Προς το περιεχόμενο

Φθηνά Προϊόντα Super Market

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Οκ τα ζυμαρικά είναι λιγάκι λάσπη,

Δεν είναι καθόλου λάσπη. Όποτε θες φέρε να σου μαγειρέψω τα πιο φθηνά μακαρόνια που θα βρεις στην αγορά και φέρε και ότι πιο ακριβό.

Βάζω στοίχημα ότι θες ότι δεν πρόκειται να το καταλάβεις.

Σε γενικές γραμμές το ερώτημα παραμένει και ο καθένας μας λέει την άποψη του υποθετικά, χωρίς να γνωρίζουμε τελικά.

Υπόθεση είναι όταν λέμε ότι βρήκαν στον NIKAS σάπια κρέατα τα οποία θα πήγαιναν στα φθηνά προϊόντα. Εγώ λέω ότι πήγαιναν στα και στα ακριβά, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Φθηνά αγοράζω και θα αγοράζω χωρίς να φοβάμαι τίποτα πραγματικά. Μέχρι και αφρό ξυρίσματος που αγόρασα ήταν μάρκας "1" και είχε 1,20 περίπου, όταν οι άλλοι είχαν 4Ευρώ.

Σκέφτομαι βέβαια μήπως ενισχύουμε καρτέλ αγοράζοντας αυτά τα προϊόντα...

• Απαντ. 179
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά ελάχιστες εταιρίες θα ρίσκαραν μαζικές δηλητηριάσεις με τα σάπια κρέατα που τόσο σας αρέσει να αναφέρεστε.Τα προιόντα θέλοντας και μη περνάνε διαδικασίες ελέγχου γιατί έτσι και βαρέσει καμια καμπάνα την έβαψε η εταιρία και από θέμα φήμης (βλ. πχ Όλυμπος) και από τις μαζικές καταγγελίες.Μπορεί τα κρέατα να μην είναι στην καλύτερη κατάσταση.Περνάνε όμως θερμικές επεξεργασίες κτλ, ώστε να είναι ακίνδυνα όταν θα είναι στο ράφι.Δεν παίρνουν δηλ. πράσινο κρέας και το τρίβουν στα λουκάνικα.Και σημειώστε ότι αυτά γίνονται ΚΑΙ στα επώνυμα.Αν χαλάσει μια παρτίδα από λάθος,θα κάνουν ότι μπορούν να την ανακυκλώσουν.

Δημοσ.

Oλα πλαστικά ειναι στις μέρες μας.

Η μονη πραγματική τροφή ειναι εκείνη στα χωριά μας.

Στο θέμα μας τωρα εγω πιστεύω οτι υπάρχουν "κακα" προϊόντα.

Παράδειγμα το γάλα τις ΦΑΓΕ ειναι για το μπιπ προτιμά το γάλα πχ ΟΛΥΜΠΟΣ.

Υπάρχουν προϊόντα που ειναι φθηνά αλλα ποιοτικά καθως μια μεγάλη εταιρία εχει χιλια δυο πράγματα απο πισω τις ενω στις μικρες εταιρίες δεν ειναι ετσι τα πράγματα.

Παίζουν πολλά πάρα πολλά απο πισω που στο τελος τα φορτώνεται ο καταναλωτής και το κυριότερο ειναι η διαφήμιση και διαφήμιση δεν ειναι παίδες μου μόνο στη tv και στο δρόμο αλλα η καλύτερη διαφήμιση ειναι εκείνη οπου τα προϊόντα βρίσκονται μπροστά στη διαφήμιση.

Να το πω καθαρά οτι κάποιοι λαδώνουν κάποια καταστήματα ώστε να εχουν μονο τα προϊόντα τους σε αυτά τα κάποια καταστήματα.

Απο κει και περα οταν τα κρουασάν τις μολτο συσκευάζονται με αλλο όνομα δεν διαφέρει σε καμιά περίπτωση η ποιότητα γιατι συμφέρει και τους 2.

Παίρνει λοιπόν το κρουασάν η ταδε εταιρία χύμα και το συσκευάζει μονή τις και φυσικά το διαθέτει μονο στο κατάστημα της και οχι σε ολα τα περίπτερα κλπ που υπάρχουν.

Αρα αυτόματος το κόστος για ολη την τάδε εταιρία ειναι λιγότερο σε σχέση με τα μολτο.

Υπάρχουν ομως και κατι "πατάτες" φτηνιάρικες που πραγματικά ειναι για καταγγελία.

Απο κει και περα να τονίσω οτι δεν παίζει τόσο ρολο η γεύση μη κοιτάτε δηλαδή οταν παίρνετε το ταδε γιαούρτη αν ειναι ποιο γευστικό απο το άλλο διότι και τα 2 σίγουρα ειναι χάλια.

