Fterolakas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Γεια σας έχω πρόβλημα με την θερμοκρασία της κάρτας γραφικών μου..για να γίνω πιο συγκεκριμένος... ο Η/Υ μου έχει τα εξής : Intel Core2 Quad CPU Q9300 @2.50GHz 2.50GHz 2GB RAM όνομα Motherboard: MSI P45 Platinum/Zilent (MS-7512) (Συγκεκριμένα η δική μου είναι η Zilent απλά έτσι είναι το όνομα της σειράς) 2 κάρτες γραφικών συνδεδεμένες με Crossfire όνομα GPU(απο everest): MSI RX3870 (MS-V120) το κανονικό όνομα για να την βρείτε πιο εύκολα είναι: ATI Radeon HD 3800 series 512 MB (στην πραγματικότητα όπως φαίνεται πιο πάνω έχω την 3870 και όχι την 3850 απο αυτή την σειρά καρτών) Λειτουργικό σύστημα Windows 7 Ultimate 32bit -------------------------------------------------------------------------------------------------------- έχω το εξής πρόβλημα και το έχω παρατηρήσει παίζοντας το pro evolution soccer 2010 (γνήσιο). Ο Η/Υ μου ανεβάζει πάρα πολύ μεγάλη θερμοκρασία και τα ανεμιστηράκια δουλεύουν κανονικά. Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος αυτή την στιγμή που ο Η/Υ είναι σχεδόν σε αδράνεια εδώ κ μια ώρα το βοηθητικό μόνιτορ μου λέει οτι η GPU1 έχει 69 βαθμούς Κελσίου(!!!) και η GPU2 εχει 55 βαθμούς(φυσιολογική). Αν αυτό νομίζετε οτι είναι κακό περιμένετε..θα φρικάρεται λίγο πιο κάτω. Όταν παίζω pro κ ανεβαίνει γρήγορα η θερμοκρασία το παιχνίδι κρασάρει κ χρειάζεται να βγω με ctrl-alt-del έτσι ώστε να μπω και να βγω.. μετά το παιχνίδι συνεχίζει χωρίς όμως να σταματάει να ανεβαίνει η θερμοκρασία. Αφού κλείσει και το ξανα ανοίξω μερικές φορές.. τελικά η GPU1 φτάνει τους 120 βαθμούς Κελσίου( wtf?!) κ απλά πέφτει το signal της οθόνης και μαυρίζουν όλα. οπότε μόνο με restart ανοίγει ξανά. Κάτι που ξέχασα... όταν μπαινοβγαίνω καμιά φορά πετάει error λέγοντας: ATI Display driver stopped responding and has successfully recovered. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει ρε παιδιά γιατί δν νομίζω να αντέχει και πολύ....
pcos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 ο ανεμιστήρας sτiς κάρτeς γραφικών δουλεύει? έχει καλο εξαερισμό συνολικά το κουτί? με αλλα games κάνει τα ίδια? δοκίμασες να "απεγκαταστησεις" και να εγκαταστήσεις ξανά τους ATI drivers? στην τελική δοκίμασε μια μια τις κάρτες γραφικών χωρίς crossfire να δεις τι κάνουν. μπορεί κάποια να τα έφτυσε
Fterolakas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.. επίσης. τα ανεμιστηρακια δουλεύουν μια χαρά..σε άλλα παιχνίδια δν το έκανε μέχρι χθες..το έκανε στο football manager που δν απαιτεί τρελά γραφικά..και ναι έχω απεγκαταστησει τους drivers. αυτό που με παραξενεύει είναι ότι όταν κάνω κάποιο φορματ το πρόβλημα δεν υπάρχει. κ μετά από 2-3 μέρες εμφανίζετε..δλδ για 2 μέρες μπορεί να παίξω κανονικά. ίσως και παραπάνω ---------- Προσθήκη στις 10:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:26 ---------- πραγματικά παιδιά το πρόβλημα δν είναι εύκολο...αν κάποιος έχει κάποια καλή λύση να μας την πει.. ίσως να βοηθήσουμε κ άλλους..
liopyr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Ξύλωσε το crossfire και δοκίμασε μία-μία τις κάρτες σε furmark stability test να δεις θερμική συμπεριφορά. Αν εξακολουθεί κάποια από τις δύο να ανεβάζει τόσο ψηλά temps (χωρίς crossfire), RMA.
Fterolakas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας αλλά το πρόβλημα ήταν πολύ διαφορετικό τελικά. Κ εγώ τεχνικός Η/Υ έχω σπουδάσει κ δοκίμασα πιο πριν αυτά που μ είπατε, αλλά η συμπεριφορά των καρτών ήταν αδικαιολόγητη. τελικά κατάφερα να βρω που ήταν το πρόβλημα αφού άνοιξα τις κάρτες. Υπήρχε μεγάλη ποσότητα σκόνης στην ψήκτρα κ των δυο καρτών κάτι για το οποίο έφταιγε το ανεμιστηράκι κ η φορά του που του επέτρεπε μετά από κάποιο καιρό να είναι η αιτία να μαζευτεί σκόνη. με λίγο καθαρισμό οι κάρτες δουλεύουν πάλι σε χαμηλή θερμοκρασία. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον κ η συμβουλή μ είναι για αυτούς κυρίως που δν έχουν την δυνατότητα να ανοίγουν κάρτες να κρατάνε τους Η/Υ πάντα καθαρούς για να αποφύγουν τέτοια προβλήματα που πιστέψτε με θα γίνουν κ δεν θα φταίτε εσείς. Και πάλι ευχαριστώ.
Errik Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Αφού το έλυσες οκ, αλλά θα σου πρότεινα να βάλεις κάποια καλής ποιότητας θερμοαγώγιμη πάστα στην ψύχτρα εκεί που ακουμπάει με το chip της κάρτας γραφικών. Πολύ συχνά επειδη βάζουν εντελώς άθλιες πάστες από μαμα ή και καθόλου, παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. Θα δεις διαφορά!
caution Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 ...και μια βελτίωση στο airflow της περιοχής των καρτών, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.