Panahs Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Τι γίνεται ρε παιδιά με αυτά τα λεωφορεία, τι χάλι είναι αυτό, μπορεί να μου εξηγήσει κανείς? Μένω Ζωγράφου, μια πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή, με πανεπιστήμια φοιτητές κλπ κλπ και καθόλου μετρό. Από τη στάση κοντά στο σπίτι μου περνάνε 3 γραμμές λεωφορείων, τα 608, 235 και 230. Ενώ τις καθημερινές δεν ξεπερνάει το καθένα "υποτίθεται" τα 10 λεπτά (με εξαίρεση το 230) αναμονής, έχει τύχει να περιμένω τουλάχιστον 20 λεπτά και δεν περνάει κανένα. Κανένα όμως! Και αυτό όταν έρχονται από το τέρμα κοντά μου (δηλαδή χωρίς δικαιολογίες κίνησης κλπ)! Πώς ...γένιν αυτό?? Από το άλλο ρεύμα (προς Ζωγράφου δλδ) περιμένω στον Ευαγγελισμό υπό βροχή, και δεν περνάει κανένα από τα 608, 235. Άλλες γραμμές περνάνε 3 και 4 φορές... περιμένω 20 λεπτά κάτω από βροχή... ξαφνικά εμφανίζεται ένα 608 ΤΙΓΚΑ στον κόσμο και δε χωράω να μπω, οπότε το χάνω. Περιμένω κι άλλο. Το 235 πουθενά. Μετά από αρκετή ώρα περνάει ξανά το 608 πάλι ΤΙΓΚΑ στον κόσμο. Ε αυτή τη φορά προσπαθώ και μπαίνω για να καταφέρω να φτάσω κάποια στιγμή σπίτι μου. Το 235 πουθενά! Φάντασμα! Χθες το βράδυ, περίμενα το 230 έξω από το σπίτι μου... μέγιστη (αναγραφόμενη) αναμονή για το Σάββατο 20 λεπτά.Κίνηση δεν είχε. Περίμενα περίπου μισή ώρα! Έκανα βόλτες στα γύρω μαγαζιά για να ζεσταθώ! Και άμα σκεφτείτε ότι όταν κατέβηκα στη στάση δεν υπήρχε κανένα λεωφορείο να απομακρύνεται στον ορίζοντα, πόση ώρα πριν είχε ξαναπεράσει?? Σίγουρα έχετε να μοιραστείτε κι εσείς παρόμοιες ιστορίες από τις δικές σας περιοχές. Η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Γενικά αποφεύγω να παίρνω αυτοκίνητο, αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα δε μου δίνεται άλλη επιλογή. Έχω φτάσει στο σημείο όποτε παίρνω συγκοινωνίες να το μετανιώνω. Τι συμβαίνει? Είναι προβληματικά τα ωράρια ή κωλοβαράνε οι οδηγοί? Ή μήπως φταίει πάντα... η κίνηση?
tolis_01 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Νομίζω ότι είναι συνδιασμός όλων αυτών που είπες. Αλλά και 20 λεπτά δεν το λες αναμονή. Έχει τύχει να περιμένω το B17 (Κορυδαλλός) 50 λεπτά! (ναι, με τα πόδια θα είχα φτάσει πιο γρήγορα)
De@th L0rd Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Η διαφορά με τον ΟΑΣΘ είναι ότι μπορεί να περιμένεις το λεωφορείο κανα μισάωρο παραπάνω αλλά θα περάσει.Ο μόνος λόγος για λεωφορείο φάντασμα είναι να χαλάσει.Βέβαια ο ΟΑΣΘ θα γίνει ακόμα καλύτερος του ΟΑΣΑ όταν γίνει το μετρό στη θεσσαλονίκη και θα σπάσει το μονοπώλιο.Κατα 2015 μεριά.
Rubin074 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Νομίζω ότι τα μόνα λεωφορεία που είναι πάντα στην ώρα τους είναι αυτά του αεροδρομίου. Αλλιώς με έχουν στήσει σχεδόν παντού: Κηφισιά, Πειραιά, Άγιο Στέφανο, Ελληνικό, κέντρο, Περιστέρι. Παντού όμως...
subdee Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Άσε τι έχω τραβήξει με τις άθλιες γραμμές 103/141 Δάφνη/Καλαμάκι. Άλλες φορές έρχονται 2-3 μαζί και έχει τύχει να περιμένω (wait for it...) 55 λεπτά καθημερινή!!! Άσε που αν κάνεις την παραμικρή παρατήρηση σου λένε "και τι μου τα λές εμένα, εγώ τη δουλειά μου κάνω!". Ναι φίλε, η δουλειά σου είναι να είσαι στην ώρα σου και να μεταφέρεις τα παράπανω στους απο πάνω σου που κρύβονται.
freedubus Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 608, 235 και 230 Για μένα αυτά τα νούμερα είναι χειρότερα κι απ' το 666. Πάντα 35'-40' μέσος όρος Ακαδημία-Νεκροταφείο. Παλιά που το 608 ήταν 222 κάτι γινόταν, γιατί το έπαιρνα από την αφετηρία, αλλά μετά...
