Ethnikos14 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Για να αυξήσει το μερίδιό του στην αγορά και για να αποκτήσει μερίδιο από τους πελάτες που επιλέγουν (είτε λόγω ανάγκης, είτε λόγω άποψης) οικονομικά προϊόντα. Σας παροτρύνω να διαβάσετε τα συστατικά του Liptop Ice Tea. Θα μείνετε άφωνοι βλέποντας ότι περιέχει μόλις 2% τσάι... Όλο το υπόλοιπο, δηλαδή, είναι νερό, ζάχαρη και χρώμα. Τέλος, εγώ, τα αλλάντικά του Lidl τα τιμώ δεόντως. Είναι εξαιρετικά φτηνά και πάρα πολύ νόστιμα. Αυτό με το Liptop Ice Tea το είχα παρατηρήσει και εγώ και μου φαίνεται άθλιο! Τα ίδια ποσοστά κρέατος έχουν και οι σκυλο-γατοτροφές! Άσχημη εντύπωση μου κάνει και η Dole με τις μπανάνες όπου έχει τις απλές από Εκουαδόρ και ακριβώς από δίπλα τις bio πάλι από Εκουαδόρ είναι σαν να σου λέει άμα δεν έχεις λεφτά πάρε τα «σκατά» μου αλλά άμα έχεις πάρε τα εκλεκτά μου.
Toufas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 να σε δω να θες να κανεις φτερουγες και να πρεπει να παρεις ολοκληρα...
mangepsamin Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Εγω αυτο που παρατηρησα ειναι πως πηγαινοντας στο ΜΕΤΡΟ με φιλο μου που ειναι επαγγελματιας βρισκαμε εναν ελληνικο καφε που ειχε ονομασια "ΜΕΡΑΚΙ" ,αυτος ο καφες ηταν στο 1/3 της τιμης απο BRAVO και ΛΟΥΜΙΔΗ και ηταν κατα πολυ καλυτερος σε γευση. Λοιπον καθε φορα που πηγαιναμε βλεπαμε πως οι επαγγελματιες αγοραζαν αυτον σε μεγαλες ποσοτητες και αυτο συνεβαινε για αρκετο καιρο. Το αποτελεσμα ηταν να βγει απο τα ραφια του ΜΕΤΡΟ Σε ερωτηση του φιλου μου προς υπαλληλο γιατι εγινε αυτο, ο υπαλληλος ειπε πως τον εχουν ρωτησει εκατονταδες και δεν ειχε απαντηση να δωσει.
Lucifer Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Άσχημη εντύπωση μου κάνει και η Dole με τις μπανάνες όπου έχει τις απλές από Εκουαδόρ και ακριβώς από δίπλα τις bio πάλι από Εκουαδόρ είναι σαν να σου λέει άμα δεν έχεις λεφτά πάρε τα «σκατά» μου αλλά άμα έχεις πάρε τα εκλεκτά μου. Τι τραβάει και η φτωοχολογιά όμως, να αναγκάζεται να αγοράζει β διαλογής μπανάνες...
evabb Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 εεε χελοοο δεν πληρωνουν διαφημισεις αυτα τα προιοντα
Ethnikos14 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 ...ούτε ακριβό ράφι! Πάντως από φίλο που δούλευε στα carrefour ξέρω πως τα προϊόντα αυτά προέρχονται από Nestle, ΝΙΚΑΣ κτλ.
DrLo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δεν αποκλείω σε κάποια προϊόντα, ειδικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες, να είναι πολύ κοντά ή και ισοδύναμα σε ποιότητα με επώνυμα προϊόντα. Πάντως μερικά που έχω δοκιμάσει (πχ 365 λουκανικάκια κονσέρβα) ήταν πολύ χάλια. Άλλα υποφέρονται. Αν πάρει κάποιος κάτι και μείνει ικανοποιημένος τότε δεν έχει κάποιο λόγο να μη το ξαναπροτιμήσει.
