Προς το περιεχόμενο

Teamviewer δεν μεταδίδει αναπαραγωγή βίντεο;

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους..

Εδώ και κάποιο καιρό, χρησιμοποιώ το teamviewer για remote desktop control ανάμεσα σε 2 υπολογιστές. Με βολεύει που δεν θέλει static ip κλπ (όπως το realvnc που μου είχαν προτείνει), και είναι και cross-platform.. Σήμερα παρατήρησα όμως κάτι, δεν ξέρω αν είναι θέμα ρυθμίσεων, ή γενικά δεν γίνεται..

Ενώ έχω τον πλήρη έλεγχο του άλλου μηχανήματος, αν πάω να παίξω κάποιο βίντεο (όπως επίσης και όταν άνοιξα το TV tuner που είναι στο άλλο pc), στην δική μου οθόνη έβλεπα στο παράθυρο του player απλά μαυρίλα..

Γιατί;

Δημοσ.

Γιατί το video και το tuner παίζει με overlay. Δηλαδή αναλαμβάνει η κάρτα γραφικών και τα δεδομένα υπάρχουν στην μνήμη της κάρτας και δεν μπορεί να τα "πιάσει" το teamviewer.

Δημοσ.

Αχά.. Κάτι τέτοιο φαντάστηκα κι εγώ. Δηλαδή δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γίνει αυτό που λέω; Ούτε με άλλο πρόγραμμα;

Για ταχύτητα, δεν ξέρω αν υπάρχει σοβαρό θέμα, μιας και στην συγκεκριμένη περίπτωση που το δοκίμασα, ειναι σε τοπικό δίκτυο..

Δημοσ.

Αν αλλάξεις τον renderer που χρησιμοποιεί ο εν λόγω player σε κάποιον διαφορετικό του οverlay renderer ή άλλον που στην ουσία χρησιμοποιεί το overlay (όπως είναι νομίζω ο default VMR7 renderer μέχρι και τα Windows XP), πιθανότατα θα πετύχεις αυτό που θέλεις. «Πετύχεις» τρόπος του λέγειν: "video over remote desktop", σε οποιαδήποτε υλοποίηση είτε RDP είτε άλλη, δίνει εξαιρετικά άθλια αποτελέσματα λόγω του ότι τα διάφορα πρωτόκολλα remote desktop δεν είναι σχεδιασμένα έχοντας κατά νου τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες σε bandwidth και latency του video playback.

Αν θέλεις video over network, διάβασε κάποιο howto για video streaming με τον VLC και θα το καταφέρεις, με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Δημοσ.

Χμμμ.. Καλά δεν νομίζω να καταφέρω να βλέπω σε real-time από το tuner που έχει στο άλλο pc.. Ακόμα και σε τοπικό δίκτυο, που οι ταχύτητες είναι μεγάλες..

Μπορεί να ρίξω μια ματιά στο streaming μέσω vlc, έτσι απλά για το γαμώτο..

Ευχαριστώ πάντως..

Δημοσ.

Μιας και ανέφερα τι ακριβώς θέλω να κάνω, μπορεί κανείς να μου πει αν υπάρχει περίπτωση να το πετύχω με κάποιον απο αυτούς τους τρόπους να το πετύχω με καλά αποτελέσματα;

Να επαναλάβω, έχω 2 υπολογιστές, που θα είναι συνδεδεμένοι σε LAN. Ο ένας έχει πάνω TV Tuner, που δεν μπορώ να βρω drivers για τα 7 που έχω στον άλλον. Οπότε, θέλω να μπορώ να βλέπω από τον άλλον, σε realtime (ή τουλάχιστον με ομαλή ροή, χωρίς κενά κλπ) το βίντεο απο τον tuner.

Παίζει; Ή πολλά ζητάω;

Δημοσ.

χεχε.. όχι φίλος, απλά μετά είδα το ποστ σου. Το OrbLive πρώτη φορά το ακούω, το vlc το χρησιμοποιώ συχνα σαν media player..

Πιστεύεις ότι έχω ελπίδα να κάνω την δουλειά μου με το OrbLive; Και αν ναι, πόσο πολύπλοκο είναι να το καταφέρω;

Δημοσ.

Κοίτα εγώ το έχω χρησιμοποιήσει για κινητό, αλλά πιστεύω γίνεται και από pc σε pc.

Στην ουσία θα βάλεις το πρόγραμμα στο pc που έχει το tv tuner και από το άλλο pc θα μπεις σε μια σελίδα από τον browser σου όπου θα δεις τα πάντα που μοιράζεσαι με το Orb. Δουλεύει και για TV.

Δεν χάνεις να κάνεις μια δοκιμή.

http://www.orb.com/en/orblive

Δημοσ.

Χμμ.. Το κατέβασα, αλλά θα το δοκιμάσω αύριο, που θα ξαναστήσω τον δεύτερο υπολογιστή σε lan. Καλό φαίνεται, μ'αρεσε που είχε ειδική επιλογή για TV Tuner..

Δημοσ.
Χμμ.. Το κατέβασα, αλλά θα το δοκιμάσω αύριο, που θα ξαναστήσω τον δεύτερο υπολογιστή σε lan. Καλό φαίνεται, μ'αρεσε που είχε ειδική επιλογή για TV Tuner..

Αρκεί να έχουν και τα 2 pc internet, δεν δουλεύει αν είναι απλά σε δίκτυο (νομίζω).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...