Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα εμφάνισεις μενού επιλογής Λειτουργικού Συστήματος.

Nenya

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους σας!

Έχω ένα acer νετμπουκ αυτά τα μαθητικά που έχουν εγκατεστημένα XP Home & Ubuntu 9.04. Σ' αυτό έκανα εγκατάσταση των Xp Home Edition ξανά γιατί πια υπήρχε πρόβλημα στο partition του και έκανα format. Σίγουρα έκανα στο σωστό partition fortmat. Από τότε που όμως έγινε η εγκατάσταση ξανά των XP Home δεν μου βγάζει στην εκκίνηση το κουτάκι διαλόγου για να διαλέξω σε ποίο λειτουργικό σύστημα θέλω να μπω στο Ubuntu ή στα Xp Home Edition. Ξέρει κανείς σας πώς μπορώ να το επαναφέρω; Όσο γίνεται βέβαια με το πιο εύκολο και σίγουρα αποτελεσματικό τρόπο....

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! Και Καλή Χρονιά σε όλους σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λιγο θεωρια.

Οταν σε ενα dual boot συστημα κανεις εγκατασταση τα windows, ο ntldr που καταλαμβανει τον mbr του σκληρου δεν ειναι αρκετα καλος ωστε να δει την εγκατασταση του linux, αρα δεν υπαρχουν οι αναλογες επιλογες. Στην παραπανω περιπτωση, οσα ειπε ο nicktamias ειανι η λυση.

Στην πραξη τωρα...

Εστω οτι τα dual boot netbooks χωριζονται σε 2 κατηγοριες με βαση το πως εγινε η εγκατασταση του ubuntu σε αυτα.

Αν εγινε μεσω wubi, τοτε εχει σιγουρα τον ntldr, και ισως να εχει το ubuntu σε διαφορετικο partition, το οποιο ειναι και αυτο σε ntfs.

Αν εγινε κανονικη εγκατασταση, τοτε εχει τον grub, και σιγουρα εχει διαφορετικο recovery partition για το ubuntu και διαφορετικο για τα windows.

Δεν εχω χρησιμοποιησει καποιο netbook που να ειναι dual boot με τον τροπο του wubi, οποτε θα πω για το πως γινεται στον αλλο τροπο.

Υπαρχουν τουλαχιστον 5 partitions, ενα για καθε λειτουργικο, ενα για το recovery του καθε λειτουργικου και ενα το swap.

Σαν bootable partition στον παραπανω συνδιασμο εχει οριστει το partition που περιεχει το recovery του ubuntu. Αυτο περιεχει τον grub, ειναι σε σημειο που δεν θα γραφτει απο τα windows και τον ntldr κλπ

Για να κανεις επανεγκατασταση τα windows πρεπει να πατησεις ενα συνδυασμο πληκτρων κατα το post του netbook, πχ shift + f10.

Αν λοιπον εκανες εγκατασταση των windows με αλλο τροπο, προφανως τα εμπλεξες ολα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...