chrism4111 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Φτιαχνω ενα Site σαν Project για ενα εργαστηριο στην σχολη μ και εχω μια απορια που αφορα τις βασεις δεδομενων.... Γινετε χρηση του Sql Server 2006 και το site ειναι σε asp.NET. Η απορία μου ειναι η παρακατω : Ας πουμε οτι εχουμε 2 πινακες Ο Πινακας 1 εχει τα πεδια MovieName και MovieID Ο Πινακας 2 εχει τα πεδια BookName και BookID . Πως μπορω να φτιαξω ενα view ετσι ωστε να μου απεικονιζει το MovieName και το BookName σαν ενα πεδιο. Δηλαδη ολες οι εγγραφες των δυο πεδιων να φαινονται σε μια στηλη....
djpaul1963 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Το ερώτημα σου αφορά μόνο sql και όχι visual studio. Για να έχεις ένα view με πεδία και από τους 2 πίνακες χρειάζεται να κάνεις join τους πίνακες. Αυτό προυποθέτει ότι οι 2 πίνακες έχουν ένα τουλάχιστο κοινό πεδίο, πάνω στο οποίο θα βασιστεί η ένωση τους. Διάβασε περί joins εδώ hχχp://www.w3schools.com/Sql/sql_join.asp Παρεπιπτόντως δεν υπάρχει sql server 2006. 'Η 2005 ή 2008
chrism4111 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Το ερώτημα σου αφορά μόνο sql και όχι visual studio.Για να έχεις ένα view με πεδία και από τους 2 πίνακες χρειάζεται να κάνεις join τους πίνακες. Αυτό προυποθέτει ότι οι 2 πίνακες έχουν ένα τουλάχιστο κοινό πεδίο, πάνω στο οποίο θα βασιστεί η ένωση τους. Διάβασε περί joins εδώ hχχp://www.w3schools.com/Sql/sql_join.asp Παρεπιπτόντως δεν υπάρχει sql server 2006. 'Η 2005 ή 2008 Sorry 2005 ηθελα να πω αλλα μετα απο ωρες ξενυχτι δεν μπορουσα να θυμηθω αριθμους και ναι μιλαμε για 2005 που εχω ξανααναφερει σε αλλες ερωτησεις που εχω κανει ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.