iordanikos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2003 Ασχολούμαι χρόνια με τους υπολογιστές αλλά μόνο με hardware (εκτός από λίγο pascal πριν 10 χρόνια). Έχω διαβάσει γενικά για τον προγραμματισμό και τον τελευταίο καιρό σε μια πρώτη γνωριμία με την vb6 τα πήγα πολύ καλά (μπήκα γρήγορα στο νόημα). Επειδή βρίσκω πολύ ενδιαφέρον τον προγραμματισμό και την χαρά της δημιουργίας που σου προσφέρει θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτόν και κυρίως με την δημιουργία applications που περιέχουν και databases (όχι web). Θα ήταν καλό να συνεχίσω με vb6 ή μια που βγήκε τώρα η vb.net να ξεκινήσω με αυτήν? Ή κάποια άλλη γλώσσα? Μπορώ να κατεβάσω την vb.net από κάπου? Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
damn3 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2003 mias kai eipes oti exeis kanei ligo pascal, tha sou protina delphi (object pascal). http://www.borland.com/delphi/index.html
drm Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2003 Και έγω θα πρότεινα Delphi που είναι στην ουσία Object Pascal και συνεργάζετε πολύ καλά με βάσεις δεδομένων.
apoc Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2003 Το ερωτημα σου , ειναι και ερωτημα πολλων επαγγελματιων στο χωρο μεταξυ vb6 και vb.net .To μονο σιγουρο ειναι οτι οι 2 αυτες υλοποιησεις της Visual Basic ειναι πραγματικα πολυ διαφορετικες σε σημειο που σε κανει να αναρωτιεσαι αν το μονο κοινο ειναι η ονομασια!Προσψπικα πιστευω εφοσον εισαι εξοικειωμενος με την Vb6 να συνεχισεις με αυτη και αφου θελεις να ασχοληθεις με database oriented εφαρμογες να ριξεις μια ματια στα DAO controls (Data Access ) για αρχη και στην συνεχεια να προχωρησεις σε πιο δυνατα εργαλεια μεσω της VB βλεπε ADO . Καλη συνεχεια! Αληθεια για Java Μηπως κανενα ενδιαφερον χεχεχε!
iordanikos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Φυσικά με ενδιαφέρει και η Java αλλά για έναν αρχάριο σαν και εμένα νομίζω ότι θα είναι αρκετά δύσκολο. ʼλλωστε δεν έχω ιδέα από C++ που από όσο ξέρω έχουν αρκετές ομοιότητες.
Γηρυόνης Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Δε χρειάζεται να ξέρεις καθόλου C++ για να μάθεις Java. Οι πιο πολλοί αρχίζουνε κατευθείαν από Java.
iordanikos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Ρε παιδιά ,διαβάζω στο forum όλα αυτά τα πολύ ωραία που γράφετε και την βοήθεια που προσφέρετε και με έχετε πορώσει! Λέω τελικά να ξεκινήσω να μαθαίνω και εγώ Java και ελπίζω να τα καταφέρω. Θα πάω να αγοράσω και κανένα βιβλίο για αρχάριους για αρχή. Μπορώ με την Java να φτιάξω ένα προγραμματάκι που να τρέχει σε windows και να διαχειρίζομαι τα δωμάτια ενός μικρού ξενοδοχείου (ποιοί έρχονται ποιοί φεύγουν, ποιά δωμάτια είναι κενά, κ.τ.λ.), έτσι για να έχω κάτι στο μυαλό μου να φτιάξω ώστε να έχω και κίνητρο? Γενικά η όλη δουλειά που έχει γίνει εδώ στο forum με έχει εντυπωσιάσει και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσους έχουν βοηθήσει για να στηθεί όλο αυτό που βλέπουμε.
