dsofos9 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Καλησπερα ειμαι νεος στην ιστοσελιδα η πρωτη μου αποπειρα να γραψω ηταν μαλλον αποτυχια ...αλλα ξαναπροσπαθω . μπορει δισκος ssd nα συνδιαστει με p4 2.8 400fsb/512 motherboard msi 845 pro2 ver 1.0 3 g pc133 sdram 168 pin ειχα 40 g maxtor τα εφτυσε και προσπαθω να το επαναφερω με μια μικρη αναβαθμιση ......γνωμες παρακαλω Υ.Γ ειχα p4 1.7 256+128 mb sdram ---------- Προσθήκη 17-01-2010 στις 00:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 16-01-2010 στις 23:53 ---------- γνωμες ακομα και για αναβαθμιση καρτας γραφικων η οτι αλλο θα ηταν ευπροσδεκτες μιας και η γνωσεις μου στο hardware ειναι περιορισμενες αλλα το ολο θεμα αναβαθμιση overclocking κλπ μου αρεσει η μαλλον καλυτερα με συνεπαιρνει, γενικα............... αρχισα να διαβαζω την ιστοσελιδα βλεπεις και μαλλον κολαω..... καλα ξεμπεδεματα..........
moldovan20 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Μόνο σκέψου ότι όσο κάνει ο ssd παίρνεις καινούργιο pc
orion1986 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 ασε τους ssd προς το παρον.ειναι πανακριβοι και πολυ μικροι σε χωριτικοτητα.με εναν sata 2 σκληρο θα κανεις μια χαρα τη δουλεια σου.αποψη μου να προτιμησεις seagate και οχι green εκδοσεις.
dsofos9 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 διαβασα εδω για 90 ευρω η κανω λαθος
moldovan20 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Άμα είναι να πάρεις ssd θα δώσεις το 200αρι αλλιώς δεν αξίζει .
dsofos9 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 παιζει ρολο στο δισκο η παλαιοτητα του επεξεργαστη συμβατοτητα? υπαρχει? γιατι το p4 2.8 ηταν ο μεγαλυτερος επεξεργαστης που επαιρνε η μητρικη..... ---------- Προσθήκη στις 00:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:11 ---------- ............σε 400FSB 478 SOCKET εννοω
caution Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δεν πρέπει να έχεις SATA... αλλά και να είχες, κινείσαι προς την λάθος κατευθυνση Μάζεψε ένα τίμιο ποσό (~300) και τότε μπορούμε να φτιάξουμε κάτι σύγχρονο, μην πετάς τα χρήματά σου σε junkware, it's a trap
washcloud Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Τα παιδιά έχουν εν μέρει δίκιο (...ΠΟΛΥ μέρει μάλλον ) σε όσα σου είπαν. Το να θες να βάλεις SSD δίσκο σε 478 socket μητρική, είναι σα να θες να βάλεις κινητήρα Porsche σε Ζastava. (από την άλλη δε, φαντάσου την έκπληξη των φίλων σου στα φανάρια ) ...κινητήρα είπα; Χμ, καν' το κιβώτιο ταχυτήτων. ...ας καλύτερα θεωρήσουμε κινητήρα τον επεξεργαστή. ...