Sadako Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Λοιπόν.. Επειδή το concept είναι λίγο μπερδεμένο, θα προσπαθήσω να είμαι αναλυτικός και συγκεκριμένος 1. Τι έχω: - Ένα PC με ATI Radeon HD5770 - 2 οθόνες (μία CRT σε ανάλυση 1280x1024 και μία TFT σε ανάλυση 1024x768), οι οποίες είναι και οι συνδεδεμένες πάνω στην Radeon, με αντάπτορα VGA -> DVI, δεν ξέρω αν έχει σημασία, απλά το αναφέρω, στην πάνω DVI θύρα είναι η CRT, στην κάτω η TFT - Ένα ασύρματο keyboard PS/2, για την ακρίβεια ήταν σετ πληκτρολόγιο/ποντίκι, αλλά το ποντίκι το κατήργησα, γιατί έκανε πολλά νερά - Ένα USB ποντίκι - Ένας δεύτερος υπολογιστής 2. Τι θέλω να κάνω: Θέλω να χρησιμοποιώ και τον δεύτερο υπολογιστή, με το ίδιο σετ πληκτρολόγιο και ποντίκι. Σε αυτήν την λογική, σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω την TFT οθόνη, οπότε ήλπιζα, να χρησιμοποιώ συνήθως κανονικά το "καλό" μου μηχάνημα με το dual monitor, και όποτε χρειαζόταν, να χρησιμοποιώ τον δεύτερο υπολογιστή, με το ίδιο πληκτρολόγιο/ποντίκι και την TFT οθόνη. 3. Τι προσπάθησα να κάνω: Για να υλοποιήσω αυτή την ιδέα, πήρα ένα USB/VGA kvm-switch, και συγκεκριμένα αυτό: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616627 Επειδή είναι USB/VGA, χρησιμοποίησα έναν αντάπτορα ps/2 -> usb, που δέχεται και τα 2 ps/2 βύσματα και βγάζει ένα usb. Συνέδεσα λοιπόν την TFT οθόνη, το ποντίκι και το keyboard στο switch, ενώ τα βύσματα από την άλλη έξοδο, έβαλα το ένα VGA βύσμα στον δεύτερο υπολογιστή, και το άλλο στο κάτω βύσμα της Radeon, με την χρήση αντάπτορα VGA -> DVI 4. Τι δεν πήγε καλά: Στο manual του switch έλεγε ότι όποιο pc απο τα δύο ανοίξει πρώτο λογίζεται ως PC1, και με διπλό scroll lock πάς στο άλλο. Όταν άνοιξα όμως το "κύριο" pc, άνοιξε μόνο η CRT οθόνη, και δεν έβλεπε keyboard/mouse. Όταν άνοιξα και το δευτερέυον μηχάνημα, τότε άνοιξε η TFT οθόνη, δείχνοντας το display του δεύτερου PC και λειτούργησαν πληκτρολόγιο/ποντίκι. Έπρεπε να αλλάξω το PC με διπλό scroll-lock για να δεί το κύριο pc, αλλά πάλι αλλοίωσε την ανάλυση και έβγαζε κουτουρού τα icons.. Αν κάποιος είχε το κουράγιο να διαβάσει όλο το ποστ και έβγαλε άκρη, μήπως μπορεί να μου πει αν έκανα κάτι λάθος;
DimitrisGR Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Και γιατι απλα δεν απενεργοποιείς απο το bios το να μη σταματάει αμα δεν έχει πληκτρόλόγιο και ποντίκι ( το 2ο μηχανημα), να του βαλεις μια static IP, να το κοτσάρεις και στο router και να το παίρνεις με Remote στην ηδη υπάρχουσα οθόνη σαν παραθυρο. Ετσι δε θα χασεις και το functionality του Dual Display και δεν θα δωσεις και eura!
