Προς το περιεχόμενο

Intel i5 750 Vs Amd Phenom X4 955

kostasmak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Για πες μας, έχεις ανάγκη τους 6πυρηνες;

δε τους εχω αναγκη , αλλα αμα μετα απο καποιο καιρο κανει ενας τετοιος επεξεργαστης γυρω στα 120-140 θα ηταν μια καλη και φθηνη αναβαθμιση εφοσον το υπολοιπο συστημα το υποστηριζε χωρις να χρειαστει να ξαναπαρω μητρικες μνημες και ολα τα παρελκομενα

δεν ειπα μολις βγει να ορμηξω μα τα μουτρα να τον παρω οσο και να κανει, γιατι οντως θα μου ηταν αχρηστος ;)

εννοειται οτι ο οποιος 4πυρηνος θα μεινει για 1.5+ χρονο πανω στο Pc μου, θελω απλα να εχει προοπτικες

θα μου πειτε τωρα πώς μπορω να ξεχωρισω ενα c3 stepping απο τη συσκευασια? :-)

εσυ δηλαδη στη θεση μου τι θα εκανες? θα εδινες τα 40 ευρω παραπανω για i5 και στο μελλον βλεπουμε?

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

To Upgrade path στην πλατφόρμα της AMD είναι μέχρι τους 6πύρηνους, Απρίλιος/Μάιος 2010. Από εκεί και πέρα, κανείς δεν ξέρει τίποτα μεχρι στιγμής, θα βγάλει τους επόμενους επεξεργαστές στο AM3 socket σε 1-2 κομμάτια, όπως έκανε με τους Phenom II στο AM2; (920,940), θα υποστηρίζουν όλα τα Chipsets στο AM3; η μόνο το καινούργιο που έρχεται; Πολλά τα "αν" φιλαράκι, και δεν υπάρχει λόγος να μπερδεύεσαι με αυτά.

Όσον αφορά το 1156 της Intel, το upgrade σε CPU πάει στον Sandy Bridge, το αν θα κάθετε στα σημερινά Boards όπως έγινε με τους Penryn στο 775 η όχι, και πάλι κανείς δεν το ξέρει γιατί μιλάμε για Tick,νέα αρχιτεκτονική, στην Intel και όχι απλό Refresh,Tock, όπως έγινε με τους Penryn και τους Clarkdales/Westmeres.

Εσύ αποφασίζεις με βάση τις ανάγκες σου και το πορτοφόλι σου.

Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις σας :-)

αρα μηπως να παω απλα με τη λογικη οτι μητρικη + cpu πανε πακετο μεχρι την επομενη αναβαθμιση?

αν ειναι ετσι δε μου φαινεται τοσο μεγαλο το επιπλεον κοστος για τον i5 με το σκεπτικο οτι εχει μεγαλυτερο περιθωριο για overclocking , αλλα και το σκεπτικο οτι παιρνω το καλυτερο δυνατο για τα λεφτα που διαθετω

οσο για τα sata 3, usb 3 τι λετε αξιζει να με απασχολησουν? αν κανω αυτη τη στιγμη αναβαθμιση θα μεινω με τους 2 sata ΙΙ που ηδη εχω και οποτε ειναι συμφερουσα η αγορα παω και σε ΙΙΙ (οι ssd ισως ειναι καλυτερη λυση , αλλα πολυ ακριβοι πιστευω)

σε i5 εχουμε sata 3, usb 3?

Δημοσ.

Ο i5 750 όπως γράφουμε συνέχεια από τότε που παρουσιάστηκε, είναι η ποιο ισορροπημενη CPU σε σχέση επιδόσεις/κόστος από την Intel, κλοκάρετε αξιοπρεπέστατα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγαλύτερα αδέρφια του, αναφέρομαι στο Hyperthreading, και για αυτούς τους λόγους φεύγει σαν τυρόπιτα από τα ράφια, όπως και ο 955 της AMD. Το πρόβλημα του 750 παρόλες τις επιδόσεις του, θα παρουσιαστεί με τους εξαπύρηνους της AMD, που λόγω των 2 εξτρά πραγματικών πυρήνων τους θα τον κρατήσουν "όμηρο" σε multithreaded εφαρμογές.