για τον οποίο επεξεργαστή δεν καταλαβαίνω τί ρωτάς. Συμβατότητα; Με τί (δεν νομίζω να εννοείς με τον SSD - αν όμως ναι, τότε η απάντηση είναι "όχι δεν έχει καμμία σχέση"). ...είναι δε πολύ "λίγος". Για τί ακριβώς το χρησιμοποιείς το pc; Αν είναι για σερφάρισμα, εφαρμογές του Office και καμμιά ταινία, και δεν έχεις προβλήματα,,,ασ' τον ως έχει. Δίοτι δεν φτάνει να κάνεις αναβάθμιση σε ένα κομμάτι - που αν κάνεις σε κάποιο, πρέπει να είναι οπωσδήποτε η μνήμη, η οποία αν πεις να αγοράσεις SDRAM, πάει ακριβούτσικα (αν και το καλό είναι πως σηκώνει μέχρι τρία modules του ενός GB το καθένα, η μητρική σου. Εσύ μαλλον θα χρειάζεσαι "το πολύ" 1GB σύνολο - η ακόμα καλύτερα, απλά να βάλεις ακόμα ένα module των 256ΜΒ, με καμμιά 10αριά € και είσαι σχετικά οκ). Δεν είπες βέβαια αν αντιμετωπίζεις κάποιο άλλο "πρόβλημα" (κάτι να είναι "λίγο"). Είπες για το δίσκο, ναι - Α. Ξέχνα ούτως ή άλλως τον SSD, θα έλεγα εγώ : δεν έχει SATA interface η MSI σου.... (μπορείς βέβαια να βάλεις μία SATA controller card=~20€ σε μία θύρα PCI,,,αλλά είναι σχεδόν...αστείο το να το κάνεις. Καλύτερα να πάρεις έναν IDE δίσκο, όπως ο αποβιώσας : την ίδια περίπου ταχύτητα θα έχουνε...) (...ΠΩΣ την έβγαζες με 40GB δίσκο;! Δεν κρατάς αρχεία = ταινίες+mp3 κτλ; Ή έχεις κανέναν εξωτερικό; Αν σου αρκεί μικρός δίσκος, κοίτα στις αγγελίες για κανέναν used, παρόμοιας χωρητικότητας, με 10-15 € - που μπορεί να είναι και στα 80GB) Αν ΕΧΕΙΣ εξωτερικό,,,την παλεύεις με τις USB 1.1 θύρες της μητρικής; Ή έχεις καμμιά USB 2.0 card πάνω; Αν όχι, με ~10€ βάζεις μία. Και κάπου εδώ στοπ με τα €. Γιατί από δω και πέρα, θα αρχίσουν να πηγαίνουν "τζάμπα". Αν δεν παίζεις παιχνίδια -της εποχής του πισιού εννοείται- μάλλον δεν χρειάζεσαι κάρτα γραφικών. Εκτός κι αν παίζεις και έχεις προβλήματα με αυτά ή με ταινίες. Θεωρητικά πάντως, με ας πούμε άλλα 10€, και μια κάρτα στα 128ΜΒ -σε περίπτωση που έχεις στη χειρότερη καμιά 32άρα πάνω- είσαι οκ. Αν βέβαια ήδη έχεις 64ΜΒ, πάλι καλά ίσως είσαι, αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με κάτι. Και, τέλος, ο επεξεργαστής : ΕΙΝΑΙ σημαντικό κομμάτι, αλλά αν δεν έχεις κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, ή απαίτηση, καλύτερα να τον αφήσεις. Γιατί αν βρεις στα 2.8, αξίζει να πάει πάνω ένα GHz - αλλά με 20-25€ μάλλον θα βρεις. Κι αν είναι να περάσεις το 70άρι€ σύνολο, αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο. Βέβαια, αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις, κι αν τυχόν αντέξουν όλα τα μέρη για 3-4 χρονάκια ακόμα (πού θα πάει, ΚΑΠΟΙΑ στιγμή σε 5 χρόνια κάτι ακόμα θα κλατάρει, με πρώτη υποψήφια τη μητρική), ίσως και τελικά και να αξίζει την αναβάθμιση ΟΛΩΝ των προηγούμενων. Δικιά σου είναι η απόφαση.
