---------- Προσθήκη στις 19:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:13 ---------- Α και άλλη μια ερώτηση. Το σύστημα αυτό αναγνωρίζει με τη μία όταν βάζεις όπισθεν και ενεργοποιεί την κάμερα αυτόματα; Ή αυτό γίνεται στα αυτοκίνητα που είναι εργοστασιακή η όλη φάση;
japetus Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Υποθετω ότι την πίσω κάμερα της δίνεις ρεύμα απο το φώς της όπισθεν. Έτσι, με το που παίρνει ρεύμα η κάμερα, γυρίζει και η κονσόλα σε video mode..
AfterForever Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2010 Τελικά δεν κρατήθηκα και σήμερα παράγγειλα αυτό http://www.chinavasion.com/product_info.php/pName/road-master-7-inch-touchscreen-car-dvd-player-with-gps-dvbt/ και αυτό http://www.chinavasion.com/product_info.php/pName/adjustable-angle-car-rear-view-reversing-camera-pal/ Εντυπώσεις όταν με το καλό έρθουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.