Προς το περιεχόμενο

mediamarkt προσφορες με οριο τεμαχιων

freecom30

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ακριβως...το ιδιο παιζει και αυτο τον καιρο στα μουλτιραμα...λενε για netbook στα 200 ευρω,επεσε στα χερια μου φυλλαδιο που ελεγε οτι οι προσφορες αρχιζουν στις 18-1 και χτες το πρωι τους πηρα στα κεντρικα για να μου πουν σε ποιο καταστημα εχουν και τι μαρκα,μου λενε αγ.παρασκευη εχουν asus και επειδη ετυχε να ειμαι εκει εκεινη την στιγμη παω σε 15' και μου λενε τελειωσαν μιλαμε οτι οι τυποι ειναι για τον π....σο τρικαβαλο :lol:απλα γραφουν μια @@@@@@ για να τσιμπαει ο κοσμος και να πηγαινει,σου λενε θα μπουν στο μαγαζι 20 ολο και κατι θα παρει καποιος,το μουλτιραμα το κανει συνεχως αυτο το κολπο

Δημοσ.

Θεωρητικά σε μία χώρα της οποίας το οικονομικό σύστημα βασίζεται στους νόμους της ελεύθερης αγοράς (Ελλάδα, υπόλοιπη Ε.Ε., ΗΠΑ κλπ), δεν πρέπει να είναι νόμιμο σε κατάστημα να επιβάλλει στον αγοραστή τέτοιου είδους περιορισμούς.*

Ας το διευρύνω όμως λίγο με ένα παράδειγμα:

Εγκαίνια στο 2ο mediamarkt Θεσσαλονίκης και έξω έχει σχηματιστεί (βοήθησε σ'αυτό και η τακτική του καταστήματος) μια ουρά τουλάχιστον 100 ανθρώπων. Παραδίπλα υπάρχει μια παλέτα με μπουκαλάκια νερού τα οποία προσφέρονται δωρεάν στους υποψήφιους πελάτες. Θεωρητικά, αφού το νερό προσφέρεται δωρεάν, έχω το δικαίωμα να πάρω όλα τα μπουκαλάκια από την παλέτα σπίτι μου. Πρακτικά, αν το κάνω, οι υπόλοιποι θα μου φέρουν την - άδεια πλέον - παλέτα στο κεφάλι (και θα κάνουν πολύ καλά), διότι σκεπτόμενος εγωιστικά, τους στέρησα από κάτι που θα μπορούσαν να έχουν! :-)

Ας δούμε τώρα και την άλλη πλευρά. Όταν ένα κατάστημα κάνει τέτοιου είδους προσφορές (με τιμές χώμα), προφανώς και δεν έχει ως μόνο στόχο να εξυπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο, "ταΐζοντας" φθηνά τους πελάτες του. Υπάρχουν και πιο πεζοί στόχοι, όπως:

1. να περάσει την εικόνα του φθηνού μαγαζιού στους καταναλωτές - είτε πήγαν, είτε ψώνισαν, είτε όχι, παίζοντας με ακριβότερες τιμές σε άλλα είδη.

2. να φέρει υποψήφιους πελάτες στο κατάστημα που αλλιώς δεν θα έμπαιναν σε αυτό.

3. να εισπράξει μετρητά.

4. σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, να εξαφανίσει το στοκ από κάποιο είδος κλπ.

Προφανώς όταν μπαίνει κάποιος στις 9 το πρωί και αγοράζει όλες τις προσφορές, το κατάστημα πετυχαίνει τους στόχους 3 και 4, αλλά ο στόχος 1 μετατρέπεται σε γκρίνια για "το κατάστημα που κοροϊδεύει τους πελάτες του", ενώ αν ο αγοραστής εξυπηρετεί φίλους, το κατάστημα χάνει και τον δεύτερο στόχο, αφού αντί να μπουν δέκα, μπαίνει ένας.

