Προς το περιεχόμενο

Intel i5 750 Vs Amd Phenom X4 955

kostasmak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

αυτό το διάστημα ψάχνω να στήσω ένα desktop για εμένα και παρακολουθώ συνέχεια τις προτάσεις που κάνουν πολλοί φίλοι σε άλλα topic και βλέπω ότι προτείνουν ανεπιφύλακτα AMD.

Συζητώντας με φίλους μου και συναδέλφους όλοι κολάνε στο θέμα της θερμοκρασίας που ανεβάζουν οι AMD το οποίο συνεπάγεται κατανάλωση, ίσως αξιοπιστία κτλ. Επίσης θεωρούν τους Intel πλέον πολύ πιο προηγμένους τεχνολογικά.

Προσωπικά είμαι μεταξύ

1. Phenom II X4 965 (171euro στο plaisio)

2. intel i5-750 (186euro)

Ο 965 (και όχι ο 955 που αναφέρεται στον τίτλο του topic) θεωρείται καλύτερος σε επιδόσεις από τον i5-750? Με τις θερμοκρασίες τι συμβαίνει? Αν μαζί με τις απόψεις έχουμε και κάποιο link από αξιόπιστο συγκριτικό it would be nice..

Επίσης σκέφτομαι και την επιλογή του Athlon II X4 620 (86euro). Τον σκέφτομαι μόνο σαν προσωρινή λύση μιας και οπως λέτε κάποιοι αναμένεται 6πύρινος μέχρι το καλοκαίρι στην ίδια mobo (sAM3). Τι καινούργιο θα φέρει αυτός ο επεξεργαστής?? Θα ναι τόσο καλός ώστε να αξίζει η αναμονή?? Ξέρουμε πότε περίπου έρχεται και σε τι κόστος??

Ευχαριστώ.

<edit>

να σημειώσω ότι με ενδιαφέρει να τρέχω αρκετές εφαρμογές μαζί, όπως dreamweaver, photoshop, flash, πολύ internet (δλδ 2-3 browsers μαζί και ο καθένας με 6-7 tabs ανοιγμένα), ταινίες (όχι editing), αρκετό κατέβασμα, java/c++ IDEs... και θάθελα όλα αυτά να μπορώ να τα έχω ανοιχτά ταυτόχρονα χωρίς να σέρνεται...

Σε ότι αφορά το gaming φαντάζομαι ότι και οι δύο (965 και i5-750) με μια καλή κάρτα δεν έχουν πρόβλημα.

</edit>

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

να σημειώσω ότι με ενδιαφέρει να τρέχω αρκετές εφαρμογές μαζί, όπως dreamweaver, photoshop, flash, πολύ internet (δλδ 2-3 browsers μαζί και ο καθένας με 6-7 tabs ανοιγμένα), ταινίες (όχι editing), αρκετό κατέβασμα, java/c++ IDEs... και θάθελα όλα αυτά να μπορώ να τα έχω ανοιχτά ταυτόχρονα χωρίς να σέρνεται...

Σε ότι αφορά το gaming φαντάζομαι ότι και οι δύο (965 και i5-750) με μια καλή κάρτα δεν έχουν πρόβλημα.</edit>

απο θεμα επεξεργαστη δε νομιζω να εχεις προβλημα με κανενα απο τους 2! λαβε υποψη σου ομως οτι για να τρεχεις πολλες εφαρμογες ταυτοχρονα, θες και μπολικη μνημη RAM! μην βαλεις κανα 2GB και νομιζεις οτι θα τρεχουν απροβληματιστα..!! και τι λειτουργικο θα βαλεις? αν ειναι για ΧΡ, ξεχνα το multitasking σε υψηλο επιπεδο!!!

Δημοσ.

Για μνήμη υπολογίζω 4-6GB RAM και σε ταχύτητα τουλάχιστον 1333. Λειτουργικό Windows 7. Και Linux αλλά για πιο ελαφριά χρήση από αυτή που ανέφερα πριν.

Δημοσ.

Αυτό πως γίνεται φίλε μου? Πρώτη φορά το διαβάζω.

Μπορείς να μου δώσεις πληροφορίες?

Και όταν λέμε τον κάνεις 965...

δλδ είναι έτσι κι αλλιώς ίδιοι πυρήνες αλλά ο 955 έχει κλειδωμένα κάποια χαρακτηριστικά???

Διαφορετικά δεν μπορεί ο 955 να γίνει 965...

Thanx.

Δημοσ.

Εννοεί ότι με ένα overclock των 200MHz ο 955 μπορεί να γίνει 965,γιατί στην ουσία ο 965 ένας factory overclocked 955.

Δημοσ.

Συμπεραίνω λοιπόν ότι είναι ακριβώς το ίδιο chip οπότε η αύξηση της συχνότητας κατά 200Hz δεν επηρεάζει καθόλου τη λειτουργία/μακροζωία του... Σωστά??

