Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση καλού συστήματος (Μόνο πύργο)

jMeg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας αν και είμαι συχνός αναγνώστης σας δεν έχει τύχει ποτέ να ποσταρο μέχρι τώρα....... που θέλω την γνώμη σας για την παρακάτω συνθεσουλα μιας και είστε η ειδική του διαδικτύου.

Ο υπολογιστής προορίζετε για παιχνίδια αλλα και επεξεργασία video και φυσικά για την σκληρή καθημερινή χρήση.

Asus P6T Deluxe V2 (1366, X58, DDR3)

260,00 €

http://www.plaisio.gr/product.aspx?Catalog=20&Category=69977721&Product=1227378

Intel Core I7-920 (s1366, 2.66 GHz, Cache 8MP, Box)

243,80 €

http://www.plaisio.gr/product.aspx?Catalog=20&Category=69977713&Product=1196316

Kingston 6GB DDR3-1333 Ram Kit (PC3 10600, KVR1333D3N9K3/6G)

125,00 €

http://www.plaisio.gr/product.aspx?Catalog=20&Category=69977727&Product=1221264

Intel Postville 80GB SSD (2.5", Retail)

197,30 €

http://www.plaisio.gr/product.aspx?Catalog=20&Category=1000000373&

Gigabyte GTS 250 SVGA (PCI-Express, 1GB)

125,00 €

http://www.plaisio.gr/product.aspx?Catalog=20&Category=69977735&Product=1287656

Seagate 1 TB HDD (32MB Cache , 7200.12 rpm , Sata II , ST31000528AS)

73,35 €

http://www.plaisio.gr/product.aspx?Catalog=20&Category=69977741&Product=1287931

LG LS GH22LS50 DVDRW + / - (Sata, Bulk)

22,54 €

http://www.plaisio.gr/product.aspx?Catalog=20&Category=69977751&Product=1302108

MAX τιμη 1200

Ευχαριστώ και περιμένω την άποψη σας

Δημοσ.

Πρώτα απ' όλα, γιατί να πας σε i7 και 260Ε μητρική;

Επίσης θα δώσεις 1200Ε και θα πάρεις την GTS250;

Σε τι ανάλυση θα παίζεις;

Μία σύνθεση από μένα με i5.

b338ce50.png

Δημοσ.

Δεν έχεις βάλει κουτί και τροφοδοτικό . Πολύ ακριβή μητρική γιατί έτσι? Τι σκοπεύεις να κάνεις ? Η κάρτα γραφικών δε λες οτι θα σε καλύψει στα games . Να υποθέσω ότι οθόνη υπάρχει καμιά 22αρα + ?

Μία σύνθεση με 5850 , i5 και 8gb ram .

1200n.jpg

Δημοσ.

Καλως ηρθες μαν.

1200€ για τα insides απο pc ειναι πολλα λεφτα, παιρνεις παρα πολυ καλο μηχανημα.

Αυτα που επελεξες αν τα πλαισιωσεις με καλη οθονη, κουτι, τροφοδοτικο και καρτα γραφικων αποτελουν ενα πολυ high-end pc του σημερα. Αλλα τα παραπανω τεσσερα κοστιζουν και αυτα αρκετα, αν επιλεξεις αντιστοιχη ποιοτητα. I'm just saying..

Πρεπει να σου πω να προετοιμαστεις για στενο μαρκαρισμα για τις επιλογες, τοσο για τον 920, οσο και για την Deluxe. Σηκωνει κυμματα αντιδρασεων απο καποιους ( οτι "αφου ξερω οτι δεν μπορεις να την αξιοποιησεις", "πωω μ'αυτους τους καινουριους που επιλεγουν i7", "εγω που ξερω να την παρω, εσυ τωρα τι;" [ ενταξει υπερβαλλω λιγο, αλλα you get the point:-D]). Και δε λεω, μπορει οντως να μην τα χρησιμοποιησεις, αλλα σε περιπτωση που τα κανεις χρηση ( με κανα Vegas, Premiere, 3ds max, γενικα renders) κανεις δε θα το εξετασει: defend yourself.

Αν εστω και λιγο θες να παιζεις καλα τα games, δε θα πας σε GTS250. Σε καμμια 5770 ή καλυτερα σε 5850.

Παντως για να σου δωσω μια εικονα: ενα συστημα με την P6T, SSD και τον 920, συμπληρωνεται απο 1600αρες μνημες, και μια 5870 για να γινει τελειως ομογενοποιημενο (στο ιδιο επιπεδο δηλαδη ολα). But that's just me!