Οπότε, το κατάστημα κερδίζει με την πολιτική του ενός προϊόντος προσφοράς ανά αγοραστή, αλλά ταυτόχρονα κερδίζει και το κοινωνικό σύνολο. Προσωπικά υποστηρίζω αυτή την κίνηση, είτε είναι "νόμιμη" είτε όχι. Άλλωστε υποτίθεται (...) ότι η κοινωνία φτιάχνει τους νόμους! :-D

*Ας σκεφτούμε βέβαια και για ποιό λόγο υπάρχει αντιμονοπωλιακός νόμος στην πατρίδα της "ελεύθερης οικονομίας"...

Δημοσ.

Δε θα μπορούσαν να λένε πως η τιμή προσφοράς ισχύει για ένα τεμάχιο κατά άτομο και αν θες περισσότερα τα υπόλοιπα να τα πληρώνεις στην κανονική τιμή τους?

Δημοσ.

Ας το διευρύνω όμως λίγο με ένα παράδειγμα:

Εγκαίνια στο 2ο mediamarkt Θεσσαλονίκης και έξω έχει σχηματιστεί (βοήθησε σ'αυτό και η τακτική του καταστήματος) μια ουρά τουλάχιστον 100 ανθρώπων. Παραδίπλα υπάρχει μια παλέτα με μπουκαλάκια νερού τα οποία προσφέρονται δωρεάν στους υποψήφιους πελάτες. Θεωρητικά, αφού το νερό προσφέρεται δωρεάν, έχω το δικαίωμα να πάρω όλα τα μπουκαλάκια από την παλέτα σπίτι μου. Πρακτικά, αν το κάνω, οι υπόλοιποι θα μου φέρουν την - άδεια πλέον - παλέτα στο κεφάλι (και θα κάνουν πολύ καλά), διότι σκεπτόμενος εγωιστικά, τους στέρησα από κάτι που θα μπορούσαν να έχουν! :-)

Πολύ καλό το παράδειγμά σου. Έχω λιώσει στο γέλιο :-D

Δημοσ.
στα carrefour δεν εχουν αυτο το οριο και οταν ρωτησα γιατι αφηνουν αλλους να παιρνουν ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΡΟΤΣΙΑ με μια προσφορα (μιλαμε να εχουν φερει και τα παιδια τους μαζι για να κουβαλανε και δευτερο η τριτο καροτσι γεματο μεχρι πανω με προσφορες) και μεις να μην προλαβαινουμε να παρουμε τιποτα μου ειπαν οτι απαγορευεται να εχουν οριο (τους εκανε καποιος καταγγελια και δικαιωθηκε αποτι καταλαβα). δεν ξερω τι ισχυει τελικα αλλα μου φαινεται μεγαλη "γυφτια" να εχει καποιος το καροτσι ΤΙΓΚΑ με μια προσφορα και να τα αγκαλιαζει κιολας μην του παρει κανενας τιποτα.

Μου έχει τύχει αυτό που λες τουλάχιστον 2 φορές, μια φορά που είχε προσφορά κάτι τυροπιτάκια με 1 ευρώ και άλλη μία με τα τυριά σε φέτες gouda.

Στη δε περίπτωση με τα τυριά, είχα πάθει μεγάλη πλάκα όταν πρόσεξα πως μπροστά από μένα ήταν μια θείτσα με 1 καρότσι τίγκα στο τυρί!

Ε δηλαδή έλεος!

Για την περίπτωση με τα τυροπιτάκια ας μην επεκταθώ, αφού πρόσεξα επίσης με τα ίδια μου τα μάτια τη φουρνάρισα απέναντι να πετάει μέρα μεσημέρι σακουλάκια με το εν λόγω προϊόν...

ακριβως...το ιδιο παιζει και αυτο τον καιρο στα μουλτιραμα...λενε για netbook στα 200 ευρω,επεσε στα χερια μου φυλλαδιο που ελεγε οτι οι προσφορες αρχιζουν στις 18-1 και χτες το πρωι τους πηρα στα κεντρικα για να μου πουν σε ποιο καταστημα εχουν και τι μαρκα,μου λενε αγ.παρασκευη εχουν asus και επειδη ετυχε να ειμαι εκει εκεινη την στιγμη παω σε 15' και μου λενε τελειωσαν μιλαμε οτι οι τυποι ειναι για τον π....σο τρικαβαλο :lol:απλα γραφουν μια @@@@@@ για να τσιμπαει ο κοσμος και να πηγαινει,σου λενε θα μπουν στο μαγαζι 20 ολο και κατι θα παρει καποιος,το μουλτιραμα το κανει συνεχως αυτο το κολπο

Δεν σε αμφισβητώ, απλά παίρνοντας παράδειγμα τη δική μου περίπτωση, μάλλον θα 'λεγα πως όντως τελείωσαν.

