Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άρχισα να ψάχνω για UPS,αλλά πελάγωσα. Τί είναι το VA που αναφέρουν ως ισχύ; Σκέφτικα να κάνω αναγωγή να βρω την αναλογία τους,αλλά κάθε site μετέτρεπε τα ίδια VA σε διαφορετικό ποσό Watt,καθιστώντας το αδύνατο το να βρω και να διαλέξω το σωστό. Τα φώτα σας παρακαλώ...

Thanx

Δημοσ.

αυτο γινεται γιατι παρολο που μετρανε το ιδιο μεγεθος αυτο που βλεπεις σε VA ειναι η φαινομενη ισχυς και ο συντελεστης που ειναι διαφορετικος ειναι ο συντελεστης ισχυος. Διαλεξε λοιπον ενα απο αυτα τα νουμερα που βλεπεις τα οποια θα ειναι μαλλον κοντα στο 0,7 για να υπολογισεις πανω κατω το UPS που θα παρεις

Δημοσ.

Δηλαδή πολλαπλασιάζω τα VA με 0,7 και υπολογιζω την ισχύ σε watt,αν κατάλαβα καλά αυτό που γράφεις. Η φαινομενική ισχύς είναι σε όλα τα UPS η ίδια;

Δημοσ.
Δηλαδή πολλαπλασιάζω τα VA με 0,7 και υπολογιζω την ισχύ σε watt,αν κατάλαβα καλά αυτό που γράφεις.

η πιο απλα πηγαινεισ στο πλαισιο και τους λες τι watt εχεις και σου δεινουν το καταληλο η αμα βαριεσαι και δεν θες να πας στο πλαισιο παρε τους τηλεφωνο η αμα βαργιεσαι πιο πολυ :lol: μπες στο πλαισιο.gr και πηγενε στα ups και το καθε ενα γραφει απο κατω τα watt που υποστιριζει..:-)

Δημοσ.

Volt Amper (VA) είναι η φαινόμενη ισχύς (S) όπως αναφέρανε τα παιδιά απο πάνω, δηλαδή είναι η "πραγματική" ισχύς που τραβάς απο το δίκτυο της

ΔΕΗ και ουσιαστικά το ποσό που πληρώνεις. Τώρα αυτή η ισχύς αποτελείται απο το τετράγωνο της πραγματικής ισχύος(σε Watt και συμβολίζεται με P) σύν το τετράγωνο της άεργου ισχύος (συμβολίζεται με Q). Η ισχύς αυτή που μας ενδιαφέρει είναι η P που εκφράζεται σε Watt και είναι το ποσό που χρησιμοποιεί η κάθε συσκευή. Η Q ισχύς επιστρέφεται στο δίκτυο αφού δεν χρησιμοποιείται.

Τώρα συντελεστής ισχύος είναι το μέγεθος που εκφράζει την σχέση της φαινομένης ισχύος με την πραγματική και είναι :

n = P/S * 100

και μας δείχνει το πόσο αποδοτική είναι η συσκευή που χρησιμοποιούμε.

Καλές τιμές n είναι από 85% - 98%

μία κανονική τιμή είναι η 85% για τα φτηνά UPS.

ενώ με παραπάνω χρήματα μπορείς να βρείς και έως 90%

απο κεί και πάνω μόνο σε μεγάλα ποσά ισχύος συναντάμε συντελεστή απο 90% και πάνω...

Οι εταιρίες συνήθως βάζουν στην ταμπέλα τα VA για τους καταναλωτές που δεν γνωρίζουν και είναι ούκ ολίγες φορές όπου έχουν προμηθευτεί UPS με 1200VA / 700W και δέν σηκώνει δύο υπολογιστές γιατί στην ταμπέλα αναγράφει με μεγάλα γράμματα 1200VA!!!

Πιστεύω να σε κάλυψα.

Δημοσ.
Οι εταιρίες συνήθως βάζουν στην ταμπέλα τα VA για τους καταναλωτές που δεν γνωρίζουν και είναι ούκ ολίγες φορές όπου έχουν προμηθευτεί UPS με 1200VA / 700W και δέν σηκώνει δύο υπολογιστές γιατί στην ταμπέλα αναγράφει με μεγάλα γράμματα 1200VA!!!