Προτιμήστε το χύμα ειναι το καλύτερο B) :-D

Δημοσ.

Άλλο ένα inside info:

Υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα (διαλογή) προϊόντων που ζητάνε κάποιες αλυσίδες supermarket (κι όμως υπάρχει στις μέρες μας!). Γνωρίζω από πρώτο χέρι γνωστή γαλακτοβιομηχανία και γνωστή ΑΕ με κοτόπουλα που στέλνουν τις καλές τους διαλογές στο ΑΒΓΔ supermarket (επειδή εκείνο τις ζητάει) και τις β' γ' στα ΕΖΗΘ supermarkets.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε (και ψιλοβαριέμαι να διαβάσω 5 σελίδες) αλλά φίλος μου που σπουδάζει marketing, μια μέρα που κάναμε τα ψώνια μας σαν καλές φιλενάδες, μου είπε ότι τα Carrefour για παράδειγμα αυτό που κάνουν είναι να πηγαίνουν στην εταιρία Κάλλας και να της ζητάν το αλάτι της. Αυτή θα βάλουν πάνω την ταμπελα τους και ο λόγος που θα είναι πιο φθηνό είναι ότι η Carrefour δεν πλήρωσε εργάτες και προσωπικό για να φτιαχτεί το αλάτι, ούτε πλήρωσε στην Κάλλας τόσα λεφτά όσα θα πλήρωνε για να ''αγοράσει'' και το όνομα της, (αν ήταν αυτό δυνατό) οπότε μπορούν και κατεβάζουν την τιμή.

Να συμπληρώσω ότι ουδεμία σχέση έχω εγώ ή κάποιος συγγενής μου με την εταιρία Κάλλας και το παράδειγμα ήταν εντελώς τυχαίο.

Δημοσ.

έχω φτάσει να πιστεύω ότι κανένα σουπερμάρκετ δεν κάνει τις καλύτερες προσφορές ΣΕ ΟΛΑ του τα είδη με την επωνυμία του, έχω καταλήξει σε 1-2 αλυσίδες που προτιμώ από άποψη καθαριότητας, εξυπηρέτησης και ποιότητας σε όλα του ΓΕΝΙΚΑ και προσπαθώ κάθε φορά που ψωνίζω να δοκιμάζω και κάτι από τα δικά τους. αλλά όταν βλέπω η ίδια με τα μάτια μου βρωμιά ή άσχημες συνθήκες (πχ στο κοντινό μου σμ στην κυψέλη που είναι άθλιο διαχρονικά) προσπαθώ να μήν αγοράζω ούτε εμφιαλωμένο νερό.

η καλύτερη οικονομία που έχω καταλήξει ότι μπορεί να κάνει κανείς είναι ο καλός προγραμματισμός σε εβδομαδιαία βάση, να μαγειρεύει ό,τι μπορεί ο εργαζόμενος όταν έχει χρόνο, να μήν παραγγέλνει ντελίβερι-σκουπιδαριό, να ετοιμάζει κάτι για κολατσιό στη δουλειά απ΄τη προηγούμενη ώστε να μήν τρώει από άθλια κυλικεία και να πετάει στα σκουπίδια όσο γίνεται λιγότερα.

όχι να τρώμε ό,τι σάπιο και βρώμικο υπάρχει από βαρεμάρα και μετά να μας τσούζει το 30λεπτο παραπάνω στο σούπερ. τα βιολογικά από μόνα τους δε θα μας λύσουν τα προβλήματα υγείας - είναι πολλές κακές συνήθειές μας που πρέπει να αλλάξουμε :fear:

Δημοσ.

Ξίδι του δώσανε ρε: κόβει το χέσιμο μαχαίρι.

Σε πιο οντόπικ βέβαια, αν και το έχω ξαναναφέρει σε ένα τόπικ για το λιντλ, από τη στιγμή που κυκλοφορεί και υπάρχει στα ράφια του σουπερ μάρκετ ένα προϊόν, είναι αυτό που λέει το χαρτάκι από πίσω ότι είναι. Εφόσον είναι αυτό που λέει το χαρτάκι από πίσω ότι είναι λοιπόν, είναι νόμιμο. Δεν πρόκειται δηλαδή για παράδειγμα για κάποιο βίσκι που είναι ΜΠΟΜΠΑ, διότι αλλιώς θα ήταν παράνομο. Το γιατί είναι φθηνό εξηγήθηκε αρκετά πετυχημένα από τους υπόλοιπους: δεν έχει κόστος διαφήμισης. Είτε είναι ΑΒ, είτε ΓΔ, είναι Βερόπουλος, είτε λίντλ/άλντι, είτε και γω δεν ξερωτι, ισχύει το παραπάνω.

