g1annis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Γεια σας. Γράφω τα CD μου με το Brasero. Αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα όταν πάω να γράψω audioCD. Το πρόβλημα μπορεί να υπάρχει και κατά την εγγραφή και άλλου τύπου CD αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει μέχρι τώρα. Το πρόβλημα είναι ότι κολλάει σε ανύποπτο χρόνο, σε διάφορες δηλαδή φάσεις της εγγραφής. Εννοείται το CD δεν γράφεται. >ps -u xristis μου εμφανίζει ότι αυτό που δυσλειτουργεί είναι το wodim (wodim <defunct> λέει το ps Για να γράψω ένα CD θα πρέπει να πάω και να σβήσω τον φάκελο brasero από το ~/.config και από το ~/.gconf/apps Αφού το κάνω αυτό, ανοίγω το brasero γράφω ένα CD και ξανά μετά κολλάει στο 2ο-3ο CD. Εννοείται έχω απεγκαταστήσει πλήρως και επανεγκαταστήσει και το wodim και το brasero με το libbrasero αλλά δεν υπάρχει σωτηρία. Το περίεργο είναι ότι ακόμα κι αν το απεγκαταστήσω διατηρεί κάποια αρχεία (πχ recent projects) που νομίζω δε θα έπρεπε. Επίσης ΑΦΟΥ το έχω ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ, όταν δίνω >locate brasero μου βγάζει >/home/xristis/.config/brasero /usr/bin/brasero /usr/lib/brasero /usr/lib/libbrasero-burn.so.0 /usr/lib/libbrasero-burn.so.0.2.0 /usr/lib/libbrasero-media.so.0 /usr/lib/libbrasero-media.so.0.2.0 /usr/lib/libbrasero-utils.so.0 /usr/lib/libbrasero-utils.so.0.2.0 /usr/lib/nautilus/extensions-2.0/libnautilus-brasero-extension.so /usr/share/brasero /usr/share/app-install/desktop/brasero.desktop /usr/share/app-install/icons/brasero.png /usr/share/applications/brasero-copy-medium.desktop /usr/share/applications/brasero-nautilus.desktop /usr/share/applications/brasero.desktop /usr/share/doc/brasero /usr/share/doc/libbrasero-media0 /usr/share/gconf/schemas/brasero.schemas /usr/share/gnome/help/brasero /usr/share/gnome/help-langpack/brasero /usr/share/gnome/help-langpack/brasero/el /usr/share/gnome/help-langpack/brasero/en_GB /usr/share/gnome/help-langpack/brasero/el/brasero.xml /usr/share/gnome/help-langpack/brasero/el/figures /usr/share/gnome/help-langpack/brasero/el/figures/brasero_main.png /usr/share/gnome/help-langpack/brasero/en_GB/brasero.xml /usr/share/gtk-doc/html/libbrasero-burn /usr/share/gtk-doc/html/libbrasero-media /usr/share/icons/hicolor/16x16/apps/brasero.png /usr/share/icons/hicolor/22x22/apps/brasero.png /usr/share/icons/hicolor/24x24/apps/brasero.png /usr/share/icons/hicolor/32x32/apps/brasero.png /usr/share/icons/hicolor/48x48/apps/brasero.png /usr/share/icons/hicolor/scalable/apps/brasero.svg /usr/share/icons/step-into-freedom/16x16/apps/brasero.png /usr/share/icons/step-into-freedom/22x22/apps/brasero.png /usr/share/icons/step-into-freedom/24x24/apps/brasero.png /usr/share/icons/step-into-freedom/32x32/apps/brasero.png /usr/share/icons/step-into-freedom/scalable/apps/brasero.png /usr/share/locale-langpack/el/LC_MESSAGES/brasero.mo /usr/share/locale-langpack/en_AU/LC_MESSAGES/brasero.mo /usr/share/locale-langpack/en_GB/LC_MESSAGES/brasero.mo /usr/share/man/man1/brasero.1.gz /usr/share/menu/brasero /usr/share/mime/application/x-brasero.xml /usr/share/mime/packages/brasero.xml /usr/share/omf/brasero /usr/share/omf-langpack/brasero /usr/share/omf-langpack/brasero/brasero-el.omf /usr/share/omf-langpack/brasero/brasero-en_GB.omf /var/cache/apt/archives/brasero_2.28.2-0ubuntu1_amd64.deb /var/lib/dpkg/info/brasero.list /var/lib/dpkg/info/brasero.md5sums /var/lib/dpkg/info/brasero.postinst /var/lib/dpkg/info/brasero.postrm /var/lib/dpkg/info/brasero.prerm /var/lib/dpkg/info/libbrasero-media0.list /var/lib/dpkg/info/libbrasero-media0.md5sums /var/lib/dpkg/info/libbrasero-media0.postinst /var/lib/dpkg/info/libbrasero-media0.postrm /var/lib/dpkg/info/libbrasero-media0.shlibs Όλα αυτά γιατί δεν σβήνουν αφού κάνω autoremove --purge. Μπορείτε να με βοηθήσετε να απαλλαγώ κι από αυτά, μπας και απαλλαγώ έτσι από κάποια πιθανή ρύθμιση που προκαλεί το πρόβλημα, ώστε να το φτιάξω; Ευχαριστώ πολύ. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση λύσης, ευπρόσδεκτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euklidis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Γεια σας. Γράφω τα CD μου με το Brasero. Αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα όταν πάω να γράψω audioCD. Το πρόβλημα μπορεί να υπάρχει και κατά την εγγραφή και άλλου τύπου CD αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει μέχρι τώρα. Το πρόβλημα είναι ότι κολλάει σε ανύποπτο χρόνο, σε διάφορες δηλαδή φάσεις της εγγραφής. Εννοείται το CD δεν γράφεται. >ps -u xristis μου εμφανίζει ότι αυτό που δυσλειτουργεί είναι το wodim (wodim <defunct> λέει το ps Για να γράψω ένα CD θα πρέπει να πάω και να σβήσω τον φάκελο brasero από το ~/.config και από το ~/.gconf/apps Αφού το κάνω αυτό, ανοίγω το brasero γράφω ένα CD και ξανά μετά κολλάει στο 2ο-3ο CD. Εννοείται έχω απεγκαταστήσει πλήρως και επανεγκαταστήσει και το wodim και το brasero με το libbrasero αλλά δεν υπάρχει σωτηρία. Το περίεργο είναι ότι ακόμα κι αν το απεγκαταστήσω διατηρεί κάποια αρχεία (πχ recent projects) που νομίζω δε θα έπρεπε. Επίσης ΑΦΟΥ το έχω ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ, όταν δίνω >locate brasero μου βγάζει >/home/xristis/.config/brasero /usr/bin/brasero /usr/lib/brasero /usr/lib/libbrasero-burn.so.0 /usr/lib/libbrasero-burn.so.0.2.0 /usr/lib/libbrasero-media.so.0 /usr/lib/libbrasero-media.so.0.2.0 /usr/lib/libbrasero-utils.so.0 /usr/lib/libbrasero-utils.so.0.2.0 /usr/lib/nautilus/extensions-2.0/libnautilus-brasero-extension.so /usr/share/brasero /usr/share/app-install/desktop/brasero.desktop /usr/share/app-install/icons/brasero.png /usr/share/applications/brasero-copy-medium.desktop /usr/share/applications/brasero-nautilus.desktop /usr/share/applications/brasero.desktop /usr/share/doc/brasero /usr/share/doc/libbrasero-media0 /usr/share/gconf/schemas/brasero.schemas /usr/share/gnome/help/brasero /usr/share/gnome/help-langpack/brasero /usr/share/gnome/help-langpack/brasero/el /usr/share/gnome/help-langpack/brasero/en_GB /usr/share/gnome/help-langpack/brasero/el/brasero.xml /usr/share/gnome/help-langpack/brasero/el/figures /usr/share/gnome/help-langpack/brasero/el/figures/brasero_main.png /usr/share/gnome/help-langpack/brasero/en_GB/brasero.xml /usr/share/gtk-doc/html/libbrasero-burn /usr/share/gtk-doc/html/libbrasero-media /usr/share/icons/hicolor/16x16/apps/brasero.png /usr/share/icons/hicolor/22x22/apps/brasero.png /usr/share/icons/hicolor/24x24/apps/brasero.png /usr/share/icons/hicolor/32x32/apps/brasero.png /usr/share/icons/hicolor/48x48/apps/brasero.png /usr/share/icons/hicolor/scalable/apps/brasero.svg /usr/share/icons/step-into-freedom/16x16/apps/brasero.png /usr/share/icons/step-into-freedom/22x22/apps/brasero.png /usr/share/icons/step-into-freedom/24x24/apps/brasero.png /usr/share/icons/step-into-freedom/32x32/apps/brasero.png /usr/share/icons/step-into-freedom/scalable/apps/brasero.png /usr/share/locale-langpack/el/LC_MESSAGES/brasero.mo /usr/share/locale-langpack/en_AU/LC_MESSAGES/brasero.mo /usr/share/locale-langpack/en_GB/LC_MESSAGES/brasero.mo /usr/share/man/man1/brasero.1.gz /usr/share/menu/brasero /usr/share/mime/application/x-brasero.xml /usr/share/mime/packages/brasero.xml /usr/share/omf/brasero /usr/share/omf-langpack/brasero /usr/share/omf-langpack/brasero/brasero-el.omf /usr/share/omf-langpack/brasero/brasero-en_GB.omf /var/cache/apt/archives/brasero_2.28.2-0ubuntu1_amd64.deb /var/lib/dpkg/info/brasero.list /var/lib/dpkg/info/brasero.md5sums /var/lib/dpkg/info/brasero.postinst /var/lib/dpkg/info/brasero.postrm /var/lib/dpkg/info/brasero.prerm /var/lib/dpkg/info/libbrasero-media0.list /var/lib/dpkg/info/libbrasero-media0.md5sums /var/lib/dpkg/info/libbrasero-media0.postinst /var/lib/dpkg/info/libbrasero-media0.postrm /var/lib/dpkg/info/libbrasero-media0.shlibs Όλα αυτά γιατί δεν σβήνουν αφού κάνω autoremove --purge. Μπορείτε να με βοηθήσετε να απαλλαγώ κι από αυτά, μπας και απαλλαγώ έτσι από κάποια πιθανή ρύθμιση που προκαλεί το πρόβλημα, ώστε να το φτιάξω; Ευχαριστώ πολύ. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση λύσης, ευπρόσδεκτη. Γιατι δεν βαζεις Κ3Β να ηρεμησεις μια και καλη; Καρασταθερο και με περισσοτερες επιλογες. Το brasero παντα μου εκανε νερα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Απο το τελος προς την αρχη. - Το locate για να βρει οτιδηποτε βασιζεται σε μια βαση δεδομενων, που γινεται update με ενα "sudo updatedb". Το locate ανατρεχει σε αυτη τη βαση, αρα η φρεσκαδα της κρινει και τα αποτελεσματα που θα δεις, δεν ειναι δηλαδη "realtime" αναζητηση. - Οταν βγαζεις κατι με --purge, βγαινει απο το συστημα οτι αφορα το συγκεκριμενο πακετο. Το /home δεν αφορα το συστημα, αφορα το χρηστη, αρα δεν εχει λογο να επεμβει εκει το purge. Φαντασου να ειχες 2 διανομες με κοινο /home... - Τα οσα αφορουν το δικο σου brasero ειναι προφανως στον ~/.config/brasero. Σβηνοντας τα ειναι σαν να κανεις μια φρεσκια εγκατασταση του προγραμματος, με ορους windows παντα. Αυτο ισχυει για ολα τα προγραμματα. - Για να γραφτει ενα audio cd, χρειαζεται μετατροπη στα κομματια που εχει, και αυτη γινεται με καποιο plugin του gstreamer, πιθανον καποιο απο τη σειρα bad ή ugly. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teliparas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 the easy way aptitude purge brasero_ θελει παυλα underscore στο τελος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 - Το locate για να βρει οτιδηποτε βασιζεται σε μια βαση δεδομενων, που γινεται update με ενα "sudo updatedb". Το locate ανατρεχει σε αυτη τη βαση, αρα η φρεσκαδα της κρινει και τα αποτελεσματα που θα δεις, δεν ειναι δηλαδη "realtime" αναζητηση.Αυτό δεν το ήξερα. - Οταν βγαζεις κατι με --purge, βγαινει απο το συστημα οτι αφορα το συγκεκριμενο πακετο. Το /home δεν αφορα το συστημα, αφορα το χρηστη, αρα δεν εχει λογο να επεμβει εκει το purge. Φαντασου να ειχες 2 διανομες με κοινο /home... - Τα οσα αφορουν το δικο σου brasero ειναι προφανως στον ~/.config/brasero. Σβηνοντας τα ειναι σαν να κανεις μια φρεσκια εγκατασταση του προγραμματος, με ορους windows παντα. Αυτο ισχυει για ολα τα προγραμματα. Γνωστά. Δε διαμαρτυρήθηκα που δε σβήνουν οι ρυθμίσεις του προγράμματος χρήστη από το home. Αφού σου λέω ότι τις σβήνω χειροκίνητα κάθε φορά. - Για να γραφτει ενα audio cd, χρειαζεται μετατροπη στα κομματια που εχει, και αυτη γινεται με καποιο plugin του gstreamer, πιθανον καποιο απο τη σειρα bad ή ugly.Πώς θα ξέρω ποιό είναι αυτό; Να τα επανεγκαταστήσω όλα? the easy wayaptitude purge brasero_ θελει παυλα underscore στο τελος Μα αυτό δεν ισοδυναμεί με sudo apt-get remove --purge Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Το k3b μπορει να δεχτει σαν backend και το cdrskin εκτος απο το wodim. Μαλλον το brasero δεν μπορει να κανει το ιδιο. Δοκιμασε και κατι αλλο με wodim σαν backend, πχ k3b ή το cdw αν δεν θες κατι σε kde, για να δεις αν κανει τα ιδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Το k3b το χρησιμοποιούσα επί 4-5 χρόνια. Αλλά πλέον θέλω pc με καθαρό GNOME. Οπότε δε μου κάνει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosCS Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Γιάννη εγώ σε gnome χρησιμοποιώ από την αρχή το Gnomebaker, χωρίς να μου κάνει ποτέ κάποιο πρόβλημα. Δοκίμασε το. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teliparas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Μα αυτό δεν ισοδυναμεί με sudo apt-get remove --purge ναι σωστα ετσι ειναι αμα δε διαβαζεις προσεκτικα τι γραφει ο αλλος γραφεις π@π@ριες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.