Προς το περιεχόμενο

Προβλημα Seagate Expansion Drive 1.5TB ΠΑΓΩΜΑ

Gandalf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Προσφατα αγόρασα έναν εξωτερικό σκληρό seagate.

Συγκεκριμένα, είναι ο: Seagate Expansion Drive 1.5TB, και τον χρησιμοποιώ σε Windows 7 64bit.

Μετά απο λίγες μέρες λειτουργίας, άρχισε να κάνει θόρυβο (κλίκ) και να παγώνει στη διαδικασία copy-paste και όταν παίζω ταινίες ή μουσική. Πήγα στo κατάστημα, έκαναν έναν έλεγχο με το Seatools αλλά δεν βρήκαν πρόβλημα. Παρόλα αυτά μου τον αντικατέστησαν με έναν καινούργιο.

Και ο δεύτερος δυστυχώς παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα....Έχω ψάξει τα forum της Seagate και μάλλον δεν υπάρχει κάποια λύση, για αυτό έστειλα και email στη Seagate και περιμένω απάντηση.

Μήπως έχει και κάποιος άλλος αυτό το πρόβλημα και αν ναι βρήκατε λύση;

Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Tο καλοκαίρι πήρα αυτόν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301765 και μετά από ένα μήνα περίπου και χωρίς να τον χρησιμοποιώ πολύ, άρχισε να κάνει κλικ και σε εμένα. Δεν παγώνει, δεν αργεί να μεταφέρει δεδομένα, κάνει όμως αυτόν τον εκνευριστικό θόρυβο. Και σε εμένα το seatools den έδειξε τίποτα όπως και το HDtune. Τον έχω συνδεδεμένο συνέχεια στο pc μπας και τα φτύσει γιατί μου έχει σπάσει τα νεύρα. Μάλλον πέσαμε σε ελαττωματική παρτίδα; Τι να πω....Απογοήτευση.

Δημοσ.
Καλησπέρα σας,

Προσφατα αγόρασα έναν εξωτερικό σκληρό seagate.

Συγκεκριμένα, είναι ο: Seagate Expansion Drive 1.5TB, και τον χρησιμοποιώ σε Windows 7 64bit.

Μετά απο λίγες μέρες λειτουργίας, άρχισε να κάνει θόρυβο (κλίκ) και να παγώνει στη διαδικασία copy-paste και όταν παίζω ταινίες ή μουσική. Πήγα στo κατάστημα, έκαναν έναν έλεγχο με το Seatools αλλά δεν βρήκαν πρόβλημα. Παρόλα αυτά μου τον αντικατέστησαν με έναν καινούργιο.

Και ο δεύτερος δυστυχώς παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα....Έχω ψάξει τα forum της Seagate και μάλλον δεν υπάρχει κάποια λύση, για αυτό έστειλα και email στη Seagate και περιμένω απάντηση.

Μήπως έχει και κάποιος άλλος αυτό το πρόβλημα και αν ναι βρήκατε λύση;

Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.

Αφού σου κάνει τα ίδια, δεν πρέπει να ξαναπάς στο μαγαζί, και να τους πεις αντί για τον έλεγχο με το Seatools, να κάνουν (...παρουσία σου αν γίνεται) ένα απλό c/p (= διάρκεια 1') ;

(...αναρωτιέμαι αν αναρωτιέσαι μπας και γύρισαν τα ρούχα του Μανωλιού αλλιώς, και στον ξαναδώσανε............Λογικά, τον δίσκο τον κρατήσανε, έφυγες, και όταν ξαναπήγες σου ΕΙΠΑΝΕ πως τον ελέγξανε "με το Seatools"....; )

Δημοσ.

Αρχικά να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας!

Washcloud: Τι είναι το c/p; Εννοείς copy/paste; Βασικά θα πρέπει πάλι να κάνω backup τα αρχεία του σκληρού για να το ξαναπάω γι'αυτό δεν πολυ-ψήνομαι...Επίσης μου εκτύπωσαν το αποτέλεσμα του seatools και όταν μου έδωσαν τον καινούργιο τους είδα να το βγάζουν απο σφραγισμένο κουτί...

Εν το μεταξύ, απενεργοποίησα τη διαχείρηση ενέργειας του σκληρού..(δηλαδή καθόρισα να μην μπαίνει σε sleep mode ο σκληρός) και το πρόβλημα φαίνεται να έχει σταματήσει προς το παρόν....

Είδωμεν!!

Δημοσ.

Επειδή κι εγώ κοιτάζω για 1.5 TB εξωτερικό αυτή τη στιγμή... ρίξε μια ματιά [ame=http://www.amazon.co.uk/Seagate-Expansions-1-5TB-External-Desktop/dp/B0021ACXPC/ref=cm_cr_pr_product_top]εδώ[/ame] στις αρνητικές κριτικές, δεν είσαι ο μόνος που έχει αυτό το πρόβλημα.

Δημοσ.
Αρχικά να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας!

Washcloud: Τι είναι το c/p; Εννοείς copy/paste; Βασικά θα πρέπει πάλι να κάνω backup τα αρχεία του σκληρού για να το ξαναπάω γι'αυτό δεν πολυ-ψήνομαι...Επίσης μου εκτύπωσαν το αποτέλεσμα του seatools και όταν μου έδωσαν τον καινούργιο τους είδα να το βγάζουν απο σφραγισμένο κουτί...

