pisio Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Καλημέρα Ένας φίλος μου αντιμετωπίζει το εξής πρόβλημα. Έχει Windows XP και ο δίσκος του είναι γεμάτος. Έχει έναν 150GB χωρισμένο σε δύο partition C,D Το C είναι 70GB από τα οποία τα 950MB είναι μόνο ελεύθερα Πήγα εχθές από εκεί του έσβησα κάποια προγράμματα που δεν χρησιμοποιούσε έκανα και έναν καθαρισμό με το ccleaner και τώρα έχει 7GB free. Βίντεο φωτογραφίες και τραγούδια τα έχει όλα στο άλλο partition Μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκα ότι ο φάκελος C:\WINDOWS\Installer πιάνει 34GB Έψαξα στο google και βρήκα ότι στον φάκελο αυτό αποθηκεύονται πληροφορίες των προγραμμάτων που έχουν εγκατασταθεί για την σωστή διαγραφή των προγραμμάτων Επίσης διάβασα ότι άμα σβηστεί ο φάκελος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα Έχεις κανείς καμιά ιδέα
micos000 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Αν σβήσεις αυτόν τον φάκελο δεν θα μπορείς μετά να κάνεις τίποτα απεγκετάσταση. Εμφάνισε τα κρυφά αρχεία και τα αρχεία συστήματος. Πήγαινε στην εξερεύνηση και στο μενού Εργαλεία->Επιλογές φακέλων->καρτέλα Προβολή και επέλεξε Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων. Πήγαινε τώρα στον φάκελο WINDOWS και σβήσε όλους τους μπλε φακέλους που το όνομά τους αρχίζει και τελειώνει με το δολάριο ($) (π.χ. $NtUninstallKB972270$). Κατέβασε και το Tree Size Free και δες πόσο πιάνουν οι διάφοροι φάκελοι. Μάλλον πολύ χώρο πιάνουν τα παιχνίδια. Πες του να σβήσει ότι δεν παίζει από εμπορικά παιχνίδια ή να τα κάνει εγκατάσταση στον άλλο δίσκο. Ή ας πάρει έναν καινούργιο δίσκο. Οι τιμές είναι πλέον ξεφτιλισμένες και μπορεί να πάρει έναν 500άρι, αν έχει IDE με 62€ ή αν έχει SATA με 42€.
stelrp Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Θα μπορεί όμως να κάνει εκ νέου εγκατάσταση των προγραμμάτων που θέλει να πετάξει και μετά να κάνει uninstall (καθώς θα έχουν γραφεί στον εν λόγω φάκελλο όλα τα απαραίτητα αρχεία). Έτσι πιστεύω.... Επίσης εγώ από ολα τα PC μου έχω διαγράψει το φάκελλο ddlcache. (επίσης μπλε) καθώς και τον ie8updates και τον ie7 (Που δεν τον χρησιμοποιώ πια).