dsofos9 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 διαβασα προσεκτικα ολα αυτα που γραφεις και σε ευχαριστω για τον χρονο... λοιπον τα πραγματα εχουν πανω κατω οπως τα λες σερφαρω χρησιμοποιω office εχω αρχεια με φωτο η μαλλον ειχα γιατι βλακωδος δεν ειχα back up σε ολα .........λοιπον ειχα p4 1.7 περιμενω εναν 2.8 επισης περιμενω 3 χ1 g sdram προσπαθω να καταλαβω τι καρτα γραφικων να βαλω εχω μια GRAFIK KARD G SOMETHING 128 ειναι το top ? τωρα για hard disk σηκωνει απο οτι ειδα στο side τις μητρικης αποδεδειγμενα 80ara G τωρα για την usb δεν ξερω τι εχω ακριβως αλλα αυριο θα ξερω πηρα και ενα παλιο pc απο καπου που περισευε και θα δω τι μπορει να φτιαξουμε αν συνεχισετε να βοηθατε. ενταξει παλιο θα ειναι αλλα....ελειψη χρηματων σταση εμποριου ελεγε η μανα μου. ζαχαρωνα κατι απ το πλαισιο σε κοματια παντα αλλα αστο για αργοτερα........ αν μου κατσει κατι που περιμενω θα δειξει............................. απαντησεις τα καταφερνα 30g χρhσiμοποιουσα, xp windows den eixa εξωτερικο δυστηχως ελεγα να παρω..αλλα δεν προλαβα θα παρω ομως λοιπον για να δουμε τι θα φτιαξουμε αναβαθμιση απο το παρελθον ...................lol ---------- Προσθήκη στις 20:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:53 ---------- causion ευχαριστω τι ειναι το sata.......... ασχετος? κοιτα οταν θα ειναι να φτιαξουμε συστημα θα το φτιαξουμε με παραπανω απο 300 σιγουρα τωρα τι κανουμε......προς το παρον εχω μαζεψει καποια πραγματα θα δειξει τι θα φτιαξουμε.....περιμενω το p4 2.8 τις μνημες 3g kai θα δω τι θα βγαλουμε ..........πασα συμβουλη ευπροσδεκτη........
washcloud Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 ...Επειδή και 'γω "παλιατζούρας" είμαι (από μηχάνημα παρόμοιο με το δικό σου γράφω), γι' αυτό και...το χάρηκα να γράψω τόσα. Κάρτα γραφικών : και 256ΜΒ θα βρεις σε λογική τιμή (κανένα 20άρι), αλλά αν δεν παίζεις παιχνίδια, με 32ΜΒ είσαι οκ, με 64 μιααααααα χαρά, 128 ΗΔΗ μπόμπα (μη πω κι ότι είναι περιττά τα επιπλέον 64ΜΒ). Δίσκος : τί έπαθε; Μπας και σώζονται τα αρχεία... (και μπορείς να βάλεις και πολύ μεγαλύτερο από 80GB. Χαλαρά μέχρι 250άρη. Aλλά αν δεν κρατάς ταινίες σε σκληρό, δεν χρειάζεσαι καν τόσο μεγάλο......Το δε SATA που ρωτάς, είναι "τεχνολογία δίσκων" (που δεν υποστηρίζει, από μόνη της, η μητρική σου). Υπάρχουν (κατά βάση) δίσκοι "IDE (ή αλλιώς ΑΤΑ ή και ΑΤΑΡΙ ή και ΡΑΤΑ) τεχνολογίας, και είναι το αμέσως προηγούμενο σκαλοπάτι (χοντρικά, είναι λίγο πιο αργοί). Όπως ο 40άρης σου. Εγώ πάντως λέω πως χωρίς παιχνίδια/ταινίες, ένας 80άρης μεταχειρισμένος είναι μια χαρά. CPU&RAM : αν είσαι αποφασισμένος να βάλεις αυτά που λες και τα έχεις βρει σε τιμές λογικές, CPU=~15-20€ (να είναι βέβαια FSB400, όχι 500-τόσο, αλλιώς δε θα μπορεί ν' αποδώσει τα GHz της, και θα μείνεις στα ίδια περίπου) και RAM=~50€ (και τα 3 modules μαζί) τότε τον έχεις αναστήσει. Για να δεις τι hardware έχει το μηχάνημα (ταχύτητες, ΜΒ μνήμης κάρτας γραφικών κτλ) χρησιμοποίησε κάποιο πρόγραμμα όπως το Sandra ή το Everest. Οι δε USB σου είναι 1.1 version. Που σημαίνει άθλια ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, αν μιλάμε για φλασάκια ή εξωτερικούς δίσκους. Α! ....