Δημοσ.

συμφωνοι , απλα εσυ μου λες οτι με μια υπαρχουσα μητρικη για Phenom II δε μπορω να το δεσω κομπο οτι θα παω σε καποιον 6πυρηνο της προκοπης, αρα ισως χρειαστω ΚΑΙ μητρικη στο μελλον αμα θελω να κανω αναβαθμιση και οτι το ονειρο μου να δωσω τον 955 καποια στιμη για να παρω 40-50 ευρω και με αλλα 100 το πολυ να παω σε 6πυρηνο ειναι ονειρο θερινης νυκτος :P

Δημοσ.

Δεν αναφέρθηκα στους 6πυρηνους φιλαράκι στα προηγούμενα Post μου, αλλά στους επεξεργαστές του 2011, και από τις 2 εταιρείες. Για τους 6πυρηνους της AMD, έχω ήδη υποστήριξη στην μητρική μου, δεν με ενδιαφέρουν άμεσα γιατί κάνω μια χαρά την δουλειά μου, σίγουρα θα ρίξω μια ματιά όταν πέσουν οι τιμές τους. Προχώρα άφοβα σε i5 750 μιας και γουστάρεις τα "γκάζια", θα μείνεις ευχαριστημένος.

2vxeph4.jpg

Δημοσ.

απλα πιαστηκα απο αυτο σου το ποστ

To Upgrade path στην πλατφόρμα της AMD είναι μέχρι τους 6πύρηνους, Απρίλιος/Μάιος 2010. Από εκεί και πέρα, κανείς δεν ξέρει τίποτα μεχρι στιγμής, θα βγάλει τους επόμενους επεξεργαστές στο AM3 socket σε 1-2 κομμάτια, όπως έκανε με τους Phenom II στο AM2; (920,940), θα υποστηρίζουν όλα τα Chipsets στο AM3; η μόνο το καινούργιο που έρχεται; Πολλά τα "αν" φιλαράκι, και δεν υπάρχει λόγος να μπερδεύεσαι με αυτά.

ναι θα ηθελα τον i5, αλλα θα πηγαινα σε phenom ωστε στο μελλον να εχω μια καλη/φθηνη προοπτικη αναβαθμισης

Δημοσ.

Αφού θέλεις, πήγαινε κατευθείαν στον 750, δεν χρειάζεται καν να το συζητάς. Κλοκαρε τον και άραξε, δεν θα χρειαστείς CPU upgrade για αρκετό καιρό, εγγυημένα. Οι περισσότεροι πυρήνες που προσφέρει η AMD είναι για "εξεζητημένες" καταστάσεις, μην ψαρώνεις γιατί σίγουρα δεν ανήκεις σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δημοσ.
Αφού θέλεις, πήγαινε κατευθείαν στον 750, δεν χρειάζεται καν να το συζητάς. Κλοκαρε τον και άραξε, δεν θα χρειαστείς CPU upgrade για αρκετό καιρό, εγγυημένα. Οι περισσότεροι πυρήνες που προσφέρει η AMD είναι για "εξεζητημένες" καταστάσεις, μην ψαρώνεις γιατί σίγουρα δεν ανήκεις σε αυτές τις περιπτώσεις.

ναι μαλλον εχεις δικιο, εγω παιχνιδια θελω να παιζω κυριως (το πιο απαιτητικο που θα κανω ποτ) και αυτο μεχρι στιγμης μια χαρα το κανω και με 2πυρινο και αν δεν χρειαζομουν και 2ο pc θα εμενα κανα χρονο ακομα ετσι

σε μητρικη για i5 τι να κοιταξω? κοιτουσα αυτες τις μερες για τον 955 και δεν ξερω καθολου τι παιζει με intel

sata 3 υπαρχει?

Δημοσ.

οκ θα το κανω , να ρωτησω και κατι τελευταιο που μου ειχε κανει εντυπωση.. γιατι ο 750 ειναι 45 nm και οι προηγουμενοι i5 ειναι 32?

οχι οτι εχει καμια μεγαλη σημασια, απλα μου εκανε εντυπωση

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...