ss13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Κοίτα αυτά !! http://www.pcreview.co.uk/forums/thread-211705.php http://www.techsupportforum.com/microsoft-support/windows-xp-support/191354-my-c-windows-installer-over-12gb-what-can-i-do-reduce.html
micos000 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Μια ακόμα λύση να ελευθερώσεις χώρο είναι να απενεργοποιήσεις την επαναφορά συστήματος, να διαγράψεις τον φάκελο system restore στον C: και να την ξαναενεργοποιήσεις. Δεξί κλικ στο Ο Υπολογιστής μου->Ιδιότητες-καρτέλα Επαναφορά συστήματος. Τσεκάρισε το Απενεργοποίηση επαναφοράς, πάτα ΟΚ και μετά ξαναεπανέφερε την. Επέλεξε και τον C: πάτα ρυθμίσεις και κατέβασε το ποσοστό στο 1-2%
pisio Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Αν σβήσεις αυτόν τον φάκελο δεν θα μπορείς μετά να κάνεις τίποτα απεγκετάσταση. Εμφάνισε τα κρυφά αρχεία και τα αρχεία συστήματος. Πήγαινε στην εξερεύνηση και στο μενού Εργαλεία->Επιλογές φακέλων->καρτέλα Προβολή και επέλεξε Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων. Πήγαινε τώρα στον φάκελο WINDOWS και σβήσε όλους τους μπλε φακέλους που το όνομά τους αρχίζει και τελειώνει με το δολάριο ($) (π.χ. $NtUninstallKB972270$). Κατέβασε και το Tree Size Free και δες πόσο πιάνουν οι διάφοροι φάκελοι. Μάλλον πολύ χώρο πιάνουν τα παιχνίδια. Πες του να σβήσει ότι δεν παίζει από εμπορικά παιχνίδια ή να τα κάνει εγκατάσταση στον άλλο δίσκο. Ή ας πάρει έναν καινούργιο δίσκο. Οι τιμές είναι πλέον ξεφτιλισμένες και μπορεί να πάρει έναν 500άρι, αν έχει IDE με 62€ ή αν έχει SATA με 42€. Αυτό με την εμφάνιση των κρυφών αρχείων το έχω είδη κάνει. Οι φάκελοι με το δολάριο τι είναι?? Με το Treesize είδα ότι ο φάκελος C:\WINDOWS\Installer πιάνει 34GB. Πολύ καλό πρόγραμμα Παιχνίδια δεν έχει εγκατεστημένα. Στο C έχει μόνο τα Windows απ' όσο πρόλαβα να δώ Κοίτα αυτά !! http://www.pcreview.co.uk/forums/thread-211705.php http://www.techsupportforum.com/microsoft-support/windows-xp-support/191354-my-c-windows-installer-over-12gb-what-can-i-do-reduce.html Ευχαριστώ για τα Links Το έτρεξα το πρόγραμμα της Microsoft αλλά μου εμφανίζει τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα και χρησιμοποιεί και δεν είμαι σίγουρος να τα σβήσω όλα η όχι. Μια ακόμα λύση να ελευθερώσεις χώρο είναι να απενεργοποιήσεις την επαναφορά συστήματος, να διαγράψεις τον φάκελο system restore στον C: και να την ξαναενεργοποιήσεις.Δεξί κλικ στο Ο Υπολογιστής μου->Ιδιότητες-καρτέλα Επαναφορά συστήματος. Τσεκάρισε το Απενεργοποίηση επαναφοράς, πάτα ΟΚ και μετά ξαναεπανέφερε την. Επέλεξε και τον C: πάτα ρυθμίσεις και κατέβασε το ποσοστό στο 1-2% Θα το κάνω μάλλον αύριο αυτό
micos000 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Οι μπλε φάκελοι με το δολάριο είναι το uninstall των αυτόματων ενημερώσεων σε περίπτωση που θέλεις να απεγκαταστήσεις κάποια από αυτές. Εγώ πάντως ποτέ μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι τέτοιο. Αλλά μόνο τους μπλέ με το όνομα $NTUninstallKBxxxxxx$. Μην σβήσεις τον φάκελο $hf_mig$ γιατί μετά μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα. Πριν κάνεις τον έλεγχο με το Treesize να έχεις εμφανίσει τα κρυφά αρχεία και τα αρχεία και τους φακέλους συστήματος, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, για να γίνει έλεγχος και στον φάκελο Documents and Setting. Εκεί πιστεύω θα υπάρχει πολλή κατανάλωση. Δεν ξέρω πόσο πιάνουν τα updates στον παραπάνω φάκελο, αλλά 35GB χωρίς παιχνίδια, σκουπίδια και μείον τον φάκελο installer μου φαίνεται πολύς χώρος κατειλημμένος.
pisio Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Και εμένα περίεργο μου φαίνεται Θα κοιτάξω να σβήσω άμα είναι να σβήσω τους μπλε φακέλους και να απενεργοποιήσω την επαναφορά συστήματος Θα κάνω και ένα screenschot από το treesize και θα το ανεβάσω μήπως μου διαφεύγει τίποτα Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.