Προς το περιεχόμενο

Σοκολατολογία-Σοκολατογνωσία

evabb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όχι, δυστυχώς αυτά που εννοώ σαν απλά καλά είναι εκείνα που έτρωγα στη Ρώμη και μόνο!

Τότε δεν είπες μεγάλη αλήθεια! :lol: Και δηλαδή αυτά στη Ρώμη τι διαφορετικό έχουν από αυτά που λέω εγώ? :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eίπες μεγάλη αλήθεια τώρα!Φαντάζομαι πως εννοείς τα κλασικα κρουασάν με μερέντα που παίρναμε στο σχολείο (τα κρουασάν του ενός ευρώ που λέω εγώ) και όχι τα χάλια τύπου περιπτέρου folie,molto κτλ.

Τότε δεν είπες μεγάλη αλήθεια! :lol: Και δηλαδή αυτά στη Ρώμη τι διαφορετικό έχουν από αυτά που λέω εγώ? :P

Δεν ξέρω πότε και πού έκανες σχολείο, αλλά σε κάθε περίπτωση όταν λέω απλό κρουασάν δεν εννοώ ποτέ κάτι γεμιστό με το ο,τιδήποτε. Τώρα τι διαφορετικό έχουν τα κρουασάν στη Ρώμη δε μπορώ να σου πω, μπορώ μόνο να τα αναγνωρίσω όταν τα δοκιμάσω και μέχρι τώρα δεν έχω πέσει έξω. Είναι μικρά, τραγανά, πεντανόστιμα και μυρίζουν υπέροχα από μακριά! Επίσης είναι τόσο νόστιμα στο απλό, που διστάζεις να προτιμήσεις κάποιο με γέμιση γιατί δεν μπορείς να φανταστείς ότι μπορεί να είναι ωραιότερο - μόνο διαφορετική γεύση (κρέμα, σοκολάτα, μαρμελάδα) ...

Δεν ξέρω πότε και πού έκανες σχολείο, αλλά σε κάθε περίπτωση όταν λέω απλό κρουασάν δεν εννοώ ποτέ κάτι γεμιστό με το ο,τιδήποτε. Τώρα τι διαφορετικό έχουν τα κρουασάν στη Ρώμη δε μπορώ να σου πω, μπορώ μόνο να τα αναγνωρίσω όταν τα δοκιμάσω και μέχρι τώρα δεν έχω πέσει έξω. Είναι μικρά, τραγανά, πεντανόστιμα και μυρίζουν υπέροχα από μακριά! Επίσης είναι τόσο νόστιμα στο απλό, που διστάζεις να προτιμήσεις κάποιο με γέμιση γιατί δεν μπορείς να φανταστείς ότι μπορεί να είναι ωραιότερο - μόνο διαφορετική γεύση (κρέμα, σοκολάτα, μαρμελάδα) ...

Δυστυχώς όχι στη Ρώμη. :-( Αλλά όχι μόνο στα σχολεία (πλέον δεν ξέρω αν τα πουλάνε στα κυλικεία κάτι είχα ακούσει ότι τρόφιμα τύπου κρουασάν θεωρούντσι ανθυγιεινά και θα τα απαγόρευαν)το κλασικό κρουασάν με τη γέμιση μερέντα πωλείται παντού σε φούρνους,τυροπιτάδικα κτλ.Εγώ όταν λέω κρουασάν δε μπορώ να το φανταστώ ποτέ σκέτο.Δηλαδή πιστεύω πως η μερέντα έχει δημιουργηθεί για ένα λόγο για να κάνει πεντανόστιμα τα κρουασάν και τις κρέπες.Αν έτρωγα κρουασάν σκέτο ή μερέντα σκέτη κάτι θα μου έλειπε.Θα συμφωνήσω όμως στο τραγανά που είπες έτσι πρέπει να είναι τα κρουασάν και όχι ''ψωμένια'' όπως είναι όλα τα τύπου περιπτέρου.Έτσι όπως περιγράφεις τα κρουασάν της Ρώμης θα μου άρεσε να τα δοκιμάσω με γλυκόξινη μαρμελάδα.

Δυστυχώς όχι στη Ρώμη. :-( Αλλά όχι μόνο στα σχολεία (πλέον δεν ξέρω αν τα πουλάνε στα κυλικεία κάτι είχα ακούσει ότι τρόφιμα τύπου κρουασάν θεωρούντσι ανθυγιεινά και θα τα απαγόρευαν)το κλασικό κρουασάν με τη γέμιση μερέντα πωλείται παντού σε φούρνους,τυροπιτάδικα κτλ.Εγώ όταν λέω κρουασάν δε μπορώ να το φανταστώ ποτέ σκέτο.Δηλαδή πιστεύω πως η μερέντα έχει δημιουργηθεί για ένα λόγο για να κάνει πεντανόστιμα τα κρουασάν και τις κρέπες.Αν έτρωγα κρουασάν σκέτο ή μερέντα σκέτη κάτι θα μου έλειπε.Θα συμφωνήσω όμως στο τραγανά που είπες έτσι πρέπει να είναι τα κρουασάν και όχι ''ψωμένια'' όπως είναι όλα τα τύπου περιπτέρου.Έτσι όπως περιγράφεις τα κρουασάν της Ρώμης θα μου άρεσε να τα δοκιμάσω με γλυκόξινη μαρμελάδα.

Αν είσαι Αθήνα ή περνάς από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, μπορείς να δοκιμάσεις κρουασάν στο καφέ του σταθμού του τρένου ή στο Puro Gusto στις αναχωρήσεις, είναι ό,τι πιο κοντινό σε ιταλικό κρουασάν έχω πετύχει στην Αθήνα :rolleyes:

krouasan champion.jpg

Αφού πρώτα στο σκάσω στο κεφάλι.

θες να πεις οτι το συσκευασμενο τιγκα στα συντηριτικα ειναι καλυτερο απο το φρεσκο που εβγαλε ο οποιοσδηποτε ραντομ φουρναρης απο τον οποιοδηποτε ραντομ φουρνο;

Φυσικά και είναι καλύτερο. Όλο το σχολείο με τέτοια κρουασάν το έβγαλα, γι΄ αυτό σήμερα είμαι αυτό το τέρας γνώσης και κάλλους που είμαι. Και δεν είμαι μια ράντομ γκόμενα όπως εσύ.

Αν είσαι Αθήνα ή περνάς από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, μπορείς να δοκιμάσεις κρουασάν στο καφέ του σταθμού του τρένου ή στο Puro Gusto στις αναχωρήσεις, είναι ό,τι πιο κοντινό σε ιταλικό κρουασάν έχω πετύχει στην Αθήνα :rolleyes:

Πριν λίγα χρόνια περνούσα αρκετές φορές από το αεροδρόμιο και τώρα που έχω καιρό να πάω μου λες για τα κρουασάν?? :eek: Ευκαιρία να ξαναπάω τότε thanx for the info. :-D

Μπορώ να σου συστήσω και τα Swedco στη Ρόδο, μια απ΄τις φορές που θα πας αεροδρόμιο κάνε έναν κόπο και έλα να δοκιμάσεις :-D

το εχω ξαναπει αλλα δεν με ακουτε, το καλυτερο κρουασαν

Πανεπιστημειου 10 Αθηνα το μαγαζι λεγεται Paul Boulangerie http://www.qubo.gr/det24657-paul-boulangerie-athina-kentro.php

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...