Chrisxxx Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Εμενα μου έχει τύχει να δώσω 3υρω σε ταριφα για διαδρομή 2κ80 και να μου πει ωωωωωωωωωχχχχ δεν έχεις ψιλα; Και 20ευρω για διαδρομη των 5 και να μου πει αν μου ελεγες οτι δεν εχεις ψιλα δεν θα σε έπαιρνα.. Τελικά είχε και μαλιστα πολλα... Σε περίπτερο δεν μου εχει τύχει ποτε. Πάντως θα μπορουσες να του το κανεις 2-3 φορες ακομα με τα ψιλα
insomniaK Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δεν ξέρω την ακριβή διατύπωση του νόμου, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν μπορεί να αρνηθεί τα χρήματα. @ garnele. Δεν έχω καλέσει ποτέ μου τους μπάτσους για οτιδήποτε, αλλά θα γούσταρα στις 4 το πρωί (μεθυσμένος) να έσκαγε το ιππικό, να είμαι μεταξύ ενός περιπτερά και ενός ταρίφα και να πούλαγα τρέλα... Καλά αν είχε πει και τίποτα για τα οπίσθια μου, ακόμα θα μου πλήρωνε τις δίχρωμες Μπιγκμπάμπολ μου (και ας μην πωλούνται πια)...
Teaser Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Παράνομο είναι να αρνηθεί τα χρήματα. Ή τα παίρνει και δίνει τα ρέστα ακριβώς ή επί τόπου καλείς μπάτσο και τα παίρνει και δίνει τα ρέστα με την απειλή μήνυσης. Ναι ρε συ όμως κάθε προϊόν έχει μια τιμή. Πχ 5 €. Ο πελάτης πρέπει να συμπληρώσει 5€ για να το αγοράσει, τα ρέστα δεν είναι κάποιου είδους "διευκόλυνση" προς τον πελάτη που δεν έχει το ακριβές αντίτιμο?
jimarass Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Επειδή το ΑΤΜ δίνει μόνο 20ευρα, αν τελειώσουν τα ψιλά αναγκαστικά πρέπει να δώσεις 20ευρο ακόμα και για τσίχλα. Τελευταία, μπορώ να πω ότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί. Ωστόσο 3 στις 10, αν πάρεις κάτι 1-2 ευρώ και δώσεις 20 ευρω, τότε σπάζονται!! Κάποτε είχα μαζέψει κάτι ψιλά σε κουμπαρά και πήγα να αφήσω σε ένα περίπτερο να μου δώσει χοντρά. Ε πέρασα από 10 περίπτερα και ένα ζαχαροπλαστείο και δεν τα πήρε κανείς!!! Έμεινα μαμάκας! Από τότε βέβαια που να τολμήσουν να ξανασπαστούν με το 20ευρω............!! ---------- Προσθήκη στις 17:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:42 ---------- Ναι ρε συ όμως κάθε προϊόν έχει μια τιμή. Πχ 5 €. Ο πελάτης πρέπει να συμπληρώσει 5€ για να το αγοράσει, τα ρέστα δεν είναι κάποιου είδους "διευκόλυνση" προς τον πελάτη που δεν έχει το ακριβές αντίτιμο? ΌΧι ,για αυτό και υπάρχουν τα χαρτονομίσματα, αλλιώς θα είχαμε μόνο κέρματα. Είναι υποχρέωση του καταστήματος να σου δώσει ρέστα, για αυτό αν θυμάσαι όταν βγήκε το ευρώ, οι πρώτοι που τα πήραν ήταν τα καταστήματα. Είναι ο νόμος της αγοράς. Ωστόσο, δεν είναι νομική υποχρέωση να σου δώσει ρέστα, μόνο αν έχει. Δεν ξέρω αν λέει κάτι εκεί ο νόμος, ας μας πει ένας δικηγόρος. Πάντως, μου έχει τύχει πολλές φορές όταν έχω 50ρω να κορακιάζω για νεράκι, αλλά από την άλλη δεν θα λυπηθώ κανέναν άμα έχω από 20ρω και κάτω......
