Προς το περιεχόμενο

Σκληρός δίσκος γεμάτος

pisio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα :lol:

Ένας φίλος μου αντιμετωπίζει το εξής πρόβλημα. Έχει Windows XP και ο δίσκος του είναι γεμάτος. Έχει έναν 150GB χωρισμένο σε δύο partition C,D

Το C είναι 70GB από τα οποία τα 950MB είναι μόνο ελεύθερα :mad:

Πήγα εχθές από εκεί του έσβησα κάποια προγράμματα που δεν χρησιμοποιούσε έκανα και έναν καθαρισμό με το ccleaner και τώρα έχει 7GB free.

Βίντεο φωτογραφίες και τραγούδια τα έχει όλα στο άλλο partition

Μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκα ότι ο φάκελος C:\WINDOWS\Installer πιάνει 34GB

Έψαξα στο google και βρήκα ότι στον φάκελο αυτό αποθηκεύονται πληροφορίες των προγραμμάτων που έχουν εγκατασταθεί για την σωστή διαγραφή των προγραμμάτων

Επίσης διάβασα ότι άμα σβηστεί ο φάκελος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα

Έχεις κανείς καμιά ιδέα :o

Δημοσ.

Αν σβήσεις αυτόν τον φάκελο δεν θα μπορείς μετά να κάνεις τίποτα απεγκετάσταση.

Εμφάνισε τα κρυφά αρχεία και τα αρχεία συστήματος. Πήγαινε στην εξερεύνηση και στο μενού Εργαλεία->Επιλογές φακέλων->καρτέλα Προβολή και επέλεξε Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων.

Πήγαινε τώρα στον φάκελο WINDOWS και σβήσε όλους τους μπλε φακέλους που το όνομά τους αρχίζει και τελειώνει με το δολάριο ($) (π.χ. $NtUninstallKB972270$).

Κατέβασε και το Tree Size Free και δες πόσο πιάνουν οι διάφοροι φάκελοι.

Μάλλον πολύ χώρο πιάνουν τα παιχνίδια. Πες του να σβήσει ότι δεν παίζει από εμπορικά παιχνίδια ή να τα κάνει εγκατάσταση στον άλλο δίσκο.

Ή ας πάρει έναν καινούργιο δίσκο. Οι τιμές είναι πλέον ξεφτιλισμένες και μπορεί να πάρει έναν 500άρι, αν έχει IDE με 62€ ή αν έχει SATA με 42€.

Δημοσ.

Θα μπορεί όμως να κάνει εκ νέου εγκατάσταση των προγραμμάτων που θέλει να πετάξει και μετά να κάνει uninstall (καθώς θα έχουν γραφεί στον εν λόγω φάκελλο όλα τα απαραίτητα αρχεία). Έτσι πιστεύω....

Επίσης εγώ από ολα τα PC μου έχω διαγράψει το φάκελλο ddlcache. (επίσης μπλε) καθώς και τον ie8updates και τον ie7 (Που δεν τον χρησιμοποιώ πια).

Δημοσ.

Μια ακόμα λύση να ελευθερώσεις χώρο είναι να απενεργοποιήσεις την επαναφορά συστήματος, να διαγράψεις τον φάκελο system restore στον C: και να την ξαναενεργοποιήσεις.

Δεξί κλικ στο Ο Υπολογιστής μου->Ιδιότητες-καρτέλα Επαναφορά συστήματος.

Τσεκάρισε το Απενεργοποίηση επαναφοράς, πάτα ΟΚ και μετά ξαναεπανέφερε την.

Επέλεξε και τον C: πάτα ρυθμίσεις και κατέβασε το ποσοστό στο 1-2%

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :-)

Αν σβήσεις αυτόν τον φάκελο δεν θα μπορείς μετά να κάνεις τίποτα απεγκετάσταση.