+1. Διαβάζουμε οτι εγραψε ο serbabis παραπάνω και δεν ρωτάμε τους πωλητές στο καθε "πλαισιο" και φυσικά δεν πιστεύουμε ακριτα τις παραπλανητικές καταχωρήσεις στο internet. ;)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Volt Amper (VA) είναι η φαινόμενη ισχύς (S) όπως αναφέρανε τα παιδιά απο πάνω, δηλαδή είναι η "πραγματική" ισχύς που τραβάς απο το δίκτυο της

ΔΕΗ και ουσιαστικά το ποσό που πληρώνεις. Τώρα αυτή η ισχύς αποτελείται απο το τετράγωνο της πραγματικής ισχύος(σε Watt και συμβολίζεται με P) σύν το τετράγωνο της άεργου ισχύος (συμβολίζεται με Q). Η ισχύς αυτή που μας ενδιαφέρει είναι η P που εκφράζεται σε Watt και είναι το ποσό που χρησιμοποιεί η κάθε συσκευή. Η Q ισχύς επιστρέφεται στο δίκτυο αφού δεν χρησιμοποιείται.

Τώρα συντελεστής ισχύος είναι το μέγεθος που εκφράζει την σχέση της φαινομένης ισχύος με την πραγματική και είναι :

n = P/S * 100

και μας δείχνει το πόσο αποδοτική είναι η συσκευή που χρησιμοποιούμε.

Καλές τιμές n είναι από 85% - 98%

μία κανονική τιμή είναι η 85% για τα φτηνά UPS.

ενώ με παραπάνω χρήματα μπορείς να βρείς και έως 90%

απο κεί και πάνω μόνο σε μεγάλα ποσά ισχύος συναντάμε συντελεστή απο 90% και πάνω...

Πιστεύω να σε κάλυψα.

Κατ'αρχήν ευχαριστώ πολύ,οι πληροφορίες που μας παρέθεσες ήταν πολύ ωραίες,ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικότατες. Αλλά θα ήθελα να κάνω δύο σχόλια.

Τα UPS που βρίσκουμε και αναφέρουν οτί δίνουν ισχύ 800VA / 360W ή 1200VA / 700W όπως λες και εσύ,έχουν πολύ μικρή απόδοση (γύρω στο 55%).

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι για να καταλήξουμε στο σωστό (και αποδοτικό) UPS που χρειαζόμαστε πρέπει να γνωρίζουμε την απόδοση ή την πραγματική του ισχύ (την φαινομενική ισχύ (S) την δίνουν πάντα) .

Όταν όμως δεν μας δίνουν την πραγματική ισχύ τί κάνουμε (την απόδωση δεν την δίνουν ποτέ); Διαλέγουμε αναγκαστικά ένα μεγάλο και ακριβό UPS που μπορει να μας έιναι περριτο γιατί τα φτηνά που μπορεί να μας αρκούσαν δεν λένε τα στοιχεία που θα έπρεπε; Το "ωραίο" είναι ότι πολλές φορές ούτε στο επίσημο site της εταιρείας αναφέρουν την πραγματική...

Επίσης,τί διαφορά έχει ένα UPS με ισχύ 1200VA / 700W από ένα άλλο 900VA / 700W (τυχαία νούμερα); Ποιό έιναι προτιμότερο;

Επεξ/σία από Michaloukos
Δημοσ.
Τα καλά τροφοδοτικά με active PFC έχουν PF>0,9 με passive PFC περίπου 0,7–0,75.

:-)

Επειδή θα πάρω ένα Corsair 750HX και ένα ups μαζί, το APC 1200VA θα με καλύψει σε full load; Τα 720W που λένε στο ΠΛΑΙΣΙΟ και στην επίσημη σελίδα της APC μεταφράζονται σε 0.6 pf, τι γίνεται... και η APC λέει "max output power", δηλαδή αν τραβήξω τα 750W του τροφοδοτικού, θα με κλείνει το ups;

Υπάρχει και το 1500αρι μοντέλο, άλλα 865W είναι too much, αχρησιμοποίητα θα μείνουν.

Btw, θέλω τα συγκεκριμένα ups γιατί μου είπανε ότι τα φουρφούρια τους ΔΕΝ δουλεύουν παρά μόνο όταν "μπαίνει" το ups.