Th3Beh0ldeR Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δυστηχώς και εγώ αναγκάζομαι τον τελευταίο καιρό να χρησιμοποιω λεοφορείο(δεν με βόλευει το μετρό πλέον) και δεν αντέχω άλλο την ταλαιπωρία. Καμία σχέση τα δρομολόγια με αυτά που έχουν στην σελίδα της oasa. Έλεος δλδ να περιμένουμε 30 λεπτά σε ώρες αιχμής. Ξεκίνησα ήδη να βγάζω δίπλωμα για μηχανάκι....
akpe Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Άσε τι έχω τραβήξει με τις άθλιες γραμμές 103/141 Δάφνη/Καλαμάκι. Άλλες φορές έρχονται 2-3 μαζί και έχει τύχει να περιμένω (wait for it...) 55 λεπτά καθημερινή!!! Ω καλά είσαι. Ειδικά αν περιμένεις από Δάφνη, σε ώρα αιχμής, και βρέχει κιόλας, το 45λεπτο το έχεις σίγουρα. Αφού όταν γύριζα από κέντρο, προτιμούσα να κατεβαίνω ακαδημία και να μπαίνω από εκεί. Γλύτωνα τουλάχιστον το ξεπάγιασμα.
Sellers Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Ο ΟΑΣΘ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΕΥΤΟΣ. Βέβαια έχω να πάρω λεωφορείο πάνω απο 3 χρόνια, αλλά επειδή πριν τα 3 χρόνια έπαιρνα σε καθημερινή βάση γνωρίζω την πίκρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο υπολογισμός της ώρας. Έχει να πας στην σχολή σου για μάθημα στις 9. Πρέπει να υπολογίσεις: Θα έχει κίνηση; Πόση ώρα θα περιμένω για να έρθει; Ε, όσες φορές το πήρα, ζήτημα ένα 10% απο αυτές να έφτασα στην ώρα μου. Ή θα έφτανα σε χρόνο dt και θα περίμενα κανένα μισάωρο (το οποίο αφαιρέθηκε απο τον χρόνο του ύπνου, έτσι) ή που θα έφτανα ένα μισάωρο αργότερα. Οπότε μηχανάκι και όλα καλά.
jimarass Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Γιατί δεν καταγράφετε παράπονο? Μία, δύο, τρεις, δέκα, εκατό, χίλιες...θα το πιάσουν και οι δημοσιογράφοι και τουλάχιστον θα τους σπρώξουν.............
chill Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Συμφωνώ και εγώ για 103/141. Αν ειδικά βγαίνεις Δάφνη από το μετρό είναι δύσκολο να αντισταθείς στα ταξί που περιμένουν απέναντι γνωρίζοντας την κατάσταση Υπάρχουν και χειρότερα πάντως. Φανταστείτε να περιμένετε λεωφορείο στην Κουμουνδούρου Αμάξι και πάλι αμάξι
Panahs Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Γιατί δεν καταγράφετε παράπονο? Μία, δύο, τρεις, δέκα, εκατό, χίλιες...θα το πιάσουν και οι δημοσιογράφοι και τουλάχιστον θα τους σπρώξουν............. Έχουμε στείλει παράπονο. Σου στέλνουν πίσω μια ευγενική απάντηση τύπου "κάνουμε ό,τι μπορούμε" Τουλάχιστον απαντάνε.
Ethnikos14 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Έχουμε στείλει παράπονο. Σου στέλνουν πίσω μια ευγενική απάντηση τύπου "κάνουμε ό,τι μπορούμε" Τουλάχιστον απαντάνε. Ναι κάνουν ότι μπορούνε!