Οπότε πάμε στο γευστικό της υπόθεσης που είναι και υποκειμενικό. Ξέρω άνθρωπο με γούστο κατά τ' άλλα που έρχεται στο μπαράκι που δουλεύω ενίοτε και έχει ζητήσει να παίρνουν ένα ΒΑΤ 69 για πάρτη του, να έχει να πίνει όποτε έρχεται.

Δημοσ.

Αν δείτε σε παλιές ελληνικές ταινίες το vat 69 ήταν κάτι σαν τον περπατητή σήμερα. Η δύναμη της διαφήμισης είναι τεράστια και κοστίζει.

Φταίει όμως ότι και εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε XXXXL. Όταν σε άλλες ποιό ανεπτυγμένες χώρες όλοι ψάχνουν το φτηνό εμείς λόγο του ότι είμαστε ποιοτικοί παίρνουμε το ακριβότερο γάλα πχ Όλυμπος κλπ και όχι Σεργάλ επειδή είναι φθηνότερο άρα και ποιοτικά υποδεέστερο. Λες και οι αγελάδες του Κιλκίς από των Σερρών τρώνε άλλο χορτάρι.

Τα αρνάκια από Ρουμανία πχ τι διαφορά έχουν από τα Ελληνικά μια που τώρα έρχεται και το Πάσχα.

Γι' αυτό και την ίδιες μάρκες πχ οδοντόκρεμας στο εξωτερικό τις βρίσκεις πολύ φτηνότερα από την Ελλάδα. Αφού βλέπει ο εργοστασιάρχης ότι πουλάει πχ με 2ευρώ σαν φούστης γιατί να ρίξει την τιμή.

---------- Προσθήκη στις 13:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:01 ----------

Έχει και ρούμι VAT 19?

6a00d09e7bc293be2b00fa9689fc620002-320pi

Δημοσ.

Ναι και αυτό λέγεται μάρκετιγκ καλέ μου. Διαφήμιση. Προώθηση προϊόντων και τα σχετικά. Δεν είναι προσόν του ΕΛΛΗΝΑ να ανταποκρίνεται σε αυτήν, και για να πω και την αλήθεια, μου έρχεται μια αναγούλα όποτε ακούω αυτό το λαϊκίστικο "εδώ στην Ελλάδα είμαστε/εμείς οι Έλληνες κάνουμε/...".

Δεν κάνουΜΕ γλυκέ μου. Εσύ κάνεις.

Δημοσ.
Ναι και αυτό λέγεται μάρκετιγκ καλέ μου. Διαφήμιση. Προώθηση προϊόντων και τα σχετικά. Δεν είναι προσόν του ΕΛΛΗΝΑ να ανταποκρίνεται σε αυτήν, και για να πω και την αλήθεια, μου έρχεται μια αναγούλα όποτε ακούω αυτό το λαϊκίστικο "εδώ στην Ελλάδα είμαστε/εμείς οι Έλληνες κάνουμε/...".

Δεν κάνουΜΕ γλυκέ μου. Εσύ κάνεις.

Ωραία λοιπόν αφού αναγουλιάζεις το αλλάζω και γράφω:

« Φταίω όμως ότι και εγώ εδώ στην Ελλάδα είμαι XXXXL. Όταν σε άλλες ποιό ανεπτυγμένες χώρες όλοι ψάχνουν το φτηνό εγώ λόγο του ότι είμαι ποιοτικός παίρνω το ακριβότερο γάλα πχ Όλυμπος κλπ και όχι Σεργάλ επειδή είναι φθηνότερο άρα και ποιοτικά υποδεέστερο. Λες και οι αγελάδες του Κιλκίς από των Σερρών τρώνε άλλο χορτάρι.

Τα αρνάκια από Ρουμανία πχ τι διαφορά έχουν από τα Ελληνικά μια που τώρα έρχεται και το Πάσχα.

Γι' αυτό και την ίδιες μάρκες πχ οδοντόκρεμας στο εξωτερικό τις βρίσκεις πολύ φτηνότερα από την Ελλάδα. Αφού βλέπει ο εργοστασιάρχης ότι πουλάει πχ με 2ευρώ σαν φούστης γιατί να ρίξει την τιμή».

Έλα τώρα όμως που εγώ ψωνίζω αρνάκι Ρουμανίας και Σεργάλ γιατί είμαι λαϊκός και ακυρώνονται όσα γράφω παρά πάνω επειδή έβαλα το εγώ. Γι’ αυτό λοιπόν χρησιμοποιώ το εμείς οι Έλληνες. Αν δεν σου αρέσει πες μου τότε σε τι πρόσωπο να το γράψω?

