Προς το περιεχόμενο

Σοκολατολογία-Σοκολατογνωσία


evabb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

οι ritter που έφαγα σήμερα;

 

αχ και αυτες ηταν ωραιες αλλα δεν νομιζω να ειναι αυτες αυτες που λεω ηταν μικρες ηταν λιγο πιο μεγαλες σε μεγεθος απο τα πτιμπερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

<p>Τις μίνι έφαγα που είναι κούτσικες. Ποιος είναι στην φώτο; Δεν τον ξέρω.</p>

 

Ο Fat Bastard που ήταν ο "κακός" σε μια απτις ταινίες με τον Austin Powers

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αχ και αυτες ηταν ωραιες αλλα δεν νομιζω να ειναι αυτες αυτες που λεω ηταν μικρες ηταν λιγο πιο μεγαλες σε μεγεθος απο τα πτιμπερ

 

κυκλοφορουνε και σε μικρες

 

chocolade-ritter-sport-mini-f6be.jpg

 

 

 

και οποιος γουσταρει φουντουκιλα, να δοκιμασει gianduja

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κυκλοφορουνε και σε μικρες

 

chocolade-ritter-sport-mini-f6be.jpg

 

 

 

και οποιος γουσταρει φουντουκιλα, να δοκιμασει gianduja

 

ναι ρε φιλε αυτες ειναι. ξερεις σε ποια σουπερ παιζουν ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι ρε φιλε αυτες ειναι. ξερεις σε ποια σουπερ παιζουν ?

 

σε macro τις ειχα πετυχει τελευταια φορα (πριν 4-5 χρονια) και κατα καιρους σε ψιλικα-περιπτερα.

 

Αν ειναι ακριβες, φταιει το οτι ειναι εισαγωμενες και ο εκαστοτε λαδεμπορας θεωρει πως μπορει να τις τιμολογησει οπως θελει γιατι νομιζει οτι ειναι "εξωτικες".

 

Απλες-μεσες σοκολατες ειναι, απλα εχουν πολλες γευσεις (και απο παλια, οχι να 'ουμ' 10 χρονια μετα μου βγαζει η ΙΟΝ "με ολοκληρο μπισκοτο" και κατι εκανε)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε macro τις ειχα πετυχει τελευταια φορα (πριν 4-5 χρονια) και κατα καιρους σε ψιλικα-περιπτερα.

 

Αν ειναι ακριβες, φταιει το οτι ειναι εισαγωμενες και ο εκαστοτε λαδεμπορας θεωρει πως μπορει να τις τιμολογησει οπως θελει γιατι νομιζει οτι ειναι "εξωτικες".

 

Απλες-μεσες σοκολατες ειναι, απλα εχουν πολλες γευσεις (και απο παλια, οχι να 'ουμ' 10 χρονια μετα μου βγαζει η ΙΟΝ "με ολοκληρο μπισκοτο" και κατι εκανε)

 

τις μικρες δεν της εχω δει πουθενα τις κανονικες πριν κανα χρονο νομιζω σε μαρινοπουλο αλλα τωρα στον δικο μου δεν της εχει.

 

χαχχαχα μου θημισες κατι παρομοιο με μπυρες σε μαγαζι γειτονιας την μακφαρλαντ 7.5 ευρω και 8 την σολ ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στα macro εχει και τις μικρες σε συσκευασιες των 10, με διαφορετικες γευσεις, σαν δειγματα

 

αυτο με τις μπυρες ειναι ελεεινο και η χειροτερη πιασοκωλια γινεται σε τουριστικες περιοχες.

 

Ομως υπαρχει θεος: καινουριο περιπτερο στο πασαλιμανι εφερε μεταξυ αλλων murphy's με 3,5ε και δινει και (με χαμογελο) πλαστικα ποτηρια. Ειχε 6-7 καλες ετικετες σε κομπλε τιμες για 24ωρο περιπτερο που παντα μπορεις να βρεις κρυα μπυρα. Για 2-3 εβδομαδες του αδειαζαμε σχεδον καθημερινα τις murphy's (την πρωτη φορα ειχε φερει 8 κουτακια, καθε παραγγελία που εκανε γινοταν ολο και πιο μεγαλη) μεχρι που ξεκαυλωσαμε, αλλα ολο το καλοκαριο εβγαλε καλα λεφτα και εμεις του τα ακουμπουσαμε με χαρα γιατι ο τυπος το αξιζε

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεχάστε όσα νομίζατε ότι γνωρίζετε για τη σοκολάτα. Η πιο ακριβή σοκολάτα στον κόσμο, φτιαγμένη από την καλύτερη ποικιλία κακάο, θα σας στοιχίζει όχι λιγότερα από 260 δολάρια τα 42 γραμμάρια, ενώ για να γευτείτε την απαράμιλλη γεύση και το «εθιστικό» άρωμά της στο… έπακρο, πρέπει να τη φάτε απαραίτητα με ξύλινες λαβίδες.

Ονομάζεται «To'ak», που σε μια αρχαία διάλεκτο του Εκουαδόρ σημαίνει «γη και δέντρο».
 

choco3.jpg

Οι δημιουργοί του πανάκριβου αυτού προϊόντος αναφέρουν, ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους η τιμή της To'ak είναι τόσο υψηλή είναι ότι φτιάχνεται από υψηλής ποιότητας κακάο. Η περιεκτικότητά της σε κακάο φτάνει το 81% (το υπόλοιπο είναι ζάχαρη) ενώ απαιτούνται 36 βήματα για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα.
 

choco1.jpg

Οι σπάνιοι κόκκοι κακάο, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, συλλέγονται στις ακτές του Ισημερινού, προτού υποστούν ζύμωση και μετατραπούν σε υγρή σοκολάτα. Στη συνέχεια, η υγρή σοκολάτα δουλεύεται με το χέρι και επιλέγεται ένας κόκκος κακάο, ο οποίος τοποθετείται στο κέντρο της μπάρας. Ο κόκκος θα πρέπει να ταιριάζει τέλεια στο μέγεθος και δε μπορεί να είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος από 7 ή 8 χιλιοστά.
 

choco2.jpg

«Είναι η πιο ακριβή, καθαρή, μαύρη σοκολάτα στον κόσμο χωρίς να χρειάζεται άλλα φανταχτερά υλικά, όπως φύλλα χρυσού ή διαμάντια, για να ανεβάσουν την αξία της» σχολίασε ο Carl Schweizer, ένας εκ των συνιδρυτών της παρασκευάστριας εταιρείας.
 

choco4.jpg

«Παράγουμε τη σοκολάτα μας στη χώρα προέλευσης του κακάο και παίρνουμε τις πρώτες ύλες από έναν περιορισμένο αριθμό (14) παραγωγών. Το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να συμμετέχουμε και να παρακολουθούμε στο 100% κάθε βήμα της παραγωγής του προϊόντος μας: από τη Γη, στο δέντρο και από τον καρπό στο τελικό προϊόν».

 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/02/blog-post_3099.html

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...