kizonis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Παιδιά έκανα σήμερα μία αναβάθμιση σε Athlon II x4 620 2.6 με μια MSI 785GM-E51 και επειδή η ΜΤΒ είναι dual channel είπα να βάλω 2χ1 giga RAM DDR3 κάτι budget της kingston (1333). Για κάποιο λόγο το pc αναγνωρίζει 1.8 giga ram. Έκανα κ flash το ΒΙΟS μήπως τις αναγνωρίσει αλλα δεν άλλαξε κάτι! Είναι λογικό αυτό?
antonl Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Ποια κάρτα γραφικών έχεις; Αν χρησιμοιείς την onboard, μάλλον αυτή είναι υπεύθυνη για τα χαμένα MB.
ColdFusion Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 μαλλον πρεπει να εχεις γυρω στα 200+ mb shared απο την μνημη σου ...κοιτα στο bios και θα βρεις λυση.......
kizonis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 εχω onboard κάρτα άλλα δεν θέλω να τη χρησιμοποιήσω, στο bios εχω επιλέξει την PCI. Υπάρχει τρόπος να το διορθώσω κ να μου αναγνωρίσει και τυην υπόλοιπη μνήμη κάπως? κ κάτι τελευταίο: εάν θελήσω να προσθέσω άλλα 2g θα πρέπει να είναι πάλι 2χ1g στις ίδιες ταχύτητες? ποιοί είναι οι περιορισμοί?
antonl Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Μήπως το pci (btw pci-e φαντάζομαι είναι η κάρτα σου) που επέλεξες σημαίνει απλώς ποια κάρτα να ελέγχει πρώτα κατά το boot; Αν ναι, αυτό είναι διαφορετική επιλογή απ ό,τι θυμάμαι. Θα πρέπει να κάνεις disable την on-board μέσω κάποιας άλλης επιλογής του BIOS. Ουσιαστικά ο μόνος περιορισμός για τη μνήμη, είναι πως πρέπει ν αγοράσεις DDR3. Για να μη χάσεις το dual channel, θα πρέπει να ναι ζευγάρι, 2x1GB, 2x2GB, 2x4GB. Επειδή όλες τους πρέπει να δουλεύουν στα ίδια MHz, αν κάποιες είναι ταχύτερες, οι ταχύτητες όλων θα εξισωθούν με τις πιο αργές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.