Γνώμη μου, ΜΑΚΡΥΑ από εξωτερικούς (από κάθε άποψη είναι επισφαλείς, και γεννήτορες προβλημάτων), εκτός κι αν υπάρχει ανάγκη να κουβαλάς (στην κυριολεξία) μεγάλο όγκο δεδομένων μαζί σου. Από σπίτι σε σπίτι ας πούμε. Για οτιδήποτε άλλο όμως (mouse, κάμερα) εκτός μεταφοράς αρχείων, αρκεί. Αν οι δυνατότητες που σου δίνουν οι νέες μνήμες κι ο επεξεργαστής σε καλύπτουν (δίσκο ούτως ή άλλως θα πάρεις, και αν δεν είχες κανένα πρόβλημα ποτέ με βίντεο, μεγαλύτερη κάρτα γραφικών ΔΕΝ χρειάζεσαι, από αυτή που ήδη έχει επάνω), και δεν ξεπεράσεις γενικά τα 100€ (πες δηλαδή πως παίρνεις και μια USB 2.0 PCI card, AN σου χρειάζεται), τότε οκ, με...λίγη τύχη (είναι και ο παράγοντας γκαντεμιά ΠΑΝΤΑ στη μέση), θα σου βαστάξει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3,4,5 χρόνια το σύστημα, οπότε "αξίζει" το έξοδο. Αν όμως πεις να πάρεις μέσα στο 2010 νέο pc, τότε μάλλον πεταμένα λεφτά θα είναι (εκτός κι αν καταφέρεις να τον πουλήσεις ολόκληρο, για σχεδόν όσα δώσεις τώρα για τα parts). Αν βέβαια,,,,,,τη βγάλεις στο τζαμπέ (κάτι είπες για ένα άλλο παλιό μηχάνημα, που μάλλον θες να...καννιβαλίσεις), τότε οκ. * επίσης, για να βάλεις νέο επεξεργαστή -εκτός κι αν σου έρθει με ψύκτρα, "κολλημένος" πάνω σε αυτήν- θα χρειαστείς και θερμοαγώγιμη πάστα, για να βάλεις μεταξύ των. Η πιο συμφέρουσα λύση, είναι να πάρεις κεραμική σε σωληνάριο (~5€) από κατάστημα ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Δεν πρόκειται βέβαια ποτέ να τη χρησιμοποιήσεις όλη (άλλωστε μόλις μερικές σταγόνες θα βάλεις στον νέο επεξεργαστή), αλλά άσε να βρίσκεται, μπας και (οι σχετικές συσκευασίες σε σωληνάρια-μινιατούρα, στα "καταστήματα υπολογιστών", κάνουν περίπου το ίδιο -και ακριβότερα- και είναι για μόλις 4-5 φορές χρήση)
dsofos9 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 λοιπον φιλε ακου νεοτερα το παλιο μηχανακι ειναι χειροτερο απ το δικο μου οποτε τζιφος .....ο κανιβαλισμος εχει δισκο μαστερ 40g + slave 6448.6............. mb κουφαθηκα p3 425mhz αφου περασα τον επεξεργαστη για......καρτα γραφικων. δεν ειναι ιδιο στυλ με p4 socket, τωρα εχω βρει απο αλλο ενα κολπο που καταληγει σε usb kai κολαει στην μητρικη με καλωδιο δεν ξερω τι ειναι περιμενω τον επεξεργαστη p4 2.8 400fsb 25e και τις μνημες συνολο μου πηγαν και οι 3 40ε ακριβα τις πληρωσα, την αλλη μερα τις εδινε 30ε αλλα τις ειχα ηδη πληρωσει τωρα για καρτα θα παρω οσο καλυτερη μπορω απο χρημα αλλα και απο συμβατοτητα περιμενω πρωτα τα υλικα μην παθω καμια νειλα και δεν δουλευουν....... και μετα θα δω για ακομα και για ............over clocking αρχιζω να την ψωνιζω μου φαινεται............. ---------- Προσθήκη στις 17:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:29 ---------- οταν λεω χρημα δεν εννοω πολλα, εννοω ποσο περιπου μπορει να παει τηρουμένων των αναλογιών ...........