De@th L0rd Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Ο ΟΑΣΘ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΕΥΤΟΣ. Βέβαια έχω να πάρω λεωφορείο πάνω απο 3 χρόνια, αλλά επειδή πριν τα 3 χρόνια έπαιρνα σε καθημερινή βάση γνωρίζω την πίκρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο υπολογισμός της ώρας. Έχει να πας στην σχολή σου για μάθημα στις 9. Πρέπει να υπολογίσεις: Θα έχει κίνηση; Πόση ώρα θα περιμένω για να έρθει; Ε, όσες φορές το πήρα, ζήτημα ένα 10% απο αυτές να έφτασα στην ώρα μου. Ή θα έφτανα σε χρόνο dt και θα περίμενα κανένα μισάωρο (το οποίο αφαιρέθηκε απο τον χρόνο του ύπνου, έτσι) ή που θα έφτανα ένα μισάωρο αργότερα. Οπότε μηχανάκι και όλα καλά. Μα η Θεσσαλονίκη τέτοιο μπάχαλο που έχει γίνει ,τα μόνα κατάλληλα είναι : Μηχανάκι,ποδήλατο,πόδια. Μετά λένε γιατί έχει ο καθένας στο σπίτι από 8 αυτοκίνητα.Μα τα ΜΜΜ είναι χάλια και αργά ακόμα κ όταν δεν υπήρχαν μέσα τόσα αυτοκίνητα κ μετρό! Αν ήταν εντάξει τα λεωφορεία σιγά μην έπαιρνε ο άλλος αυτοκίνητο. Ο ΟΑΣΑ είναι δημόσιο οπότε δικαιολογείται εως ενός σημείου. Αμ ο ΟΑΣΘ που είναι και καλά ιδιωτικό,ότι παράπονα κι αν κάνεις σε γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. >Τα λεωφορεία φεύγουν random ώρες.Και πάντα νωρίτερα ώστε να τα χάνεις με το που κάνεις μετεπιβίβαση από το άλλο ενώ βλέπεις οτί έχει ακόμα 3-5-7 λεπτά μέχρι να φύγει. >Τα λεωφορεία είναι πανβρώμικα,ειδικά σε γραμμές της Σίνδου και Δυτικής θεσσαλονίκης >Οι οδηγοί καπνίζουν σαν φουγάρα και μερικές φορές έχουν τέρμα τα σκυλάδικα το βράδυ ή την συζήτηση κάποιου καθυστερημένου σταθμού της θεσσαλλλλονίκης για τον ΜΠΑΟΓΚ.Και είσαι αναγκασμένος να ακούς τις μαλακίες τους ακόμα και με ακουστικά Mp3 player εφοδιασμένα με ακυρωτικά θορύβου! >Αν τους κάνεις καμια παρατήρηση όσο ευγενικά κι αν την κάνεις,απαντάνε σαν νταλικέρηδες δημόσιοι υπάλληλοι. >Αμα λάχει καμια φορά σταματάνε για κανα 5 λεπτο στο φούρνο να πάρουν ψωμί κι ας περιμένουν οι επιβάτες σαν τους μαλάκες μέσα. Αυτά για τις γραμμές 51,52,19
Ethnikos14 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Μα η Θεσσαλονίκη τέτοιο μπάχαλο που έχει γίνει ,τα μόνα κατάλληλα είναι : Μηχανάκι,ποδήλατο,πόδια. Μετά λένε γιατί έχει ο καθένας στο σπίτι από 8 αυτοκίνητα.Μα τα ΜΜΜ είναι χάλια και αργά ακόμα κ όταν δεν υπήρχαν μέσα τόσα αυτοκίνητα κ μετρό! Αν ήταν εντάξει τα λεωφορεία σιγά μην έπαιρνε ο άλλος αυτοκίνητο.Ο ΟΑΣΑ είναι δημόσιο οπότε δικαιολογείται εως ενός σημείου. Αμ ο ΟΑΣΘ που είναι και καλά ιδιωτικό,ότι παράπονα κι αν κάνεις σε γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. >Τα λεωφορεία φεύγουν random ώρες.Και πάντα νωρίτερα ώστε να τα χάνεις με το που κάνεις μετεπιβίβαση από το άλλο ενώ βλέπεις οτί έχει ακόμα 3-5-7 λεπτά μέχρι να φύγει. >Τα λεωφορεία είναι πανβρώμικα,ειδικά σε γραμμές της Σίνδου και Δυτικής θεσσαλονίκης >Οι οδηγοί καπνίζουν σαν φουγάρα και μερικές φορές έχουν τέρμα τα σκυλάδικα το βράδυ ή την συζήτηση κάποιου καθυστερημένου σταθμού της θεσσαλλλλονίκης για τον ΜΠΑΟΓΚ.Και είσαι αναγκασμένος να ακούς τις μαλακίες τους ακόμα και με ακουστικά Mp3 player εφοδιασμένα με ακυρωτικά θορύβου! >Αν τους κάνεις καμια παρατήρηση όσο ευγενικά κι αν την κάνεις,απαντάνε σαν νταλικέρηδες δημόσιοι υπάλληλοι. >Αμα λάχει καμια φορά σταματάνε για κανα 5 λεπτο στο φούρνο να πάρουν ψωμί κι ας περιμένουν οι επιβάτες σαν τους μαλάκες μέσα. Αυτά για τις γραμμές 51,52,19 Τα ίδια περίπου γινόντουσαν Λαμία και Μεσολόγγι που είχα πάει! Εδώ Αττική εκτός ότι πρέπει να παίξεις το παιχνίδι αναζήτησης εισιτηρίων και να περιμένεις με τις «ώρες», αντικρίζεις βρώμικα και κακοσυντηρημένα λεωφορεία + ότι οι γελοίοι έχουν κλειδώσει τα παράθυρα και δεν ανοίγουν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.