Heatspreader Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 ...ούτε ακριβό ράφι! Πάντως από φίλο που δούλευε στα carrefour ξέρω πως τα προϊόντα αυτά προέρχονται από Nestle, ΝΙΚΑΣ κτλ. Φυσικά και είναι από επώνυμες εταιρίες, απλά το ερώτημα είναι τι υλικά χρησιμοποιούν για τα φθηνά προϊόντα τους!
Ethnikos14 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Φυσικά και είναι από επώνυμες εταιρίες, απλά το ερώτημα είναι τι υλικά χρησιμοποιούν για τα φθηνά προϊόντα τους! Θυμάμαι πριν κανα 2 χρόνια που είχαν πιάσει τον ΝΙΚΑΣ με κάτι τόνους σάπια κρέατα μέσα στο ψυγεία του, λογικά από αυτά:lol: Τα πράγματα έχουν ως εξής πάει το Carrefour, ο Βασιλόπουλος κτλ στα εργοστάσια και ζητάνε να τους βγάλει πχ το παριζάκι με τόσο κόστος και έτσι ο κάθε ΝΙΚΑΣ φροντίζει ανάλογα... Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο τόνος όλων αυτών των Σουπερ Μαρκετ που δεν έχει καμιά σχέση με τα επώνυμα!
Praetorianos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο τόνος όλων αυτών των Σουπερ Μαρκετ που δεν έχει καμιά σχέση με τα επώνυμα! Τι εννοείς? Συγκεκριμένα ο τόνος δεν έχει καμία διαφορά ο επώνυμος με τον ανώνυμο.
beatshooter Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Καλο ειναι να αναφερονται τα "μη" επωνυμα προιοντα που αξιζουν και ειναι ας το πουμε ποιοτηκα.
Wavemaster Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Τα πράγματα έχουν ως εξής πάει το Carrefour, ο Βασιλόπουλος κτλ στα εργοστάσια και ζητάνε να τους βγάλει πχ το παριζάκι με τόσο κόστος και έτσι ο κάθε ΝΙΚΑΣ φροντίζει ανάλογα... Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο τόνος όλων αυτών των Σουπερ Μαρκετ που δεν έχει καμιά σχέση με τα επώνυμα! :lol: αυτό πιστεύω και εγώ!Ειδικά τα αλλαντικά ετικέτας σουπερμάρκετ δεν τα πλησιάζω με τίποτα.Το γεγονός μάλιστα ότι πολλά από αυτά είναι εύγεστα με φοβίζει περισσότερο... Για άλλες κατηγορίες (τόνος,ζυμαρικά,γαλακτοκομικά κλπ) θα τολμούσα και ας είναι και άνοστα!
Ethnikos14 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 :lol: αυτό πιστεύω και εγώ!Ειδικά τα αλλαντικά ετικέτας σουπερμάρκετ δεν τα πλησιάζω με τίποτα.Το γεγονός μάλιστα ότι πολλά από αυτά είναι εύγεστα με φοβίζει περισσότερο...Για άλλες κατηγορίες (τόνος,ζυμαρικά,γαλακτοκομικά κλπ) θα τολμούσα και ας είναι και άνοστα! Οκ τα ζυμαρικά είναι λιγάκι λάσπη, ο τόνος τρώγεται, γαλακτοκομικά δεν βρίσκω διαφορές.
