Προς το περιεχόμενο

Αγορά μνήμης RAM

leftis95

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω μια ΡΑΜ αλλά θέλω να ξέρω μερικά πράγματα.

Πρώτον,οι 2 512 που ήδη έχω είναι kingston αυτή που θα πάρω πρέπει να είναι kingston όπωσδήποτε?

Δεύτερον,μπορείτε να μου προτείνεται καμιά καλή έως 50-70 € http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM.htm

Τέλος,μπορώ να την τοποθετήσω μόνος μου ή πρέπει να έρθει ειδικός?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν μας λες τι μητρική έχεις, αν και εικάζω πως έχεις Mo/Bo που παίρνει DDR μνήμες από την άλλη ίσως να έχεις μείνει ακόμα και σε SDRAM.

EDIT : Χωρίς βέβαια να αποκλείσουμε το γεγονός να έχεις και DDR2.

Άρα αφού αποκλείσουμε -σίγουρα- τις DDR3, όλα τα άλλα παίζουν...

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο να ναι ίδια μάρκα. Δεν είναι απαραίτητο να ναι ίδιας ταχύτητας, δηλ. μπορείς να πάρεις και 667MHz (που ναι οι δικές σου) και 800MHz. Απλά, όλες θα λειτουργούν στην ταχύτητα της πιο αργής. Όποιες και να πάρεις δε θα δεις πρακτικά διαφορά (υποθέτω πως δεν πολυασχολείσαι με overclocking), συνεπώς προτείνω τις φθηνότερες.

Υπάρχουν περιπτώσεις ασυμβατότητας μητρικής-RAM αλλά είναι λίγο λαχείο. Οι λίστες συμβατότητας που αναφέρουν οι κατασκευαστές μητρικών στα sites του είναι συνήθως ελλιπείς.

Την τοποθέτηση μπορείς να την κάνεις και μόνος σου. Το μόνο που θα κάνεις είναι να ξεβιδώσεις το πλαϊνό κάλυμμα του κουτιού και να τοποθετήσεις/πιέσεις τις νέες μνήμες στα slots τους (υποθέτω πως η μητρική σου έχει 4 ε;).

Δημοσ.
Πες μας από τι αποτελείται το υπόλοιπο σύστημα και σε ποιο λειτουργικό δουλεύεις.

Cpu1.jpgcpu2.jpgcpu3.jpgcpu4.jpgcpu5.jpgcpu6.jpg

Δεν είναι απαραίτητο να ναι ίδια μάρκα. Δεν είναι απαραίτητο να ναι ίδιας ταχύτητας, δηλ. μπορείς να πάρεις και 667MHz (που ναι οι δικές σου) και 800MHz. Απλά, όλες θα λειτουργούν στην ταχύτητα της πιο αργής. Όποιες και να πάρεις δε θα δεις πρακτικά διαφορά (υποθέτω πως δεν πολυασχολείσαι με overclocking), συνεπώς προτείνω τις φθηνότερες.

Υπάρχουν περιπτώσεις ασυμβατότητας μητρικής-RAM αλλά είναι λίγο λαχείο. Οι λίστες συμβατότητας που αναφέρουν οι κατασκευαστές μητρικών στα sites του είναι συνήθως ελλιπείς.

Την τοποθέτηση μπορείς να την κάνεις και μόνος σου. Το μόνο που θα κάνεις είναι να ξεβιδώσεις το πλαϊνό κάλυμμα του κουτιού και να τοποθετήσεις/πιέσεις τις νέες μνήμες στα slots τους (υποθέτω πως η μητρική σου έχει 4 ε;).

Άρα πρεπει να αλλαξω και αυτες που ηδη εχω?Και οχι δεν ασχολουμε με overlocking,δεν ξερω καν τι σημαινει :D

Ευχαριστω.

Δημοσ.
[...]

Άρα πρεπει να αλλαξω και αυτες που ηδη εχω?Και οχι δεν ασχολουμε με overlocking,δεν ξερω καν τι σημαινει :D

Ευχαριστω.

