diamond_gr Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Έδωσα τον δικό μου αποκωδικοποιητή αφού ο πατέρας μου δεν ενδιαφερόταν να δεί ψηφιακά κανάλια και ειδικά το ΣΠΟΡ+. Ο πατέρας μου είναι συνταξιούχος και το 1ο πράγμα που κάνει όταν παίρνει εφημερίδα είναι να τσεκάρει το πρόγραμμα με τα αθλητικά της εβδομάδας. Όμως νάσου το Digea... Και τώρα τί κάνουμε; Όχι ότι δεν θα βλέπουμε, αλλά μέχρι να καταργηθεί το αναλογικό, μπορούμε να το κρατήσουμε. Κινείται η αγορά, επιτέλους!!! Το καλοκαίρι ήταν τα κλιματιστικά. Τώρα οι αποκωδικοποιητές. Φανταστείτε ότι πριν γίνει το μπαμ, κόστιζαν από 20-40Ε. Τώρα θα πάρεις τον MPEG-4 με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο που σε λίγο θα ψήνει και καφέ. Όλα αυτά από 80-100Ε. Ξεστοκάρουν τις αποθήκες τους με αποκωδικοποιητές και τηλεοράσεις που υποστηρίζουν το MPEG-4. Πρόσφατα μου δώθηκε ο αποκωδικοποιητής της ΟΝ από Αθήνα από την φίλη Κατερίνα. Το μοντέλο είναι το SAGEM ITAD81 HD ON. Δεν μπόρεσα να βρω πολλές πληροφορίες. Αν μπορώ δηλαδή να το "ξεκλειδώσω" κλπ. Αυτό όμως υποστηρίζει DTT (όχι το εντομοκτόνο. Την ψηφιακή τηλεόραση). Το έστησα λοιπόν στις 15 Ιανουαρίου που ήρθε το σήμα στην Θεσσαλονίκη. Έκανα search και βρήκε 18-20 σταθμούς (μερικούς διπλούς). Ξεκινάω λοιπόν και βλέπω κανονικά. Όσοι λοιπόν από την Αθήνα έχουν ανάλογο μηχανάκι και δεν το πέταξαν στην ανακύκλωση (αν φύγανε από την ΟΝ) ή αν είστε στην ΟΝ και θέλετε να δείτε ψηφιακά, ΜΠΟΡΕΙΤΕ. Εγώ μέχρι στιγμής δεν μπόρεσα να δω πάνω από το 9 κανάλι (δεν ξέρω που έχει βάλει τα κανάλια της ΕΡΤ) καθώς και δεν βγάζει πληροφορίες (όπως έβγαζε ο παλιός μου αποκωδικοπποιητής). Επίσης αν ξέρει κάποιος για το USB μπροστά (είναι για να σώσει σε σκληρό δίσκο εκπομπή ή είναι για αναβάθμιση του Firmware του ας μας διαφωτήσει. Μιας και δεν υπάρχει manual, αν ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο, ας το γράψει. Ευχαριστώ.
xsak Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Γεια σου φίλε Πριν από λίγο αγόρασα από Γαλλία μέσω eBay τον ίδιο δέκτη με 15 € Κατά πόσο θα δουλέψει δεν ξέρω αν και ο Γάλλος μου είπε ότι δουλέυει τέλεια αλλά μου έγραψε χαρακτηριστικά "yes but it needs a sort of credit card to work" αλλά αν ξέρεις τι εννοούσε πες μου, βλέποντας και κάνοντας το πολύ πολύ πέταξα 15 € Επί της ουσίας Εδώ θα βρεις το εγγλέζικο manual http://safemanuals.com/314159.php?k=edfdb4e009048ad94d37306e898397db&ID=1301434&q=SAGEM%20ITD81 Εδώ το γαλλικό http://support.sagem-communications.com/site/livret/LU_252802652A_ITD81HD_FR.pdf Εδώ γενικές ερωτοαπαντήσεις http://support.sagem-communications.com/site/img_1/FAQ/FAQ%20-%20ITD.pdf Αν όμως έχεις Ελληνικές οδηγίες θα τις ήθελα Ευχαριστώ
diamond_gr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Γεια σου φίλεΠριν από λίγο αγόρασα από Γαλλία μέσω eBay τον ίδιο δέκτη με 15 € Κατά πόσο θα δουλέψει δεν ξέρω αν και ο Γάλλος μου είπε ότι δουλέυει τέλεια αλλά μου έγραψε χαρακτηριστικά "yes but it needs a sort of credit card to work" αλλά αν ξέρεις τι εννοούσε πες μου, βλέποντας και κάνοντας το πολύ πολύ πέταξα 15 € Αυτά τα manual τα έχω βρεί και εγώ. Όμως δεν είναι το ίδιο μοντέλο νομίχω. Το δικό μου είναι με IP TV (ITAD81). Όσον αφορά αν θα δουλέψει. Στη σελίδα που έδωσα παραπάνω, γράφει ότι παίζει MPEG4 οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν δεις και αυτό θα δείς ότι είναι και HD, παίζει MPEG-4 οπότε έχει όλα τα "πρότυπα" που υπάρχουν (ή θα υπάρξουν μέχρι το 2012). Εμένα είναι κλειδωμένο με της ΟΝ. Αν μπορώ να το ξεκλειδώσω, θα είναι μια χαρά. Επίσης δεν μπορώ να πάω πάνω από το 7 κάνάλι (βλέπω 9 και 0 που είναι τα δοκιμαστικά). Αν καταφέρεις κάτι εσύ, πες μου. Δεν βλέπω τα κανάλια της ΕΡΤ.
xsak Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Σύμφωνα με το διαγνωστικό μιας TV με ψηφιακό δέκτη που έχω οι ψηφιακές συχνότητες των καναλιών έιναι: κανάλι 25-----εκπέμπουν --ANT-ALTER-ALPHA-Mακεδoνία TV κανάλι 26-----εκπέμπουν --τα τέσσερα της ERT κανάλι 29-----εκπέμπουν --MEGA-STAR-SKAI-ένα δοκιμαστικό κανάλι 50-----εκπέμπουν 4 δοκιμαστικά κανάλι 56-----εκπέμπουν --τα τέσσερα της ERT
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.