Tilemaxx Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Απο μη-επώνυμα του Μαρινόπουλου, έχουμε αντικαταστήσει εδώ και καιρό το επώνυμο γάλα, τα ζυμαρικά, τους τοματοχυμούς-πελτέδες, τους τόνους σε κονσέρβα, και μερικά άλλα γαλακτοκομικά. Τουλάχιστον στα συγκεκριμένα δεν έχω παρατηρήσει καμία διαφορά σε σχέση με τα αντίστοιχα "ακριβά". Εννοείται οτι η Cola του Μαρινόπουλου είναι ένα μείγμα κανέλλας, ζάχαρης και νερού απέναντι στην original. Αυτό ισχύει για όλα τα αναψυκτικά. Καταπληκτικές σοκολάτες επίσης έχουν τα Lidl, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν χαλαρά τις επώνυμες σε ποιότητα και ποσότητα. (Εννοείται οτι είναι και πολύ φθηνότερες). Τώρα στο θέμα του κρέατος, στον Μαρινόπουλο άλλες φορές οι μπριζόλες είναι αφρός, και άλλες λάστιχο. Είναι ανάλογα τι κρέας θα πετύχει. (Όχι σαν τον κρεωπόλη της γειτονιάς που προμηθεύεται απο σταθερό παραγωγό κάθε φορά).
Ethnikos14 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Απο μη-επώνυμα του Μαρινόπουλου, έχουμε αντικαταστήσει εδώ και καιρό το επώνυμο γάλα, τα ζυμαρικά, τους τοματοχυμούς-πελτέδες, τους τόνους σε κονσέρβα, και μερικά άλλα γαλακτοκομικά. Τουλάχιστον στα συγκεκριμένα δεν έχω παρατηρήσει καμία διαφορά σε σχέση με τα αντίστοιχα "ακριβά". Εννοείται ότι η Cola του Μαρινόπουλου είναι ένα μείγμα κανέλλας, ζάχαρης και νερού απέναντι στην original. Αυτό ισχύει για όλα τα αναψυκτικά. Καταπληκτικές σοκολάτες επίσης έχουν τα Lidl, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν χαλαρά τις επώνυμες σε ποιότητα και ποσότητα. (Εννοείται οτι είναι και πολύ φθηνότερες). Τώρα στο θέμα του κρέατος, στον Μαρινόπουλο άλλες φορές οι μπριζόλες είναι αφρός, και άλλες λάστιχο. Είναι ανάλογα τι κρέας θα πετύχει. (Όχι σαν τον κρεωπόλη της γειτονιάς που προμηθεύεται απο σταθερό παραγωγό κάθε φορά). Και εγώ παίρνω μη-επώνυμo τόνο και είναι μια χαρά αλλά δεν είναι ούτε Rio Mare ούτε Geisha, το ένα είναι μια λάσπη από ψάρι ενώ στο άλλο καταλαβαίνεις τι βλέπεις με το που το ανοίγεις! Οι φρυγανιές είναι το ίδιο γευστικές αλλά οι μεν σπάνε με το που θα τις αγγίξεις και οι δεν όχι! Στα ζυμαρικά ας πούμε πως δεν υπάρχει διαφορά στην γεύση και ότι είναι εξίσου καλά με τα Barilla αλλά υπάρχει διαφορά στο σιμιγδάλι, τις διαδικασίες απεντόμωσης που ακολουθούνται κτλ, όσο πιο σκληρό είναι το σιτάρι από το οποίο προέρχεται το σιμιγδάλι, τόσο καλύτερο ποιοτικά είναι, δεν λασπώνει και δεν σπάει στο βράσιμο! Και η μουστάρδα γευστικά είναι ίδια αλλά η μια περιέχει καραγενάνη ενώ η Colman's είναι καθαρή! Στα αλλαντικά πχ στα λουκάνικα καμία από τις μη-επώνυμες δεν χρησιμοποιούν νιτρικά άλατα ως συντηρητικό αλλά τα δικά τους τα χημικά! Ακόμα και στις ηλεκτρονικές συσκευές υπάρχει διαφορά, έχω ένα dvd player Bluesky και ένα dvd player Sony, παίζουν το ίδιο καλά εδώ και 8 χρόνια αλλά το ένα έχει διαρροή και ηλεκτρίζεσαι όταν το πιάνεις και το τηλεχειριστήριο είναι «άστα να πάνε» ενώ στο Sony όλα κυριλέ! Για τους τοματοχυμούς-πελτέδες, κωλόχαρτα, υγρό πιάτων δεν έχω να πω κάτι, μια χαρά φαίνονται!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.