Giannisrethymno Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Kαλησπέρα και πάλι στην πολύ βοηθητική παρέα...Έχουν προκύψει αρκετά προβλήματα με τους σκληρούς μου δίσκους. 1)Έχω ένα εξωτερικό WESTERN DIGITAL ELEMENTS τον οποίο χρησιμοποιώ για αποθήκευση ταινιών και αναπαραγωγή τους από το WD media player.Τα Xp και τα ubuntu τoν διάβαζουν κανονικά,μόλις τον βάλω στα 7 δεν μπορούν να τον αναγνωρίσουν και κάνει πολύ θόρυβο σαν να κολλάει.Μετά από λίγο βγάζουν μήνυμα πως χρείαζεται διαμόρφωση.Τι μπορεί να σημαίνει αυτό??? Καταλαβαίνετε πως δε μπορώ να τρέξω το πρόγραμμα της WD για την σωστή λειτουργία του σκληρού αφού τώρα έχω μόνο Ubuntu στον υπολογιστή 2)Χρείαζονται συντήρηση οι σκληροί δίκοι και αν ναι κάθε πόσο?Μπορείτε να μου προτείνετε ένα πρόγραμμα να τους συντηρώ?Με τα 7 βλέπω πως χρείαζεται άπειρες ώρες για να κάνω ανασυγκρότηση.Έχω δοκιμάσει κάποια προγράμματα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστά. 3)Λόγω χρήσης κάποιων φωτογραφιών για πιο επαγγελματικό σκοπό θα ήθελα να αγοράσω ένα σοβαρό,ασφαλή σκληρό.Δεν με ενδιαφέρει η ταχύτητα,ούτε αν είναι 1 ολόκληρο terra.Τι μου προτείνετε να πάρω?Έχω αγανακτήσει πια αφού έχω χάσει 500 giga των φωτογραφιών όλης μου της ζωής την ώρα που τις έκανα backup() Ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά.
washcloud Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 1) Τα Xp και τα ubuntu τoν διάβαζουν Καταλαβαίνετε πως δε μπορώ να τρέξω το πρόγραμμα της WD για την σωστή λειτουργία του σκληρού αφού τώρα έχω μόνο Ubuntu στον υπολογιστή ...Xμ...; 2) Τί όμως ακριβώς εννοείς με το "συντήρηση ΔΙΣΚΩΝ"; (πρόχειρη απάντηση είναι "όχι"") ...+δε λες ποιά προγράμματα δοκίμασες...(...αν και "όλα σωστά είναι") Τεσπα τα γνωστότερα είναι τα Defraggler+O&ODefrag (δεν ξέρω για εκδόσεις τους για 7). (...γενικά πάντως, φρόντιζε το partition C: να έχει όσο δυνατόν λιγότερα πράγματα=τους φακέλους των Windows, των Program Files κτλ. Όρισε το Pagefile -που δεν ξέρω ΚΑΝ αν έχουν τα 7- σε άλλο partition ή και δίσκο, από το C:, όπως και ταινίες/τραγούδια/παιχνίδια κτλκτλ) 3) Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις περί "ασφαλείας", είναι μια RAID1 συστοιχία 2 (οποιωνδήποτε μεν, πανομοιότυπων μεταξύ τους δε) δίσκων. Δες στη Wikipedia ή στο Google γενικά τί σημαίνει και πώς γίνεται και στο manual της μητρικής σου αν το υποστηρίζει (κι αν όχι παίρνεις μια SATA RAID PCI controller card). Mακρυά από εξωτερικούς δίσκους. ...κι αν θες πες και για "τα χαμένα 500", μπας και...
Giannisrethymno Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Φίλε washcloud καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση, 1)Φίλε μου δε ξέρω για ποιό λόγο αλλά τα windows 7 δεν τον διαβάζουν,τα ubuntu τον διαβάζουν κανονικότατα και τα Xp που είχα παλιότερα τον διάβαζαν κανονικά...Τώρα τι πρέπει να κάνω για να τον διαβάσουν και τα 7? 2)Με το θέμα της συντήρησης εννούσα κάτι σαν service αν χρειάζονται οι σκληροί δίσκοι. Δοκίμασα νομίζω και το Q&Q και ένα της ashampoo.Θα δοκιμάσω αυτό που μου πρότεινες.Επίσης το λειτουργικό το έχω σε άλλο δίσκο αποκλειστικά για αυτή τη χρήση,οπότε λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα έτσι? 3)Ωραία ελπίζω να καταλάβω αυτά περί raid,οπότε μακρυά από άλλους εξωτερικούς δίσκους.Η μητρική μου είναι η ASUS P5B... Τον 500άρη δίσκο που έχασα τα δεδομένα έγινε γιατί κατά τη διάρκεια του backup κάτι παίχτηκε με τον υπολογιστή και κάηκε ο σκληρός,η μητρική και η κάρτα γραφικών...Του έβαλα μια άλλη κεφαλή,δοκίμασα και διάφορα προγράμματα αλλά τίποτα,αναπαύτηκε σε τόπο χλωερό...