Δημοσ.
Επειδή θα πάρω ένα Corsair 750HX και ένα ups μαζί, το APC 1200VA θα με καλύψει σε full load; Τα 720W που λένε στο ΠΛΑΙΣΙΟ και στην επίσημη σελίδα της APC μεταφράζονται σε 0.6 pf, τι γίνεται... και η APC λέει "max output power", δηλαδή αν τραβήξω τα 750W του τροφοδοτικού, θα με κλείνει το ups;

Υπάρχει και το 1500αρι μοντέλο, άλλα 865W είναι too much, αχρησιμοποίητα θα μείνουν.

Btw, θέλω τα συγκεκριμένα ups γιατί μου είπανε ότι τα φουρφούρια τους ΔΕΝ δουλεύουν παρά μόνο όταν "μπαίνει" το ups.

Πιστεύω ναι δεν θα έχεις πρόβλημα.

:-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια . Εχω καποιες αποριες σχετικα με PSU , UPS .

Αρχικα εχω ενα APC RS800 για το εξης συστημα μου . Tagan 540watt, Amd X2 4400+ , Ati HD3870 , Lg 17'' , πολυμηχανημα canon , 3 εξωτερικους δισκους και 3 εσωτερικους .

Το RS800 το αγορασα πιστευοντας οτι αφου εχω 540watt τροφοδοτικο πρεπει να παρω ενα UPS με ιδια η παραπανω Watt .

Δε ξερω αν αυτη η σκεψη ηταν σωστη , οταν καποιος θελει να αγορασει UPS αν πρεπει να το συγκρινει αναλογα με τα ποσα watt ειναι το τροφοδοτικο του η αν πρεπει να το συγκρινει με το ποσα watt καταναλωνει το συστημα του .

Το Powerchute της APC δειχνει οτι καταναλωνω 140watt σε idle και κοντα στα 200watt οταν ολα τα παραπανω ειναι συνδεδεμενα και κανω καποια βαρια δουλεια (πχ dvdrip) . Αυτα τα watt που μου δειχνει ειναι αυτα που ειναι "δεσμευμενα" απο τα 540watt του τροφοδοτικου ? Εν ολιγοις το συστημα μου καταναλωνει 140watt που σημαινει οτι εχω υπερβολικα μεγαλο PSU αλλα και UPS για το χρεπι μου :P ?

Δευτερον , θα αποκτησω ενα νεο υπολογιστη με Amd Phenom 965be ,Corsair 650watt , Ati 5870 , 24'' οθονη , συν ολα τα περιφερειακα μου , και σκεφτομαι να αγορασω το APC BR1500LCDi .

Και τιθονται τα εξης ερωτηματα. Μηπως ειναι υπερβολη αρχικα το Corsair 650watt και φυσικα το APC 1500 αφου βγαζει 865 watt για το νεο συστημα ? Το RS800 θα επαρκει για το νεο συστημα καθως σκεφτομαι να το πουλησω .

ποια ειναι η σωστη δηλαδη αναλογια τροφοδοτικου και UPS ? αγοραζουμε UPS αναλογα την καταναλωση η αναλογο το PSU που εχουμε ?

συγνωμη για το μεγαλο μεγεθος του κειμενου

Επεξ/σία από ikskarda
Δημοσ.
Το Powerchute της APC δειχνει οτι καταναλωνω 140watt σε idle και κοντα στα 200watt οταν ολα τα παραπανω ειναι συνδεδεμενα και κανω καποια βαρια δουλεια (πχ dvdrip) . Αυτα τα watt που μου δειχνει ειναι αυτα που ειναι "δεσμευμενα" απο τα 540watt του τροφοδοτικου ? Εν ολιγοις το συστημα μου καταναλωνει 140watt που σημαινει οτι εχω υπερβολικα μεγαλο PSU αλλα και UPS για το χρεπι μου ?

Ναι, είναι κλασική πλέον η υπερβολή με τα τροφοδοτικά.

Το ups αν λέει πχ 700 watt για 10 λεπτά τότε αν εσύ καις 350 τότε θα έχεις αυτονομία 20 λεπτά. Δεν πάνε χαμένα τα παραπάνω watt στο ups.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...