Προς το περιεχόμενο

προβλημα μετα απο αναβαθμιση

dea8face

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφατα αναβαθμισα τ pc με μια gigabyte ga-p55 ud3, intel i5 750, 4gb ram kingston khx1600c9d3k2/4gx... ο υπολογιστης απο τοτε κανει συχνα επανεκιννησεις... εκανα format μηπως εφταιγε το λειτουργικο αλλα δυστυχως οι επανεκκινησεις συνεχιζονται (σε μικροτερο βαθμο ομως).. καμια ιδεα??? ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

καταρχάς πες το υπόλοιπο σύστημα

κάρτα γραφικών?

(psu δεν νομιζω να φταίει)

μόνο επανεκκινήσεις κάνει?

η μετά από πολύ ώρα παίρνει μπρος?

εμπειρία από hardware εχεις?

Δημοσ.

7600gs ειναι η καρτα γραφικων.... εχω την εντυπωση οτι φταιει η ram επειδη θελει 1.65v ενω η μητρικη δινει 1.5v.. αλλα αν βαλω 1.65v ν δινει η μητρικη ο επεξεργαστης ψηνεται... τροφοδοτικο εχω 650αρι.. δν νομιζω ν φταιει.... δεν αργει να ανοιξει απλα εκει π ειμαι στα windows (χp) η οθονη γινεται μαυρη και κανει επανεκιννηση

Δημοσ.

(ασχετο πολυ καλες ram)

ναι οντος η ραμ θελει Voltage: 1.65V

---------- Προσθήκη στις 19:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:59 ----------

http://www.giga-byte.com/FileList/MemorySupport/mb_memory_ga-p55-ud3.pdf

μια απο τις ram που υποστιριζει λεει 1.5 v

δοκιμασε μια αλλη ram (αν ειχεις)

αλλα δεν μπορει ρε σι dld

να εχει μια μητρικη 100+ ευρο και να μην δινει την καταλιλη ταση...

Δημοσ.

μηπως δινεις 1.65 στην CPU και oχι στις RAM? πως ψηνεται δηλαδη η CPU?

για βαλε κανα screenshot απο το CPU-z εκει που λεει SPD. κανονικα την ταση πρεπει να την διαβαζει η μητρικη απο το SPD της RAM εκτος και στο βιος eχει πειραχτει αυτο.

εχεις να δοκιμασεις αλλη καρτα γραφικων?

Δημοσ.

1.5 Volt δινει η μητρικη default.

Το ποσο απαιτει η μνημη για να παιξει ειναι αλουνου παππα ευαγγελιο..

Μηπως οπως λεει και το παιδι απο πανω δινεις τοσο ρευμα στον επεξεργαστη και οχι στις μνημες.(μαλλον οχι γιατι δεν θα ειχες επεξεργαστη.. :P)

Δημοσ.

οταν αλλαζω τ volt στη ram, απο 1333mhz που τρεχει ανεβαινει στα 1600.. αλλα ο επεξεργαστης απο τους 38 βαθμους φτανει τους 55-60... δεν αλλαζω χειροκινητα τα βολτ αλλα στο μενου της ram μου εχει δευτερο profile που επιλεγω... μηπως φταει αυτο και πρεπει να τα αλλαξω χειροκινητα?

---------- Προσθήκη στις 21:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:36 ----------

τωρα μολις ειδα απο τοcpuid monitor, οτι ο gpu εχει φτασει τους 57 βαθμους... η ιδεα μου ή βραζει?

Δημοσ.

Μην αφηνεις τιποτα auto...Περνα και βαλε οποιαδηποτε ρυθμιση υπαρχει manual.

Οσο για την καρτα σου.

Αν δεν κανω λαθος οι 7600gs ητανε passive,(αν ειναι ετσι οι θερμοκρασιες ειναι μια χαρα...)

Προφανως η θερμοκρασια του επεξεργαστη επηρεαζεται λογικα εξαιτιας καποιου διαιρετη και clockaretai κι αυτος..Πρεπει να εχεις και τα ρευματακια του στο auto...Ε λογικο ειναι να σηκωθουνε οι θερμοκρασιες.

Δημοσ.

ενεγοποιησα το memory extreme profile,και η ram frequency εφτασε τ 1600mhz.. χαμηλωσα τ clock της cpu, και απο 2.78, εφτασε στα 2.65.. εκανα restart καθως στη οθονη δεν εμφανιζοταν τπτ, κ στο μενου της μητρικης μ ειπε οτι απο αλλαγη των ρυθμισεων στο voltage απετυχε η εκκινηση...

Δημοσ.

το εκανα και παλι τα volt δεν μπορω να τα αλλαξω... αλλαζουν μονο οταν φορτωσω το δευτερο profile που εχει η ram, και μ αυτο ο επεξεργαστης υπερθερμενεται...

Δημοσ.

τελικα καταφερα κατι ψιλα αλλα οι core ειναι μονιμα 46-50 βαθμους..τ memtest δεν βγαζει κανενα προβλημα τωρα, και τ pc ειναι σταθερο....αλλα για να δινει η μητρικη στις ram 1.65v επρεπε ν ανεβασω και τ volt στον επεξεργαστη και τωρα παιρνει 1.248v.. πολλα ειναι? και αφου αλλαξα το fsb σε 160, μειωσα τον πολλαπλαστιαστη στο 16χ... εχω κανει καμια γκαφα γτ δεν ειμαι και πολυ σχετικος με overcloking

---------- Προσθήκη στις 08:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 07:33 ----------

το ματιασα... μετα απο 2 επανεκινησεις δεν ανοιγε το Pc, εκανα clear cmos, και τωρα ειμαι ξανα unstable... :(

Δημοσ.

Oι ρυθμισεις που κανω στο bios, αποθηκευονται και το pc λειτουργει κανονικα... οταν ομως κανω επανεκκινηση,μετα απο τν οθονη των bios, μου κανει συνεχως restart, και για να ανοιξει πρεπει να κανω load default... ξερετε τι μπορει να παιζει? μεχρι τωρα εχω βαλει στη μητρικη ν δινει 1.65v στη ram, και 1.2v sto qpi/vtt... ο πολλαπλασιαστης του επεξεργαστη ειναι στο 17x, τ fsb στα 150mhz, και ο πολλαπλασιαστης της ram στα 10χ.. σωστες οι ρυθμισεις?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...