Οθονη;

Και κουτι; Εχεις;

Δημοσ.
Και δε λεω, μπορει οντως να μην τα χρησιμοποιησεις, αλλα σε περιπτωση που τα κανεις χρηση ( με κανα Vegas, Premiere, 3ds max, γενικα renders) κανεις δε θα το εξετασει: defend yourself.

Αν ήταν έτσι θα ήξερε ακριβώς τη πρέπει να πάρει και δεν θα ρωτούσε εδώ .

Επίσης είπε 1200 max .Με deluxe ,i7 και χωρίς κουτί psu και gaming κάρτα γραφικών δε βγαίνει .

"εγω που ξερω να την παρω, εσυ τωρα τι;"

Αυτό πάλι τι είναι ? Είδες κανένα να λέει κάτι τέτοιο ? Όλοι προτείνουν το καλύτερο σύστημα στο budget του καθενός και στις ανάγκες του . Δε βλέπω λόγο για μητρική 160€ ακριβότερη .

Δημοσ.
Πρεπει να σου πω να προετοιμαστεις για στενο μαρκαρισμα για τις επιλογες, τοσο για τον 920, οσο και για την Deluxe. Σηκωνει κυμματα αντιδρασεων απο καποιους ( οτι "αφου ξερω οτι δεν μπορεις να την αξιοποιησεις", "πωω μ'αυτους τους καινουριους που επιλεγουν i7", "εγω που ξερω να την παρω, εσυ τωρα τι;" [ ενταξει υπερβαλλω λιγο, αλλα you get the point:-D]). Και δε λεω, μπορει οντως να μην τα χρησιμοποιησεις, αλλα σε περιπτωση που τα κανεις χρηση ( με κανα Vegas, Premiere, 3ds max, γενικα renders) κανεις δε θα το εξετασει: defend yourself.

Θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά βλέποντας ότι ζητάει pc για games και επιλέγει μια GTS250 και έχοντας ξεχάσει να συμπεριλάβει κάποια βασικά parts, σκέφτηκα πως θα είναι λίγο άπειρος.

Εξάλλου, δεν αναφέρει πως θα κάνει καμιά τρελή επεξεργασία video οπότε πιστεύωκαι ένας i5 θα τον καλύψει πλήρως.

Δημοσ.
Αν ήταν έτσι θα ήξερε ακριβώς τη πρέπει να πάρει και δεν θα ρωτούσε εδώ.

Χμμ,. σωστα. Με την προυποθεση οτι δεν ξεκιναει τωρα την ενασχοληση με αυτα. ΟΤ:Μωρε γενικα εχεις δικιο, απλα εγω αν ποσταρα σε ενημερωμενο forum για καλο pc και δε με ικανοποιουσε η προταση που θα λαμβανα, θα ξενερωνα. Ναι μεν "εγω" εχω αναγκη τις γνωσεις σου και σε ρωταω, αλλα και "εσυ" καλεισαι να δειξεις οσο ενδιαφερον χρειαστει για να αποφανθεις με ολα τα δεδομενα υπολογισμενα.

Επίσης είπε 1200 max .Με deluxe ,i7 και χωρίς κουτί psu και gaming κάρτα γραφικών δε βγαίνει.

Καλα, αυτο εννοειται. Ρε jMeg φωτισε μας λιγο εδω: τα υπολοιπα τα εχεις; Ή ..τα ξεχασες;

OT:Κυριαρχος παραγοντας, εκτος απο τα χρηματα μπορει να ειναι και αυτο που θελουμε να κανει το μηχανημα. Το να ρωτας απο καποιον ποσα δινεις, χωρις να σχετιζεται αμεσα με το χωρο ειναι ενας γρηγορος τροπος για να προτεινεις το καταλληλο pc για κπ, αλλα οχι και ο σωστοτερος.

..

Εξάλλου, δεν αναφέρει πως θα κάνει καμιά τρελή επεξεργασία video οπότε πιστεύωκαι ένας i5 θα τον καλύψει πλήρως.

Κατα πασα πιθανοτητα εχεις δικιο.

Moldovan εξηγεις λιγο γιατι εβαλες 650αρι PSU στη δικια σου;

Ασε που η μητρικη που προτεινεις, ξεφευγει σε τιμη :-) (πριν απο λιγο στο πλαισιο..)trolld.png

Δημοσ.

Χαίρομαι που απαντήσατε τόσο πολύ γρήγορα.

Το ότι δεν έχω βάλει κουτή και τροφοδοτικο είναι το ότι δεν τα θεωρώ και τόσο σημαντικά (εννοείτε θα τα βαλο στο τέλος).