apoc Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Λοιπον καταρχην μπραβο! χεχεχε .Ο προγραμματισμος βεβαια δεν κοιταει γλωσσες , οπως λενε πολλοι οποτε οταν αρχισεις να ασχολησε θα καταλαβεις οτι μετα απο ενα σημειο οι γλωσσες θα ειναι για σενα απλα εργαλεια και οχι καποια συγκεκριμενη επιλογη! Με την Java Μπορεις να κανεις τα παντα! Ποσο μαλλον να φιαξεις το προγραμμα που θελεις για να διαχειριστεις την κινηση και τον ελεγχο δωματιων , κατι σαν ενα ημερολογιο φανταζομαι που θα μπορεις να βλεπεις σε ποιες ημερομηνιες ειναι κλεισμενο ενα δωματιο και σε ποιες οχι! Μια καλη αρχη ειναι τα κειμενακια που εχουμε γραψει δες το Java FAQ topic . Βασικα θελουμε να συνεχισουμε να γραφουμε απλα τον τελευταιο καιρο ειμασταν ολοι εξαιρετικα φορτωμενοι , ελπιζω συντομα να αλλαξει το θεμα! Οσο αναφορα την εκμαθηση της Java , πραγματι δεν απαιτειται γνωση της C++ , παρολα αυτα επειδη ειναι μια διαφορετικης φiλοσοφιας εργαλειο σε σχεση με την Visual Basic απαιτει μια προσπαθεια παραπανω ιδιαιτερα στην αρχη! Βιβλια υπαρχουν πολλα εμεις σαν Java Insomniacs προτεινουμε ενα συγκεκριμενο για αρχαρειους , πιο πολλυ εξαιτιας προσωπικης εμπειριας ολων μας ! Java How to Program (Deitel and Deitel) εχει φτασει 4η ή 3η εκδοση! Επισης μπορεις να βρεις διαφορα βιβλια στο net .βεβαια για να μην μπαινεις στον κοπο μπορεις να γινεις μελος στο yahoo group που εχουμε φιαξει , απο εκει μπορεις να κατεβασεις απο το File section μερικα βιβλια , σημερα θα ανεβασω μερικα πιο νεα! Αυτα... καλη τυχη και φυσικα no matter γλωσσα επιλογης στο foroum Μπορεις να ρωτησεις οτιδηποτε και παντα καποιος θα βρεθει για να σου δωσει μια βοηθεια!
Γηρυόνης Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Φυσικά και μπορείς να το κάνεις με Java. Μπορείς να κάνεις ο,τιδήποτε κάνεις και με άλλες γλώσσες οπότε μην ανησυχείς. Όπως είπε και ο άποκ είναι λίγο διαφορετικής φιλοσοφίας από τη VB οπότε στην αρχή μπορεί να σου φανεί διαφορετική αλλά μην πτοειθείς, είναι πιο απλή από όσο φαντάζεαι. Και φυσικά υπάρχουνε πολλές βιβλιοθήκες για βάσεις δεδομένων. Και όποιες απορίες αν έχεις ρώτησε. Θα σε βοηθήσουμε όλοι. Α... για βιβλίο προτείνω και εγώ το Java how to program από Deitel & Deitel την τελευταία έκδοση (νομίζω 3η αλλά μπορεί να υπάρχει και 4η). Δεν ξέρω αν υπάρχει μετάφραση στα Ελληνικά πάντως αξίζει να το έχεις και στα Αγγλικά. Για αρχή ωστόσο μπορείς να κοιτάξεις αν θέλεις τα κειμενάκια που έχουμε γράψει στο θέμα Java FAQ. ʼντε και καλή διασκέδαση
jonsof Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote apoc:</font><hr> Επισης μπορεις να βρεις διαφορα βιβλια στο net .βεβαια για να μην μπαινεις στον κοπο μπορεις να γινεις μελος στο yahoo group που εχουμε φιαξει , απο εκει μπορεις να κατεβασεις απο το File section μερικα βιβλια , σημερα θα ανεβασω μερικα πιο νεα! <hr /></blockquote> Poio einai to group pou exete?
apoc Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Java Insomniacs http://groups.yahoo.com/group/javainsomniacs/
Dvs Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2003 Tou deitel einai pragmatika korifaia vivlia -skeftomai,molis vevaia teleioso ayto pou diavazo tora, na paro afto pou iparxei gia c++ (tin 3i ekdosi - mou arese pio poli apo tin 4i) to exeis diavasei kaneis?
ex_tep Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2003 to exo teleiosei tou Deitel & Deitel c++ ekseretiko vivlio...Exo tin 3 ekdosh.
iordanikos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2003 Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια που μου προσφέρατε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.