Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αναφαιρομαι σε πιο προσιτα πραγματα βρε

 

κοιτα αμα την διαφορα την βλεπεις δεν νομιζω οτι ειναι θεμα καθησυχασμου, δεν λεω οτι δεν υπαρχουν και βλακειες που τις πληρωνεις και ειναι μουφες.

  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μιλκα φράουλα , μίλκα πραλίνα και ίον αμυγδάλου ... Α και κάτι καλές που έχει η Νεστλε

 

όλα τα άλλα είναι νάχαμε να λέγαμε θαρρώ

 

Η μόνη καλη σοκολάτα που μου άρεσε ήταν κάτι μπίλιες με ενα πράσινο πράγμα στον πηρύνα σκέτη ΓΚΑΥΛΑ που μου έφερε η θεία μου απο την Βιέννη ... Mozart έλεγαν απόξω

 

ετούτες ειναι:

salzburg-0036.jpg

 

Βρηκα τυχαια μια συνταγη για σοκολατακια τυπου Mozart ...Δε ξερω αν η γευση ειναι σαν αυτα στη φωτο.Για οποιον ενδιαφερεται Link

  • Super Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν, το παραπάνω μου θύμισε αυτό:

 

chataigne.jpg

 

Από Στρασβούργο μου το έφεραν, φημισμένο γλυκό εκεί (φαντάζομαι και αλλού), chataigne (κάστανο) το λένε. Αν βρω κάπου συνταγή θα δώσω σύνδεσμο.

Δημοσ.

Βρηκα τυχαια μια συνταγη για σοκολατακια τυπου Mozart ...Δε ξερω αν η γευση ειναι σαν αυτα στη φωτο.Για οποιον ενδιαφερεται Link

 

Τα εκανα με καποιες δικές μου αλλαγουλες. Μαμησαν.

Δημοσ.

λοιπον σημερα που περασα απο τις αναχωρισεις στο ελ βενιζελος (γυριζα στο βελγιο) ειδα οτι εχει :tobleron σε γαιδουρινα μεγεθη, lindt, leonidas, godiva, guylian αλλα καθολου cote d'or.

Δημοσ.

λοιπον σημερα που περασα απο τις αναχωρισεις στο ελ βενιζελος (γυριζα στο βελγιο) ειδα οτι εχει :tobleron σε γαιδουρινα μεγεθη, lindt, leonidas, godiva, guylian αλλα καθολου cote d'or.

Τώρα που το ξαναθυμήθηκα, ιεροσυλία και περίεργα γούστα μπορεί, αλλά τώρα πια η Toblerone δεν μου κάνουν καμία αίσθηση. Μου φαίνονται πολύ μέτριες σοκολάτες για το όνομα και για την τιμή που φέρουν.

 

Το κατάλαβα όταν πρόσφατα δοκίμασα ενώ είχα να φάω καιρό.

Δημοσ.

Ναι?Εγω δε τα εχω φτιαξει ακομα.

 

Yes. Συμβουλη να μη βαλεις οση αχνη λέει και με 1/3 της κουπας ηταν πολυ γλυκα, αντι για λικερ ή ρουμι μπορεις να βάλεις χυμό πορτοκάλι και το πιο βασικό στην κουβερτούρα που θα λιώσεις μη βάλεις ούτε γάλα, ούτε βούτυρο γιατί με το 1ο δεν θα έχει ωραία υφή και με το 2ο αν τα βαλεις ψυγείο θα ασπρίσουν επειδή θα παγώσει το λίπος. Τελος για να παρουν ωραίο σχήμα πρεπει να περιμένεις να φτασει η κουβερτουρα στους 31-32C για να το καταλάβεις ακουμπας μια σταγώνα στο κατω χείλος και αν ειναι περιπου στη θερμοκρασία του σώματος εισαι οκ.

Δημοσ.

Τώρα που το ξαναθυμήθηκα, ιεροσυλία και περίεργα γούστα μπορεί, αλλά τώρα πια η Toblerone δεν μου κάνουν καμία αίσθηση. Μου φαίνονται πολύ μέτριες σοκολάτες για το όνομα και για την τιμή που φέρουν.

 

Το κατάλαβα όταν πρόσφατα δοκίμασα ενώ είχα να φάω καιρό.

 

ενα δικιο θα στο δωσω, η ιδια η σοκολατα δεν λεει τπτ, η μαλακιουλες που εχει μεσα ειναι νοστιμες.

Δημοσ.

Yes. Συμβουλη να μη βαλεις οση αχνη λέει και με 1/3 της κουπας ηταν πολυ γλυκα, αντι για λικερ ή ρουμι μπορεις να βάλεις χυμό πορτοκάλι και το πιο βασικό στην κουβερτούρα που θα λιώσεις μη βάλεις ούτε γάλα, ούτε βούτυρο γιατί με το 1ο δεν θα έχει ωραία υφή και με το 2ο αν τα βαλεις ψυγείο θα ασπρίσουν επειδή θα παγώσει το λίπος. Τελος για να παρουν ωραίο σχήμα πρεπει να περιμένεις να φτασει η κουβερτουρα στους 31-32C για να το καταλάβεις ακουμπας μια σταγώνα στο κατω χείλος και αν ειναι περιπου στη θερμοκρασία του σώματος εισαι οκ.

Δεν τα λες καλα απο αποψη ζαχαροπλαστικης, αλλα για την συγκεκριμενη συνταγη το θεμα της ειναι πως ειναι λαθος. Μια τρουφα με μαρζιπαν στην μεση ειναι απο οτι καταλαβαινω, και την περιγραφει λαθος.

Δημοσ.

Καλά kαπ κέικς στην Ελλάδα που μπορώ να βρω?

 

Όταν είμαι μια στις τόσες στις Ηπα του δίνω και καταλαβαίνει.

:P

6887984739_3470d60044.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...