Η μητρική και ο επεξεργαστής είναι όντος ακριβά αλλά είναι και το μόνα που μετά δύσκολα θα μπορώ να αποχωρήστω (σε περίπτωση αναβάθμισης) και εξάλλου εκεί θέλω να επενδύσω, ενώ η μνήμες και κάρτα γραφικών αλλάζουνε στην πρώτη ευκαιρία.

Όσο αφορά την επεξεργασία βίντεο είναι αυτό που μπερδεύει γιατί έχω διαβάσει πως i5 είναι πολύ καλή άλλα και ο i7 είναι ακόμα καλλίτερη για επεξεργασίά βίντεο. Τώρα όσο αφορά την χρήσει μπορεί να μην επεξεργάζομαι καθημερινά αλλά γενικά μου αρέσει να μοντάρω κανα βιντεακη σε επαγγελματική ποιότητα (είναι το χόμπι μου).

ελπίζω να σας φώτισα

Υ.Γ και σε επίπεδο γνώσεων αγγίζω τεχνικού :-D αλλά η γνώμη κάποιου άλλου είναι αλλιώς

Δημοσ.

Χωρίς να γνωρίζω και πολλά από video editing και τις απαιτήσεις του, γενικά δεν υπάρχει κάποια μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε i5 και i7 ή τουλάχιστον κάποια διαφορά που να αξίζει τα παραπάνω χρήματα του i7.

Εσύ τώρα εάν επιμένεις να πας σε i7 τότε διάλεξε τον i7-860 σε s1156 και συνδύασέ τον με μια 5770.

Δημοσ.
Χ

Η μητρική και ο επεξεργαστής είναι όντος ακριβά αλλά είναι και το μόνα που μετά δύσκολα θα μπορώ να αποχωρήστω (σε περίπτωση αναβάθμισης) και εξάλλου εκεί θέλω να επενδύσω, ενώ η μνήμες και κάρτα γραφικών αλλάζουνε στην πρώτη ευκαιρία.

Ο υπολογιστής δεν είναι επένδυση ,σκέψου i7 + deluxe =500€ :confused: , i5 + msi 270€ .Με τα 230 € που θα σου μείνουνε ΟΤΑΝ δε θα σου φτάνει ο i5 ξέρεις τη cpu +mobo θα παίρνεις τότε ? Ή νομίζεις ότι ο i7 θα είναι καλύτερος και τότε? Μη πετάτε έτσι τα χρήματα , ή τουλάχιστον επένδυσε κάπου αλλού π.χ σε κάρτα γραφικών ,που είχες την gts250, ή κουτί (αυτό μπορείς να πεις ότι θα μείνει ) .

Δημοσ.

ετσι ειναι. καλυτερα τα 230 να πανε αργοτερα σε μια fermi. εξαλλου βιντεο,μονταζ,foto,3d, θα τα αναλαμβανει η GPU kai η CPU θα κοιταει :)

Δημοσ.
ετσι ειναι. καλυτερα τα 230 να πανε αργοτερα σε μια fermi. εξαλλου βιντεο,μονταζ,foto,3d, θα τα αναλαμβανει η GPU kai η CPU θα κοιταει :)

Nα σε βοηθήσω και λίγο στις προβλέψεις σου, από οτι πληροφορούμε, ήδη έχει ξεκινήσει μαζικά η μεταφορά Integer αλγορίθμων και κώδικα από την CPU στις GPU. Γειά σου Intel....bye bye.

ATI 5870 - 2.5 Teraflops

Intel Core i7 920 - 24 Gigaflops.

29gof8z.png

Δημοσ.

Εννοείται, δεν μίλησε κάνεις για φέτος. Η κατάσταση στο GPU Computing είναι ακόμη σε βρεφικά στάδια, αλλά προχωράει με όλο και ποιο ταχύτερους ρυθμούς, και να είσαι σίγουρος ότι θα έρθει πολύ ποιο γρήγορα από την μετάβαση απο τα 32 σε 64bit η τα Windows XP στα Windows 7. Προβλέψεις πάνω στην βιομηχανία και στον ρυθμό ανάπτυξης του Software , λένε για "εκκίνηση" το 2011 και 2012 το μεγάλο μπαμ.

Δημοσ.

παντως θα συμφωνησω στο 1366 ωστε αργοτερα αν θελει να μπορει να αναβαθμισει σε i9 π.χ..παντως η μητρικη ειναι ακριβη εδω που τα λεμε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...