Rabican Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Καλησπερα. εχω ενα ψιλοπαλιο laptopακι (ΗΡ Compaq 6720s) στο οποιο θελω να ανεβασω λιγο τη RAM. φοραει μια 1GB 667 SODIMM DDR2 και σκεφτηκα να του βαλω μια με την ιδια ταχυτητα αλλα στα 2GB. απο την αλλη λογω dual channel δεν ξερω αν ειναι σωστη κινηση. μηπως θα εχω καλυτερο αποτελεσμα αν απλα βαλω αλλη μια ιδια ram του 1GB απο οτι αν βαλω μια 2GB? για ριχτε τα φωτα σας!
euklidis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Καλησπερα. εχω ενα ψιλοπαλιο laptopακι (ΗΡ Compaq 6720s) στο οποιο θελω να ανεβασω λιγο τη RAM. φοραει μια 1GB 667 SODIMM DDR2 και σκεφτηκα να του βαλω μια με την ιδια ταχυτητα αλλα στα 2GB. απο την αλλη λογω dual channel δεν ξερω αν ειναι σωστη κινηση. μηπως θα εχω καλυτερο αποτελεσμα αν απλα βαλω αλλη μια ιδια ram του 1GB απο οτι αν βαλω μια 2GB? για ριχτε τα φωτα σας! Προσωπικα θεωρω οτι ειναι καλυτερο αλλα 2 και ας χασεις το dual channel παρα μονο 1 με dual channel. Γενικα οι μνημουλες ειναι φθηνες. Εγω εβαλα στο νετβοοκ 2GB στα 800 με 15 ευρω. Μηπως να βαλεις 2+2 σε dual channel;
Rabican Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 σαφως και θα ηταν καλυτερα ενα dual channel 2x2GB, ομως παω στα 100 ευρω κοστος (περιπου) και δε θελω να φτασω τοσο ψηλα. το να παρω 1 μνημουλα 1GB παει χοντρικα στα 20-25 ευρω, ενω 1 2GB παει στα 40-45! καπου εκει ηθελα να φτασω.. οχι 80-90 ευρω+!
antonl Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Αν δουλεύεις σε XP (και δεν χρησιμοποιείς ιδιαίτερα μνημοβόρα προγράμματα) και με 2GB θα είσαι εντάξει. Εκτός από περιπτώσεις gaming, δε θυμάμαι να έχω ξεπεράσει ποτέ το 1.5GB used RAM (το pc έχει πάνω 3+GB). Αν πας σε Win7, ίσως τα 3GB να ταν καλύτερη ιδέα. Αν και για να πω την αλήθεια, εφόσον η χρήση περιορίζεται σε office/internet και γενικά «χαλαρές» εφαρμογές, δεν είμαι βέβαιος ότι το 1GB παραπάνω μνήμης θα βοηθήσει ιδιαίτερα. Με dual channel (που δεν ξέρω αν υποστηρίζεται απ τη μητρική σου) το όφελος θα ναι ~5% χοντρικά.
Rabican Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 η μητρικη σηκωνει dual channel (απο οτι λεει το pdf της ΗΡ τουλαχιστον!!!). χαλαρες εφαρμογες θα τρεχει το λαπτοπακι! ειναι σεταρισμενο με Vista Business και βλεπω οτι με εναν mozilla (που τρεχω κατι add-ons για ikariam (loooooooooooool)) βαραει κατι 85αρες και 90αρες η RAM. γιαυτο σκεφτηκα να του ριξω αλλα 2 GB!
antonl Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Αν ήμουν στη θέση σου (Vista) θα βαζα τα 2GB. Πιθανόν και με το 1GB να σαι ΟΚ. Ο καταλληλότερος ν απαντήσει, φαντάζομαι είναι κάποιος χρήστης vista με 2GB RAM που κάνει παρόμοια χρήση του υπολογιστή με σένα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.