Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Ψύκτρας για CPU!

panoramix222000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας, θα ήθελα να αλλάξω την εργοστασιακή ψύκτρα του AMD 955 γιατί κάνει πολύ θόρυβο, και θα ήθελα να μου προτείνετε μια και δεν έχω ιδέα επί του θέματος! Το bugdet είναι μέχρι 45 ευρώ, την θέλω όσο το δυνατόν αθόρυβη και για να κάνω στο επεξεργαστή λίγο overclocking!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Μία απο τις καλύτερες λύσεις είναι η CoolerMaster Hyper Z600 , και αυτό διότι μπορεί να λειτουργήσει παθητικά και άρα εντελώς αθόρυβα.

Αν πάλι χρειαστεί o/c , προσαρμόζεις ακόμη και 2 fans σε push n' pull διάταξη και είσαι καλυμένος . . .

Εγώ προσωπικά τη συνιστώ ανεπιφύλακτα

---------- Προσθήκη στις 20:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:58 ----------

Το κουτί μου είναι αυτό Lian Li PC-60FN, δεν θα υπάρχει θέμα να μην χωράει?

Εγώ έχω το Lian Li PC 7+ και χωράει σχετικά άνετα,

αφού βεβαίως αφαίρεσα πρώτα τον τεράστιο πλαινό ανεμιστήρα που είχε επάνω, οπότε δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Βασικά θέλω να τα κάνω αρχικά overclocking για να τον κάνω σαν τον 965, είναι αρκετή η Coolermaster Hyper Z600 , χωρίς ανεμιστηράκια? Αλλίως του βάζω push και το pull θα είναι του case το πίσω ανεμιστηράκι! Πώς σας φαίνεται?

Βασικά θέλω να τα κάνω αρχικά overclocking για να τον κάνω σαν τον 965, είναι αρκετή η Coolermaster Hyper Z600 , χωρίς ανεμιστηράκια? Αλλίως του βάζω push και το pull θα είναι του case το πίσω ανεμιστηράκι! Πώς σας φαίνεται?

Η χρήση της Ζ600 ώς παθητική συνίσταται μόνο σε περιπτώσεις όπου ο επεξεργαστής δεν εκλύει σημαντικά ποσά θερμότητας

και μόνο όταν δεν εκτελούνται απαιτητικές εργασίες συνεχώς και επί μακρόν.

Χρειάζεται να το ψάξεις λίγο σχετικά με το πόσο απαιτητικός είναι ο επεξεργαστής σου όσοσν αφορά την ψύξη.

Αλλά από τη στιγμή που αναφέρεις τη λέξη overclocking , ΞΕΧΝΑ την παθητική.

Συνήθως push pull ονομάζουμε τη διάταξη όπου και οι 2 fans προσαρμόζονται πάνω στην ψύκτρα.

Η δική σου διάταξη θα ονομάζεται ψευδο-push n' pull ( ;) ) και μάλλον δεν θα είναι εξίσου αποδοτική . . .

Για την Coolermaster V8 τι λες??

Απ' όσο έχω διαβάσει για τη συγκεκριμένη ψύκτρα, επιτυγχάνει από αρκετά έως πολύ καλές επιδόσεις σε ψύξη,

αλλά με σχετικά αυξημένο (όχι περισσότερο από τον ανταγωνισμό ) θόρυβο.

Διατίθεται σε καλή τιμή (για αυτά που προσφέρει 8 Heatpipes- πάνελ ελέγχου στροφών-PWM fan) και έχει πολύ ωραία εμφάνιση.

Και εγώ σκεφτόμουν την αγορά της, και νομίζω πως είναι μία από τις καλύτερες αυτή τη στιγμή στην κατηγορία της, με μία επιφύλαξη για τον θόρυβο

(αν και στα περισσότερα reviews δεν αναφέρουν τίποτα το τόσο αρνητικό ).

Καλημερα και απο εμενα...λοιπον μια απορια.

για τον Ι5-750 θα χρειαστω μια καλυτερη ψυκτρα????

Θα ειναι σε κουτι της...THERMALTAKE VJ40001W2Z V9 WINDOW BLACK

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650728

---------- Προσθήκη στις 11:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:36 ----------

Και έχω καταλήξει να είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο:

- Xigmatek-Scorpion-HDT-S1283

- SCYTHE SCNJ-2100 NINJA 2 REV.B

Εγω επιλεγω...SCYTHE SCNJ-2100 NINJA...λιγοτερα επιπεδα θορυβου....και καλα ψυξη!!!B)

Καλημερα και απο εμενα...λοιπον μια απορια.

για τον Ι5-750 θα χρειαστω μια καλυτερη ψυκτρα????

Θα ειναι σε κουτι της...THERMALTAKE VJ40001W2Z V9 WINDOW BLACK

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650728

Έχεις πρόβληματα με τη θερμοκρασία του επεξεργαστή;

Η stock ψύκτρα είναι επαρκής για stock συχνότητες.

Αν θέλεις πάντως να αγοράσεις ψύκτρα θα σου πρότεινα αυτή που έχω στον δικό μου core i5 750 την CM V8. Είναι αθόρυβη και έχω max 42 βαθμούς (prime 95) και idle 23.

Έχεις πρόβληματα με τη θερμοκρασία του επεξεργαστή;

Η stock ψύκτρα είναι επαρκής για stock συχνότητες.

Αν θέλεις πάντως να αγοράσεις ψύκτρα θα σου πρότεινα αυτή που έχω στον δικό μου core i5 750 την CM V8. Είναι αθόρυβη και έχω max 42 βαθμούς (prime 95) και idle 23.

οχι οτι εχω προβλημα αλλα για να μην εχω....οποτε θα τις ριξω μια ματια....:-D:-D

Και έχω καταλήξει να είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο:

- Xigmatek-Scorpion-HDT-S1283

- SCYTHE SCNJ-2100 NINJA 2 REV.B

H ninja 2 έχει γενικά καλύτερη απόδοση με μόνο μειονέκτημά της το μεγάλο μέγεθος (το οποίο είναι παράλληλα και πλεονέκτημα . . .)

και ότι ο παρεχόμενος ανεμιστήρας δεν έχει pwm (αν και δουλεύει σε χαμηλές σχετικά στροφές)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...