washcloud Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Του έβαλα μια άλλη κεφαλή,δοκίμασα και διάφορα προγράμματα ...AN εννοείς ότι τον άνοιξΕΣ,,,τη στιγμή κι όλας που τον έφερνες σ' επαφή με τον αέρα του δωματιού, μάλλον τελείωναν κι όλα, ούτως ή άλλως - και περαιτέρω δοκιμές με προγράμματα δεν θα είχαν νόημα... Anyway, ρώτησα μπας και απλά τον είχες παροπλίσει κτλ - αλλά εδώ το μόνο που δεν είπες, είναι ότι το πάτησε οδοστρωτήρας το pc... Κι όπως είπα και πριν, "σέρβις" οι δίσκοι δεν. ...ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ που κουβαλάνε,,,ναι. Καλή ώρα το defragmentation (..αν και με μπέρδεψες με αυτό που ανέφερες πως το έχεις σε "άλλο δίσκο". Ούτε το γιατί κατάλαβα, ούτε ποιός δίσκος έχει τί κατάλαβα, ούτε σαν τί πρόβλημα ρωτάς μήπως προκύψει. Κάνοντας τί, σε τί, και με τί; ) ...Και χωρίς να είμαι σίγουρος, για δοκίμασε τον εξωτερικό σε άλλο pc (με ΧΡ). Υποπτεύομαι πως ούτε εκείνα θα τον δουν (άσχετα αν τον βλέπουν τα Ubuntu).
Giannisrethymno Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Ωχ φίλε μάλλον σε μπέρδεψα,ο σταθερός μου υπολογιστής φοράει ενα 300άρη wd εσωτερικό μόνο για το λειτουργικό του. Ο εξωτερικός δίσκος μου που δεν τον αναγνωρίζουν τα windows 7 δεν τον βλέπει ούτε το msi wind u100 netbook ούτε με λειτουργίκο Xp ούτε με windows 7. Δηλαδή ούτε ο σταθερός ούτε το netbook τον αναγνωρίζουν. Οκ το θέμα σέρβις το καλύψαμε μόνο defragment χρειάζονται. Τέλος αν θές πρότεινε μου ένα εσωτερικό σκληρό για να τον βάλω σε διάταξη raid.
washcloud Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Ο εξωτερικός δίσκος μου που δεν τον αναγνωρίζουν τα windows 7 δεν τον βλέπει ούτε το msi wind u100 netbook ούτε με λειτουργίκο Xp ούτε με windows 7. Δηλαδή ούτε ο σταθερός ούτε το netbook τον αναγνωρίζουν. εννοείς μάλλον μόλις τον βάλω στα 7 δεν μπορούν να τον αναγνωρίσουν και κάνει πολύ θόρυβο σαν να κολλάει.Μετά από λίγο βγάζουν μήνυμα πως χρείαζεται διαμόρφωση ΑΝ ναι, έχει "απλά" χάσει τo partition. Yπάρχει στην αρχή του topic, ένα sticky thread με τίτλο "τα έχασα όλα;". Τσέκαρέ το στη σελ.4, όπου έχει οδηγίες για να δοκιμάσεις να το ανακτήσεις μέσω του Test Disk. ...Tώρα για σκληρό : εξαρτάται από τί χρήματα θες/μπορείς να διαθέσεις και τί μέγεθος σε καλύπτει, κατά βάση. Προσωπικά θα πρότεινα κάτι στη σειρά των 640άρηδων της WD. Είναι από τις πιο συμφέρουσες αναλογίες GB/€, και σαν δίσκοι αφήσανε καλές εντυπώσεις, ως αρκετά αξιόπιστοι. Μην ξεχνάς πως ό,τι πάρεις, θα είναι x2 (τιμή) βέβαια. Αν 640GB (τα άλλα 640 θα "θυσιαστούν" για να γίνονται τα backups με το RAID-1) σου φτάνουν για ένα καλό βάθος χρόνου (τουλάχιστον για τα 3 χρόνια της εγγύησης), πάρε 2 τέτοιους.
Giannisrethymno Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Ωραία φίλε σε ευχαριστώ πολύ,αν μπορείς πρότεινε μου συγκεκριμένα ένα 640 και ένα σκληρό χωρητικότητας 1 terra,τιμές θα προτιμούσα περιπού την μεσαία κατηγορία να μην ανέβουμε ψηλά σε τιμές.Ευχαριστώ πολύ.
washcloud Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Mα είπα, κάποιον 640άρη της WD... Πχ Για 1Τ δεν ξέρω - πάντως δε νομίζω να σκοπεύεις να βάλεις αυτούς τους 2 μαζί στο RAID : πρέπει να είναι πανομοιότυποι οι δίσκοι. Ρώτα στην ενότητα για αναβαθμίσεις, αν εννοείς ότι θες και ΤΡΙΤΟ δίσκο, άσχετο με το RAID.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.