Εν το μεταξύ, απενεργοποίησα τη διαχείρηση ενέργειας του σκληρού..(δηλαδή καθόρισα να μην μπαίνει σε sleep mode ο σκληρός) και το πρόβλημα φαίνεται να έχει σταματήσει προς το παρόν....

Είδωμεν!!

Ναι c/p είναι η συντομογραφία.

Παίρνω πίσω τις υποψίες μου, αφού σου έδωσαν ΚΑΙ εκτυπωμένα αποτελέσματα, ΚΑΙ είδες να ανοίγουν σφραγισμένο κουτί μπροστά σου - και "όλα" αυτά τουλάχιστον βγάζουν το συμπέρασμα πως δεν έχεις να τους φοβάσαι τους συγκεκριμένους (επιτέλους να και κάποιοι με επαγγελματική λειτουργία).

Δημοσ.

Λοιπόν, μέσω του site της seagate υπαρχει chat με κάποιο τεχνικό της εταιρείας, και αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω. Παρακάτω θα δείτε και το chat. Οι τύποι δεν παίζονται! Με λίγα λόγια μου λένε ότι είναι φυσιολογικός ο θόρυβος και φταίνε τα windows 7 και τα αρχεία που κάνω c/p. Εγώ πάντως δεν θα συνιστούσα να το αγοράσει κανείς...τουλάχιστον αν θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν κράτησα το κουτί του και έτσι δεν μπορώ να το επιστρέψω για να πάρω άλλης εταιρείας....

Γι' αυτό πάντα να κρατάτε τη συσκευασία μήπως και σας χρειαστεί...καλή συνέχεια!!

Please wait while we find an agent to assist you...

Ali: Welcome to Seagate Sir

Harry: Hello

Ali: How may I Help you ?

Harry: I am having a problem with my Seagate Expansion Drive

Ali: May I have the serial number of the drive please ?

Harry: of course. Its: 2*******J

Ali: Could you explain to me the issue please ?

Harry: I bought the drive in December 2009 and after 2-3 days of use it starts making a clicking noise..

Harry: it also freezes and resumes after a couple of seconds

Harry: I have taken the first drive to the store and they run Seatools. The didn't find any errors on the drive, but they replaced it with another one

Harry: The problem is the same: The drive makes abnormal loud clicking sounds and freezes during movie playback and copy/paste.

Ali: Ok first what you should understand is the drive is for primarly backups

Harry: ok

Ali: if you would like to watch videos I suggest to drag the video into your computer then view the video

Harry: ok...how about the freeze during copy and paste...

Ali: regarding copy and paste, if the file is too large , I would recommend you to use an automated backup

Harry: ok...but is the noise part of the normal operating procedure?

Ali: The sound is because Our drives are optimized for higher performance, the click or chattering sound is when the drive read and write data and the proof of that is when you run seatools the drive pass the test.

Harry: So there is no need for me to worry for the drive...since i use it for important files...

Harry: to my experience, when a hard drive makes a clicking sound it is about to brake down..

Ali: Like I explained The drive seems working properly, and you have run the test and nothing seems wrong with the drive.

Harry: Plus I just checked the website description and it does not say that the drive is EXCLUSIVELY for backup.. All external drives are built for storage, but do not freeze during copy/paste or playback. I am not saying it is a faulty drive, but it causes me discomfort hearing it clicking every 2-3 minutes.

Ali: Staorage means backup

Harry: Why does it freeze when i copy normal size files to it since it is made for backup?

Harry: is ti normal?

Ali: The word backup means the transfer process of the data from your computer into the drive

Harry: i understand that.

Harry: so there is no need for me to worry about the drive going bust.

Ali: If you are transfering large files that is why it freezez because there are many factors , first the Operating system you are using, second the files you are transfering to your external drive

Harry: The "problems" i described are normal functions of the drive?

Harry: I am asking, because i have been using external hard drives for some time and they do not make such noises of freeze-ups.

Harry: If these are normal functions of the seagate drives i am ok with it.

Harry: I will simply return it ti the store and ask for a replacement.

Ali: The symptoms you have described are related to the way you use your drive.

Ali: and the Operating system you are using

Ali: I strongly believe that the external drive is fine

Harry: i have not seen any other drive behaving like this with my operating system. Anyway..Thank you very much for your time.

Ali: You are very welcome sir, have a nice day.

Harry: you too

Δημοσ.

Από τη στιγμή που περνάει το test όλα είναι καλά. Για αυτό δεν τον πάω γιατί θα μου τον επιστρέψουν επειδή περνάει το test και ας κάνει θόρυβο λες και δουλεύει τρακτέρ στο ρελαντί!! Όσο για τα αρχεία που είναι μεγάλα, ή για το λειτουργικό, έχω ακόμη έναν seagate 500άρη άλλης σειράς και τον έχω σκίσει με μεταφορά μεγάλων αρχείων σε win xp, vista και win7 και δε βγάζει άχνα. Τέλος πάντων. Είναι να μη μπλέξεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...