βεβαιως............ βεβαιως ---------- Προσθήκη στις 17:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:31 ---------- ρε φιλε και κατι αλλο γιατι με πεταει εξω πριν στειλω την απαντηση το σιτε και μου σπαει τα νευρα γρ.... αν και το εχω ψιλιαστη και το κανω κοπυ πριν το στειλω.....χε χε ---------- Προσθήκη στις 17:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:34 ---------- αν βαλω πολυ μεγαλο δεν εχω μικροτερο χρονο αποκρισης ..αλλο αν παρεις με περισσοτερς στροφες 7200 η 100τοσο παιζει ρολο σε συμβατοτητα κλπ τι γινετε δεν βλεπω και τι ρωτας ρε γιακαμοτο.. καλα θα ξαναμπω αργοτερα ---------- Προσθήκη στις 21:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:40 ---------- ??????????????
washcloud Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Aν κατάλαβα για το "site", λες για εδώ (ότι σε πετάει). Νομίζω ότι το κάνει κάθε τέταρτο, αν δεν έχεις επιλέξει όταν πας να κάνεις log-in, κάτι σαν "keep me signed in" ή κάπως έτσι (κανόνισέ το, για να μπορείς να γράφεις λίγο πιο στρωτά, γιατί μπερδευόμαστε έτσι, και πώς να βοηθήσουμε...Αυτό πχ με τον "χρόνο απόκρισης", δεν κατάλαβα πού πήγαινε...). "7200 ή 100τόσο" στροφές; Εννοείς 10.000 μήπως, κι αναφέρεσαι σε δίσκο; Αν ναι, οι σημερινοί σε γενικές γραμμές στις 7.200 βγαίνουν, και σε καλύπτει αυτή η ταχύτητα. Παραπάνω τσιμπάνε άγρια οι τιμές, και δε βλέπω το λόγο... Αυτό με τις USB που λες, είναι λογικά κάποιο USB bracket, για να το συνδέσεις κάπου πάνω στη μητρική, και να σου δώσει ακόμα (λογικά) 2 ports, ΠΑΛΙ 1.1 όμως. (Αν μιλάς για κάρτα που μπαίνει σε PCI θύρα, αλλάζει το θέμα, και ίσως είναι 2.0) Τις δε μνήμες θα έλεγα πως πάλι καλά τις πλήρωσες...
dsofos9 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 ακομα δεν ελαβα τιποτα περιμενω τα parts ........για την ...........αναβαθμιση...... τα λεμε.
tolis1983 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 πως γινεται να εχω p4 2.53 533fsb και ο φιλος να πηρε p4 2.8 400fsb?
washcloud Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Χωρίς να το ψάξω για επιβεβαίωση, υπάρχουν και διαφορετικές εκδόσεις επεξεργαστών - αρά ναι, παίζει να είχαν βγει δυοκομμαοχτάρηδες στα 400, και (μάλλον αργότερα, χωρίς καν αυτό να είναι απαραίτητο) να βγήκαν στα 533 με μικρότερες ταχύτητες (GHz). Τεχνολογική εξέλιξη - και διαφορετικές τιμές, είναι η κατά βάση εξήγηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.