Επειδή δε το κατέχω καλά το O/C αθλημα, για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή με ποιο τρόπο γίνεται η αύξηση της συχνότητας κατά 200Hz?? Υπάρχει π.χ. επίσημο s/w της amd??

Δημοσ.

Τα 200Hz είναι ελάχιστα οπότε δεν τίθεται θέμα μακροζωίας. Και περισσότερο να τον ανεβάσεις δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα αφού τον επεξεργαστή πόσα χρόνια θα τον κρατήσεις; Άντε το ΠΟΛΥ (και πολύ λέω) 8-10 χρόνια και δεν πρόκειται να έχει πάθει τίποτα έως τότε απο το O/C.

Ρίξε ένα διάβασμα στα παρακάτω:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=356234 (το post του lionheart)

Και ένα πιο γενικό αλλά εξίσου καλό: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=211171

Δημοσ.

Τότε θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι και τον i5-750 μπορώ να τον κάνω overclock και να ξεφύγω πολύ σε επιδόσεις... Στέκει? Ή οι AMD έχουν καλύτερη συμπεριφορά δυνατότητες σε O/C?

Δημοσ.
Τότε θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι και τον i5-750 μπορώ να τον κάνω overclock και να ξεφύγω πολύ σε επιδόσεις... Στέκει? Ή οι AMD έχουν καλύτερη συμπεριφορά δυνατότητες σε O/C?

μην σου πω οτι τον i750 τον ανεβαζεις ποιο ευκολα απο οτι τον amd ;)

ΥΓεχει και το turbo mode που δεν χρειαζετε να του κανεις απο μονο σου :P

Δημοσ.
Με τον 955 όμως αλλάζεις μονο τον πολλαπλασιαστη.... AKA overclocking for noobs ! B)

αληθεια ετσι δουλευει στον 955? (εγω απο c2d ξερω μονο)

παιδια να ρωτησω κατι? πώς θα ξεχωρησω εναν c3 stepping 955? γιατι οπου να ναι ετοιμαζομαι για την αγορα

(ειχα δει καπου μια σχετικη αναφορα στο θεμα, αλλα δε μπορω να βρω το συγκεκριμενο post)

επισης θα κανω ακομα μια φορα την σπαστικη ερωτηση ποια motherboard? :o και γενικα τι chipset κοιταμε??

(μεχρι 170 )

και επισης επειδη ειμαι και λιγο ασχετος, θα επελεγα i5 γιατι ειναι πιο δυνατος και μπορει να ανεβει πολυ περισσοτερο (ο 955 αντε να ανεβει το πολυ 800+ κατι ψιλα MHz με αερα απο οτι εχω δει στο internet)

και δε θα ελεγα οτι το κοστος ειναι τοσο σημαντικα μεγαλυτερο

ομως επελεξα τον 955 για πιθανη μελλοντικη (και φθηνη βεβαια) αναβαθμιση σε 6πυρηνο μιας και απο οτι λεγεται θα χρησιμοποιειται το ιδιο socket , και δευτερευοντως για τα sata 3 , usb 3 κτλ

θα μπορουσατε να μου πειτε αν καποιο τελοσπαντων (γιατι μας εχουν μπερδεψει :mad:) απο τα socket των i5 εχει αντιστοιχο μελλον?

επισης για sata3 και usb 3 μητρικες σε i5 εχουμε κατι? και αν οχι ποτε θα εχουμε?

ΥΓ αν καποιος εχει τον 955 overclocked μπορει να μου πει ποσο τον εχει παει , πού δουλευουν οι μνημες (και ποσο ηταν εργοστασιακες) και κυριως τι γινεται με τις θερμοκρασιες του , ετσι ωστε να δω πώς να κινηθω στο θεμα ψυξης?

συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις, αλλα εχω αποριες :o

Δημοσ.

Για τους Bulldozer μην ονειρεύεστε από τώρα. Το ότι θα ειναι μια πραγματικά καλή CPU από την AMD, το πιστεύω, αλλά δεν κόβω και το χέρι μου ότι θα ρίξει στον Sandy Bridge της Intel 20% σε επιδόσεις, εξαιρετικά δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Το καλύτερο τους θα είναι οι επιδόσεις σε σχέση με το κόστος τους, ένας DualCore BD, στην ουσία "Ελαφρύς Quad", θα ξεπερνάει σε αρκετά metrics σε επιδόσεις τον Core i7 και θα έρχεται στην μισή τιμή, εάν όλα πάνε καλά, στην τιμή των 250 ευρώ θα έρχεται ο QuadCore BD, "Ελαφρύς 8απύρηνος", 32nm,HighK Metal Gate, Turbo Mode και όλα τα κόλπα. Not bad για τρελό multitasking/multithreading, αν συνυπολογίσει κανείς το κόστος σε μια πλατφόρμα του 11, κάρτες γραφικών, εφαρμογες που θα τρέχουν σε αυτες, SSD δίσκοι, DDR3/DDR4 με memory controllers στα 2000 κτλπ. Τούμπανο μηχανήματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...