Δεν είπα ότι είναι προσόν του Έλληνα να πέφτει θύμα του μάρκετινγκ. Είπα απλά ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων μέχρι σήμερα έχει την εντύπωση πως το ακριβότερο είναι και καλύτερο. Το ποσοστό αυτών των καταναλωτών πχ στη Γερμανία που γνωρίζω καλά είναι πολύ μικρότερο. Εσύ πες ότι δεν είναι έτσι. Δικαίωμα σου.

Όταν λοιπόν ακούς μια ατάκα που σου άρεσε δεν είναι ανάγκη να κολάι και παντού. Εγώ λοιπόν ξερνάω και δεν αναγουλιάζω απλά όταν ακούω λαϊκισμούς του τύπου «για όλα φταίω εγώ» γιατί για κάποια μπορεί να φταίω εγώ για κάποια όμως φταις εσύ ή Τάσος ο περιπτεράς. Έλεος πια με της ισοπεδωτικές θεωρίες.

Δημοσ.
Ωραία λοιπόν αφού αναγουλιάζεις το αλλάζω και γράφω:

« Φταίω όμως ότι και εγώ εδώ στην Ελλάδα είμαι XXXXL. Όταν σε άλλες ποιό ανεπτυγμένες χώρες όλοι ψάχνουν το φτηνό εγώ λόγο του ότι είμαι ποιοτικός παίρνω το ακριβότερο γάλα πχ Όλυμπος κλπ και όχι Σεργάλ επειδή είναι φθηνότερο άρα και ποιοτικά υποδεέστερο. Λες και οι αγελάδες του Κιλκίς από των Σερρών τρώνε άλλο χορτάρι.

Γι' αυτό και την ίδιες μάρκες πχ οδοντόκρεμας στο εξωτερικό τις βρίσκεις πολύ φτηνότερα από την Ελλάδα. Αφού βλέπει ο εργοστασιάρχης ότι πουλάει πχ με 2ευρώ σαν φούστης γιατί να ρίξει την τιμή».

Έλα τώρα όμως που εγώ ψωνίζω αρνάκι Ρουμανίας και Σεργάλ γιατί είμαι λαϊκός και ακυρώνονται όσα γράφω παρά πάνω επειδή έβαλα το εγώ. Γι’ αυτό λοιπόν χρησιμοποιώ το εμείς οι Έλληνες. Αν δεν σου αρέσει πες μου τότε σε τι πρόσωπο να το γράψω?

Δεν είπα ότι είναι προσόν του Έλληνα να πέφτει θύμα του μάρκετινγκ. Είπα απλά ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων μέχρι σήμερα έχει την εντύπωση πως το ακριβότερο είναι και καλύτερο. Το ποσοστό αυτών των καταναλωτών πχ στη Γερμανία που γνωρίζω καλά είναι πολύ μικρότερο. Εσύ πες ότι δεν είναι έτσι. Δικαίωμα σου.

Όταν λοιπόν ακούς μια ατάκα που σου άρεσε δεν είναι ανάγκη να κολάι και παντού. Εγώ λοιπόν ξερνάω και δεν αναγουλιάζω απλά όταν ακούω λαϊκισμούς του τύπου «για όλα φταίω εγώ» γιατί για κάποια μπορεί να φταίω εγώ για κάποια όμως φταις εσύ ή Τάσος ο περιπτεράς. Έλεος πια με της ισοπεδωτικές θεωρίες.

Σόρυ ρε μαν, αλλά όταν στη συζήτηση μπαίνει ο όρος ΠΟΣΟΣΤΟ, εγώ κάνω αυτό που σιχαίνομαι να βλέπω να κάνουν, και σου λέω: "μπορείς να μου παραθέσεις μια πηγή για αυτά τα ποσοστά των Ελλήνων;".

Επίσης, έλα παππού να σου δείξω το μουνί της γιαγιάς*, ξέρω καλά τι παίζει στη Γερμανία, καθώς επίσης ξέρω ότι οι Γερμανοι δεν είναι το τυπικό παράδειγμα "ποσοστών των καταναλωτών που ψωνίζουν αδιαφήμιστα προϊόντα". Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα φθηνά σούπερ μάρκετ ξεκίνησαν από εκεί ε;

*Ωπ ρε συ, κι άλλη ατάκα που μου άρεσε και την χρησιμοποιώ παντού.. Ναι, έχεις δίκιο, θα πάω να το κοιτάξω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...