serbabis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Sorry αλλά δεν έχω συνατίσει κάι ανάλογο. Στην θέση σου θα goglara τη άρκα του Switch για να δώ τί γίνεται και με άλλυς χήστες και Ρεβιούς
Sadako Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Αυτό ήταν η επόμενη σκέψη μου, και το έκανα αυτό (βέβαια όχι πάνω στο router, μιας και έχει μια ethernet μόνο, αλλά πάνω σε switch), και έκανα remote desktop control με το teamviewer.. Το πρόβλημα είναι πως με αυτόν τον τρόπο δεν μπορώ να δω live το video απο το tv tuner που έχω στο "δευτερεύον" pc και δεν μπορώ να βάλω στο κύριο μιας και δεν υπάρχουν drivers για 7, όσο και αν έψαξα.. Και δεν ξέρω αν μπορώ να πετύχω κάτι τέτοιο με real-time ποιοτητα video μεσω lan..
DimitrisGR Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Καλό θα ήταν στη καρτα με τις 2 εξόδους να βάλεις το VGA του switch στην ορισμένη ώς δευτερευουσα (2η οθόνη οχι τη βασικη που δουλευεις στο βασικο pc) Απο κει και πέρα κατα την αλλαγη θα σου φαίρνει στη 2η οθόνη το μηχανημα. Κανε αυτη τη δοκιμη αν δεν το έχεις κάνει ήδη.... Ενδεχεται επειδη αλλαζει εντελώς session μπορει να σου το display. Αλλα δε θυμάμαι να χαλαει τη 2ουσα οθόνη που έχω το ίδιο στη δουλεια. Για δοκιμασε αν δεν το έχεις κάνει.
Sadako Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Έτσι ήταν στο αρχικό μου configuration δυστυχώς, οπότε δεν είναι αυτό.. Σαν main display χρησιμοποιώ την CRT (λόγω μεγέθους), και σαν δευτερεύον την TFT.. Την TFT είναι που χρησιμοποίησα στο switch.. Χμ.. κι έλεγα τι ξέχασα να αναφερω. Στό κύριο pc έχω windows 7 64-bit Ultimate, ενώ στο δευτερεύον έχω XP Pro SP3. Δεν ξέρω αν έχει σημασία, απλά το αναφέρω..
Members gsarig Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Members Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Πάντως, εγώ κάτι αντίστοιχο (ελέγχω το λάπτοπ με το πληκτρολόγιο / ποντίκι του desktop) το έχω πετύχει χωρίς έξτρα εξοπλισμό, με ένα δωρεάν προγραμματάκι που λέγεται synergy + (http://code.google.com/p/synergy-plus/). Βέβαια εσύ έχεις ήδη αγοράσει το switch, αλλά το αναφέρω για όποιον άλλο ενδιαφέρεται να κάνει κάτι παρόμοιο και πέσει σε αυτό το thread.
Sadako Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Χμμ.. Ενδιαφέρον, με μια σημαντική διαφορά.. Αυτό το synergy από ότι βλέπω, θέλει κάθε PC να έχει ξεχωριστή οθόνη..
Members gsarig Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Members Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Χμμ.. Ενδιαφέρον, με μια σημαντική διαφορά.. Αυτό το synergy από ότι βλέπω, θέλει κάθε PC να έχει ξεχωριστή οθόνη.. Χμ... ναι, έχεις δίκιο, δεν πρόσεξα στο αρχικό σου post ότι θες τη μία οθόνη να την έχεις ως δεύτερη στο βασικό μηχάνημα όταν δεν χρησιμοποιείς τον άλλο υπολογιστή... ναι ΟΚ, τότε, έτσι κι αλλιώς δεν θα βοηθούσε το πρόγραμμα...
DimitrisGR Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Να υποθέσω οτι και αντιθετα το δοκίμασες ε?
Sadako Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Για να είμαι ειλικρινής όχι δεν το δοκίμασα.. Θα το δοκιμάσω αύριο.. ψάχνω παράλληλα μήπως το κάνω διαφορετικά. Remote desktop, και το video από το tuner stream για να το παίρνω στο host..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.