elp_anast Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Γεια σας.Εχω την εξης απορια.Υπαρχει καποιος τροπος να συνδεσω εναν desktop και εναν laptop στο ιντερνετ αν εχω δυο ρουτερ?Εχω πχ εναν desktop σε ενα δωματιο συνδεδεμενο με το BaudTec ρουτερ και τωρα θελω να συνδεσω και εναν λαπτοπ σε αλλο δωματιο.Γινεται αυτο αν παρω ενα τετοιο ιδιο μοντεμ η τελοσπαντων υπαρχει καποιος τροπος (οχι πολυ πολυπλοκος γιατι δεν ειμαι και τοοσο σχετικη με αυτα)ωστε νασυνδεσω και τους δυο σε διαφορετικα δωματια?ΑΝ ξερει καποιος ας μου πει! Ευχαριστω!
Fotis_Greece Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 φανταζομαι δεν ειναι ασυρματο το μοντεμ, σωστα? Χρειαζεσαι ενα ασυμρατο μοντεμ το οποιο θα το βαλεις στο δωματιο με το desktop καιθα το συνδεσεις ενσυμρατα, και το laptop θα συνδεεται ασυρματα απο οποιοδηποτε δωματιο. Αν στο δωματιο με το desktop δεν εχει μπριζα οτε για να δουλεψει το μοντεμ τοτε το βαζεις σε καποιο σημειο του σπιτιου που βολευει, αγοραζεις μια ασυρματη καρτα δικτυου για το desktop, και τα συνδεεις πλεον ολα ασυρματα και γλυτωνεις και καλωδια
A453 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Αν το router που έχεις τώρα είναι ενσύρματο (δεν έχει κεραία) τότε χρειάζεσαι ένα απλο switch με 5 τουλάχιστον θύρες (πόρτες) κι ένα μακρύ καλώδιο δικτύου από το router μέχρι το φορητό ΗΥ. Αν το router είναι ασύρματο τότε απλά θα πρέπει να ρυθμίσεις το φορητό να 'βλέπει' το router. Αν το router έχει περισσότερα του ενός βύσματα στην πλάτη του για δίκτυο (μπλε - λίγο πιο πλατύ από αυτό του τηλεφώνου) τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις σύνδεση με καλώδιο. Όπως είπε και ο Φώτης, φρόντισε να έχεις το router δίπλα στον επιτραπέζιο ΗΥ για να μπορείς να τον συνδέσεις με καλώδιο (εύκολα, απλά, γρήγορα, με ασφάλεια)
elp_anast Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 μηπως ξερετε να μου συστησετε καποιο switch απο το e shop πχ που να ειναι καταλληλο για αυτην την δουλεια?μην παρω οτι να ναι? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616473 αυτο κανει για το baudtec?
Fotis_Greece Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Ναι δεν ανεφερα την λυση του switch γιατι φανταστηκα οτι δεν ειναι βολικο να εχεις καλωδια να διασχιζουν τα δωματια. Το switch αυτο κανει για ολα τα modem-router
poulinos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Γεια σας.Εχω την εξης απορια.Υπαρχει καποιος τροπος να συνδεσω εναν desktop και εναν laptop στο ιντερνετ αν εχω δυο ρουτερ?Εχω πχ εναν desktop σε ενα δωματιο συνδεδεμενο με το BaudTec ρουτερ και τωρα θελω να συνδεσω και εναν λαπτοπ σε αλλο δωματιο.Γινεται αυτο αν παρω ενα τετοιο ιδιο μοντεμ η τελοσπαντων υπαρχει καποιος τροπος (οχι πολυ πολυπλοκος γιατι δεν ειμαι και τοοσο σχετικη με αυτα)ωστε νασυνδεσω και τους δυο σε διαφορετικα δωματια?ΑΝ ξερει καποιος ας μου πει!Ευχαριστω! αν δεν εχεις θεμα με το καλωδιο τοτε η τραβας καλωδιο απο το baudtec αν εχει αλλη ethernet για το λαπτοπ η κανεις αυτο με το switch.αν δεν θες καλωδιο εκει η θα πρεπει να αλλαξεις το baudtec me αλλο ασυρματο ρουτερ.αλλη λυση ειναι αν σου περισευει κανα adsl router μπορει να το κανεις switch αμα θες.επισης αν σου περισευει καποιο repeater η καποιο adsl router Η σκετο ρουτερ που να υποστηριζει repeater αν και το baudtec σου ειναι ασυρματο τοτε και αυτο γινεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.