Εγώ είχα παραγγείλει το Motorola ZN5 που είχαν σε προσφορά στα 83 ευρώ και με πήραν οι άνθρωποι 3 φορές τηλέφωνο, προκειμένου να εξυπηρετηθώ.

Μάλιστα ο τελευταίος που με πήρε, έδειχνε τόσο πρόθυμος να μ' εξυπηρετήσει που τελικά έφαγε τον κόσμο και μου βρήκε ένα εκθεσιακό απ' το κατάστημα της Σταυρούπολης (Θεσ/νίκη).

Δημοσ.

και εγω δεν αμφιβαλω σε αυτο που λες,απλα ειναι δυνατον να τελειωσαν ολα τα netbook σε ολα τα καταστηματα μεσα σε 1 ωρα;μου εχει τυχει κατι παρομοιο πριν καιρο παλι στο μουλτιραμα ολα αυτα μου κανουν καπως...σε παρομοια περιπτωση το you εβγαλε κατι αντιστοιχο με ενα netbook στα 200 ευρω και το εδιναν επι 5 μερες πριν τελειωσει(το αναφερω επειδη πηρα)

Δημοσ.
και εγω δεν αμφιβαλω σε αυτο που λες,απλα ειναι δυνατον να τελειωσαν ολα τα netbook σε ολα τα καταστηματα μεσα σε 1 ωρα;μου εχει τυχει κατι παρομοιο πριν καιρο παλι στο μουλτιραμα ολα αυτα μου κανουν καπως...σε παρομοια περιπτωση το you εβγαλε κατι αντιστοιχο με ενα netbook στα 200 ευρω και το εδιναν επι 5 μερες πριν τελειωσει(το αναφερω επειδη πηρα)

Ναι οκ, κι εγώ έτυχε να πάρω απ' το you το netbook της προσφοράς και πρόκειται για παρόμοια περίπτωση με τη δική σου (εγώ το πήρα την 3η ή την 4η μέρα της προσφοράς).

Μπορεί να έπεσα στην περίπτωση όσον αφορά το θέμα των Multirama.

Απλώς αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ποιος ο λόγος να βγάζουν αέρινες και ανύπαρκτες

προσφορές.

Δεν έχουν συμφέρον νομίζω, μάλλον ζημιά στους εαυτούς τους προκαλούν και τίποτε παταπάνω.

Δημοσ.

Μα καλά κάθε μέρα netbook αγοράζεις;

Δημοσ.
:shifty:

στο MEDIA MARK LG 37' με MPEG4 μονο 349EURO!!

http://www.mediamarkt.gr/customers/Marusi.pdf

σορρυ αν κανω τωρα μια χαζη ερωτηση,αλλα πως βρηκες αυτο το pdf αρχειο?...

εγω παω στην σελιδα->διαλεγω περιοχη μαρουση->απο κατω παταω καταλογο

και μου βγαζει αλλο pdf αρχειο...μπορεις να μου πεις σε παρακαλω ακριβως που το βρισκεις?...

ειδατε που εχει ψηφιακη κορνιζα με 19 ευρω?...γουσταρω....:-)

Δημοσ.

και μου βγαζει αλλο pdf αρχειο...μπορεις να μου πεις σε παρακαλω ακριβως που το βρισκεις?...

Είναι ο επόμενος κατάλογος που θα ισχύει από την Δευτέρα και μέχρι 17/02/2010...

Δημοσ.

Τωρα θυμαμαι ακριβως πως βγηκε το http://www.mediamarkt.gr/customers/Marusi.pdf γιατι εκανα πολλες αναζητησεις συγχρονως :mad: και καπου

συμπληρωσα μια φορμα http://www.mediamarkt.gr/categories/tv.php?prebaci=../global/members_form.php και επελεξα καταστημα Μαρουσι και μου ηρθε email με αυτο το link . ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...