Προς το περιεχόμενο

Κεραμικές εστίες (πρόβλημα...)

ApSiMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

έχουμε έναν φούρνο Bosch με κεραμικές εστίες (δεν νομίζω να παίζει ρόλο το μοντέλο για το πρόβλημα που θα περιγράψω). Τον συγκεκριμένο φούρνο τον λειτουργεί η μητέρα μου περίπου 2 μήνες χωρίς πρόβλημα.

Σήμερα που προσπάθησε να ανάψει ένα μάτι από τις κεραμικές εστίες, η ένδειξη θερμοκρασίας δείχνει συνέχεια 0!!!! (κανονικά παίρνει τα Νο που ρυθμίζεις από τους διακόπτες).

Το ίδιο γίνεται και στα 4 μάτια. Χτες δούλευε κανονικά κ δεν μεσολάβησε κάποιου είδους κακομεταχείρησης από χτες μέχρι σήμερα.

Έχει κανείς ιδέα περί τίνος πρόκειται???

Υ.Γ

είναι μέσα στην εγγύηση κ την Δευτέρα θα πάει στο service αλλά λέω μήπως το έχει αντιμετωπίσει κ κανείς άλλος το συγκεκριμένο.

Δημοσ.

Δες αν είναι ρυθμισμένη η ώρα στην οθονίτσα. Αν για κάποιο λόγο είχε διακοπή ρεύματος και δεν ρυθμίσεις την ώρα (όχι ακρίβεια, γενικά να υπάρχει ένδειξη) δεν ανάβει.

Δημοσ.

Αν ζεσταίνονται και απλά η ένδειξη μένει κολλημένη στο μηδέν, τότε το πρόβλημα μπορεί είναι στο καντράν και στις συνδέσεις που το ελέγχουν.

Αν πάλι δεν ζεσταίνονται, παίζει να υπήρχε και ελάττωμα από τη μαμά του.

Α, και βασικά, το manual του δε λέει τίποτα περί αυτού;

Δημοσ.

Πρώτα από όλα ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά!

TeZaS αυτό για την διακοπή ρεύματος το διάβασα κ στο manual. αλλά αυτό είναι για την ένδειξη πάνω στον φούρνο. Εμένα έχουν πρόβλημα οι κεραμικές εστίες. Η ένδειξη που λέω ότι είναι στο 0 είναι πάνω στις κεραμικές εστίες! (κοιτάξτε φωτογραφία)

sugata δυστυχώς δεν ζεσταίνονται καν! και επίσης δυστυχώς δεν υπάρχει manual για τις κεραμικές (η μάνα μου την πήρε κ κλασικά δεν πρόσεξε να έχει όλα τα χαρτιά μέσα...)

Edit: ξέχασα την φωτογραφία!!!!

post-25259-129063052413_thumb.jpg

Δημοσ.

Πάντως στην δικιά μου έχω πάθει το ίδιο και ήταν επειδή δεν είχα ρυθμίσει την ώρα της κουζίνας και δεν άναβε ούτε ο φούρνος ούτε τα μάτια.

Δημοσ.

Αυτή εδώ δεν έχει να ρυθμίσεις ώρα... :-(

Μόνο χρονοδιακόπτες για να σε ειδοποιεί για το φαγητό κ να κλείνει μόνος του ο φούρνος....

(guys κ πάλι thanks για το ενδιαφέρον, ήρθα ΣΚ να δω την μάνα μου κ της έβγαλε πρόβλημα ο φούρνος....γκαντεμιά τρελή....)

Δημοσ.

Λοιπόν....το πρόβλημα ήταν πολύ απλό:

πάνω στις κεραμικές εστίες στο κέντρο ακριβώς, υπάρχει η ασφάλεια "κλειδώματος" (και καλά για προστασία να μην ακουμπάμε???κάτι τέτοιο τέλος πάντων) η οποία είχε πατηθεί κατα λάθος (touch κουμπί....).

Ε αυτό ήταν ενεργοποιημένο κ δεν δούλευε! Πατημένο συνέχεια κ το ενεργοποιείς κ το απενεργοποιείς!

(πήρε κ το βιβλίο οδηγιών η μάνα μου από το κατάστημα κ το διάβασε κ έβγαλε άκρη!)

Δημοσ.

Αφού δεν ήταν πρόβλημα τελικά, πάλι καλά.

Άντε και στην επόμενη επίσκεψη θα σου φτιάξει το φαγητό που σ' αρέσει ρα :-)

Δημοσ.

Επίσης οι εστίες κλειδώνουν και όταν πέσει κάτι υγρό πάνω τους, απλά το αναφέρω.

Την είχα πατήσει και εγώ έτσι με μια κουζίνα SIEMENS

Δημοσ.
Αφού δεν ήταν πρόβλημα τελικά, πάλι καλά.

Άντε και στην επόμενη επίσκεψη θα σου φτιάξει το φαγητό που σ' αρέσει ρα :-)

Πάλι καλά όντως! Καλά με το φαγητό δεν χαλαστήκαμε κ πολύ γιατί το γυρίσαμε σε ψητά (σεφταλιές-λουκάνικα κλπ) στο τζάκι....Φούρνο με κεραμικές εστίες βρίσκω κ στην Αθήνα... Ψητά στο τζάκι όμως????? ;)

Επίσης οι εστίες κλειδώνουν και όταν πέσει κάτι υγρό πάνω τους, απλά το αναφέρω.

Την είχα πατήσει και εγώ έτσι με μια κουζίνα SIEMENS

Aha, good to know....μπορεί να ήταν κ αυτό...δεν έχω κ πολύ εμπιστοσύνη της μάνας μου με τις νέες τεχνολογίες...

Δημοσ.

Ουπς sorry! Εμένα πάντως της έχουν βγεί τα κουμπιά. Είναι σχετικά παλιά και δέν έχει εγγύηση. Ειναι απο αυτά τα κουμπιά που τα πατάς έξω και φωτίζονται. Κανείς με παρόμοια εμπειρία?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...