freedubus Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Καλά ξηγήθηκες που του έσκασες με τα ψιλά. 'Exω ένα βάζο γεμάτο "φακές" (1-2λεπτα) ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις, αν θέλεις στο χαρίζω. Γενικά θέλει να τους εξηγείς πόσο μαλάκες είναι, και να τους παρατάς και να φεύγεις, έχει κι άλλο περίπτερο κτλ. παραδίπλα. Πάντως 2 φορές τα έχω πάρει άσχημα, μία με την κοπελίτσα στο ταμείο του e-shop που της έβγαλα 50ευρω για κάπου 12 ευρώ παραγγελία κι έκανε "τσκ" στραβωμένη οπότε της φωνάζω "ΦΕΡΤΟ ΠΙΣΩ" και έφυγα χωρίς να πάρω την παραγγελία. Κι άλλη μια με ταρίφα- κλασικά- που του έβγαλα πάλι 50ευρω (για 10-15 ευρώ κούρσα) και άρχισε κάτι απίστευτες φωνές και γκρίνιες "πωπωπωπω τι μου κάνεις τωρα ρε μεγάλε αμάν δε μπορούσες να το πείς εξαρχής οτι δεν έχεις ψιλά τι να τα κάνω τώρα αυτά" τρελαίνομαι εγώ κι όπως είμαι ανοίγω την πόρτα και φεύγω χωρίς να πληρώσω και αυτός άνοιξε το παράθυρο και μου φώναζε "έλα ρε φίλε σε παρακαλώ πλάκα έκανα συγγνώμη έλα να με πληρώσεις". Ρε πάρε το μπούλο κι εσύ κι η άλλη! Καλή η μαγκιά κι η τρέλα αλλά αυτοί έχουν την ανάγκη μας, όχι εμείς τη δική τους.
Absinthe Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Ο κολλητος παντως, δυο καλοκαιρια πριν, στη Μυτιληνη, θελει να χαλασει 500αρικο (!!!!!) για να βγουμε για βραδυ. Επειδη ολη τη μερα λιωναμε στην παραλια φυσικα και ΔΕΝ προλαβε καμια τραπεζα ανοιχτη. Βαζει τα καλα του λοιπον, μπανιαριζεται, παρφουμαριζεται και παει σε ενα απο τα πιο κεντρικα περιπτερα στο λιμανι. Εμεις εχουμε στηθει απεναντι στο αμαξι και περιμενουμε να δουμε τι θα του πεταξει ο περιπτερ-μαν. Παιρνει τσιγαρα, τσιχλες και καρτα για το κινητο και δινει το 500αρικο. ΚΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΡΕΣΤΑ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ. υγ: καταραμενε περιπτεριουχε, μου κοστισες ενα 20ευρω εκεινο το βραδυ.
Sellers Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Παιρνει τσιγαρα, τσιχλες και καρτα για το κινητο και δινει το 500αρικο. ΚΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΡΕΣΤΑ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ. υγ: καταραμενε περιπτεριουχε, μου κοστισες ενα 20ευρω εκεινο το βραδυ. Σκέφτηκες την περίπτωση ο κολλητός σου να είπε χαμηλόφωνα στον περιπτερά: ''Μεγάλε θα αγοράσω τσίχλες, τσιγάρα και κάρτα για το κινητό και θα σου δώσω ένα 500ευρω. Χάλασε το μου χωρίς φωνές και παράπονα και ένα 10ευρο δικό σου.''
Absinthe Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Σκέφτηκες την περίπτωση ο κολλητός σου να είπε χαμηλόφωνα στον περιπτερά: ''Μεγάλε θα αγοράσω τσίχλες, τσιγάρα και κάρτα για το κινητό και θα σου δώσω ένα 500ευρω. Χάλασε το μου χωρίς φωνές και παράπονα και ένα 10ευρο δικό σου.'' Μπα. Θα μου το ελεγε η κουφαλα η αλλη, κομπαζοντας κιολας. Επεσε σε περιπτεριουχο προσκοπο μαλλον.
panos2171 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Kαι μενα με κανε το ιδιο πραγμα ενας κ@ριολη$ περιπτερας στη γειτονια μου.Απο αυτον παιρνω εισητηρια για το αστικο και οσες φορες εχω παει με 10 η 20 ευρω ποτε δεν ειχε ρεστα.Εν τω μεταξυ ηταν ο μονος σ εκεινη την περιοχη με εισητηρια γιατι ειναι ακριβως διπλα απο την σταση και πολλες φορες αναγκαζομουν να παω στο επομενο περιπτερο(5 λεπτα αποσταση) για να κανω τη δουλεια μου.
ikaruga24 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Απο τη στιγμη που βγαζουν αρκετα φραγκα και εχουν και τετιου ειδους "δυναμη" (τα εισητηρια παραδειγμα) ωστε να το παιζουν καμποσοι και σαν ΕΛΛΑΝΤΑ που ειμαστε 2 φορες χειροτερα τοτε καταλαβαινεις για τι μιλαμε. Το ιδιο ακριβως προβλημα αντιμετωπιζω και με τους περισσοτερους ταριφες ετσι για να λεμε και την αλλη πλευρα.