Η μητρική σου έχει 4 memory slots. Μπορείς να πάρεις 2 ακόμα modules του 1GB το καθένα (@667 ή 800MHz) και να τα προσθέσεις στα ήδη υπάρχοντα. Λέω 2 modules ώστε να μη χάσει ςτο dual channel (πρέπει να χεις ζευγάρια για να παίξει). Φαντάζομαι πως το λειτουργικό σου είναι 32bit, οπότε και παραπάνω RAM να παιρνες, δε θα σου χρησίμευε (εκτός αν πας σε 64bit λειτουργικό). Αλλά και πάλι για να την παλεύεις τόσο καιρό με μόνο 1GB RAM, υποθέτω ότι και με τα 3GB συνολικά θα είσαι καλυμμένος.

Δημοσ.
Η μητρική σου έχει 4 memory slots. Μπορείς να πάρεις 2 ακόμα modules του 1GB το καθένα (@667 ή 800MHz) και να τα προσθέσεις στα ήδη υπάρχοντα. Λέω 2 modules ώστε να μη χάσει ςτο dual channel (πρέπει να χεις ζευγάρια για να παίξει). Φαντάζομαι πως το λειτουργικό σου είναι 32bit, οπότε και παραπάνω RAM να παιρνες, δε θα σου χρησίμευε (εκτός αν πας σε 64bit λειτουργικό). Αλλά και πάλι για να την παλεύεις τόσο καιρό με μόνο 1GB RAM, υποθέτω ότι και με τα 3GB συνολικά θα είσαι καλυμμένος.

Βασικά έχω βίστα 32 βιτ και δεν είμε καθόλου ευχαριστημένος...κολλάει πολύ σε ίντερνετ και τέτοια...επίσης σκέφτομαι να βαλω και win7 στο μέλλον οπότε θέλω να έιμαι καλλυμένος και για αυτά.

Δημοσ.

Πιστεύω πως με 3GB θα σαι υπερκαλυμμένος για χαλαρή χρήση (που απ ό,τι κατάλαβα κάνεις). Τα Win7 δεν έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις απ τα Vista. Η επόμενη λύση που θα πρότεινα είναι να αφαιρέσεις τις μνήμες που έχεις και να βάλεις 2 modules των 2GB @800MHz. Πρακτικά, αμφιβάλω ότι θα δεις διαφορές αλλά αν σκόπευα να κρατήσω το ίδιο pc για 2+ χρόνια ίσως το κανα. Η πρώτη λύση στοιχίζει ~40€, η δεύτερη τα διπλά.

Δημοσ.
Πιστεύω πως με 3GB θα σαι υπερκαλυμμένος για χαλαρή χρήση (που απ ό,τι κατάλαβα κάνεις). Τα Win7 δεν έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις απ τα Vista. Η επόμενη λύση που θα πρότεινα είναι να αφαιρέσεις τις μνήμες που έχεις και να βάλεις 2 modules των 2GB @800MHz. Πρακτικά, αμφιβάλω ότι θα δεις διαφορές αλλά αν σκόπευα να κρατήσω το ίδιο pc για 2+ χρόνια ίσως το κανα. Η πρώτη λύση στοιχίζει ~40€, η δεύτερη τα διπλά.

Τώρα κατάλαβα οτι αυτό το λές για την δεύτερη λύση...Άρα καταλήγουμε στο να πάρω 2 των 1ΓΒ για τώρα και άμα βάλω win7 ακόμα καλύτερα.

Δημοσ.

Ναι, εννοούσα τη διαφορά μεταξύ 3 και 4GB, ίσως δεν το διατύπωσα σωστά.

Λαμβάνοντας υπόψη και το κόστος, πιστεύω πως με συνολικά 3GB θα σαι καλυμμένος για αρκετό καιρό ακόμα (και με τα 7). Στην τελική, αν κάποια στιγμή δεις ότι δε σου αρκούν, βάζεις άλλα 2 (αφαιρώντας τα 512άρια modules) και καταλήγεις στο δεύτερο σενάριο που ανέφερα.

Δημοσ.

Είναι λίγο offtopic, αλλά ιδέα μου είναι ή έχουν ακριβύνει υπερβολικά οι DDR2? Θυμάμαι τις δικες μου 2+2GB τις είχα πάρει 50€ και τώρα είναι γύρω στα 90€

Δημοσ.

Antonl μπορείς να μου προτείνεις καμια καλή ΡΑΜ συμβατή με το σύστημα μου κατα προτιμηση απο πλαίσιο επείδη σκέφτομαι να κάνω μια βολτούλα από εκεί αύριο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...