Εμφάνισε τα κρυφά αρχεία και τα αρχεία συστήματος. Πήγαινε στην εξερεύνηση και στο μενού Εργαλεία->Επιλογές φακέλων->καρτέλα Προβολή και επέλεξε Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων.

Πήγαινε τώρα στον φάκελο WINDOWS και σβήσε όλους τους μπλε φακέλους που το όνομά τους αρχίζει και τελειώνει με το δολάριο ($) (π.χ. $NtUninstallKB972270$).

Κατέβασε και το Tree Size Free και δες πόσο πιάνουν οι διάφοροι φάκελοι.

Μάλλον πολύ χώρο πιάνουν τα παιχνίδια. Πες του να σβήσει ότι δεν παίζει από εμπορικά παιχνίδια ή να τα κάνει εγκατάσταση στον άλλο δίσκο.

Ή ας πάρει έναν καινούργιο δίσκο. Οι τιμές είναι πλέον ξεφτιλισμένες και μπορεί να πάρει έναν 500άρι, αν έχει IDE με 62€ ή αν έχει SATA με 42€.

Αυτό με την εμφάνιση των κρυφών αρχείων το έχω είδη κάνει. Οι φάκελοι με το δολάριο τι είναι?? :rolleyes:

Με το Treesize είδα ότι ο φάκελος C:\WINDOWS\Installer πιάνει 34GB. Πολύ καλό πρόγραμμα :-D

Παιχνίδια δεν έχει εγκατεστημένα. Στο C έχει μόνο τα Windows απ' όσο πρόλαβα να δώ

Ευχαριστώ για τα Links

Το έτρεξα το πρόγραμμα της Microsoft αλλά μου εμφανίζει τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα και χρησιμοποιεί και δεν είμαι σίγουρος να τα σβήσω όλα η όχι.

Μια ακόμα λύση να ελευθερώσεις χώρο είναι να απενεργοποιήσεις την επαναφορά συστήματος, να διαγράψεις τον φάκελο system restore στον C: και να την ξαναενεργοποιήσεις.

Δεξί κλικ στο Ο Υπολογιστής μου->Ιδιότητες-καρτέλα Επαναφορά συστήματος.

Τσεκάρισε το Απενεργοποίηση επαναφοράς, πάτα ΟΚ και μετά ξαναεπανέφερε την.

Επέλεξε και τον C: πάτα ρυθμίσεις και κατέβασε το ποσοστό στο 1-2%

Θα το κάνω μάλλον αύριο αυτό ;)

Δημοσ.

Οι μπλε φάκελοι με το δολάριο είναι το uninstall των αυτόματων ενημερώσεων σε περίπτωση που θέλεις να απεγκαταστήσεις κάποια από αυτές.

Εγώ πάντως ποτέ μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι τέτοιο.

Αλλά μόνο τους μπλέ με το όνομα $NTUninstallKBxxxxxx$.

Μην σβήσεις τον φάκελο $hf_mig$ γιατί μετά μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Πριν κάνεις τον έλεγχο με το Treesize να έχεις εμφανίσει τα κρυφά αρχεία και τα αρχεία και τους φακέλους συστήματος, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, για να γίνει έλεγχος και στον φάκελο Documents and Setting.

Εκεί πιστεύω θα υπάρχει πολλή κατανάλωση.

Δεν ξέρω πόσο πιάνουν τα updates στον παραπάνω φάκελο, αλλά 35GB χωρίς παιχνίδια, σκουπίδια και μείον τον φάκελο installer μου φαίνεται πολύς χώρος κατειλημμένος.

Δημοσ.

Και εμένα περίεργο μου φαίνεται :mad:

Θα κοιτάξω να σβήσω άμα είναι να σβήσω τους μπλε φακέλους και να απενεργοποιήσω την επαναφορά συστήματος

Θα κάνω και ένα screenschot από το treesize και θα το ανεβάσω μήπως μου διαφεύγει τίποτα :rolleyes:

Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...