Teaser Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Kαι μενα με κανε το ιδιο πραγμα ενας κ@ριολη$ περιπτερας στη γειτονια μου.Απο αυτον παιρνω εισητηρια για το αστικο και οσες φορες εχω παει με 10 η 20 ευρω ποτε δεν ειχε ρεστα.Εν τω μεταξυ ηταν ο μονος σ εκεινη την περιοχη με εισητηρια γιατι ειναι ακριβως διπλα απο την σταση και πολλες φορες αναγκαζομουν να παω στο επομενο περιπτερο(5 λεπτα αποσταση) για να κανω τη δουλεια μου. Δεν θυμάμαι να σου έχω δώσει ποτέ το δικαίωμα να διαβάζεις τη σκέψη μου. Κατά τα άλλα freedubus, absinthe for presidents!
censOred Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Καλή η μαγκιά κι η τρέλα αλλά αυτοί έχουν την ανάγκη μας, όχι εμείς τη δική τους. Quoted for emphasis! Εγώ πάλι όταν πάω σε περιπτερο με 20αρικο-50αρικο αν δεν εχει πολυ απλα φεύγω και παω αλλού!αν και να πω την αληθεια τις περισσοτερες φορές μου τα χαλανε.αλλα είμαι και ευγενικος αν παω για καπνό του λεω εχω ομως χοντρα/αν εχει να μ δωσει (και θελει φυσικά) εχει καλώς,αλλιως τα μπογαλακια μου και στον επομενο περιπτερα! οσο για τους ταριφες πολλοι διαμαρτυρονται αλλα αν εχεις 20-50 τι να κανεις?χαζοί ειμαστε να κραταμε τα ψιλά να γεμιζουν οι τσέπες?? αλλα αν η κούρσα ειναι 2.80 και εχω εγώ πες 2.50 2.60 και δεκαρικό δεν εχει τυχει να μου πει "Δωστα ψιλά ΟΚ "καποια φορά!
AFANIS_ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 κοιτάχτε....και εμένα έχει τύχει να έρθει κάποιος στις 7:30 το πρωί για να πάρει στο μαγαζί καφέ σε πλαστικό...που κάνει 1,5 ευρώ με 50αρικο...και όχι μια και 2 φορές....έ....τους λέω καλημερα τους δίνω το καφεδάκι τους και τους λέω όταν έχετε πιο ψιλα...ξαναπεράστε....και το εκτιμάνε...και ξαναέρχονται...άπλά είναι να μην τύχεις σε γρουσούζη τύπό μωρέ....σε όλα τα επαγγέλματα....
angmar Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 κοιτάχτε....και εμένα έχει τύχει να έρθει κάποιος στις 7:30 το πρωί για να πάρει στο μαγαζί καφέ σε πλαστικό...που κάνει 1,5 ευρώ με 50αρικο...και όχι μια και 2 φορές....έ....τους λέω καλημερα τους δίνω το καφεδάκι τους και τους λέω όταν έχετε πιο ψιλα...ξαναπεράστε....και το εκτιμάνε...και ξαναέρχονται...άπλά είναι να μην τύχεις σε γρουσούζη τύπό μωρέ....σε όλα τα επαγγέλματα.... Εσύ όμως είσαι παλικάρι. Την τελευταία δεκαετία που έχω συναλλαγές θυμάμαι έναν σαν κι εσένα. Οι υπόλοιποι όλοι μου κάνουν ΧΑΡΗ που παίρνουν τα λεφτά μου κι έχουν και την απαίτηση να τα έχω ακριβώς!
freedubus Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 κοιτάχτε....και εμένα έχει τύχει να έρθει κάποιος στις 7:30 το πρωί για να πάρει στο μαγαζί καφέ σε πλαστικό...που κάνει 1,5 ευρώ με 50αρικο...και όχι μια και 2 φορές....έ....τους λέω καλημερα τους δίνω το καφεδάκι τους και τους λέω όταν έχετε πιο ψιλα...ξαναπεράστε....και το εκτιμάνε...και ξαναέρχονται... Αυτό λέγεται PR και στις μεγάλες εταιρίες του αφιερώνουν πολύωρα σεμινάρια και του δίνουν τεράστια σημασία, αλλά άντε να το μάθει αυτό ο κάθε μίζερος τσομπαναραίος καράβλαχος ελεύθερος επαγγελματίας που, από κεί που βάραγε στρούγκα στο χωριό του, βρέθηκε με ταξί/περίπτερο/οτινάναι στη μεγάλη πόλη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.